Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 28 januari 2021

Terminaal zieke Bryan (23) beleeft droomdag tussen de F-16's op Kleine-Brogel: “Ik heb dan wel niet meer kunnen vli...

HLN
Terminaal zieke Bryan (23) beleeft droomdag tussen de F-16's op Kleine-Brogel: "Ik heb dan wel niet meer kunnen vliegen, maar dit was méér dan speciaal"
Amper een maand geleden kreeg Bryan Willemaers (23) uit Holsbeek het hartverscheurende nieuws: de uitzaaiingen van een bottumor konden niet meer vertraagd worden en hij werd terminaal verklaard. Sinds vandaag krijgt hij palliatieve zorgen in UZ Leuven. Ondanks het slechte nieuws blijft Bryan positief en zag hij één van zijn kinderdromen in vervulling gaan: een privérondleiding op de vliegbasis van Kleine-Brogel. "Ik ben blij dat ik mijn verhaal kan doen. Dat jullie interesse hebben raakt me zelfs", vertelt Bryan. "Als je voelt dat er iets mis is, blijf daar dan niet mee zitten."
Lees verder

Veertien overlijdens na coronavaccin in België, geen oorzakelijk verband vastgesteld
Sinds het begin van de vaccinatiecampagne zijn in België veertien mensen overleden nadat ze het coronavaccin toegediend hadden gekregen. Er is echter nog geen formeel oorzakelijk verband vastgesteld tussen de inenting en het overlijden. Dat meldt het geneesmiddelenagentschap FAGG.
Lees verder

Mensensmokkelaars helpen vluchtelingen in ruil voor 10.000 euro aan papieren
Acht verdachten zijn vanmorgen in Antwerpen en Brasschaat opgepakt in een gerechtelijk onderzoek naar mensensmokkel. Volgens het Antwerpse parket werkte de bende via een reisbureau om mensen tegen betaling naar ons land halen. Er is sprake van sommen van 5.000 tot 10.000 euro.
Lees verder

Antwerp heeft nieuwe spits beet: Felipe Avenatti komt over van Standard
Een spits erbij voor de Great Old. Niét Adolfo Gaich, wél een andere Zuid-Amerikaan, Felipe Avenatti. Antwerp huurt de Uruguayaan tot het einde van het seizoen van Standard én bedong ook een aankoopoptie.
Lees verder

Waarom hulpverleners een wanhoopsdaad niet altijd zien aankomen: "Er hangt opeens een vreemde rust over deze mensen"
Maandag werd hij nog door de politie ondervraagd, maar hij mocht naar huis. Woensdag sprong Kevin V. (35) met zijn dochtertje van het viaduct in Vilvoorde. Hoe kan dat? Hoe dik kan een pantser zijn, bij een mens? Kan een aankomende wanhoopsdaad zó diep worden verborgen? Gerechtspsychiaters getuigen over de geheimen van de geest: "Er hangt opeens een vreemde rust over deze mensen."
Lees verder

Miljoenen volgers, maar ook een pak kritiek: dit is YouTube-fenomeen Jojo Siwa
Ze heeft 30 miljoen volgers op TikTok, 10 miljoen volgers op Instagram en is één van de honderd meest invloedrijke mensen ter wereld, maar bij ons is ze nog relatief onbekend. Jojo Siwa (17) ontketende deze week een kleine mediastorm toen ze op Twitter liet weten dat ze biseksueel is en iets later ook de politie over de vloer kreeg, maar wie is het alter ego van Joelle Joanie Siwa nu eigenlijk? En waarom is de tiener zo immens populair?
Lees verder

Kris Jenner (65) opnieuw aangeklaagd voor ongewenste seksuele intimiteiten tegenover haar ex-bodyguard
Vorig jaar werd Kris Jenner (65) al aangeklaagd door haar voormalige bodyguard, Marc McWilliams (45), wegens ongewenste intimidatie en kleineren op basis van ras. Nu hangen er haar twee nieuwe beschuldigingen boven het hoofd.
Lees verder

Gymnaste Nia Dennis (21) gaat viraal met routine die haar Afrikaanse roots eert. "Gymnastiek is nog veel te wit"
Deze week ging een bijzondere video viraal: niet de zoveelste meme, wel de grondroutine van de Amerikaanse gymnaste Nia Dennis (21). De turnster pakte uit met een choreografie die de zwarte cultuur eert, op hiphopnummers van zwarte grootheden als Missy Elliot en Kendrick Lamar. Een ode aan 'black excellence', noemt ze het, geïnspireerd door Black Lives Matter. Michelle Obama is fan. De Belgische turnster Nina Comhaire (22) ook. "We hebben meer rolmodellen nodig zoals zij."
Lees verder

Jared Leto is Oscar al drie jaar kwijt: "Niemand wilde het me vertellen"
In 2014 mocht Jared Leto (49) een Oscar mee naar huis nemen voor z'n rol in 'Dallas Buyers Club'. Lang heeft hij echter niet kunnen genieten van het beeldje, want volgens de acteur is hij de award al drie jaar kwijt. En hij is niet de enige celeb die dat meemaakte.
Lees verder

Tom Pidcock, de 'Britse variant' op tenoren Van Aert en Van der Poel: "Ze waren mijn idolen, nu moet ik er tegen koersen"
Pandemisch, de dominantie van Van Aert en Van der Poel. Al wint de Britse variant Tom Pidcock (21) stilaan terrein. Krachtig. Hardnekkig. Agressief. Maar voorlopig minder 'dodelijk'. "Ik heb nog niet half zoveel brute kracht als Wout en Mathieu."
Lees verder

België zal export van vaccins kunnen blokkeren als producent beloofde afspraken niet nakomt
De Europese Commissie wil de export van vaccins verbieden als de producenten ervan de beloofde leveringen aan EU-landen niet nakomen. De maatregel zou binnen enkele dagen al van kracht kunnen zijn. Concreet betekent dat dat België bijvoorbeeld de export van het AstraZeneca- of Pfizer-vaccin naar landen buiten de EU zou kunnen blokkeren.
Lees verder

Martine (55) haalt na haar dood nog 32.000 euro op voor het goede doel: "Omdat niemand een leeg bord verdient"
Het ontmoetingshuis De Moazoart in Lokeren is uit de rode cijfers, allemaal dankzij Martine De Letter (55). Vlak voor haar dood - ze werd om het leven gebracht door haar ex - schonk ze nog geld aan het de organisatie die zich inzet voor kansarmen. Na een oproep op haar doodsprentje volgde nog ruim 1.000 giften, goed voor samen 32.090 euro.
Lees verder

"Cristiano Ronaldo en zijn Georgina overtreden Covidregels", spits riskeert boete van... 400 euro
Niemand hoeft verbaasd te zijn als Cristiano Ronaldo inderdaad de coronaregels heeft overtreden voor een verjaardagsfeestje in de sneeuw. Want het past in een patroon: sinds de wereld in de ban is van het virus, trok de Portugese vedette zich al vaker weinig aan van de restricties.
Lees verder

Meesterwerk Botticelli geveild voor 76 miljoen euro
"Portret van een jongeman met medaillon", een zeldzaam portret van de hand van de Italiaanse renaissanceschilder Sandro Botticelli, is vandaag bij de New Yorkse vestiging van Sotheby's van eigenaar veranderd voor in totaal 92 miljoen dollar (76 miljoen euro). Dat meldt Sotheby's.
Lees verder

Een koninklijke documentaire die in 1972 door de Queen verboden werd, is gelekt op YouTube
Een koninklijke documentaire die de Britse Queen Elizabeth (94) bijna 50 jaar geleden verbood, is online uitgelekt. De 90 minuten durende documentaire was een van de grootste geheimen van de televisie, met nooit eerder vertoonde beelden van een jonge prins Charles (72) en prins Philip (99) die worstjes bereiden op een barbecue.
Lees verder

Jonge moeder (25) sterft met vier dochtertjes in woningbrand in VS
Een 25-jarige moeder en haar vier dochtertjes zijn om het leven gekomen nadat een brand hun woning verwoestte in Des Plaines, een voorstad van Chicago. In de stad wordt geschokt gereageerd op het vreselijke drama.
Lees verder

LIVE (18u45). Clement kiest voor z'n 'usual suspects' voor derby tegen Cercle
• 24ste speeldag Jupiler Pro League
Lees verder

EMA scherpt advies aan: tweede prik coronavaccin Pfizer moet volgens bijsluiter na drie weken gezet worden
Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) heeft een strenger standpunt ingenomen over de tijd die mag verstrijken tussen de eerste en tweede prik met het coronavaccin van Pfizer/BioNTech. In de bijgewerkte versie van de bijsluiter wordt nu expliciet aangeraden de tweede dosis na drie weken toe te dienen. Nederland en diverse andere landen hebben onlangs besloten het interval tussen de twee injecties op te rekken tot zes weken.
Lees verder

Nafi Thiam is volgens peiling BOIC de favoriete atleet van de gemiddelde Belg
Nafi Thiam is de favoriete atleet van de Belgen. Dat blijkt uit een peiling die het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) liet uitvoeren.
Lees verder

Tweede deel van Netflix-reeks 'Lupin' in de maak
Fans van de Netflix-serie 'Lupin' mogen hun hartje ophalen. Deze zomer zal het tweede deel van de succesreeks, met Omar Sy (43) in de hoofdrol, al op de streamingdienst te zien zijn.
Lees verder