Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 11 januari 2021

“Vanaf nu zijn we open”: restaurant in Eindhoven laat klanten binnen eten maar lang duurt de pret niet

HLN
"Vanaf nu zijn we open": restaurant in Eindhoven laat klanten binnen eten maar lang duurt de pret niet
Voor een barbecuerestaurant in Eindhoven was de maat (even) vol. De Kiet opende gisteren haar deuren, ondanks de lockdown. De klanten konden er binnen eten, een mondmasker was absoluut niet nodig. Lang duurde de pret echter niet: de politie kwam langs en stuurde een laatste verwittiging uit.
Lees verder

FA CUP. De Bruyne met knappe assist - Engelse zesdeklasser wipt team van Rooney en viert heerlijk op hit van Adele
Kevin De Bruyne moest maar 45 minuten opdraven bij Man City. Even na het halfuur was de zege tegen tweedeklasser Birmingham al veilig gesteld (3-0). De Bruyne bracht de tweede van Bernardo aan. Op een heerlijke pass van Mahrez trok De Bruyne aan de achterlijn terug tot bij de Portugees, die ook al erg knap de openingsgoal voor zijn rekening had genomen. Op assist van Mahrez deed ook Foden nog zijn duit in het City-zakje.
Lees verder

Begrip haalt het van ontgoocheling bij Oost-Vlaamse basketbalclubs na beslissing om competities niet meer te hervatten
Basketbal Vlaanderen besliste zondagochtend om de competities bij de jeugd U14 tot U21 en bij de senioren dit seizoen niet meer te hervatten. Begrip haalt het van ontgoocheling bij de Oost-Vlaamse clubs. En er wordt vooral vooruitgekeken.
Lees verder

Transfer Talk. Overbodige spelers verlaten Anderlecht - Klauss komt niet naar KV Mechelen
De zoektocht naar een nieuwe spits loopt stroef bij KV Mechelen. Hoffenheim-spits João Klauss (23), die bovenaan het verlanglijstje stond, heeft Malinwa bedankt voor de interesse en geeft de voorkeur aan een andere (buitenlandse) optie. Eerder bleek Lukas Hinterseer (Hamburg) eveneens onhaalbaar. Ook Avenatti en Harbaoui werden al in verband gebracht met Malinwa. (ABD)
Lees verder

Zwangere moeder, vijf gezinsleden op familiebezoek en zakenman: slachtoffers van gecrasht vliegtuig in Indonesië krijgen gezicht
Stilaan krijgen de slachtoffers uit het neergestorte vliegtuig van de Indonesische lowcostmaatschappij Sriwijaya Air een gezicht. Het gaat onder meer om een zwangere moeder met haar dochter, vijf gezinsleden die op familiebezoek gingen en een zakenman. Er zaten ook drie baby's aan boord.
Lees verder

Oud-buitenlandminister Colin Powell noemt zichzelf geen Republikein meer
Colin Powell, voormalig Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken, wil zich niet langer een lid van de Republikeinse partij noemen. Powell zei op nieuwszender CNN dat de steun van verschillende Republikeinen in het Congres voor Donald Trump, hem afstand hebben doen nemen van de partij.
Lees verder

De knappe opener van Dost, zuur verlies Anderlecht, penaltymisser Holzhauser: alle beelden speeldag 20
Nieuw jaar, zelfde winnaar van de speeldag: Club Brugge. Terwijl RC Genk, Antwerp en Anderlecht verloren, zegevierde blauw-zwart. Op Stayen scoorde de nieuwe Nederlandse spits Bas Dost al machtig in minuut 13. Anderlecht kreeg na een late penalty tegen het deksel op de neus in Leuven, Genk betaalde een barslechte tweede helft in Kortrijk cash. En een ontluisterend zwak Antwerp kreeg geen voet aan grond bij KV Mechelen. Ook Charleroi verloor in Oostende (3-2). Onderin deden Cercle en Moeskroen slechte zaken. Maandagavond is er nog Standard - Waasland-Beveren en het debuut van Mbaye Leye als coach van de Rouches.
Lees verder

LIVE (20u45). Pakt nieuwe Standard-coach Leye meteen drie punten tegen Waasland-Beveren?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Vuurdoop voor Mbaye Leye • Sclessin
Lees verder

Amnesty International roept aankomend president Biden op om Guantanamo te sluiten
Amnesty International roept de toekomstige president van de VS, Joe Biden, op om de gevangenis in Guantanamo zo snel mogelijk te sluiten. Dat doet de mensenrechtenorganisatie in het nieuwe rapport 'Right the Wrong'.
Lees verder

Nog twee verdachten aangehouden na bestorming Capitool
Na de bestorming van het Capitool door aanhangers van scheidend president Donald Trump zijn opnieuw twee verdachten aangehouden. De officier van justitie van Washington heeft zondagavond (lokale tijd) bekendgemaakt dat een man uit Texas en een verdachte uit Tennessee zijn gearresteerd door de FBI.
Lees verder

"Verongelukt vliegtuig mogelijk uit elkaar gevallen bij raken water"
Een onderzoeker van de Indonesische Nationale Transportveiligheidscommissie (KNKT) zei maandag dat het vliegtuig dat zaterdag met 62 mensen aan boord in de Javazee stortte, mogelijk uit elkaar viel toen het toestel het water raakte.
Lees verder

Pelosi wil afzettingsprocedure in gang zetten: "Pence krijgt 24 uur om afzetting Trump te vragen"
In het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zullen maandag stappen gezet worden om president Donald Trump af te zetten. Dat heeft de voorzitster van het Huis, Nancy Pelosi, bevestigd. Om te starten krijgt vicepresident Mike Pence 24 uur tijd om het 25ste amendement te activeren en Trump onbekwaam te verklaren.
Lees verder

Amerikaanse banken en bedrijven zetten politieke giften tijdelijk stop
Een aantal grote Amerikaanse bedrijven, zoals de banken Citigroup en JPMorgan Chase, is van plan om hun politieke donaties tijdelijk stop te zetten of te herzien. Ze doen dat na de bestorming van het Capitool vorige week.
Lees verder

Philippe Clement volgt zichzelf op als Trainer van het Jaar: "Lat lag hoger, dus ik had deze trofee minder verwacht"
Philippe Clement (46) mag zich voor het tweede jaar op rij Trainer van het Jaar noemen. De coach van landskampioen Club Brugge zette Hernan Losada en Ivan Leko op ruime achterstand. Clements verloofde Isabelle ging hem in het oefencomplex van blauw-zwart verrassen met de trofee.
Lees verder

ANNO 2021. Tom Vannoppen (42), ex-vicewereldkampioen veldrijden: "Ik was niet meedogenloos genoeg om maximum uit carrière te halen"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag ex-vicewereldkampioen veldrijden Tom Vannoppen, vandaag aan de slag als redder in het gemeentelijk zwembad van Lummen.
Lees verder

Krijgt België er vandaag twee driesterrenzaken bij?
Vandaag krijgt ons land er mogelijk niet één, maar twee nieuwe driesterrenrestaurants bij. Dat weerklonk de voorbije weken steeds luider in de coulissen van de gastronomie. De twee topfavorieten: nu nog tweesterrenchefs Ralf Berendsen van La Source in Lanaken en Thierry Theys van Nuance in Duffel.
Lees verder

Coach van het Jaar Clement op de rooster gelegd door... zijn aanstaande Isabelle: "Nog nooit zoveel stress gehad voor een interview"
Voor het tweede jaar op rij is Philippe Clement (46) de Trainer van het Jaar. Zijn aanstaande vrouw Isabelle (47) verrast hem twee keer. Eerst door zijn trofee te overhandigen op het oefencomplex van Club Brugge. Dan door hem het vuur aan de schenen te leggen in een interview. "Je hebt thuis al laten vallen dat je het niet leuk vindt dat Bas Dost groter is dan jou. Waarom?"
Lees verder

Slangen op maandag. Het is de morele plicht van een regering om de regering van iedereen te zijn. Maar het is noch de plicht van de kiezer, noch van de oppositie om de regering als de hare te zien
Als het stormt in het Capitool, dan druppelt het in de Wetstraat. In het federale parlement tuimelden de verkozenen om ter verontwaardigdst over mekaar heen. Wat hebben de Verenigde Staten dat Hongkong, Saudi-Arabië of Rusland niet hebben, denk je dan. Misschien dat de monstruositeit waarmee die landen de rechtsstaat onderuithalen zich minder leent tot binnenlands gebruik dan de strapatsen van Trump.
Lees verder

Zus van Amerikaanse oud-president Bush senior overleden
Nancy Bush Ellis, de zus van de Amerikaanse oud-president George H.W. Bush is op 94-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de George & Barbara Bush Foundation via Twitter.
Lees verder

Ugent ontwikkelt tests die 12- en 14-jarigen moeten helpen bij studiekeuze
De UGent is tests aan het ontwikkelen om 12- en 14-jarigen te helpen bij hun studiekeuze. Dat meldt De Standaard vandaag. Werkgeversorganisatie Voka financiert het project. De onderzoekers werken aan oriëntatieproeven die niet alleen peilen naar klassieke vaardigheden zoals rekenen of lezen, maar ook naar interesses, attitude en motivatie. Daarnaast is er aandacht voor technisch inzicht en motoriek.
Lees verder