Doorgaan naar hoofdcontent

Straf: F1-team van Ferrari legt vrouwelijk Belgisch racetalent Maya Weug (16) vast

HLN
Straf: F1-team van Ferrari legt vrouwelijk Belgisch racetalent Maya Weug (16) vast
Formule 1-team Ferrari heeft voor het eerst in haar geschiedenis een vrouwelijke coureur gecontracteerd, een in Spanje opgegroeid Belgisch-Nederlands meisje. Het gaat om de 16-jarige Maya Weug, die uitkomt in de klasse kart. Ze zal bij de Italianen worden opgeleid in hun academie.
Lees verder

Delicate verhaallijn sluipt 'Thuis' binnen: Bob getroffen door kanker
Extreme emoties deze week in 'Thuis'. Twee dagen geleden verbaasde Christine (Daphne Paelinck) de kijker nog met het heuglijke nieuws dat ze zwanger is. Vrijdag was het de beurt aan haar ex-echtgenoot Bob (Christophe Haddad) om te verrassen. Die is de wanhoop nabij, nu hij ontdekt heeft dat hij lymfeklierkanker heeft. De kijker mag zich de komende maanden verwachten aan pakkende televisie, want zijn ingrijpende behandeling zal in beeld komen.
Lees verder

LIVE. Doelpuntenfestival gaat lustig verder: Bensebaini trapt Gladbach weer op voorsprong
• Bundesliga • Aftrap: 20u30 • Borussia-Park • Thomas Meunier bij Borussia Dortmund
Lees verder

AstraZeneca meldt vertraging in levering vaccins aan EU: "60 procent minder dosissen in eerste kwartaal"
De eerste levering van het AstraZeneca/Oxford-vaccin aan de Europese Unie zal kleiner uitvallen dan in eerste instantie was verwacht. Dat heeft AstraZeneca laten weten. De vertraging komt volgens de farmaceut door een probleem in de productie, aldus een woordvoerder.
Lees verder

LIVE. Jackers stopt geniale hak van Nmecha, breekt nieuwkomer Diaby de ban?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Lotto Park • Breit RSCA vervolg aan goede flow?
Lees verder

Elon Musk looft 100 miljoen dollar uit voor beste technologie voor CO2-opslag
Techmiljardair Elon Musk heeft op Twitter gezegd 100 miljoen dollar (82 miljoen euro) uit te zullen loven voor de ontwikkeling van de 'beste' technologie om CO2 op te slaan.
Lees verder

Gladbach stuurt Dortmund met lege naar huis na spektakelstuk
Borussia Mönchengladbach heeft Dortmund z'n zevende nederlaag van het seizoen aangesmeerd. Gladbach haalde het na een spektakelrijke wedstrijd met 4-2. In de stand wipt Gladbach over Dortmund naar de vierde plaats. Rode Duivel Thomas Meunier bleef een hele wedstrijd aan de bank gekluisterd.
Lees verder

Italië blokkeert TikTok na dood van 10-jarig meisje
De Italiaanse Autoriteit voor de Privacy heeft vanavond besloten het populaire sociale media-platform TikTok te blokkeren. Directe aanleiding is de tragische dood van een 10-jarig meisje in de Siciliaanse stad Palermo na haar deelname aan de 'blackout challenge' op het platform.
Lees verder

Big Brother deelt boodschap na helse nacht: "Alles gaat goed met Jill"
Een zenuwslopende nacht, dat hebben de bewoners van 'Big Brother' achter de rug. Rond half drie 's nachts ging het mis met bewoonster Jill, die onwel werd op het toilet. Rond half vijf werd ze uiteindelijk met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bewoners zijn kapot van de helse nacht, en daarom heeft Big Brother nog een persoonlijke boodschap voor hen...
Lees verder

Anderlecht geraakt niet voorbij doelman Jackers en lijdt duur puntenverlies tegen Waasland-Beveren
Anderlecht liet het na een vervolg te breien aan de goeie prestatie tegen Charleroi. In eigen huis kon het geen afstand nemen van Waasland-Beveren: 0-0. Paars-wit versierde wel kansen, maar doelman Jackers stond meer dan eens pal. Al de negende draw voor RSCA dit seizoen.
Lees verder

Anderlecht geraakt niet voorbij doelman Jackers en muur van Waasland-Beveren en lijdt duur puntenverlies
Anderlecht liet het na een vervolg te breien aan de goeie prestatie tegen Charleroi. In eigen huis kon het geen afstand nemen van Waasland-Beveren: 0-0. Paars-wit versierde wel kansen, maar doelman Jackers stond meer dan eens pal.
Lees verder

Motivatiepsycholoog over aanpak Overlegcomité: "Perspectief was nodig, maar is een dubbeltje op zijn kant"
Op het Overlegcomité is voorzichtig perspectief geboden voor onder meer kappers en vakantieparken. Als de cijfers op 5 februari laag genoeg zijn, mogen ze mogelijk vanaf 13 februari heropenen. "Het is goed dat er perspectief geboden wordt, maar ergens schuilt daar ook gevaar in", zegt motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste (UGent), die ook deel uitmaakt van de GEMS, de expertengroep die de regering advies geeft.
Lees verder

Na deze prestatie rijst de vraag: kan dit jeugdige Anderlecht drie keer per week hetzelfde voetbal brengen?
Er kwam geen bisnummer. Anderlecht herhaalde zijn prestatie van tegen Charleroi niet en leed andermaal onnodig puntenverlies. Paars-wit blijft een moeilijk te vatten fenomeen.
Lees verder

1B. Erg jong Club B verliest tegen Lierse Kempenzonen eerste match van 2021
Lierse Kempenzonen heeft de eerste 1B-match van 2021 winnend afgesloten. Tegen een heel erg jong Club Brugge B werd het 3-1.
Lees verder

Oostende klopt Antwerp in kwartfinale Beker van België basketbal, maar alles is nog mogelijk in terugmatch
Het duel tussen Oostende en Antwerpen was er eentje tussen de regerend landskampioen en de winnaar van de voorbije twee bekercompetities. Beide teams stonden de voorbije weken al twee keer tegenover elkaar. De kustploeg won beide duels, maar het was al meet af aan duidelijk dat de Giants hun vel duur zouden verkopen aan zee. De thuisploeg bepaalde aanvankelijk het tempo en met een eerste bom van Gillet was het eerste kloofje een feit (13-6). Het duo Branch-Gibbs zette de achtervolging in (19-16) en kreeg navolging van Bleijenbergh op weg naar een twaalfpuntenbonus bij 22-34. Antwerp heerste aan beide kanten van het parket en liet het dubbel aantal rebounds optekenen (8-16).
Lees verder

Bernie Sanders omarmt zijn meme en verkoopt nu truien met beroemde foto voor het goede doel
Bernie Sanders gaat behoorlijk viraal met een foto die van hem werd gemaakt tijdens de inauguratie van president Joe Biden. Daarom besloot de oud-presidentskandidaat de populaire foto op truien te drukken, om ze te verkopen voor het goede doel.
Lees verder

President Biden ondertekent 'voedseldecreet' en wil actie voor steunpakket van 1.900 miljard
President Joe Biden heeft vrijdag een decreet ondertekend dat voedselhulp en financiële steun voor Amerikanen met een zeer laag inkomen moet verruimen. Biden zette ook zijn handtekening onder een decreet dat de positie van arbeiders in de publieke sector moet versterken en riep het Congres op zich achter zijn miljardenplan voor een nieuw coronasteunpakket te scharen.
Lees verder

"Apple komt met dunnere en lichtere MacBook"
Apple komt naar verluidt met een dunnere en lichtere versie van de MacBook Air, een laptop die de techreus maakt voor de grote massa. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg. De nieuwe computer komt op zijn vroegst in de tweede helft van dit jaar op de markt en anders in de loop van 2022.
Lees verder

LIVE (18u30). Trekt STVV de goede lijn door tegen Moeskroen?
• 23ste speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 18u30 • Stayen • STVV pakte de afgelopen weken 15/18
Lees verder

LIVE (16u15). Knoopt Malinwa thuis tegen Eupen weer aan met de overwinning?
• 23ste speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 16u15 • AFAS Stadion • Mechelen verloor woensdag in eigen huis zwaar van Standard
Lees verder