Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 20 januari 2021

Trump gelast openbaarmaking documenten Rusland-onderzoek

HLN
Trump gelast openbaarmaking documenten Rusland-onderzoek
Als een van de laatste daden in zijn enige ambtstermijn als president van de Verenigde Staten heeft Donald Trump gelast dat een aantal documenten uit het onderzoek naar de banden tussen de Trump-campagne en Rusland, openbaar moeten worden gemaakt.
Lees verder

NAVO en EU willen met Biden samenwerken om de banden met de VS te versterken
De NAVO en de Europese Unie kijken ernaar uit samen te werken met de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden om de banden met de Verenigde Staten te versterken. Dat heeft NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg dinsdag op Twitter gezegd.
Lees verder

LIVE. Lagere school in Ans sluit de deuren na verschillende besmettingen
In Ans, in de provincie Luik, sluit een lagere school de deuren tot en met 29 januari vanwege een "exponentiële verspreiding" van het coronavirus onder leerlingen en leerkrachten. Het is nog niet duidelijk of het om besmettingen met de meer besmettelijke Britse variant gaat. In Kontich en Edegem loopt de quarantaine van de gezinsleden van ongeveer 2.000 leerlingen dan weer af, als de leerling in het gezin op school negatief heeft getest op het virus. De leerlingen zelf moet wel nog in quarantaine blijven en worden vrijdag opnieuw getest. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Ford moet in VS drie miljoen wagens terugroepen om problemen met airbags
De Amerikaanse autobouwer Ford moet van de Amerikaanse regulator voor het transport NHTSA drie miljoen wagens terugroepen door defecte airbags van Takata. De regulator verwierp dinsdag lokale tijd een verzoek om die terugroeping te vermijden.
Lees verder

Regering-Biden houdt harde koers tegen China aan en behoudt ambassade in Jeruzalem
De aankomende minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten, Anthony Blinken, heeft zich dinsdag positief uitgelaten over de harde koers van de regering-Trump tegen China. Volgens Blinken was die gegrond, hoewel de aankomend minister wel benadrukte dat hij op sommige momenten liever andere methodes had gezien.
Lees verder

Energieminister Tinne Van der Straeten wil onderzeese elektriciteitsverbinding met Denemarken
Minister van Energie Tinne Van der Straeten wil een onderzeese elektrische interconnector aanleggen tussen België en Denemarken. "Denemarken is wereldkampioen en België nummer vier in Europa op vlak van wind op zee", zegt Van der Straeten.
Lees verder

YouTube-kanaal Donald Trump week langer opgeschort
Videowebsite YouTube verlengt de opschorting van het kanaal van Donald Trump met een week. Dat meldt de website, eigendom van Google, dinsdag lokale tijd. "Rekening houdend met de bezorgdheden rond mogelijke gewelddaden, zal het kanaal van Donald Trump nog minstens zeven dagen langer geen video's kunnen posten", aldus YouTube in een mededeling.
Lees verder

Onbekende belt om 2 uur 's nachts met bommelding naar woonzorgcentrum: politie start onderzoek
De hulpdiensten zijn deze nacht massaal uitgerukt naar het woonzorgcentrum Ter Bake in Denderleeuw nadat een onbekende een telefoontje had gepleegd met de melding dat er een bom aanwezig was in het rusthuis. De man belde rechtstreeks naar het woonzorgcentrum zelf, maar vermoedelijk gaat het om een wansmakelijke grap.
Lees verder

Een grote mond, respectloos en te weinig sérieux: hoe Kylian (25) de rebel van de familie Hazard is
De achternaam als zegen, de achternaam als plaag. Kylian (25) is altijd het zotje geweest van de Hazards. Niet het talent, niet het focus van zijn oudere broers, maar wel de grootste entertainer van de bende: "Met mij kunde lachen." Trainers doen dat minder.
Lees verder

ANNO 2021. Luc Deleu (74): "Na het ontbijt vul ik steevast de moeilijkste sudoku uit de krant in"
Elke dag gaat Het Laatste Nieuws op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: Luc Deleu, schepen van Financiën, Onderwijs en Openbare Ruimte in Dilbeek en vijftig jaar advocaat.
Lees verder

Een grote mond, niet respectvol, te weinig sérieux en laatrijp: het karaktertje Kylian Hazard
De achternaam als zegen, de achternaam als plaag. Kylian (25) is altijd het zotje geweest van de Hazards. Niet het talent, niet het focus van zijn oudere broers, maar wel de grootste entertainer van de bende: "Met mij kunde lachen." Trainers doen dat minder.
Lees verder

Horeca Vlaanderen wil cafés en restaurants op 1 maart heropenen: "Het woord 'perspectief', ik ben dat zó beu"
1 maart. Dan wil Matthias De Caluwe het bordje in de horeca weer van 'gesloten' naar 'open' draaien. Met kleine stapjes - enkel een gezinsbubbel met één knuffelcontact aan tafel en extra aandacht voor de luchtkwaliteit - moet dat mogelijk zijn volgens de CEO van Horeca Vlaanderen. "We moeten toch de ambitie hebben om hier uit te geraken? Desnoods door er nog eerst enkele weken 'den blok' op te leggen om de curve plat te slaan."
Lees verder

Nu Beieren ze verplicht: welk nut hebben FFP2-mondmaskers? "Te duur. En veel verschil zullen ze niet maken"
Door de snelheid waarmee nieuwe varianten van het coronavirus oprukken, gaan hier en daar stemmen op om in het openbaar het FFP2-mondmasker te gebruiken. Dat wordt nu vooral door zorgprofessionals opgezet. In de Duitse deelstaat Beieren is het FFP2-masker op de bus en in de winkel al verplicht. "Ik zie er de meerwaarde niet van in", zegt viroloog Steven Van Gucht.
Lees verder

Buurtbewoners kunnen moord-zelfmoord in Lierse droogkuis niet vatten: "Enkele uren ervoor zei hij nog vriendelijk goeiedag"
Een moord-zelfmoord in Droogkuis Pressing in de Kartuizersvest in Lier schrikte maandagavond de buurt op. Zaakvoerder Paul W. (59) uit Kapellen schoot er eerst zijn partner Nicole G. (64) dood en verwondde nadien zichzelf. Hij werd nog afgevoerd naar het ziekenhuis, maar bezweek daar even later aan zijn verwondingen. Wat de man bezielde is nog niet duidelijk.
Lees verder

"Palliatieve zorg wordt te weinig en te laat aan patiënt voorgesteld"
Palliatieve zorg is onvoldoende bekend bij eerstelijnszorg, waardoor het nog te weinig en te laat aan de patiënten voorgesteld en met hen besproken wordt. Ook stopt palliatieve zorg niet bij het overlijden, maar moet er meer aandacht komen voor de nabestaanden.
Lees verder

"Trump overweegt oprichting nieuwe politieke partij"
Afscheidnemend Amerikaans president Donald Trump overweegt om een nieuwe politieke partij op te richten. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Trump heeft het idee de afgelopen dagen met medewerkers en vertrouwelingen besproken. Hij zou zo invloed willen blijven uitoefenen nadat hij het Witte Huis vandaag heeft verlaten.
Lees verder

Grote daling in aantal onderzoeken naar zwartwerk
Het aantal onderzoeken naar zwartwerk is in vier jaar sterk gedaald. Dat schrijft De Tijd vandaag. Minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (sp.a) geeft toe dat er bij de RSZ-­inspectie minder personeel is om de onderzoeken uit te voeren.
Lees verder

Na de scheiding van Nathalie: Geoffrey uit 'Boer Zkt. Vrouw' vindt nieuwe liefde
De 26-jarige Geoffrey uit 'Boer Zkt. Vrouw' kan het jaar op een gelukzalige manier starten. En dat heeft zijn reden: na de scheiding van zijn vrouw Nathalie, die in 2014 de liefde zocht via het VTM-programma, is opnieuw verliefd. Het is Stephanie uit Opwijk die zijn hart sneller doet slaan.
Lees verder

Column. "Importeren, die Britse variant"
Onze ex-editorialist Jan Segers schrijft voortaan geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: mevrouw X, de skiënde moeder uit Edegem
Lees verder

PORTRET. Nieuwe First Lady lijkt in niets op voorgangster: met Jill zal er eindelijk nog eens geláchen worden in het Witte Huis
Exit Melania, enter Jill. Vanaf vandaag heeft het Witte Huis een nieuwe gastvrouw. Niet één die zich zoals haar voorgangster voortdurend zal wegstoppen, maar wel één die zelfs vastbesloten is als lerares Engels te blijven doorwerken. Maak kennis met de nieuwe First Lady, meteen de allereerste met een betaalde job: Doctor Jill Biden (69).
Lees verder