Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 15 januari 2021

‘Super Meat Boy Forever’ is eerder een remake dan een sequel. Maar wel een plezante

HLN
'Super Meat Boy Forever' is eerder een remake dan een sequel. Maar wel een plezante
Een vol decennium na indieklepper Super Meat Boy komt het vervolg Super Meat Boy Forever naar ons toe. Maar de nogal radicaal aangepaste gameplay is zo verschillend dat je het eerder een moderne remake kunt noemen.
Lees verder

Isoleren: welk materiaal kies je het best en waar moet je op letten?
Wil je je vloeren, muren of dak isoleren? Dan heb je keuze uit een ruim aanbod aan materialen: minerale wollen, kunststof, cellenglas, natuurlijke en reflecterende materialen. Maar hoe weet je nu welk materiaal je moet kiezen en waar je daarbij vooral op moet letten? Bouwsite Livios zet de meest gebruikte materialen voor jou op een rijtje.
Lees verder

Op spoortocht: 5 prachtige plekken om nog te ontdekken met je Hello Belgium-treinkaart
3,6 miljoen Belgen vroegen de Hello Belgium-treinkaart aan, waarmee je tot eind maart gratis spoort naar 500 bestemmingen die met de trein bereikbaar zijn. Onze reisexpert Johan Lambrechts tipt 5 top-uitjes vlakbij een station, van Het Glazen Huis tot een Warhol-expo.
Lees verder

Alweer een ex van Armie Hammer die 'bijna werd opgegeten': "Hij wilde mij op de BBQ gooien"
Het net begint zich te sluiten rond de Amerikaanse acteur Armie Hammer (34). Steeds meer vrouwen beschuldigen hem ervan dat hij er vreemde seksuele voorkeuren op nahoudt, tot op het griezelige toe. Zijn laatste vriendin, Courtney Vucekovich (30), beaamt wat zijn andere exen al hebben gezegd: "Hij wilde mij op de BBQ gooien."
Lees verder

Schuld van 400 miljoen dollar hangt als molensteen om Trumps zakenimperium
Als de Amerikaanse president Donald Trump over een week weer ambteloos burger is, wacht hem een andere wereld. Na de bestorming van het Capitool keert nu ook de ene na de andere zakenpartner zich van hem af. Wat resteert zijn de schulden die hij moet betalen.
Lees verder

Bewoners Borrekensveld zijn het zat: aangetekende zending komt 11 maanden te laat, pakketten verdwijnen... "Postbode tekent zelfs gewoon zelf af"
Al jaren loopt het de spuigaten uit wat het leveren van post en pakketjes in Borrekensveld in Strombeek-Bever betreft. Maar nu loopt de emmer voor Aline Van Campenhout (29) over. "Een aangetekende zending die maar liefst elf maanden onderweg was. Dat gaat er nu toch over?"
Lees verder

QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?
Zeven dagen, zeven vragen. Bewijs dat je de actualiteit beter beheerst dan Stef Wauters, Dany Verstraeten en Goedele Wachters samen.
Lees verder

Ophef in Nederland over imitatie van kroonprinses Amalia: "Shame on you, dit gaat om een minderjarig meisje"
Er is in Nederland ophef ontstaan over 'De TV Kantine', een imitatieprogramma dat vergelijkbaar is met onze 'Tegen De Sterren Op'. Donderdagavond kroop komiek Najib Amhali (49) daarin in de huid van de 17-jarige kroonprinses Amalia. En dat zorgde voor heel wat kritiek. "Een minderjarig meisje zo neerzetten, dat noemen ze pesten", klinkt het op sociale media.
Lees verder

3 Belgische projecten in top-30 van architecturale meesterwerken
De internationale uitgeverij Gestalten en het designplatform Openhouse hebben voor het boek 'Living in Modern Masterpieces of Residential Architecture' een selectie gemaakt van 30 architecturale meesterwerken door de jaren heen. Die zijn van de hand van iconen, zoals Richard Neutra en Mies van der Rohe. Ook drie Belgen mogen zich tot het selecte gezelschap rekenen. We zetten hun werk hieronder op een rij.
Lees verder

Na verschillende incidenten: prins Ernst August van Monaco wordt vervolgd voor geweldpleging
Het drankprobleem van prins Ernst August von Hannover (66) dreigt hem tot drie jaar cel op te leveren. Dat heeft de man van Caroline van Monaco (63) te danken aan een reeks extreem gewelddadige incidenten vorig jaar.
Lees verder

Welk televisietoestel past precies bij jou?
De ene tv-kijker is de andere niet: er zijn niet alleen grote verschillen tussen de ruimtes waarin de tv wordt opgesteld, ook wat er zich precies op het scherm ontrolt is bepalend voor de televisie die je best kiest. Onze techredacteur bekijkt de interessantste tv's per 'type' gebruiker.
Lees verder

Filmliefhebber of kotstudent: welke televisie is de beste koop voor jou?
De ene tv-kijker is de andere niet: er zijn niet alleen grote verschillen tussen de ruimtes waarin de tv wordt opgesteld, ook wat er zich precies op het scherm ontrolt is bepalend voor de televisie die je best kiest. Onze techredacteur bekijkt de interessantste tv's per 'type' gebruiker.
Lees verder

Prins Ernst August wordt vervolgd voor geweldpleging
Het drankprobleem van prins Ernst August von Hannover (66) dreigt hem tot drie jaar cel op te leveren. Dat heeft de man van Caroline van Monaco (63) te danken aan een reeks extreem gewelddadige incidenten vorig jaar.
Lees verder

Spaanse pers pakt Hazard opnieuw hard aan: "Het gaat van kwaad naar erger"
Geen Clásico zondag voor Real Madrid na de zure uitschakeling van gisteravond tegen Athletic Bilbao in de halve finale van de Supercopa. Eden Hazard startte in de basis, maar de aanvoerder van de Rode Duivels kon zijn stempel andermaal niet drukken. Dat zagen de Spaanse media ook. Zij nemen Hazard weer onder vuur.
Lees verder

Jae'Sean Tate (ex-Antwerp Giants) helpt Houston met double-double aan zege
Jae'Sean Tate, in het seizoen 2018-19 nog een van de sterkhouders bij de Antwerp Giants, heeft zijn eerste double-double laten optekenen in de NBA. De small forward hielp Houston aan een 105-109 zege tegen San Antonio.
Lees verder

Uitspraak in Operatie Aderlass: Duitse dopingarts Mark Schmidt veroordeeld tot gevangenisstraf van 4 jaar en 10 maanden
De Duitse arts Mark Schmidt is in een rechtbank in München veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar en 10 maanden vanwege het toedienen van doping aan tientallen sporters. Schmidt mag drie jaar het beroep van arts niet uitoefenen.
Lees verder

Geen tijd of zin om te sporten? Deze work-out van 11 minuten maakt je al fitter
Fitnesscentra blijven nog even gesloten en het gure winterweer maakt het niet aanlokkelijk om loopschoenen aan te trekken. Je zetel daarentegen? Die heeft er nog nooit zo comfy uitgezien. En toch heb je geen enkel excuus om niet te sporten. Volgens een nieuwe studie moet je er amper een kwartiertje voor vrijmaken en heb je er verder niets voor nodig.
Lees verder

Van Metal tot Big Band: oproep K3 leidt tot 15 versies van hitsingle '10.000 Luchtballonnen'
De oproep van K3 om een remake van hun single '10.000 Luchtballonnen' te maken bleek niet aan dovemansoren gericht. Op de website van de Vlaamse meidengroep zijn inmiddels 15 unieke varianten te beluisteren. Van rock, EDM tot zelfs een metalversie. Er is ook een bigbanduitvoering, die vanaf vandaag online staat.
Lees verder

Aanklagers: "Aanhangers Trump wilden politici doden in Capitool"
Relschoppers die het Amerikaanse parlementsgebouw bestormden, wilden politici doden. Dat betogen aanklagers die zich bezighouden met de vervolging van Jacob Chansley, een aanhanger van de QAnon-beweging die tijdens de dodelijke ongeregeldheden in Washington een dierenvel droeg en hoorns.
Lees verder

Thierry Neuville zet copiloot Gilsoul aan de deur vlak voor nieuw rallyseizoen
Thierry Neuville (Hyundai) heeft op de sociale media aangekondigd dat hij het komende seizoen in het WRC-kampioenschap zal aanvatten met Martijn Wijdaeghe als copiloot. Wijdaeghe vervangt Nicolas Gilsoul, met wie Neuville tien jaar samenwerkte en 13 WRC-rally's won. Volgende week staat de Monte Carlo al op het programma.
Lees verder