Doorgaan naar hoofdcontent

Van vrijen met je ex tot vliegen: de betekenis van je dromen volgens een psychotherapeut

HLN
Van vrijen met je ex tot vliegen: de betekenis van je dromen volgens een psychotherapeut
Vliegen, een stomende vrijpartij met je ex, een overleden geliefde ontmoeten … In onze dromen kan alles. Maar wist je dat dromen ook belangrijk zijn voor onze gezondheid én ons wat kunnen leren? Je slaap vertelt je veel meer dan je denkt, zegt de Britse psychotherapeut Rosie March-Smith. De droomexpert legt uit waarom we dromen en nachtmerries hebben en wat enkele veel voorkomende dromen kunnen betekenen.
Lees verder

Caroline (43) en Kris (49) zijn echte levensgenieters sinds het overlijden van twee familieleden: "We werken keihard voor ons geld, maar we vergeten ook zeker niet te leven"
Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Kinderen hebben Kris en Caroline niet, wél twee chihuahua's en een online marketingbureau dat ze samen runnen. Dankzij corona zagen ze hun omzet het afgelopen jaar verdubbelen. "Met een beetje geluk halen we in 2021 de 120.000 euro", zeggen ze. En dat geluk was absoluut welkom. Caroline moest al veel te vroeg afscheid nemen twee dierbaren. Samen vertellen ze hoe ze elke maand hun financiën beheren.
Lees verder

Caroline (43) en Kris (49) runnen samen een marketingbureau: "Omzet van ons bedrijf verdubbeld door corona"
Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Kinderen hebben Kris en Caroline niet, wél twee chihuahua's en een online marketingbureau dat ze samen runnen. Dankzij corona zagen ze hun omzet het afgelopen jaar verdubbelen. "Met een beetje geluk halen we in 2021 de 120.000 euro", zeggen ze.
Lees verder

Franse jager vindt uitgemergelde hond die met ketting is vastgemaakt aan boom
Eén van zijn eigen honden begon te blaffen. Er was iets mis. Verscholen in het bos in de Vendée ontdekte een jager een bange en erg vermagerde viervoeter die met een ketting was vastgebonden aan een boom. Wat verderop stond een eetkom, maar die was helemaal leeg. "Zoiets doe je een dier toch niet aan."
Lees verder

Trump verhoogt spanning met China door ban op Alipay en 7 andere apps
De Amerikaanse president Donald Trump heeft met een nieuw decreet transacties met acht Chinese apps verboden. Onder andere betaalapp Alipay van Ant Group staat op die zwarte lijst. Met de ingreep zorgt Trump kort voor het aantreden van zijn opvolger Joe Biden voor oplopende spanningen tussen China en de Verenigde Staten.
Lees verder

Ryanair adverteert al volop voor zomerreizen: "Vaccins komen eraan, inenten en gaan"
"Vaccins komen eraan, inenten en gaan", luidt de opvallende slogan van Ryanair op de website en van de luchtvaartmaatschappij. Op de website worden vakantievluchten met kortingen tot 15 procent aangeboden. Wanneer je bent ingeënt met het coronavaccin kun je zo weer gaan vliegen, lijkt Ryanair te beloven.
Lees verder

"Racistische en seksistische clown": tennisbaas haalt nogmaals uit naar Serena, waarop diens echtgenoot hem van repliek dient
't Zit er 'm opnieuw bovenarms op tussen de clan-Serena Williams en Ion Tiriac (81). Die laatste, miljardair, ex-tennisser en momenteel hoofd van het ATP-toernooi in Madrid en de Roemeense tennisfederatie, zei openlijk dat het beter is dat de 39-jarige Amerikaanse haar tennisracket opbergt. En dat was allerminst naar de zin van Alexis Ohanian, Serena's echtgenoot. Ook al omdat het niet de eerste keer is dat Tiriac zijn vrouw viseerde...
Lees verder

Duitsland gaat grote bedrijven verplichten vrouwen op te nemen in raad van bestuur
De Duitse regering gaat grote bedrijven en instellingen verplichten om vrouwen te benoemen in de raad van bestuur. Dat meldt het persagentschap AFP.
Lees verder

Ellen Dufour werd 20 jaar geleden winnares van 'Big Brother': "Ik had me als grap ingeschreven, met heel onnozele antwoorden"
Vrolijk en lief. Zo zullen de meesten zich de toen 21-jarige Ellen Dufour herinneren op het moment dat ze in 2001 als winnares het Big Brother-huis verliet. De Limburgse, vandaag een prille veertiger, is nog niks veranderd. De tijd lijkt geen vat te hebben op haar, ondanks alle ellende die ze al heeft meegemaakt.
Lees verder

Ellen Dufour werd 20 jaar geleden de allereerste vrouwelijke winnares van 'Big Brother': "Je komt terecht in een wereld waarin niet iedereen het beste met je voorheeft"
Vrolijk en lief. Zo zullen de meesten zich de toen 21-jarige Ellen Dufour herinneren op het moment dat ze in 2001 als winnares het Big Brother-huis verliet. De Limburgse, vandaag een prille veertiger, is nog niks veranderd. De tijd lijkt geen vat te hebben op haar, ondanks alle ellende die ze al heeft meegemaakt.
Lees verder

Dit zijn de meest energiezuinige wasmachines
Er is een reden waarom zo veel mensen goed letten op het energielabel van een nieuwe wasmachine: de aankoopprijs mag misschien een tikkeltje duurder zijn, dat haal je er achteraf dubbel en dik weer uit door die lagere energiefactuur. Onze techredacteur zocht vier interessante modellen uit.
Lees verder

LIVE (12u30). Nainggolan meteen in de ploeg bij Cagliari voor belangrijk duel tegen Benevento
• Sardegna Arena
Lees verder

Trumpfans zonder mondmasker schelden Mitt Romney uit voor "verrader" op vlucht naar Washington
De in november verkozen Amerikaanse Congresleden komen vandaag samen om het resultaat van de presidentsverkiezingen te bekrachtigen. Ook de Republikein Mitt Romney, verliezend presidentskandidaat in 2012 en senator namens de staat Utah, nam het vliegtuig naar Washington DC. Al op de luchthaven in Salt Lake City kreeg hij te maken met boze Trumpfans. Eens aan boord scholden ze hem uit voor "verrader."
Lees verder

"Je weet wat ik ga doen. Luister maar naar de brandweer": Frans (70) steekt zichzelf in brand, vriendin (69) laat begaan en krijgt nu voorwaardelijke celstraf voor schuldig verzuim
De 69-jarige F.V. uit Geel is woensdag veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijk voor schuldig verzuim. Haar vriend Frans B. (70) stak in mei 2019 zijn auto en zichzelf in brand, maar F.V. deed niks om de zelfdoding te voorkomen. Nochtans had Frans haar ingelicht van zijn plannen.
Lees verder

Marktwaarde van Jérémy Doku nu al geschat op 65,4 miljoen euro
Het Zwitserse sportonderzoeksbureau CIES schat de marktwaarde van Jérémy Doku nu al op 65,4 miljoen euro. Daarmee zou hij momenteel de vierde duurste Belgische speler binnen de Europese top 5-competities zijn.
Lees verder

Italië overweegt staatsbelang in fusiebedrijf Fiat Chrysler en Peugeot
Italië sluit een staatsbelang in het fusiebedrijf van Fiat Chrysler (FCA) en Peugeot (PSA) niet uit. Dat verklaarde onderminister van Economische Zaken Antonio Misiani tegenover verschillende Italiaanse media. Hij maakte daarbij wel de kanttekening dat zo'n staatsbelang voorlopig niet aan de orde is.
Lees verder

Zweten, meten en rekenen op de kracht van het brein: hoe veeleisende Pochettino-methode PSG eindelijk Champions League moet bezorgen
Goed mogelijk dat Neymar straks met een pijl op zijn keel tegen een muur aanloopt. Of dat Kylian Mbappé op blote voeten over hete kolen tippelt. De methode-Mauricio Pochettino zal de vedetten van PSG doen opschrikken. Het wordt zweten, veel meten en leunen op de kracht van het brein.
Lees verder

12 personen aangehouden in 2 grote drugsdossiers: voor 133.000 euro aan drugs in beslag genomen
De lokale recherche van de politiezone Vlas en het parket legden vorige maand twee drugsdossiers bloot. Tijdens 11 huiszoekingen werden 12 personen gearresteerd en voor 133.000 euro aan cannabis en cocaïne in beslag genomen. "Twee van hen worden ook vervolgd voor poging doodslag omdat ze tijdens de arrestatie twee agenten probeerden aan te rijden", zegt Tom Janssens van het Kortrijks parket.
Lees verder

Start fris de dag met 5 makkelijke yoga-oefeningen die je lichaam stretchen en ontspannen
Yoga vermindert stress, verbetert je bloedcirculatie en doet je hart- en bloedvaten goed. Een heerlijke toevoeging aan je ochtendroutine? Reken maar van yes. En in tegenstelling tot wat je misschien denkt, bestaat yoga niet alleen uit moeilijke posities waarvoor je erg lenig moet zijn. Deze stretchoefeningen ontspannen je lichaam en geest en zijn goed voor iédereen, of je nu een beginner of een ervaren yogi bent.
Lees verder

"Ik moest mijn mening even kwijt": zestiger riskeert 2 maanden cel voor Hitlergroet en doodsbedreiging aan Van Ranst
Luc D.M. (60) uit Mechelen moest zich woensdag verantwoorden in de rechtbank voor doodsbedreigingen aan professor Marc Van Ranst eind augustus in het station van Mechelen. Bij het verlaten van het station, bracht hij ook nog een Hitlergroet.
Lees verder