Doorgaan naar hoofdcontent

Tegenvaller voor de vaccinatiecampagne: België krijgt volgende week 40.000 doses minder

HLN
Tegenvaller voor de vaccinatiecampagne: België krijgt volgende week 40.000 doses minder
Tegenvaller voor de start van de vaccinatiecampagne. België zal volgende week een pak minder vaccins krijgen dan voorzien. Dat is bevestigd aan onze redactie. Fabrikant Pfizer zal onze levering daardoor met tienduizenden doses verlagen.
Lees verder

Terechte rode kaart of niet? Kompany kan uitsluiting van Lawrence alvast niet geloven
Hij bleef voor zich uitstaren. Vincent Kompany. Vol ongeloof over de rode kaart van Kemar Lawrence. De 28-jarige Jamaicaan kreeg in eerste instantie geel voor een stevige, vliegende tackle met beide voeten op Agbadou. Scheidsrechter Alexandre Boucaut werd echter naar de monitor geroepen, bekeek aandachtig de beelden en zette het gele karton om in een rode. Daar kon een roepende en gesticulerende Kompany niets aan veranderen. De T1 van paars-wit maakte duidelijk dat Lawrence in de baan van de bal tackelde en zo het leer blokkeerde. Boucaut bleef echter bij zijn besluit. Exit Lawrence, dus. En Anderlecht nog één helft met tien man.
Lees verder

Transfer Talk. Meïte, ex-Essevee, naar AC Milan - Ivo Rodrigues verlaat Antwerp - AA Gent haalt jonge Israëliër
Mooie overgang voor Soualiho Meïte. De 26-jarige Fransman, in 2013 nog een speler van Zulte Waregem, trekt op huurbasis naar AC Milan. Torino verhuurt hem tot juni 2021. De Milanezen bedongen ook een aankoopoptie.
Lees verder

Anderlecht kapseist in Eupen na rode kaart Lawrence en lijdt derde uitnederlaag op rij
Anderlecht heeft op het veld van Eupen z'n derde opeenvolgende uitnederlaag geleden. Paars-wit begon goed aan de partij, maar wist niet te scoren en zag op de koop toe Lawrence weggestuurd worden met rood. Na de rust strafte Eupen mistasten van Anderlecht-doelman Wellenreuther genadeloos af.
Lees verder

Dit was Big Brother aflevering tien: zo verliep de laatste dag van Terror Theo
Juicht ende jubelt, want maandag werd de tweede week van het vernieuwde 'Big Brother' ingezet op VIER. Vandaag blikken we terug op de laatste dag van Terror Theo.
Lees verder

Belgen in VS gevraagd om gevaar te vermijden rond Bidens inauguratie
Het Belgische consulaat in New York waarschuwt Belgen in de regio dat er vanaf zaterdag protesten de kop kunnen opsteken naar aanleiding van de inauguratie van Democratisch president Joe Biden. In een brief maant het consulaat daarom aan tot uiterste voorzichtigheid en geeft het enkele veiligheidstips.
Lees verder

Kompany messcherp voor arbitrage na rode kaart Lawrence: "We lopen gewoon achter"
Vincent Kompany was het absoluut niet eens met de rode kaart voor Kemar Lawrence - en dat is een understatement. Kompany liet tijdens de wedstrijd zijn woede al blijken en toonde zich ook na de match scherp voor de camera van rechtenhouder Eleven Sports: "Voetbal wordt steeds sneller, pas je aan."
Lees verder

Noorwegen waarschuwt: "Doodzieke tachtigplussers krijgen beter geen coronavaccin"
De Noorse gezondheidsdienst stuurt een opvallende waarschuwing de wereld in: wie heel oud én doodziek is, kan zich beter niet laten vaccineren tegen het coronavirus. Het risico zou in dat geval te groot zijn. 23 hoogbejaarden zijn overleden kort nadat ze hun eerste dosis van een coronavaccin gekregen hadden.
Lees verder

"Kompany's jongens charmeren bij momenten, maar het wordt hoog tijd dat ze zichzelf en hun coach eens belonen"
"Wanneer keert het eens?" Onze Anderlecht-watcher zag een oud zeer tegen Eupen. En een gedreven Vincent Kompany die niet beloond werd. "'Keep going', vroeg Kompany één minuut voor tijd. Zijn gedrevenheid en filosofie verdient absoluut meer dan 0 op 6 in 2021."
Lees verder

"Apple werkt aan opvouwbare iPhone"
Apple is bezig met de ontwikkeling van een opvouwbare iPhone, al zijn er nog geen concrete plannen om die daadwerkelijk op de markt te brengen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een ingewijde. Rivalen zoals het Zuid-Koreaanse Samsung en het Chinese Huawei verkopen al opklapbare smartphones.
Lees verder

Epic Games start ook in Verenigd Koninkrijk juridische strijd met Apple
Epic Games, de maker van onder meer het populaire spel Fortnite, bindt ook in het Verenigd Koninkrijk de juridische strijd aan met Apple. Dat maakte het Britse Competition Appeal Tribunal (een overheidsorgaan dat oordeelt over competitie tussen bedrijven; nvdr) bekend. De spelontwikkelaar beschuldigt de technologiegigant ervan misbruik te maken van zijn dominante positie op de markt.
Lees verder

LIVE (18u30). Zet Essevee zegereeks verder op veld van Waasland-Beveren?
• 21ste speeldag Jupiler Pro League • Freethiel • Waasland-Beveren kon na goede reeks al vier duels niet winnen • Zulte Waregem pakte 9 op 9
Lees verder

LIVE (16u15). KV Oostende of KV Kortrijk: wie trekt aan langste eind in West-Vlaams duel?
• 21ste speeldag Jupiler Pro League • Versluys Arena • KV Oostende verloor al drie wedstrijden niet • KV Kortrijk pakte 6 op 6 tegen Gent en Genk
Lees verder

LIVE (18u30). Knoopt Genk weer aan met overwinning bij Moeskroen?
• 21ste speeldag Jupiler Pro League • Le Canonnier • Moeskroen is de laatste in de stand • Genk verloor vorig weekend bij Kortrijk
Lees verder

LIVE (21u). Tielemans en Castagne krijgen Southampton over de vloer
• 19de speeldag Premier League • King Power Stadium • Leicester moet Dennis Praet drie maanden missen • Bij een zege komt Southampton op gelijke hoogte van Leicester
Lees verder

LIVE (20u45). Charleroi ontvangt KV Mechelen op Mambourg
• 21ste speeldag Jupiler Pro League • Stade du Pays de Charleroi • Charleroi pakte 0 op 6 • Mechelen won z'n laatste drie wedstrijden
Lees verder

LIVE (15u30). Dortmund gaat zonder Hazard en Witsel op zoek naar zege tegen rode lantaarn Mainz
• 16de speeldag Bundesliga • Signal Iduna Park • Thorgan Hazard en Axel Witsel zijn er niet bij door blessures • Mainz is laatste in de stand
Lees verder

Geen achtste eindzege: John Higgins houdt Ronnie O'Sullivan uit halve finales Masters snooker
Ronnie O'Sullivan (WS-3) zal het Masters dit jaar geen achtste keer winnen. De 45-jarige Engelsman werd in het Engelse Milton Keynes in de kwartfinales met 6-3 uitgeschakeld door zijn Schotse leeftijdsgenoot John Higgins (WS-6).
Lees verder

LIVE. UZ Gent start zaterdag dan toch niet met inenten ziekenhuispersoneel - Beke: "Vertraging bij Pfizer net als iedereen op Belga gelezen" -
Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen in ons land lijkt te stabiliseren. Intussen wordt er druk gewerkt aan de massale vaccinatiecampagne. Ook elders ter wereld woekert het coronavirus nog altijd. Verschillende landen scherpen de coronamaatregelen verder aan. In China is voor het eerst in acht maanden tijd opnieuw een persoon overleden aan Covid-19. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Amerikaanse wapenlobby NRA vraagt faillissement aan
De invloedrijke Amerikaanse National Rifle Association (NRA) heeft vrijdag faillissement aangevraagd. De wapenlobbyclub zegt te willen herstructureren om aan schuldeisers te ontkomen. In deelstaat New York, waar de NRA op dit moment gevestigd is, loopt een rechtszaak tegen de groep.
Lees verder