Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 8 januari 2021

Vaccinatie op basis van huidige gegevens “in september tot een goed einde gebracht”

HLN
Vaccinatie op basis van huidige gegevens "in september tot een goed einde gebracht"
Op basis van de huidige gegevens schat de taskforce vaccinatie dat de vaccinatiecampagne in ons land na de zomer, "richting september", tot een goed einde gebracht moet kunnen zijn. Dat heeft de topman van de taskforce Dirk Ramaekers vrijdag in de Kamer gezegd. Het gaat dan om het voornemen om 70 procent van de bevolking in te enten, "een zeer belangrijke drempel".
Lees verder

Katje Mies trapt in vossenklem en overleeft het niet: "Hoe kan het dat iemand hier zo'n oorlogswapen neerlegt?"
"Hier had even goed een kind in kunnen trappen met misschien wel een amputatie tot gevolg." Charlotte Deplanque (38) en haar familie uit Oostakker moeten nog steeds bekomen van wat hun katje Mies donderdagmorgen overkwam. Een vossenklem greep de kitten in de buurt van de Moststraat bij haar poten. Niet veel later overleed de kat aan haar verwondingen.
Lees verder

18.000 xtc-pillen ontdekt in postpakket van België naar Sri Lanka
Op Sri Lanka, een eilandstaat in de Indische Oceaan, zijn 18.000 xtc-pillen ontdekt in een postpakket met kattenvoeding dat vanuit ons land was verstuurd. Het ging in totaal om negen kilo partydrugs, de grootste xtc-vangst ooit in het Zuid-Aziatische land.
Lees verder

Ex-vrouw Dr. Dre haalt haar slag thuis: alimentatie van 2 miljoen dollar per maand goedgekeurd
Hij heeft maandenlang tegengestribbeld, maar is nu toch overstag gegaan. Dr. Dre (55) heeft zijn ex-vrouw Nicole Young (50) twee miljoen dollar alimentatie per maand beloofd. André Romelle Young, zoals de producer echt heet, doet dat om verdere stress te vermijden na zijn hersenbloeding eerder deze week.
Lees verder

Vuurkorf move-over, want deze winter verwarmen we ons aan een draagbare sauna
Eerst waren er de vuurkorf en het elektrisch vuurtje die ons warm hielden wanneer we buiten afspraken met familie en vrienden. Maar nu het steeds kouder wordt, groeit de nood aan een warmer oord. Een saunapak voor buiten, misschien?
Lees verder

Zo drastisch pakt Australië corona aan: één man besmet met Britse variant, meteen twee miljoen mensen in lockdown
De Australische miljoenenstad Brisbane gaat in lockdown. De autoriteiten grijpen onmiddellijk drastisch in nadat een schoonmaker besmet raakte met de zogenoemde Britse variant, die extra besmettelijk zou zijn. De besmette persoon werkt bij een hotel waar mensen in quarantaine zitten.
Lees verder

Sciensano-studie bevestigt: "Besmettingen in scholen volgen de algemene evolutie van de epidemie"
Als er leerlingen en leerkrachten besmet zijn met het coronavirus, is die maar in 1 op de 5 gevallen opgelopen op school. Dat blijkt uit een onderzoek van gezondheidsinstituut Sciensano, in samenwerking met onder meer het CLB en PSE/PMS. "Deze gegevens bevestigen opnieuw dat scholen geen voorlopers of aanjagers van de epidemie zijn, maar eerder nakomers", aldus viroloog Steven Van Gucht.
Lees verder

Elon Musk, sinds kort de rijkste man op aarde, vertelt wat hij met al zijn centen van plan is
Elon Musk, topman van autobouwer Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX, is de rijkste man op aarde. Hij onttroonde donderdag Jeff Bezos, oprichter en baas van webwinkelconcern Amazon. Op Twitter heeft Musk intussen gereageerd op het nieuws. Hij geeft aan al lang goed te weten wat hij juist wil doen met zijn fortuin.
Lees verder

Vrijspraak voor voyeur die onder de rokken van 20 vrouwen filmde, rechter komt met opvallende motivering: "Slachtoffers waren niet ontbloot"
Een 46-jarige man uit Nieuwpoort is vrijgesproken voor voyeurisme ondanks dat er bewijzen zijn dat hij onder de rokken van minstens twintig vrouwen filmde. Dat deed hij tijdens het winkelen of zelfs tijdens besprekingen met een bankbediende. De Veurnse strafrechter motiveerde de vrijspraak met het feit dat de slachtoffers niet ontbloot waren. Volgens het strafwetboek is dat immers een van de voorwaarden om van voyeurisme te kunnen spreken.
Lees verder

Meer dan 700.000 kijkers voor 'De Verhulstjes'
'De Verhulstjes' op VIER heeft zijn start donderdagavond niet gemist. Naar de eerste aflevering van de realityreeks, waarin we het reilen en zeilen van de familie Verhulst volgen, keken meer dan 700.000 kijkers. Voor VIER meteen de best bekeken eerste tv-week van januari aller tijden.
Lees verder

Immuungeheugen van covidpatiënten sterker dan gedacht: tot 8 maanden beschermd tegen een herbesmetting
Uit nieuwe resultaten van een Amerikaanse studie aan het Jolla Institute for Immunology blijkt dat Covidpatiënten zeker acht maanden immuun zijn voor een herbesmetting. Dat betekent dat ons immuungeheugen SARS-Cov-2 alweer twee maanden langer herkent dan bij vorige studies naar voren werd geschoven. Het resultaat werd gepubliceerd op de website van Science Magazine.
Lees verder

Belgische barones Michèle Coninsx is topvrouw antiterreur bij de Verenigde Naties: "Terreur bestrijden is mijn leven"
Magistraat, procureur, openbaar aanklager, voorzitter van Eurojust in de Europese Unie en nu Ondersecretaris-Generaal voor het Antiterrorismecomité van de Verenigde Naties. In NINA lees je dit weekend ons gesprek met Michèle Coninsx, een van de machtigste vrouwen van ons land. "Dat ik geen kinderen kreeg, is geen bewuste keuze, dan wel een offer dat ik gebracht heb."
Lees verder

Organisatie benadrukt: "Noodtoestand of niet, de Spelen in Tokio gaan door"
De organisatoren van de Olympische Spelen in Tokio hebben vandaag benadrukt dat de uitgestelde Olympische Spelen wel degelijk komende zomer zullen plaatsvinden, daags nadat de Japanse regering de noodtoestand heeft uitgeroepen in en rond de Japanse hoofdstad. Die beslissing kwam er als gevolg van een recordaantal nieuwe coronabesmettingen in de regio.
Lees verder

Recordaantal Belgen het voorbije jaar verklikt bij fiscus
Het voorbije jaar heeft de fiscus net geen 3.000 meldingen (2.995 om precies te zijn) ontvangen van Belgen die iemand verklikken. Dat is het hoogste aantal in jaren, zo blijkt uit een overzicht van de FOD Financiën. De voorbije jaren ging het aantal verklikkingen nochtans in dalende lijn. In 2019 waren er amper 1.958 meldingen bij de fiscus.
Lees verder

"Hij heeft al zoveel watertjes doorzwommen": Nys ziet Van Aert ondanks minder slaap en extra druk niet falen op BK
"Als hij echt zijn zinnen op iets zet, is hij nog beter." Ook Sven Nys ziet maar één favoriet voor het BK veldrijden: Wout van Aert. Daar zal de recente verwelkoming van kersvers zoontje Georges niets aan veranderen. "Het zou hem zelfs vleugels kunnen geven, net omdat Wout deze week extra rust en ontspanning vond." De negenvoudige Belgische kampioen nam ook de concurrenten onder de loep en sprak over zoon Thibau.
Lees verder

Tijs 'Van Echelpoel' Vanneste krijgt doodsbedreigingen na rellen in Washington: "De wereld staat op zijn kop"
Zanger Tijs Vanneste (40), ook wel bekend als Jef Van Echelpoel, heeft doodsbedreigingen gekregen. De kempenaar plaatste een filmpje over de rellen in Washington op Facebook en maakte daarmee de samenzweringsgroep QAnon woedend. Ondertussen werd het filmpje door Facebook zelf verwijderd.
Lees verder

Football Talk. Dendoncker is opnieuw fit na blessureleed - Hertha nog steeds zonder Boyata
Leander Dendoncker (25), die de voorbije vier competitiewedstrijden met Wolverhampton Wanderers miste, heeft deze week opnieuw meegetraind bij de nummer 13 van de Premier League. "Leander is aan het terugkeren. Hij heeft getraind en komt opnieuw in de selectie. Later zullen we beslissen of hij kan spelen", verklaarde coach Nuno Espirito Santo.
Lees verder

Een kindje adopteren, reisbureau openen of Olympische medaille winnen: deze Vlamingen durven groots te dromen voor 2021
Eerlijk is eerlijk: we willen 2020 het liefst zo snel mogelijk vergeten en het 'oude normaal' weer oppikken. Bring on 2021! Al gillen we dat niet zonder een tikkeltje angst, want wie kan garanderen dat dit jaar effectief beter wordt? En toch: sommige Vlamingen laten dat niet aan hun hart komen en gaan 2021 om hun eigen redenen met volle goesting tegemoet. Richting Olympische Spelen, een eigen reisbureau of eindelijk een gezinnetje. Drie mooie verhalen die inspireren om zelf ook hoopvol dit nieuwe jaar te beginnen.
Lees verder

Leuvenaar (25) betrapt met 6 kilo hasj in zakken kattenvoer
Een 25-jarige Leuvenaar is door de Duitse politie betrapt op het smokkelen van drugs. In zijn wagen vonden de agenten meer dan zes kilo hasj, verstopt in zakken met kattenvoer.
Lees verder

Van Trump als Rambo tot fictieve republiek Kekistan: deze vlaggen werden meegedragen tijdens bestorming Capitool
Naast de omstreden vlag van de Geconfedereerde Staten, die wordt geassocieerd met slavernij en racisme, werden tijdens de bestorming van het Capitool woensdag ook vlaggen van veelal obscure groepen meegedragen. Van de strijdkleuren van de burgeroorlog tot neonazivlaggen en zelfs Noord-Korea. Een overzicht.
Lees verder