Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 18 januari 2021

Van Aert heeft nog drie doelen af te vinken op zijn januari-‘bucketlist’: “Belgisch kampioen op karakter, nu is...

HLN
Van Aert heeft nog drie doelen af te vinken op zijn januari-'bucketlist': "Belgisch kampioen op karakter, nu is gevoel veel beter"
Een zoon. Een tricolore. Héérlijk is het tegenwoordig, om Wout van Aert (26) te zijn. En het is nog lang niet voorbij. Januari, wondermaand. 'It seems the best is yet to come'.
Lees verder

Dit moet je weten als je werkgever failliet gaat
Door de coronacrisis zitten veel Belgische bedrijven en organisaties in moeilijke papieren. Economen voorspellen dan ook dat ons nog veel herstructureringen te wachten staan in 2021 en 2022. Maar wat als het jou overkomt en je werkgever effectief failliet gaat? Jobat.be bekijkt de regels en jouw rechten.
Lees verder

Independer, onafhankelijk autoverzekeringsmakelaar, nu ook werkzaam in België
Vanaf maandag 18 januari lanceert DPG Media Independer.be als onafhankelijke online verzekeringsmakelaar in België. Particulieren kunnen op de site de voor hen meest voordelige autoverzekering afsluiten nadat ze prijzen en dekkingen hebben vergeleken. Later dit jaar wordt het gamma aan verzekeringsproducten verruimd.
Lees verder

Eline De Munck reageert op kritiek na Open Vld-selfie: "Gelukkig ben ik mentaal niet op een slechte plaats"
Eline De Munck (32) heeft voor het eerst gereageerd op de ophef rond de nieuwjaarsreceptie van Open Vld. Zij nam daar een selfie met Egbert Lachaert en Alexander De Croo, waarop het bakken van kritiek regende. "Laten we een beetje verdraagzamer zijn", aldus Eline.
Lees verder

Deschamps vergeeft Benzema uitspraken nog altijd niet: "Hij heeft mijn naam door het slijk gehaald en daar lijd ik nog elke dag onder"
Zolang Didier Deschamps de plak zwaait bij wereldkampioen Frankrijk moet Real Madrid-spits Karim Benzema niet rekenen op een terugkeer bij Les Bleus. "Hij heeft mijn naam door het slijk gehaald en daar lijd ik nog elke dag onder."
Lees verder

Rechtse Twittervariant Parler weer online, app nog niet in stores
Het microblogplatform Parler, populair in rechtse middens, is weer online. De Twittervariant was door webhost Amazon offline gehaald na de bestorming van het Capitool nu bijna twee weken geleden.
Lees verder

Trump plant nog honderd gratieverleningen op laatste werkdag
Als Donald Trump dinsdag zijn laatste werkdag als Amerikaans president aanvangt, is hij van plan meer dan honderd gratieverleningen te bekrachtigen. Hamvraag blijft of The Donald ook zichzelf en familieleden gratie verleent.
Lees verder

Onze Club-watcher ziet blauw-zwart verder weglopen: "Dít Club is gewoonweg van een ander kaliber. In elke linie"
Als je niet eens je tweevoudige Gouden Schoen mist, hoe goed ben je dan? Club Brugge is andermaal dé winnaar van het weekend – 0-3 op 't Kiel. Easy-peasy. Aan dit tempo hoeven die mini-play-offs straks niet meer.
Lees verder

De week van Sandra: "Mijn tienerjaren zijn veel zorgelozer verlopen dan die van de kinderen"
De meeste mensen leerden Sandra Bekkari (47) kennen als tv-kok op VTM en via haar succesvolle kookboeken, maar ze is al 25 jaar bezig met gezonde voeding. In haar column kun je lezen wat haar bezighoudt en motiveert ze iedereen om eventuele goede voornemens waar te maken. Ze vertelt ook over haar (plus)kinderen, die deze week allemaal aanwezig waren. "Deze periode heeft toch een behoorlijke impact op hun leven."
Lees verder

"Ken je grenzen en zeg ook een keer nee": jouw horoscoop voor deze week
Wordt het een topweek, of let je beter even op? Wij vroegen aan onze astrologe Esther van Heerebeek-Spijkers wat er voor jouw sterrenbeeld in de sterren staat geschreven.
Lees verder

Onze Club-watcher ziet blauw-zwart verder weglopen van concurrentie: "Dít Club is gewoonweg van een ander kaliber. In elke linie"
Als je niet eens je tweevoudige Gouden Schoen mist, hoe goed ben je dan? Club Brugge is andermaal dé winnaar van het weekend – 0-3 op 't Kiel. Easy-peasy. Aan dit tempo hoeven die mini-play-offs straks niet meer.
Lees verder

Dallas verliest van Chicago ondanks triple-double van Doncic, die na drie seizoenen NBA al voorbij Jordan gaat
Dallas Mavericks heeft een 101-117 nederlaag geleden tegen Chicago Bulls. Luka Doncic lukte nochtans een triple-double, maar dat volstond niet.
Lees verder

Chinese mijnwerkers zitten al een week ondergronds vast na explosie
Reddingswerkers hebben volgens staatsmedia tekenen van leven van 22 Chinese mijnwerkers ontdekt. De werkers zitten al een week ondergronds vast na een explosie in de goudmijn waarin ze aan het werk waren.
Lees verder

Lockdownparty met 16 feestvierders in Peer stilgelegd: "Ze hadden het pand speciaal afgehuurd"
Dit weekend in de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie Kempenland aan de Drieskenshofweg een lockdownparty met zestien deelnemers stilgelegd. De feestvierders waren zich aan het amuseren met alcohol en lachgas. Ze kregen allen een boete en er werd proces-verbaal opgesteld.
Lees verder

FBI vreest voor aanval van binnenuit tijdens inauguratie
De FBI gaat alle leden van de Nationale Garde die woensdag aanwezig zijn bij de inauguratie van president Biden extra controleren. Gevreesd wordt voor een aanval van binnenuit.
Lees verder

Organisatie wil aantal deelnemers aan openings- en slotceremonie Olympische Spelen bijna halveren
De organisatoren van de Olympische Spelen in Tokio werken aan een plan om het aantal deelnemers aan de openings- en slotceremonie quasi te halveren. Dat moet de veiligheid verhogen in de strijd tegen het coronavirus.
Lees verder

Actrice Joke De Bruyn houdt niet zo van de nacht, want "dan komen alle duiveltjes waar je mee worstelt venijnig piepen"
Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: actrice Joke De Bruyn. Uitslapen kan ze niet. "Zelfs niet als ik pas om vijf uur in mijn bed beland, twee uur later sta ik al op." Het toont maar aan hoe ze met het leven omgaat: niet gezapig, wel full force vooruit. Ze vertelt dan ook ronduit over haar blik op het leven én haar nieuwste geesteskind, de webserie 'brak'.
Lees verder

Zij geven zich letterlijk bloot: singles gaan 'Uit De Kleren' voor nieuw datingprogramma
2 vreemden. 1 bed. 30 minuten. Zonder kleren. Maar wat doet zo'n intiem half uur met twee singles op een eerste date? Dat toont VTM 2 vanaf dinsdag 26 januari om 21.35 in de nieuwe, spannende datingshow 'Uit De Kleren'. 50 Vlaamse singles, die vreemden voor elkaar zijn, geven zich - letterlijk - bloot op de eerste date en kruipen meteen samen tussen de lakens. Aan de hand van persoonlijke vragen en fysieke opdrachten leren ze elkaar op een korte tijd en intense manier kennen.
Lees verder

PORTRET. Phil Spector (81) overleden in de cel: zijn ene breinhelft was gek, zijn andere geniaal
Phil Spector is op 81-jarige leeftijd overleden. De muziekproducer, die met The Ronettes, The Beatles en Leonard Cohen werkte, ging niet alleen de geschiedenis in als muzikaal vernieuwer, maar ook als veroordeeld moordenaar. Zijn gevangenisstraf was nog niet ten einde toen hij zaterdag overleed. Een portret van een van de meest invloedrijke producers, maar ook de man die met vuurwapens liep te zwaaien in de studio en zijn vrouw psychologisch folterde. Of zoals Cohen het ooit omschreef: "the worst human being I have ever met".
Lees verder

Marc Van Ranst: "Britse variant is nu zeker ingeburgerd in ons land"
De Britse variant van het coronavirus is nu ook duidelijk aanwezig in ons land. Door de recente uitbraken in onder andere Kontich en Houthulst blijkt die zeer besmettelijke stam al meer te circuleren dan gedacht. Volgens viroloog Marc Van Ranst is het belangrijk extra voorzichtig te zijn nu: "De variant wint aan terrein en daar moeten we rekening mee houden."
Lees verder