Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 28 januari 2021

Toyota voor eerst in vijf jaar opnieuw 's werelds grootste autobouwer

HLN
Toyota voor eerst in vijf jaar opnieuw 's werelds grootste autobouwer
De Japanse autoreus Toyota is qua verkoop voor het eerst in vijf jaar opnieuw 's werelds grootste autobouwer, voor het Duitse autoconcern Volkswagen. Dat blijkt uit de verkoopcijfers die Toyota voor 2020 bekendmaakte.
Lees verder

Waarom geeft de ene bank wel nog meer dan 0,11 procent rente op de spaarrekening en de andere niet?
Als banken gratis geld kunnen krijgen bij de Europese Centrale Bank, waarom geven ze hun klanten dan nog een vergoeding op de spaarrekening? En waarom bieden sommige financiële instellingen zelfs nog meer dan het wettelijke minimum van 0,11%? Spaargids.be belicht de diverse visies van de banken en wat het betekent voor uw portemonnee.
Lees verder

Antwerp-fans maken met spandoek nog eens duidelijk dat ze Lamkel Zé kwijt willen: "Nog 4 dagen"
Andermaal een niet mis te verstane boodschap. De achterban van Antwerp wil Didier Lamkel Zé deze winter nog zien vertrekken, zo werd vanochtend andermaal duidelijk.
Lees verder

Molenberghs: "Niemand durft uit te sluiten dat nieuwe lockdown nodig is"
Als we niets doen, zullen de besmettingen met de Britse variant in ons land snel en hoog oplopen. Daarvoor waarschuwt professor biostatistiek Geert Molenberghs bij HLN LIVE in reactie op het zorgwekkende nieuwe rapport over de verspreiding van de besmettelijkere variant in België. Volgens Molenberghs moeten er extra maatregelen komen om in tegenoffensief te gaan. "Niemand durft uit te sluiten dat een nieuwe lockdown nodig is", laat hij zich ontvallen. "Maar we proberen er alles aan te doen dat het niet zover hoeft te komen."
Lees verder

Molenberghs: "Niemand durft uit te sluiten dat nieuwe lockdown nodig is, maar we proberen er alles aan te doen dat het niet zover hoeft te komen"
Als we niets doen, zullen de besmettingen met de Britse variant in ons land snel en hoog oplopen. Daarvoor waarschuwt professor biostatistiek Geert Molenberghs bij HLN LIVE in reactie op het zorgwekkende nieuwe rapport over de verspreiding van de besmettelijkere variant in België. Volgens Molenberghs moeten er extra maatregelen komen om in tegenoffensief te gaan. "Niemand durft uit te sluiten dat een nieuwe lockdown nodig is", laat hij zich ontvallen. "Maar we proberen er alles aan te doen dat het niet zover hoeft te komen."
Lees verder

Nederlandse skihallenuitbater van Coucke praat met banken over vrijstellingen door crisis
De Nederlandse uitbater van skihallen SnowWorld, in handen van zakenman Marc Coucke, wordt hard geraakt door de coronacrisis. Door de uitzonderlijke omstandigheden voert de onderneming gesprekken met banken over vrijstellingen van overeenkomsten.
Lees verder

Grote stijlverandering op Disney+: honderden nieuwe titels voor volwassenen en geen 'Peter Pan' meer voor kinderen
Disney+ is niet langer alleen voor kinderen. Vanaf 23 februari zal ook het merk Star aan de streamingzender worden toegevoegd. Daarbij horen populaire reeksen zoals 'Grey's Anatomy' en 'Scandal', maar ook films zoals 'Deadpool' en 'Die Hard'. Kinderen krijgen wel hun eigen 'veilige zone': films die volgens Disney te gewelddadig of te racistisch zijn worden daar verwijderd. Opvallend: ook klassiekers zoals 'Peter Pan' en 'Dumbo' haalden de selectie niet.
Lees verder

Jeroen (30) en Marijke (40) werken in bed. Een goed idee? Bedrijfspsycholoog en slaaptherapeut lichten toe. "Doe het niet om de stress te ontvluchten"
Je werkt al een jaar thuis en je wilt wat. Afwisseling. Of je laat het een beetje hangen, want de pandemie is zo al lastig genoeg. Jogging aan, haar ongewassen. En je bed lonkt, die zachte cocon, zo veel knusser dan je geïmproviseerd bureau. Ook professor Marijke Verbruggen (40) en communicatiedeskundige Jeroen Lagrou (30) verruilen hun bureau weleens voor bed. "Met de lakens om me heen, een kopje koffie erbij. Ik ben er productief én zen." Experten raden liever een andere aanpak aan. "Als je niet duidelijk afbakent, sijpelt je werk je hele leven in."
Lees verder

Nieuw-Zeeland pakte pandemie het best aan, België 72ste op ranglijst Australische denktank
Nieuw-Zeeland heeft de coronapandemie het best aangepakt. Dat blijkt uit een studie van de Australische denktank Lowy Institute over hoe een honderdtal landen de gezondheidscrisis beheerd heeft. België staat 72ste in de ranglijst.
Lees verder

Clouseau plant tournee voor september: "Wij wachten niet meer"
Als corona geen roet in het eten gooit, is Clouseau van plan om na de zomer opnieuw op tournee te gaan. Met de woorden 'Wij wachten niet meer, wij willen spelen' kondigen Koen en Kris Wauters op hun Instagrampagina hun nieuwe concertreeks aan. Die stond eigenlijk tien maanden geleden al gepland, maar door de pandemie werden toen alle evenementen in Nederland en België afgelast.
Lees verder

Ex-man Kelly Clarkson haalt stevig uit naar zangeres na beschuldiging van miljoenenfraude
Dat er een haar in de boter zit tussen Kelly Clarkson (38) en haar ex-man Brandon Blackstock (44) wisten we al langer, maar de verstandhouding tussen het koppel wordt met de dag erger. Nadat Blackstock duizenden dollars aan onderhoudsgeld vroeg aan de zangeres beschuldigde zij hem op haart beurt van fraude. Een beschuldiging die haar ex nu in alle talen ontkent.
Lees verder

Lof voor Frenkie de Jong in Spaanse pers nadat Nederlander opnieuw belangrijk is voor Barça: "Hij was imposant"
Barcelona heeft zich gisteravond geplaatst voor de kwartfinales van de Copa del Rey. Even zag het er slecht uit tegen Rayo Vallecano, maar Lionel Messi (33) en Frenkie de Jong (23) zetten de scheve situatie recht. Vooral de Nederlander kreeg achteraf lof.
Lees verder

IOC-voorzitter Bach krijgt forse kritiek uit eigen land: "Dit koppige doorzettingsvermogen is moeilijk verteerbaar"
Thomas Bach, de Duitse voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), wordt in eigen land fors bekritiseerd na zijn toespraak van woensdag na een virtuele vergadering vanuit het Zwitserse Lausanne.
Lees verder

Te koop: supersonische 'auto' met topsnelheid van meer dan 1.000 km/u en 135.000 pk
Hij is net zo sterk als 180 Formule 1-wagens, zijn brandstofpomp is een V8-motor, het ding is voorzien van drie motoren en had door de geluidsbarrière moeten breken. Maar zover kwam het nooit. Nu staat de supersonische recordauto Bloodhound te koop.
Lees verder

Alibaba-topman Jack Ma niet langer rijkste Chinees
Alibaba-topman Jack Ma is niet langer de rijkste inwoner van China. Hij wordt voorafgegaan door mineraalwatermagnaat Zhong Shanshan, zo blijkt uit de rijkenrangschikking opgesteld door het magazine Hurun.
Lees verder

Van Polen tot Australië: nieuws geweigerde ex-renster Tara Gins ging de voorbije dagen de wereld rond
Het was zondag een opmerkelijk verhaal in het wielrennen. Ex-renster Tara Gins (30) zou op het punt staan om aan de slag te gaan bij een wielerploeg, maar die job werd haar op het laatste moment ontnomen. Reden? Een fotoshoot uit het verleden die volgens de ploeg "te ongepast was". Het nieuws ging de wereld rond. Van La Gazzetta dello Sport in Italië over Noorwegen en Polen tot de New York Post in de Verenigde Staten.
Lees verder

Actrice Cloris Leachman (94) overleden
De Amerikaanse actrice Cloris Leachman is op 94-jarige leeftijd overleden, zo meldt haar familie. Ze stierf een natuurlijke dood. Leachman was onder andere bekend van haar rol als moeder in de jaren '50-reeks 'Lassie'.
Lees verder

Pommelien Thijs tevreden met volwassen rol in 'Lisa': "Ik heb nu een gênante leeftijd om een schoolmeisje te spelen"
't Gaat hard voor Pommelien Thijs (19). Nadat Vlaanderen haar aan het hart drukte als Caro in '#LikeMe', speelt ze nu een zakenvrouw in 'Lisa'. "Ik vertolk voor het eerst een personage dat ouder is dan ik. En plots heb ik allemaal volwassen acteurs als tegenspelers", lacht ze. Daarnaast vertelt de actrice en zangeres over haar studies, de impact van de coronacrisis en haar muzikale veroveringstocht met Jaap Reesema (36) in België én Nederland. "Het lijkt me een goed idee om nu met Marco Borsato te zingen."
Lees verder

Georges Leekens, 30 jaar na de 10-0-winst als Club-coach tegen Cercle: "Ik ben zot van Charles"
Anderhalf uur met Georges Leekens (71) in een bos. Over 1991 en nu. Met als rode draad: Club Brugge. "Noa Lang ruikt de zones. Zijn volgende stap is Oranje."
Lees verder

Een online aanrijdingsformulier invullen: hoe werkt dat?
Het Europees aanrijdingsformulier vul je in om een schadegeval te melden aan je verzekeraar. Het is handig om altijd een blanco exemplaar te bewaren in het handschoenenkastje van je wagen. Heb je geen aanrijdingsformulier mee, en raak je betrokken bij een ongeval? Dan kan je een online app gebruiken. Independer.be legt uit hoe je dat het beste aanpakt.
Lees verder