Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 8 januari 2021

Trump erkent in videoboodschap verkiezingsnederlaag en veroordeelt geweld

HLN
Trump erkent in videoboodschap verkiezingsnederlaag en veroordeelt geweld
De Amerikaanse president Donald Trump heeft via Twitter een video verspreid, waarin hij voor het eerst toegeeft de verkiezingen te hebben verloren van zijn Democratische tegenstander Joe Biden. Ook veroordeelt hij het geweld van een dag eerder.
Lees verder

Noodnummers in België weer bereikbaar: panne achter de rug
Door een panne bij de noodcentrales waren de noodnummers 100, 101 en 112 vanochtend momenteel moeilijk bereikbaar in België. Dat heeft het Crisiscentrum meegedeeld. Inmiddels zou de panne achter de rug zijn, meldt Proximus.
Lees verder

Noodnummers in België moeilijk bereikbaar
Door een panne bij de noodcentrales zijn de noodnummers 100, 101 en 112 momenteel moeilijk bereikbaar in België. Dat heeft het Crisiscentrum meegedeeld.
Lees verder

Noodnummers in België moeilijk bereikbaar: deze alternatieve nummers kan je bellen
Door een panne bij de noodcentrales zijn de noodnummers 100, 101 en 112 momenteel moeilijk bereikbaar in België. Dat heeft het Crisiscentrum meegedeeld.
Lees verder

LIVE. Meer dan 4.000 coronadoden op een dag in VS - Negatieve coronatest nodig voor reizen naar Engeland - Al meer dan 200.000 coronadoden in Brazilië
Vandaag vindt een nieuwe vergadering van het Overlegcomité plaats, waarbij ook de regio's mee aanschuiven. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in dit liveblog.
Lees verder

Waarom Maaike Cafmeyer uiteindelijk toch goede vriend Bart De Pauw verlinkte: "Pas veel later kan je beseffen: 'Dat was niet oké, ik heb me laten fucken'"
Toen Bart De Pauw (52) te horen kreeg wie de vrouwen waren die over hem hadden geklaagd, bracht één naam hem volledig van zijn melk: Maaike Cafmeyer (47). Toen ook nog eens bleek dat zíj de hele zaak aan het rollen had gebracht, moest de politie het verhoor zelfs even stilleggen. De twee hadden een tijdje een relatie, en onderhielden ook daarna een vriendschap. Die begon in 2004 toen hij haar carrière lanceerde met 'Het Geslacht De Pauw', en eindigde dertien jaar later toen zij zijn ondergang inluidde met een klacht bij de vertrouwenspersoon van de VRT.
Lees verder

Gert Verhulst kiest net als 19.000 Belgen voor ooglidcorrectie: "Ik zag ze hangen, dus ze moeten weg"
Gert Verhulst (52) heeft weer een klare kijk: gisteren liet hij "een stuk van zijn vel snijden" boven de ogen. Zo'n 'blefaroplastie' is de populairste ingreep aan het aangezicht, drie op de tien patiënten zijn mannen. "Sinds de lockdowns zijn de aanvragen verdubbeld, omdat mensen nu in alle rust en discretie thuis kunnen herstellen."
Lees verder

Onze opinie. We zijn in Vlaanderen nog ver verwijderd van Amerikaanse toestanden, maar we moeten wel opletten
Nee, we hoeven nog niet meteen te vrezen dat ons eigen parlement morgen wordt bestormd. Nog niet. De polarisering is bij ons nog niet zo diepgeworteld als in de VS, al zit ook ons land op het verkeerde spoor. De bestorming van het parlement - na een opruiende speech van Trump - zou daarom ook onze politici tot nadenken moeten stemmen.
Lees verder

Adnan Custovic wordt assistent van Ivan Leko bij Chinese Shanghai SIPG: "Het wordt een goed betaald avontuur"
Morgen is hij weg, Ivan Leko. Het Grote Chinese Avontuur tegemoet. Maar uiteraard kan Leko het bij Shanghai SIPG niet alleen bolwerken. Naast Edward Still zal ook Adnan Custovic (ex-Oostende, Kortrijk en Waasland-Beveren) deel uitmaken van Leko's technische staf.
Lees verder

Tweede minister uit kabinet Trump dient ontslag in
Na transportminister Elaine Chao heeft ook Betsy DeVos, de Amerikaanse minister van Onderwijs, haar ontslag ingediend bij president Donald Trump. Net als Chao doet DeVos dat uit onvrede over de uitspraken van Trump die geleid hebben tot de bestorming van het Capitool woensdag door boze Trump-aanhangers.
Lees verder

Overlegcomité evalueert opnieuw coronasituatie, versoepelingen zitten er wellicht niet in
De verschillende regeringen in ons land steken vrijdag opnieuw de koppen bijeen in het Overlegcomité. Zowel de aanpak van de vaccinatie als de evaluatie van de coronacijfers staat op de agenda, maar versoepelingen - of verstrengingen - van de maatregelen moeten naar verluidt niet worden verwacht.
Lees verder

Wat mogen we verwachten van het Overlegcomité? Geen versoepelingen, wel een plan C
"Verwacht niet te veel van het Overlegcomité, of eigenlijk zelfs niets." Dat is de algemene teneur bij de politici. Versoepelingen staan vandaag niet op de agenda, strengere regels evenmin. Al zal er wel aan een plan C gewerkt worden, voor als de cijfers alsnog dramatisch worden - de Britse variant baart grote zorgen.
Lees verder

Dit ligt er vandaag op tafel van Overlegcomité: geen versoepelingen, wel plan C
"Verwacht niet te veel van het Overlegcomité, of eigenlijk zelfs niets." Dat is de algemene teneur bij de politici. Versoepelingen staan vandaag niet op de agenda, strengere regels evenmin. Al zal er wel aan een plan C gewerkt worden, voor als de cijfers alsnog dramatisch worden - de Britse variant baart grote zorgen.
Lees verder

Wie bezet plaatsen 20 tot en met 16 in uitslag van Gouden Schoen?
Dat 2020 een hoogst ongewoon voetbaljaar was, is duidelijk. Maar corona of niet, op woensdag 13 januari wordt de 67ste Gouden Schoen uitgereikt tijdens een rechtstreekse uitzending op VTM en HLN.be. Voor het eerst in de geschiedenis van dé voetbal trofee van het land maken we de uitslag gaandeweg bekend. Vandaag kennen we de plaatsen 20 tot en met 16.
Lees verder

Wie is Jos Donvil, de nieuwe CEO van Anderlecht?: "Jos weet waar hij naartoe wil"
De werknemers op Anderlecht ­klinken unisono: "Jos Donvil weet van aanpakken." Een profielschets van de paars-witte CEO.
Lees verder

Is Clinton Mata de beste verdediger van België? Jan Mulder is fan: "Hij is beter dan Meunier"
Jan Mulder (in de rol van presentator), chef voetbal Stephan Keygnaert en huisanalist Marc Degryse namen in een speciale Gouden Schoen-aflevering van 'Top of the League' 10 stellingen onder de loep. Stelling 3: Clinton Mata is de beste verdediger in België.
Lees verder

Pfizer: "Vaccin lijkt te werken tegen de gemuteerde virussen"
Het vaccin van Pfizer en BioNTech lijkt te werken tegen de zeer besmettelijke varianten van het coronavirus die in het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika zijn uitgebroken. Dat meldt de Amerikaanse farmaceut na een laboratoriumstudie die door het bedrijf samen met wetenschappers van de Universiteit Texas is uitgevoerd.
Lees verder

Van Eetvelt krijgt "beperkte" ontslagvergoeding van Anderlecht
Alles is netjes afgehandeld zoals dat contractueel was vastgelegd. Anderlecht heeft een financiële regeling getroffen met de afscheidnemende CEO Karel Van Eetvelt (54). Het is onduidelijk hoe veel centen Van Eetvelt krijgt, volgens onze informatie gaat het om "een beperkt, maar correct bedrag".
Lees verder

Feelgood overheerst in extra lange 'mid-season special' van 'Familie': "Er is al genoeg kommer en kwel"
De pakjes onder de kerstboom zijn grotendeels uitgepakt, maar VTM heeft er vanavond toch nog één voor de soapfans: een dubbelaflevering van 'Familie'. De mid-season special bevat minder suspense en actie dan de vorige edities, maar wel meer romantiek en feelgood. "Er is tegenwoordig al genoeg kommer en kwel."
Lees verder

OVERZICHT. Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen daalt met amper 2 procent
Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in België is in de week van 29 december tot en met 4 januari nog maar met twee procent gedaald. Het aantal overlijdens en de ziekenhuisopnames dalen wel nog sneller, zo blijkt uit de recentste gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder