Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 21 januari 2021

Van Langenhove vraagt aan Telegram-volgers om proceskosten mee te betalen: “Help ons met goede advocaten deze velds...

HLN
Van Langenhove vraagt aan Telegram-volgers om proceskosten mee te betalen: "Help ons met goede advocaten deze veldslag te winnen"
Dries Van Langenhove (Vlaams Belang) roept zijn volgers op Telegram op om proceskosten in de zaak Schild en Vrienden te helpen financieren. Het parket van Oost-Vlaanderen diende een verzoek in om de parlementaire onschendbaarheid van het Kamerlid op te heffen. "Ik heb echter niets te verbergen. Er staat niets strafbaars in het dossier", klinkt het in een reactie.
Lees verder

Van Lady Gaga tot Bernie Sanders: het internet lacht zich kapot na eedaflegging Joe Biden
Het was woensdag dan wel dé grote dag van Joe Biden, toch ging niet alleen de nagelnieuwe president van Amerika met alle aandacht lopen op sociale media. Op het internet is na de eedaflegging van Biden (78) heel wat amusement ontstaan. Van Lady Gaga (34) en haar optreden tot een 'slapende' Bill Clinton (74) en Bernie Sanders (79) die moederziel alleen op de tribune zat: met zowat alles en iedereen wordt de spot gedreven op het net.
Lees verder

Drie weken zonder fiets? Dan gaat Remco Evenepoel op pad met staff van het team
Fietsen mag hij niet, dus ging Remco Evenepoel in het Spaanse Altea, waar Deceuninck-Quick.Step het nieuwe wielerseizoen voorbereidt, op stap met het personeel van het team. "Wandelen met de staff om het hoofd leeg te maken. Bedankt voor de steun, iedereen. Deze foto toont aan dat The Wolfpack niet enkel bestaat uit de renners, maar uit élk persoon van de ploeg."
Lees verder

Dit jaar geen 'Bob'-sleutelhanger, wel één met Nathan, Philippe, Axelle en andere slachtoffers van dronken bestuurders: "Ik hoop dat de naam van mijn zoon het leed concreter kan maken"
Ook chauffeurs die dronken achter het stuur zitten, krijgen voortaan een sleutelhanger. Maar daarop staat niet Bob. Wel Romina, of Olivier. Stuk voor stuk overleden kinderen en jongeren, slachtoffers van chauffeurs onder invloed van alcohol. Het is de sleutelhanger die je niét wilt krijgen. Ook de namen van Nathan, Philippe en Axelle bungelen vanaf dit weekend in het geel aan een metalen ringetje. Hun ouders getuigen: "Eigenlijk had je gehoopt dat je kind niet aan een sleutelhanger hoefde te hangen."
Lees verder

Dit jaar geen 'Bob'-sleutelhanger, wel één met namen van jonge verkeersslachtoffers: "Ik hoop dat de naam van mijn zoon het leed concreter kan maken"
Ook chauffeurs die dronken achter het stuur zitten, krijgen voortaan een sleutelhanger. Maar daarop staat niet Bob. Wel Romina, of Olivier. Stuk voor stuk overleden kinderen en jongeren, slachtoffers van chauffeurs onder invloed van alcohol. Het is de sleutelhanger die je niét wilt krijgen. Ook de namen van Nathan, Philippe en Axelle bungelen vanaf dit weekend in het geel aan een metalen ringetje. Hun ouders getuigen: "Eigenlijk had je gehoopt dat je kind niet aan een sleutelhanger hoefde te hangen."
Lees verder

LIVE. Zulte Waregem duikt met nipte voorsprong de rust in!
• Jupiler Pro League • Zulte Waregem heeft 12 op 12 • Aftrap: 18u45 • Regenboogstadion
Lees verder

Avondklok in Nederland start vanaf 21 uur
In Nederland wordt vanaf zaterdag een avondklok van kracht die loopt van 21 uur tot 04.30 uur. Dat kondigde minister van Justitie Ferd Grapperhaus aan na afloop van een debat in het parlement over de coronacrisis.
Lees verder

Nederlanders willen avondklok omzeilen met koeriersuniformen en 'leenhonden'
In Nederland wordt vanaf zaterdag een avondklok ingevoerd. Onze noorderburen zoeken echter naar creatieve oplossingen om toch nog het huis uit te kunnen, zelfs vermomd als koerier of hondenwandelaar. Op tweedehandssites zit de verkoop van jassen van bezorgdiensten in de lift en de vraag naar 'leenhonden' stijgt.
Lees verder

Minderjarige opgepakt na valse bommelding in woonzorgcentrum in Denderleeuw
De speurders van de politiezone Denderleeuw/Haaltert hebben na doorgedreven onderzoek een verdachte laten oppakken in Waals-Brabant na de valse bommelding aan woonzorgcentrum Ter Bake in Denderleeuw eerder deze week. "Het gaat om een minderjarige jongeman die de feiten bekende", aldus burgemeester Jo Fonck.
Lees verder

De poëziekunst van Amanda Gorman ontleed: "Een goed gedicht zegt alles mooier dan dat je het zelf kan"
Plots zijn we allemaal vrienden van de poëzie. Een bevlogen vrouw in een kanariegele jas deed de liefde voor het bekoorlijke woord weer oplaaien. Maar wat is dat eigenlijk, een gedicht? Welk nut heeft rijmelarij? "Eigenlijk wil je dat het publiek een beetje jaloers wordt: 'Ja, zò is het, maar ik zou het zelf niet zo mooi kunnen zeggen.'"
Lees verder

LIVE. De Norre laat gelijkmaker liggen, Colassin valt in bij Essevee
• Jupiler Pro League • Zulte Waregem heeft 12 op 12 • Aftrap: 18u45 • Regenboogstadion
Lees verder

1 op de 6 in lagere school Sint-Truiden test positief op corona: zeven Limburgse gemeenten zetten buitenschoolse activiteiten stop
De testresultaten van de 280 leerlingen en 25 personeelsleden van kleuter- en basisschool Schuttershof zijn binnen: ongeveer één op de zes blijkt besmet te zijn met het coronavirus. "Gezien de eerdere bevestiging van twee besmettingen met de Britse variant, is er een sterk vermoeden dat die zich binnen de school bevond", klinkt het bij de Stad Sint-Truiden. Om die reden gaat de eerstelijnszone Haspengouw vanaf morgen nog meer mensen testen. Het gaat dan om ouders van besmette kinderen, hoogrisicocontacten en ook leerlingen van Schuttershof en Momentum onder de zes jaar mogen zich aanbieden indien de ouders dat wensen. Verder moeten ook de buitenschoolse activiteiten voor kinderen onder de dertien jaar eraan geloven. Die worden tijdelijk geschrapt in zeven Limburgse gemeenten, die geografisch dichtbij Sint-Truiden liggen.
Lees verder

Senne (19) wilde stoppen als U8-trainer bij Boka United... tot zijn spelertjes en enkele BV's een plan bedachten
Senne Camermans (19) zag het niet meer zitten. De combinatie van training geven, hogere studies, zelf een voetbalcarrière én een vriendin hebben werd hem even te veel. Hij besloot om te stoppen als trainer bij de U8 groep van Boka United, maar daar waren de spelertjes niet tevreden mee. Met de hulp van hun ouders en enkele bekende Vlamingen boksten ze een filmpje in elkaar om ervoor te zorgen dat Senne toch zou blijven.
Lees verder

Kamer maakt komaf met papieren communicatie tussen bedrijven en de FOD Financiën
De federale overheidsdienst Financiën gaat binnenkort in de regel elektronisch communiceren met burgers en bedrijven. Dat staat in een wetsontwerp dat vandaag groen licht kreeg in de plenaire Kamer. Ouderwetse briefwisseling wordt de uitzondering, maar burgers die dat willen kunnen nog wel kiezen voor communicatie langs de papieren weg.
Lees verder

Jongen (16) stapt af en wordt gegrepen door auto die bus voorbijsteekt: slachtoffer in levensgevaar naar ziekenhuis
Op de Grote Steenweg in het Vlaams-Brabantse Drieslinter is donderdagnamiddag rond 17.30 uur een zwaar ongeval gebeurd ter hoogte van de kerk. Een jongen die net van de bus was gestapt en de straat overstak werd gegrepen door een wagen. Het slachtoffer werd in levensgevaar overgebracht naar de spoeddienst van het UZ Gasthuisberg in Leuven.
Lees verder

Hoe Jumbo-Visma fel gegeerde Van Aert over de streep trok: meer geld, meer steun, meer vrijheid
De handtekening van Wout van Aert is een feit, maar het vergde tijd om de violen gelijk te stemmen. Het financiële aspect speelde uiteraard een rol, maar er was meer nodig om hem te overtuigen. Sportieve garanties, bijvoorbeeld - een vrijere rol in de Tour de France is er daar één van. Hoe Jumbo-Visma de fel gegeerde Van Aert uiteindelijk over de streep trok.
Lees verder

Football Talk. Anderlecht praat met Wullaert over contractverlenging - Lotto Park wordt vaccinatiecentrum
Anderlecht heeft de gesprekken opgestart met Tessa Wullaert (27). Het contract van de drievoudige Gouden Schoen loopt af op het einde van het seizoen, Wullaert zou graag blijven. Dat is ook de intentie van Anderlecht. Wullaert ontpopte zich meteen tot sterkhouder in haar eerste maanden. (PJC)
Lees verder

Verenigd Koninkrijk verviervoudigt coronaboetes: "Deze ernstige overtredingen kosten levens"
De boetes voor wie de coronamaatregelen aan zijn laars lapt, worden in het Verenigd Koninkrijk vanaf volgende week fors verhoogd. Mensen die betrapt worden op het bijwonen van een lockdownfeestje kunnen een boete van 800 pond (900 euro) krijgen. Dat kondigde minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel aan.
Lees verder

Transfer is rond: Krépin Diatta trekt naar AS Monaco
De transfer is officieel. Krépin Diatta (21) verlaat Club Brugge en trekt naar AS Monaco. Blauw-zwart zou ruim 20 miljoen euro vangen voor de flankaanvaller, plus nog een percentage op een eventuele doorverkoop. De 10 procent waar Sarpsborg, waar Club Diatta in 2018 wegplukte, nog recht op had, was al geregeld.
Lees verder

Transfer is rond: Krépin Diatta trekt voor ruim 20 miljoen euro naar AS Monaco
De transfer is officieel. Krépin Diatta (21) verlaat Club Brugge en trekt naar AS Monaco. Blauw-zwart zou ruim 20 miljoen euro vangen voor de flankaanvaller, plus nog een percentage op een eventuele doorverkoop. Diatta tekende er een contract voor vijf jaar.
Lees verder