Doorgaan naar hoofdcontent

Terug naar Tildonk, een jaar na de terreur van een jeugdbende: “Bang dat de boel straks opnieuw ontploft”

HLN
Terug naar Tildonk, een jaar na de terreur van een jeugdbende: "Bang dat de boel straks opnieuw ontploft"
Exact een jaar geleden publiceerde Het Laatste Nieuws een anoniem interview waar aan het licht kwam dat Tildonk, een deelgemeente Haacht, al maandenlang geteisterd werd door een jeugdbende. Ze dealden drugs, poseerden met wapens, vochten met buurtbewoners en mishandelden dieren met de dood tot gevolg. Zelfs de ouders van de oncontroleerbare tieners waren de wanhoop nabij: 'Stop met het pamperen en treedt strenger op'. Is de rust weergekeerd in het plattelandsdorp? Of hebben de jongeren die zich in een film wanen nog steeds vrij spel? We zochten het uit.
Lees verder

Basisschool van Hallaar sluit de deuren: "Elf besmettingen in het zesde leerjaar"
De Gesubsidieerde Vrije Gemengde Basisschool in Hallaar sluit de deuren tot en met vrijdag 22 januari na een corona-uitbraak in het zesde leerjaar. Elf zesdejaars testten de voorbije week positief op het virus. Het schoolbestuur en het CLB nemen liever geen risico. "Geen prettige beslissing, maar ze is wel verantwoord."
Lees verder

Huwelijkscontract, alcohol verboden en één 'Friends'-collega die niet mag komen: dreigt bruiloft van Matthew Perry fout te lopen?
2021 zou het jaar moeten worden voor Matthew Perry (51). De acteur, die voor eeuwig bekend zal staan als Chandler in 'Friends', en zijn 29-jarige vriendin Molly gaan trouwen. "Ik heb besloten om haar ten huwelijk te vragen, gelukkig zei ze ja", vertelde Matthew, die zijn leven voor het eerst sinds lang weer op de rails lijkt te hebben. Al zou dat geluk van korte duur kunnen zijn, gezien de bruiloft nu al overschaduwd dreigt te worden door problemen. Zo vrezen vrienden voor de verslavingen van Perry, wordt er gekibbeld over een miljoenencontract en werd één collega bij 'Friends' bewust vergeten bij het versturen van de uitnodigingen.
Lees verder

De nieuwe nummer één (bij gebrek aan concurrentie): waarom spits Klauss de missing link kan zijn voor de Rouches
Pivot, targetman en een buteur. Alle ogen in Luik zijn vanaf zondag gericht op João Klauss (23) – de Braziliaan moet voor goals zorgen bij Standard. Een impressie van de nieuwe nummer negen van de Rouches.
Lees verder

Conference-leiders Boston en LA Lakers boeken vijfde zege op rij
Boston, koploper in de Eastern Conference van de NBA, heeft vrijdag een 124-97 zege geboekt tegen Orlando. De leider in de Western Conference, LA Lakers, was met 112-95 te sterk voor New Orleans. Beide teams behaalden een vijfde overwinning op rij.
Lees verder

Football Talk. Vertonghen speelt met Benfica gelijk in topper bij Porto
In de topper van de veertiende speeldag in de Primeira Liga hebben Porto en Benfica vrijdag 1-1 gelijkgespeeld. Jan Vertonghen speelde de volledige wedstrijd voor Benfica, zes minuten voor tijd kreeg de Belgische recordinternational een gele kaart. Geen van beide rivalen kon zo profiteren van het puntenverlies van leider Sporting, dat eerder op de dag vrede moest nemen met een 1-1 gelijkspel tegen Rio Ave. Porto en Benfica volgen als tweede en derde allebei op vier punten van Sporting.
Lees verder

Volledige quarantaine voor 24 tennissers in aanloop naar Australian Open na besmetting in vliegtuig
Liefst 24 tennissers die deelnemen aan de Australian Open moeten veertien dagen in volledige quarantaine in hun hotelkamers in Melbourne en mogen niet 5 uur per dag eruit om de trainen. Ze zaten in een vliegtuig met daarin twee mensen die besmet waren met het coronavirus.
Lees verder

INTERVIEW. Lara Switten (34), terminaal zieke mama van drie, laadt op bij haar gezin: "Ik heb één procent kans op genezing. Daar hou ik me aan vast"
NINA-columniste Lara Switten (34) voert een harde strijd tegen baarmoederhalskanker. De wondermooie vrouw van Steffen en mama van Philippa (5), Romée (2) en Gabriel (1 maand), wordt nauw bijgestaan door hartsvriendin Ine Nijs (31). Een unieke vriendschap die zelfs op de donkerste dagen licht brengt. "Wij praten de laatste tijd over zulke trieste dingen. Met de nodige tranen. Maar we eindigen elk gesprek positief. En met een lach."
Lees verder

Dertiende en laatste executie onder Trump uitgevoerd op met corona besmette gedetineerde die onschuld staande hield
De dertiende en laatste federale executie tijdens de regeerperiode van president Donald Trump is zaterdagochtend in alle vroegte uitgevoerd. De 48-jarige Dustin Higgs kreeg in de gevangenis van Terre Haute in de staat Indiana een dodelijke injectie toegediend en werd om 01.23 uur (lokale tijd, 07.23 uur Belgische tijd) doodverklaard door het Amerikaanse federale bureau voor het gevangeniswezen.
Lees verder

Op dit circuit kun je zelf in een echte Formule 1-auto rijden
Het Britse bedrijf TrackDays biedt iedereen de kans om zich even een Formule 1-coureur te voelen. Voor iets meer dan 1.000 euro kun je in de Jordan EJ12 F1-auto rijden, die ooit bestuurd werd door Takuma Sato.
Lees verder

Een nieuwe handtas? Dit zijn de beste soldendeals!
De solden zijn in het land. Funshoppen is uit den boze, maar geen nood. Ook online scoor je heel wat mooie handtassen voor een prikje. Ninashop.be ging voor jou op zoek naar de beste deals.
Lees verder

Nicole en Hugo over het afscheid van hun mamie: "We hebben er nooit op aangedrongen dat ze naar een zorgcentrum zou gaan, ze koos daar zelf voor"
Het nieuwe jaar had niet slechter kunnen beginnen voor Nicole en Hugo, want zeer recent hebben ze afscheid moeten nemen van Nicoles moeder Lucienne. Nicole (74) zelf is té aangeslagen door het verlies, Hugo (73) verwoordt haar en zijn verdriet in dit interview. "En zeggen dat ze binnen vier maanden 100 zou geworden zijn", zegt hij over zijn schoonmoeder, die uiteindelijk aan corona overleed.
Lees verder

Zo doen Vlamingen aan solden shoppen volgens de satirische Sara Leemans: "We maken er een familiedagje langs de A12 van'"
Sara Leemans van het Instagramaccount 'Dansaertvlamingen' steekt de draak met de hippe bewoners van en rond de Brusselse Dansaertstraat. Elke week pleegt ze een satirisch stukje over de Vlaming in NINA. Het thema deze week: de koopjes!
Lees verder

Britten gaan vrijuit bij snelheidsovertredingen in Europa
Een van de weinige positieve neveneffecten van de brexit is dat de Britten de komende jaren waarschijnlijk minder buitenlandse boetes zullen ontvangen. De afspraak tussen EU-landen om elkaars flitsboetes te innen komt te vervallen, aangezien het Verenigd Koninkrijk geen EU-lid meer is, schrijft het Algemeen Dagblad.
Lees verder

Liefst 47 tennissers in volledige quarantaine voor Australian Open na besmettingen in vliegtuigen
47 tennissers moeten gedurende veertien dagen gaan op hun hotelkamers in Melbourne, alvorens ze kunnen aantreden op de Australian Open. Zij mogen hun kamers niet verlaten om te trainen. Die maatregel drong zich op nadat personen op twee vluchten positief testten op het coronavirus. Het ene vliegtuig was vertrokken in Los Angeles, het andere in Abu Dhabi.
Lees verder

"Harry's hart is gebroken sinds de Megxit", aldus goede vriend van de prins
Harry's hart is gebroken sinds de Megxit zoveel strubbelingen binnen zijn familie veroorzaakte. Dat zegt Tom Bradby (54), documentairemaker en goede vriend van de Britse prins, in een interview met ITV.
Lees verder

Defect achterlicht én sissend geluid verraden lachgasverkopers: 100 flessen in kofferbak
Twee mannen zijn vrijdagavond betrapt met maar liefst 100 flessen lachgas, duizend ballonnen en 1.000 euro cash op zak. De twee werden aan de kant gezet omdat ze rondreden met een defect achterlicht. Bij de controle merkte de politie dan plots een sissend geluid op.
Lees verder

Welke kinderkoek is de gezondste en de lekkerste? Voedingsexpert én kinderen testen er 5: "Een koek met haver is niet per se gezonder dan een chocoladekoek"
In de winkelrekken vind je steeds meer gezonde kinderkoekjes als alternatief voor suikerrijke klassiekers. Maar hoe gezond zijn die écht? Voedingsexperte Hella Van Laer bekijkt de voedingswaarden én ons kinderpanel oordeelt of de koekjes ook lekker zijn. "Je beperkt je het best tot 100 kcal per koek."
Lees verder

Genk-aanwinst Preciado wordt meteen aan aftrap verwacht: "Puur te maken met posities"
John van den Brom is tegen Moeskroen van plan om meteen vers bloed in zijn elftal te injecteren. Ecuadoraans international Angelo Preciado (22) wordt aan de aftrap verwacht.
Lees verder

Lockdownfeestje in open lucht op de Scheldekaaien: politie kan 7 van 25 feestvierders identificeren
De politie Antwerpen heeft vrijdagavond een lockdownfeestje in open lucht op de Scheldekaaien 'stilgelegd'. Zeven personen kregen een boete. In de binnenstad werd ook een café betrapt dat open was én waar bovendien dan nog eens gerookt werd.
Lees verder