Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 7 januari 2021

Van ‘apocalypsing’ tot ‘tindermoeheid’: zo gaan we daten in 2021 volgens relatietherapeut Chloé De Bie. “W...

HLN
Van 'apocalypsing' tot 'tindermoeheid': zo gaan we daten in 2021 volgens relatietherapeut Chloé De Bie. "We worden steeds vrijer in de liefde"
Cupido heeft er een zwaar jaar opzitten. Door corona leek het voor veel singles moeilijker dan ooit om nieuwe mensen te ontmoeten en flirten gebeurde vooral online. Probeer dan maar eens raak te schieten als engeltje van de liefde. Het staat dan ook vast dat ons datingleven er in 2021 anders zal uitzien. Van skypedaten tot seksbuddy's: klinisch psycholoog, seksuoloog en relatietherapeut Chloé De Bie somt op wat de grootste trends zijn.
Lees verder

"Ik ben gestopt toen ze begon te wenen": dertiger bindt geblinddoekt meisje (13) vast op bed en verkracht haar, maar moet niet naar gevangenis
Een 34-jarige man uit Meise ontsnapt aan een effectieve gevangenisstraf nadat hij een 13-jarig meisje uit Olen heeft verkracht. Onder de naam 'deugenietertje' lokte hij het meisje naar een motel in Mol. Hij blinddoekte het meisje en bond haar vast op bed om haar zo te verkrachten. "Maar ik ben gestopt toen ze begon te wenen", aldus de man.
Lees verder

Arbeidsexpert vertelt hoe je je verlof in 2021 kan verdubbelen: maak van 29 vakantiedagen 58 vrije dagen
De Belg heeft gemiddeld 29 vakantiedagen per jaar, extraatjes zoals anciënniteit en ADV-dagen meegerekend. Met een handig stukje puzzelwerk kun je daar makkelijk 58 vrije dagen van maken en zo je vrije tijd verdubbelen. Maar hoe doe je dat precies? Een expert legt uit.
Lees verder

"Hoe kan je president, die aanzet tot geweld, nog goedpraten?": Sportvrouw van het Jaar Emma Meesseman ontzet over toestanden in 'haar' Washington
'Arresteer Trump. Slaapwel.' Met die tweet sloot basketbalspeelster Emma Meesseman (27) gisteren een avond vol ongeloof af over het geweld in Washington, de stad die ze haar tweede thuis noemt. Vandaag vraagt de Sportvrouw van het Jaar zich af hoe Donald Trump nog te verdedigen valt. "Ik zie niet in hoe je nog een president, die aanzet tot geweld, nu nog kan goedpraten."
Lees verder

Zwaar bewapende Nationale Garde bij Black Lives Matter-betoging, amper tegenstand gisteren: critici stellen vragen bij opvallend verschil
Een video die circuleert op Twitter laat zien hoe de politie een barricade zelf zou verplaatst hebben en zo tientallen Trump-aanhangers het zwaar beveiligde Capitool in Washington liet binnendringen. Ondertussen komt er steeds meer kritiek op het verschil in aanpak van de rellen van gisteren en eerdere protesten van Black Lives Matter.
Lees verder

Transfer Talk. Weg voor Denswil naar Club ligt open - Gesprekken tussen RSCA en Ashimeru gaan goede richting uit - Genk is verlost van Dewaest
Tot 1 februari loopt in België de wintertransferperiode, die door de coronacrisis mogelijk op een lager pitje zal branden. Maar toch zal er -net zoals in het buitenland- ongetwijfeld weer de nodige activiteit volgen. De belangrijkste transfergeruchten en de 'done deals' in onze Transfer Talk.
Lees verder

Jacques Vermeire interviewt zijn dochter, rijzende ster Julie: "Zij krijgt nu de kansen waar ik 39 jaar op moest wachten"
Als alles goed gaat, zal Julie Vermeire (22) dit jaar haar eerste volledige eigen stappen op tv zetten. Op de voorste rij om haar te steunen staat papa Jacques (69). Een meer ervaren gids kon ze zich niet dromen, nu hij zelf in de herfst van zijn carrière is aanbeland. Hij kent de glamour én de valkuilen van een leven in de spotlights. Of Julie er klaar voor is, dat vraagt hij haar zelf in dit unieke interview. "Mijn dochter en ik, wij zijn echte vrienden", klinkt het ontroerd.
Lees verder

Gert Verhulst kiest voor ooglidcorrectie: "Ik zie mijn oogleden hangen en heb maar de helft van mijn zicht meer"
Gert Verhulst (52) laat vandaag een ooglidcorrectie uitvoeren, zo vertelde hij vanochtend op de radio. "Ik zie mijn oogleden hangen, dus die moeten weg."
Lees verder

Steven Van Gucht: "Enorme schommelingen in aantal testen en dat merk je aan besmettingscijfers"
De coronacijfers in ons land dalen verder. Staan we er echt goed voor? Of is dit een vakantie-effect en mogen we ons de komende dagen weer aan de stijging verwachten?
Lees verder

Ex Marco Borsato is leugens spuugzat: "Hoelang kan je praten over niks, nul, nada?"
Denise Boekhoff, die in de jaren 90 zeven jaar lang een relatie had met zanger Marco Borsato, is kwaad dat verschillende media melden dat de twee opnieuw een setje zouden zijn. "Wij worden nooit meer een koppel. Je leest het goed, nooit meer", schrijft ze op Instagram.
Lees verder

Peter Thyssen lag twee weken in het ziekenhuis na coronabesmetting
'Zonen van Van As'-acteur Peter Thyssen (56) was besmet met corona en is na 14 dagen eindelijk ontslagen uit het ziekenhuis, zo laat hij weten via Instagram. Daar deelde hij een foto van zichzelf en het aanwezige zorgpersoneel.
Lees verder

Dermatoloog van Beyoncé onthult de juiste volgorde om je huidverzorgingsproducten aan te brengen
Je gelaat verzorgen? Daar komt tegenwoordig meer bij kijken dan wassen met water en een crèmepje smeren. Reiniger, toner, dagcrème, serum, olie, zonnecrème: onze badkamerkast is goed gevuld. Maar die dingen zomaar op je gezicht kwakken, doe je beter niet. "Voor het beste resultaat moet je die producten in de juiste volgorde aanbrengen", dixit dr. Harold Lancer, de dermatoloog van Beyoncé.
Lees verder

Amerikakenner David Criekemans: "Piste om Trump af te zetten wellicht uit de weg"
Nu de Amerikaanse president Donald Trump heeft verklaard dat de machtsoverdracht naar verkozen president Joe Biden ordentelijk zal gebeuren, is de piste om hem in de laatste dagen van zijn ambtstermijn nog af te zetten via het 25ste amendement van de Grondwet wellicht van de baan. Dat zegt professor buitenlands beleid aan de Universiteit Antwerpen David Criekemans bij HLN Live. De fysieke aanwezigheid van Trump is ook niet per se nodig voor die machtsoverdracht, legt hij uit. "Trump kan in principe naar Mar-a-Lago."
Lees verder

Primeur in het veldrijden: Justin Laevens (19) out zich als homo. "Ik wil een voorbeeld zijn voor andere sporters"
De jonge wielerbelofte Justin Laevens (19) uit Zwevegem heeft zich geout als homo. Op zich niet speciaal, maar hij is wel de eerste veldrijder die dat openlijk doet. "Hopelijk bekijken grote renners of ploegen me nu niet anders, al denk ik van niet."
Lees verder

Jambon verdedigt nieuw Vlaams kunstendecreet: "Ambitie is om dit decreet langer dan corona te laten doorgaan"
Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) heeft vandaag het nieuwe Vlaamse kunstendcreet, dat onder meer vastlegt hoe er wordt gesubsidieerd in de periode 2023-2027, verdedigd. Het decreet botste op kritiek van adviesraad cultuur. Die had de regering gevraagd om de beslissing niet in deze moeilijke coronaperiode te nemen.
Lees verder

"Een achttienkaraatsnummertje oplichterij": Hugo Camps keek verbijsterd naar excuses van Lamkel Zé, maar laakt ook laksheid van Antwerp
Ook Hugo Camps volgt aandachtig de (zoveelste) hetze rond Lamkel Zé. "Zijn gedrag grenst aan zwakzinnigheid." Maar onze columnist wijst ook met de vinger naar het Antwerpse bestuur. "Het blijft halfslachtig rond de pot draaien in de hoop er nog een slaatje uit te slaan."
Lees verder

Uiterst zeldzaam geval: man gestorven aan rabiës in Frankrijk na contact met vleermuis
In Frankrijk is een man overleden aan rabiës of hondsdolheid, vermoedelijk nadat hij was gebeten of gekrabd door een vleermuis die op zijn zolder zat. Dat meldt het Franse persbureau AFP. Zijn doodsoorzaak kwam pas later aan het licht na een post-mortemonderzoek. Het gaat om een uiterst zeldzaam geval en het is de eerste keer dat dit is voorgekomen op het Franse vasteland.
Lees verder

Vlaams Belang neemt federaal coronabeleid op de korrel op nieuwjaarsreceptie
Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken nam het Belgische coronabeleid stevig op de korrel in zijn nieuwjaarstoespraak. "België maakt zich wereldwijd on-ge-loof-lijk belachelijk met zijn vaccinatiebeleid en dat is voor 100 procent de schuld van Frank Vandenbroucke", speechte hij. Van Grieken koestert wel "de hoop dat 2021 het jaar van de vrijheid wordt." Door de coronamaatregelen ging de nieuwsjaarsreceptie volledig digitaal door.
Lees verder

IN BEELD. Reconstructie van de chaos in en rond het Capitool met meest sprekende en spraakmakende foto's van de bestorming
Chaos in het Capitool in Washington DC woensdag, waar zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat aanvankelijk vergaderden met het oog op bekrachtiging van de uitslag van de presidentsverkiezingen. Aanhangers van president Donald Trump drongen het gebouw binnen en eisten dat het Congres de verkiezingsuitslag zou afwijzen. Deze reeks foto's en beelden van in en rond het Capitool tonen de hallucinante chaos die met de bestorming gepaard ging.
Lees verder

Vanaf 28 januari op tv: 'Costa Belgica' volgt vijf Vlaamse makelaars in Spanje
Fans van programma's over huizen en immobiliën kunnen 28 januari omcirkelen in hun agenda, want dan gaat 'Costa Belgica' van start op VTM2. Daarin wordt het leven en het werk van vijf Vlaamse makelaars, die alles in België achterlieten om in Spanje hun eigen vastgoedkantoor uit de grond te stampen, op de voet gevolgd.
Lees verder