Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 25 januari 2021

Steeds meer Belgen ongerust over pensioen

HLN
Steeds meer Belgen ongerust over pensioen
Maakt u zich ook zorgen over uw pensioen? U bent niet alleen: een meerderheid van de Belgen heeft schrik om geen comfortabel leven meer te kunnen leiden erna. De jongere generaties zijn er dan weer niet gerust in dat ze überhaupt nog een (of veel) wettelijk pensioen zullen krijgen van de overheid. Spaargids.be belicht de cijfers uit de Financiële Gemoedsrust Barometer van levensverzekeraar NN.
Lees verder

'Starman' Tielemans op één na jongste Belgische aanvoerder in Engeland: "Youri is zo'n wonderlijke coach"
Ook zonder aanvoerdersband praat hij, wijst hij en stuurt hij bij, maar zijn eerste keer als kapitein van Leicester City maakte Youri Tielemans (23) niettemin trots. Een natuurlijke leider is helemaal ontpopt. Een 'starman' gaat er Bowie achterna: "Youri is zo'n wonderlijke coach."
Lees verder

De week van Sandra Bekkari: "Mijn man heeft het Kursaal ter beschikking gesteld als vaccinatie-hub"
De meeste mensen leerden Sandra Bekkari (47) kennen als tv-kok op VTM en via haar succesvolle kookboeken, maar ze is al 25 jaar bezig met gezonde voeding. In haar column kun je lezen wat haar bezighoudt en waar ze op dit moment het meeste naar uitkijkt.
Lees verder

"Je gezondheid heeft wat extra aandacht nodig": jouw horoscoop voor deze week
Wordt het een topweek, of let je beter even op? Wij vroegen aan onze astrologe Esther van Heerebeek-Spijkers wat er voor jouw sterrenbeeld in de sterren staat geschreven.
Lees verder

Coronabesmettingen zullen morgen verder toenemen tot op niveau van net voor kerstvakantie
Het aantal dagelijkse coronabesmettingen in België neemt weer toe, nu tot gemiddeld 2.051. Maar ook morgen zal het cijfer doorstijgen, blijkt nu al uit voorlopige cijfers, en zo komen we weer op het niveau van net voor de kerstvakantie.
Lees verder

NBA. Kawhi Leonard stuwt LA Clippers naar zevende zege op rij, ook Antetokounmpo maakt indruk
De LA Clippers hebben in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA) tegen Oklahoma City hun zevende zege op een rij behaald. De Clippers haalden het met 108-100.
Lees verder

Transfer Talk. Anderlecht leent Sanneh uit, Vranjes op radar Charleroi - Biedt FC Köln een uitweg voor Dennis bij Club?
De deal is rond. Anderlecht verhuurt Bubacarr Sanneh (26), door Luc Devroe destijds aangekocht voor 8 miljoen euro, aan het Deense Aarhus. Er is normaal geen aankoopoptie voorzien. Ook Mustapha Bundu (23) is op weg naar Scandinavië, al zijn die onderhandelingen minder ver gevorderd. FC Kopenhagen wil hem lenen met aankoopoptie, er zijn nog kapers op de kust. RSCA wil zo veel mogelijk centen recupereren: het betaalde in de zomer 3 miljoen voor de aanvaller uit Sierra Leone.
Lees verder

Negen mensen bevangen door CO in Laken
In de Brusselse deelgemeente Laken zijn zondagavond negen mensen bevangen geraakt door een CO-intoxicatie. Een van hen had het bewustzijn verloren. Alle slachtoffers werden naar het ziekenhuis gebracht maar geen van hen verkeerde in levensgevaar.
Lees verder

Sergio heeft last van clusterhoofdpijn: "Ik moet dan extra zuurstof krijgen"
Sergio Quisquater (55) heeft sinds 1997 episodische clusterhoofdpijn. Dat vertelde de zanger vanochtend aan Sven & Anke op Joe.
Lees verder

Peter Thyssen herstelt van corona: "Die schade, die pijn aan de longen, dat valt met geen woorden te beschrijven"
Peter Thyssen (56), de acteur die Herman Van As speelt in 'De Zonen van Van As', werd eind vorig jaar twee weken opgenomen in het ziekenhuis met een coronabesmetting. "Ik was er slecht aan toe", zegt Peter, die op 5 januari uit het ziekenhuis werd ontslagen. "Als je zoiets meemaakt, dan ga je compleet anders tegen geluk aankijken, geloof me. Maar het komt goed", vertelt hij in Primo.
Lees verder

Van Aert en Van der Poel leven op eenzame hoogte naar WK toe: "Wij zijn de favorieten. Niets nieuws onder de zon"
Mathieu van der Poel of Wout van Aert. Eén van die twee wordt komende zondag wereldkampioen in Oostende. Als het WK gereden wordt tenminste. Andere kanshebbers op de wereldtitel zijn er niet. Of het moest al heel raar lopen.
Lees verder

Gentenaar doet voor de rechter push-ups op één hand om onschuld te bewijzen
Een Gentenaar die vervolgd wordt voor een vuistslag aan een andere bestuurder wilde maandag voor de rechter zijn onschuld op een wel heel speciale manier bewijzen. Hij zette zijn verklaring kracht bij met enkele push-ups op één hand. "Mocht ik echt geslagen hebben, was de man er slechter aan toe geweest."
Lees verder

Push-ups op één hand voor de rechter: Gentenaar zet verklaring van onschuld op bijzondere manier kracht bij
Een Gentenaar die vervolgd wordt voor een vuistslag aan een andere bestuurder wilde maandag voor de rechter zijn onschuld op een wel heel speciale manier bewijzen. Hij zette zijn verklaring kracht bij met enkele push-ups op één hand. "Mocht ik echt geslagen hebben, was de man er slechter aan toe geweest."
Lees verder

We zijn eenzamer dan ooit, ook in onze relatie. Zo voel je je opnieuw verbonden met je partner: "Maak van de slaapkamer een no-smartphone-zone"
Nooit hebben koppels zoveel tijd samen besteed als in het afgelopen jaar. Toch blijkt uit onderzoek dat we ons eenzamer voelen dan ooit tevoren, ook in onze relaties. Partners zijn de hele tijd samen thuis, maar leven naast elkaar. Hoe komt het dat we ons niet langer verbonden voelen met onze wederhelften? En hoe keren we het tij? Filosofe Noreena Hertz en relatietherapeute Chloé De Bie leggen de valkuilen en de oplossingen bloot. "We denken nog te vaak dat onze partner gedachten kan lezen. Dat slaat nergens op."
Lees verder

Antwerps bedrijf schaft alle regels af en binnenkort mogen werknemers ook zelf beslissen hoeveel ze verdienen
Het digitale communicatiebedrijf Marbles uit Antwerpen is met een nieuw experiment gestart. Het haalde al eens het nieuws toen het besloot om werknemers voortaan zélf te laten beslissen hoeveel vakantie ze namen en gaat nu nog een stapje verder: met een 'no policy policy'. Alle regels zijn afgeschaft en werknemers mogen nu zelf de beslissingen nemen. Nieuwe computer nodig of interesse in een opleiding? Dan hoef je daar geen toestemming meer voor te vragen. En daar stopt het niet. Binnenkort zal het personeel ook zelf mogen bepalen hoeveel het verdient.
Lees verder

Ken jij alle autologo's? Doe de quiz
Automerken veranderen geregeld van logo. KIA is het laatste merk in het rijtje. Kan jij de logo's van de verschillende automerken uit elkaar houden? Test je kennis in deze quiz, gemaakt door de redactie van HLN Drive!
Lees verder

Zinloos geweld op Yuriy (15) schokt Frankrijk
In Frankrijk is grote verontwaardiging na weerzinwekkend zinloos geweld waarbij een 15-jarige tiener zwaargerond raakte en dagenlang in coma lag. Yuriy Kruchenyk, van Oekraïense komaf, werd op 15 januari door een groep jongeren in een Parijse wijk in elkaar geslagen. Een beveiligingscamera heeft de geweldsdaad gefilmd, de beelden gaan rond op sociale media.
Lees verder

Remco Evenepoel blaast 21 kaarsjes uit: "Voel me gezegend dat ik door deze mensen omringd ben"
Taart in Spanje. Remco Evenepoel blaast vandaag 21 kaarsjes uit. Een stevige fietstocht kan hij zichzelf niet cadeau doen, maar vanuit stageplaats Altea gooide hij wel een selectie foto's met zijn vriendin Oumi en ouders op Instagram. "Ik voel me gezegend dat ik door deze mensen omringd ben."
Lees verder

38 agenten van Capitoolpolitie testen positief op coronavirus na bestorming door Trumpaanhangers
Ze waren met velen en het grootste deel droeg geen mondmasker. De vrees bestond dan ook dat de Trumpaanhangers die op 6 januari het Capitool bestormden het coronavirus zouden doorgeven aan anderen. Nu blijkt, bijna drie weken na de bestorming, dat 38 Capitoolagenten besmet zijn met Covid-19. Al is het niet bewezen dat het moment van infectie ook effectief op 6 januari plaatsvond.
Lees verder

Chelsea zet Frank Lampard op straat
Het ongeduld bij Chelsea slaat weer toe. De Engelse topclub kondigt vandaag het ontslag van zijn trainer, Frank Lampard, aan.
Lees verder