Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 9 januari 2021

Vermoedelijke brokstukken gevonden van Indonesisch vliegtuig dat verdween boven zee

HLN
Vermoedelijke brokstukken gevonden van Indonesisch vliegtuig dat verdween boven zee
Voor de kust van Java zijn vermoedelijke brokstukken gevonden van een neergestort vliegtuig met circa zestig passagiers van de Indonesische luchtvaartmaatschappij Sriwijaya Air. De Boeing 737-500 was op de luchthaven van Jakarta, maar verdween van de radar boven zee toen het op weg was naar het eiland Borneo.
Lees verder

An Vannieuwenhuyse en Sara Aerts worden elfde op wereldbekermanche tweemansbob in Winterberg
Pilote An Vannieuwenhuyse en remster Sara Aerts zijn zaterdag op de 15e plaats geëindigd op de wereldbekermanche tweemansbob in het Duitse Winterberg. Er stonden 18 duo's aan de start. De wedstrijd telde ook mee als Europees kampioenschap. Daarin werden Vannieuwenhuyse en Aerts 11e.
Lees verder

Goffin kent geen genade met Spanjaard en mept zich naar kwartfinales in Antalya
David Goffin (ATP 16) heeft zich eenvoudig geplaatst voor de kwartfinales van het ATP-toernooi in het Turkse Antalya (hard/361.800 euro). De Luikenaar, het tweede reekshoofd, haalde het in de achtste finales in twee sets van de (in Oostenrijk geboren) Spanjaard Nicola Kuhn (ATP 253): 6-0 en 6-2 na 57 minuten.
Lees verder

Historisch winters noodweer in Spanje: leger rukt uit voor ingesneeuwde mensen, drie mensen overleden
Spaanse militairen zijn ingezet om automobilisten bij te staan die vastzitten in de sneeuw. Vooral rond de hoofdstad Madrid zijn veel mensen door het winterse noodweer gestrand. De Spaanse Minister van Binnenlandse Zaken Fernando Grande-Marlaska liet in een persconferentie weten dat er drie doden zijn te betreuren, waaronder een dakloze die is doodgevroren en een vrouw die was vast komen te zitten in haar auto toen een rivier buiten haar oevers trad.
Lees verder

Winters noodweer in Spanje: leger rukt uit voor ingesneeuwde mensen, twee mensen overleden
Spaanse militairen zijn ingezet om automobilisten bij te staan die vastzitten in de sneeuw. Vooral rond de hoofdstad Madrid zijn veel mensen door het winterse noodweer gestrand. In het noordoosten van het land is een dakloze doodgevroren en in het zuiden, bij Malaga, kwam een vrouw om het leven toen ze vast was komen te zitten in haar auto en een rivier buiten haar oevers trad.
Lees verder

PS-voorzitter Paul Magnette begraaft Brusselse kilometerheffing: "Volgende legislatuur"
De slimme kilometerheffing die het Brussels gewest wil doorvoeren, komt er niet voor 2024. PS-voorzitter Paul Magnette zegt in de Franstalige zakenkrant L'Echo dat die pas in de volgende legislatuur doorgevoerd zal worden. "Uit de contacten die ik had met mijn Brusselse vrienden heb ik begrepen dat dit voor de volgende legislatuur is. We hebben dus tijd."
Lees verder

DJ Makasi, broer van Tatyana Beloy, twijfelt aan zijn Thaise avontuur: "Ik vrees dat het gedaan is met mijn boekingen"
Yannick Beloy - in muziekmiddens gekend als DJ Makasi - zat net als z'n collega-plaatjesdraaiers maandenlang werkloos thuis, maar besloot om andere horizonten op te zoeken. Na twee weken quarantaine was hij klaar om te gaan draaien in de hipste clubs van Thailand. Al werd dat plan intussen al enkele keren serieus aangepast. "Ik weet niet wat ik moet doen nu: blijven of vertrekken?"
Lees verder

Corona-uitbraak in HeiligHartziekenhuis: tijdelijke opnamestop en grote testronde van patiënten en medewerkers
Het HeiligHartziekenhuis in Lier voert een tijdelijke opnamestop in en stelt alle niet-dringende zorg uit. Alle patiënten en de 1.200 medewerkers worden zondag ook gescreend op het coronavirus. "Het aantal besmettingen neemt te fel toe, we moeten terug greep krijgen op de situatie", zeggen algemeen directeur Stefaan Vansteenkiste en hoofdarts Johan Debeuf.
Lees verder

Trump belde senatoren tijdens rellen in Capitool om winst Biden te saboteren
Terwijl zijn aanhangers bezig waren met dodelijke rellen in het Capitool, had president Donald Trump andere zorgen. Hij belde een Republikeinse senator in het belegerde Congresgebouw in een ultieme poging de verkiezingsoverwinning van de aankomende president Joe Biden te saboteren. Dat meldt nieuwszender CNN.
Lees verder

De aanval op het Capitool was misschien nog maar het begin, vrezen wetenschappers
Het blijft niet bij die ene aanval op het Capitool, vrezen wetenschappers. Daarvoor is het aantal extremisten in de VS, én in de rest van de wereld, te lang ongeremd gegroeid en is de verwevenheid met de politie en het leger te groot.
Lees verder

Skiër Ford komt zwaar ten val tijdens reuzenslalom in Adelboden, Amerikaanse federatie: "Hij is bij bewustzijn"
De Amerikaanse skiër Tommy Ford is zwaar ten val gekomen in de wereldbekerwedstrijd reuzenslalom in het Zwitserse Adelboden. Hij werd afgevoerd in een helikopter, maar was wel bij bewustzijn.
Lees verder

De voorlaatste dag om uw stem uit te brengen: welke van deze tien heerlijke goals uit 2020 is de allermooiste?
Ook zonder supporters in de tribunes waren er in 2020 bijzonder veel fraaie doelpunten te zien op de Belgische velden. Maar welke goal was de allermooiste? Onze sportredactie selecteerde tien heerlijke treffers van het afgelopen jaar die je in bovenstaande video nog eens kan herbeleven. Stem op jouw favoriet en beslis samen met de lezers van HLN welk doelpunt tot 'goal van het jaar' bekroond wordt.
Lees verder

Wat is er aan de hand in Ierland? Coronacurve schiet als een raket omhoog, ziekenhuizen steeds meer onder druk
"Een tsunami" aan besmettingen, zo beschrijft de Ierse premier Michael Martin de situatie in zijn land. Het eiland dat lange tijd de allerbeste leerling van de Europese klas was, kampt nu met een ongezien felle stijging van het aantal coronagevallen. Ook in die ziekenhuizen wordt de situatie steeds zorgelijker, en die piek is daar nog niet bereikt. Experts hebben het over een "perfecte storm" van verschillende factoren.
Lees verder

Wat is er aan de hand in Ierland? Drie weken geleden beste leerling van de Europese klas, vandaag schiet de curve omhoog
"Een tsunami" aan besmettingen, zo beschrijft de Ierse premier Michael Martin de situatie in zijn land. Het eiland dat lange tijd de allerbeste leerling van de Europese klas was, kampt nu met een ongezien felle stijging van het aantal coronagevallen. Ook in die ziekenhuizen wordt de situatie steeds zorgelijker, en die piek is daar nog niet bereikt. Experts hebben het over een "perfecte storm" van verschillende factoren.
Lees verder

Tijd om je kerstboom af te breken? Onze tuinexperte legt uit hoe je hem het best recycleert
De feestdagen zijn achter de rug en de kerstversiering mag stilaan weer de doos in. Maar wat met je echte kerstboom? Onze tuinexperte Laurence Machiels legt uit hoe je hem kan houden tot volgend jaar óf kan composteren als dat niet meer lukt.
Lees verder

IN BEELD. Dit zijn de 33 finalistes voor Miss België 2021
De opvolging van de kroon is in zicht. Miss België Celine Van Ouytsel (24) staat in de lente haar titel af aan één van deze 33 dames. Een datum van de nationale verkiezing is er nog niet, een overzicht van het aanbod wel.
Lees verder

Gaëlle (41) heeft een passionele relatie met vluchteling Navayo (27): "We hadden 4 keer per dag seks, 15 keer in het weekend"
"Die nacht maakte zijn groot, natuurlijk gespierde lichaam me helemaal dronken, alsof ik droomde. Hij was baas, dat liet hij duidelijk merken. Er hing een zweem van gevaar rond, zo dierlijk en ruw was hij. Het maakte mij helemaal wild." Gaëlle (41) leert de Afrikaanse Navayo (27) online kennen. Ze vallen als een blok voor elkaar. Een hobbelig en soms pijnlijk parcours, waarin de liefde toch steeds overwint. Elke week gaat journalist Roxanne Wellens op zoek naar verhalen over de beste seks ooit, vrij van oordeel. Deze week lees je de superseks van Gaëlle.
Lees verder

Flipkens komt met update nadat ze vrijdag enkel verzwikte: "Morgen bijkomende onderzoeken"
Kirsten Flipkens, die gisteren haar enkel verzwikte op het WTA-toernooi in Abu Dhabi, ondergaat morgen bijkomende onderzoeken. Dat heeft de Kempense zaterdag gemeld op Instagram.
Lees verder

Britse royals feliciteren Kate Middleton met 39ste verjaardag
De Britse koningin Elizabeth (94) heeft Kate Middleton gefeliciteerd met haar verjaardag. De vrouw van prins William (38) is zaterdag 39 jaar oud geworden.
Lees verder

Football Talk. Zlatan klaar voor rentree bij AC Milan
Zlatan Ibrahimovic is door AC Milan-coach Stefano Pioli opgenomen in de wedstrijdselectie voor het thuisduel van zaterdagavond tegen Torino, op de zeventiende speeldag in de Serie A, zo maakte de club bekend.
Lees verder