Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 21 januari 2021

Stad Lier verleent na 431 jaar officieel eerherstel aan vermeende heksen: “Leren uit fouten van het verleden”

HLN
Stad Lier verleent na 431 jaar officieel eerherstel aan vermeende heksen: "Leren uit fouten van het verleden"
De stad Lier heeft drie vrouwen die in de zestiende eeuw door het toenmalige stadsbestuur werden veroordeeld wegens hekserij officieel in ere hersteld. "Het historisch onrecht herstellen kunnen we niet, maar leren uit de fouten wel", aldus Liers burgemeester Frank Boogaerts.
Lees verder

Biden dreigt Witte Huis-medewerkers te ontslagen als ze elkaar niet met respect behandelen
De Amerikaanse president Biden heeft op zijn eerste dag direct aan zijn medewerkers in het Witte Huis duidelijk gemaakt dat hij hen zal ontslaan als hij erachter komt dat ze elkaar niet met respect behandelen. De kersverse president wil dat zijn medewerkers collegialiteit en respect hoog in het vaandel hebben staan. Dat zei hij tijdens een virtuele installatie-ceremonie in de State Dining Room.
Lees verder

LIVE. Gemiddeld minder dan 2.000 besmettingen per dag in ons land - Oxford-wetenschappers werken aan aangepast vaccin tegen 'mutanten' - Aantal coronadoden VS overtreft Amerikaans dodental WO II
Pfizer kan geen zekerheid bieden voor het aanleveren van de nodige vaccins in de komende weken. De vaccinaties van personeel van Vlaamse ziekenhuizen worden voorlopig uitgesteld door de overheid. De vaccinproducent zegt te begrijpen dat iedereen zo snel mogelijk gevaccineerd wil worden, "maar dit zijn uitzonderlijke tijden". Intussen worden steeds meer besmettingen met de Britse variant vastgesteld in België. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

ONZE OPINIE. Dat wij ons vragen stellen bij de snelheid die leidt naar het rijk der vrijheid? Het zou er nog aan mankeren
De vaccinatie-aanpak in België lijkt wel de processie van Echternach. Drie stappen vooruit, twee achteruit. De ene dag juichen we omdat we meer vaccins uit de flacons van Pfizer kunnen vissen en daardoor kunnen 'accelereren'. De volgende dag duwt Pfizer de rem in omdat we dankzij het efficiënte gebruik van dat kostbare goed ons bestelde deel al kregen.
Lees verder

Wat is de toekomst van Trump: een eigen partij? Of een celstraf?
De naam 'Joe Biden' kreeg hij niet over zijn lippen, maar afscheidnemend president Trump wenste de nieuwe regering toch "veel geluk" en "veel succes". Dat we nog van de 74-jarige Donald Trump gaan horen, staat vast. Is het niet omdat hij een eigen partij begint, dan misschien wel omdat hij straks naar de gevangenis moet.
Lees verder

Amerikaanse sterren eren president Joe Biden in online show
Verschillende Amerikaanse beroemdheden hebben een eerbetoon gebracht aan hun nieuwe president Joe Biden in een online show. De spits werd woensdagavond (plaatselijke tijd) afgebeten door rockster Bruce Springsteen. Ook Jon Bon Jovi, John Legend, Foo Fighters, Demi Lovato, Katy Perry en Justin Timberlake namen deel aan het concert ter ere van Bidens inauguratie.
Lees verder

Amerikaanse sterren eren president Joe Biden
Verschillende Amerikaanse beroemdheden hebben een eerbetoon gebracht aan hun nieuwe president Joe Biden in een online show. De spits werd woensdagavond (plaatselijke tijd) afgebeten door rockster Bruce Springsteen. Ook Jon Bon Jovi, John Legend, Foo Fighters, Demi Lovato, Katy Perry en Justin Timberlake namen deel aan het concert ter ere van Bidens inauguratie.
Lees verder

Netflix meer dan 250 miljard dollar waard
200 miljoen klanten, die doen je verdienen. Elke dag. Bij de opening van de Amerikaanse beurs werd Netflix dan ook beloond voor het bereiken van deze mijlpaal. Het aandeel van de streamingdienst schoot bij de start van de handel op Wall Street 14% hoger. De waarde van het bedrijf klom daarbij voor het eerst boven 250 miljard dollar of omgerekend zowat 207 miljard euro.
Lees verder

ANNO 2021. 'Supernanny' Wendy Bosmans (44): "Nooit gedacht dat ik een schrijnwerkerij zou uitbaten"
Elke dag gaat Het Laatste Nieuws op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: gedragstherapeute Wendy Bosmans (44), van 2005 tot 2009 'supernanny' in het gelijknamige VTM-programma over opvoeden.
Lees verder

Een bak Westvleteren bestellen blijkt aartsmoeilijk: zo maak je het meeste kans
Fantastisch nieuws voor trappistenfans: zelfs de wereldberoemde Westvleteren kan voortaan vanuit de luie zetel besteld worden. Maar omdat ook online de vraag vele malen groter dreigt te worden dan het aanbod - het lijken wel tickets voor Tomorrowland - pakken bierliefhebbers het beter slim aan. Hoe scoor je het best een bak Westvleteren?
Lees verder

OVERZICHT. Dit gebeurde er in de eerste uren van Joe Bidens presidentschap
De inaugurele rede van Joe Biden, de 46ste president van de Verenigde Staten, vormde woensdag het startschot van zijn regering: presidentiële decreten, de machtsgreep in de Senaat en een spetterend concert waren slechts enkele hoogtepunten van de zinderende eerste dag van de regering-Biden.
Lees verder

Twintigtal mogelijk gewelddadige rechts-extremisten in ons land
"De gemeenschappelijke database telt deze maand 28 rechts-extremisten die beschouwd worden als haatpropagandisten en 21 individuen die beschouwd worden als mogelijk gewelddadige extremisten." Dat heeft minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) geantwoord op een parlementaire vraag, meldt La Dernière Heure. "Die cijfers stijgen constant."
Lees verder

Achelse trappist is geen echte trappist meer
Met het verdwijnen van de laatste broeders uit de Achelse Kluis verliest de Achelse trappist als eerste van de Belgische trappisten zijn "Authentic Trappist Product"-label. Toch mag Achel zich nog trappist noemen, omdat het ressorteert onder de trappistenabdij van Westmalle. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.
Lees verder

Agente wordt gefilmd terwijl ze 'makak' en 'homo' roept naar burgers in Anderlecht, maar ze krijgt geen straf
Een politievrouw die tijdens een patrouille in Anderlecht burgers uitmaakte voor 'makakken' en 'homo's', komt er ongestraft van af. Ze heeft haar sanctie met succes aangevochten. Niet dat ze de feiten ontkent - die waren dan ook gefilmd - maar volgens de letter van de wet kreeg ze haar straf... drie dagen te laat.
Lees verder

Crisis? Welke crisis? Terwijl sponsors Soudal en Deceuninck boerenjaar beleefden, konden renners niet anders dan inleveren
Hoezo, crisis? Terwijl hoofdsponsors Deceuninck en Soudal een boerenjaar achter de rug hebben, leverden de renners van de gelijknamige teams in. Oliver Naesen sloeg indertijd spijkers met koppen, zo blijkt nu. Onze chef wielrennen: "Elke renner die zijn loonsvermindering voor de arbeidsrechtbank had willen betwisten, had van de rechter ongetwijfeld gelijk gekregen. Maar geen renner die het heeft gedaan, natuurlijk."
Lees verder

COLUMN. "Net als Sophia Loren (86) wens ik Joe Biden (78) een jongere body double toe: Kamala Harris (56)"
Onze ex-editorialist Jan Segers schrijft voortaan geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Sophia Loren (86), tijdloze diva
Lees verder

Cheesy debuutsingle, maar hele wereld smult ervan: Disneyster Olivia Rodrigo (17) is dé nieuwste popsensatie
De popwereld heeft een nieuwe chouchou: Olivia Rodrigo. Volgende maand wordt het Disneysterretje 18, maar ook nu heeft ze al redenen om de champagne te laten knallen. Haar debuutsingle 'Drivers License', cheesy kost over een gebroken tienerhart, is anderhalve week na release goed voor 138 miljoen streams wereldwijd, waarvan 13,7 miljoen in één dag. Een record waarmee ze Ariana Grande van de troon stoot en indruk maakt op Taylor Swift.
Lees verder

Romeo Davy Gilles gaat ook weer solo
Aan De Romeo's verandert niks, maar Davy Gilles (44) blaast naast het muzikale pad met Chris Van Tongelen en Gunther Levi nu ook zijn solocarrière nieuw leven in.
Lees verder

Taxshift slaat gat van ruim half miljard in Vlaamse begroting
De taxshift van de regering-Michel was een aderlating voor Vlaanderen. In 2019 stegen de misgelopen inkomsten voor Vlaanderen tot 591 miljoen euro. De Vlaamse regering heeft de hefbomen om de put te dempen, maar maakte daar geen gebruik van. Dat schrijft De Tijd vandaag, op basis van een studie van het Vlaamse departement Financiën en Begroting die de dynamische budgettaire gevolgen van de zesde staatshervorming in kaart brengt.
Lees verder

In een glamoureus leven... plas je ook in de douche: waarom 'De Verhulstjes' wekelijks een miljoen kijkers halen
Er is de inkijk in hun glamourleven, de gortdroge ironie van de pater familias en het sexappeal van de zoon. Maar volgens kenners hebben 'De Verhulstjes' het miljoen kijkers per week vooral te danken aan de herkenbaarheid. Al weet Gert ook precies hoe je een docusoap succesvol maakt. "Als de camera's je continu volgen, word je automatisch je eigen televisiemaker."
Lees verder