Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 15 januari 2021

Staat Chris Dusauchoit binnenkort voor rechter voor belaging naburige landbouwer in jarenlange vete? “De mensen gaa...

HLN
Staat Chris Dusauchoit binnenkort voor rechter voor belaging naburige landbouwer in jarenlange vete? "De mensen gaan hem nog leren kennen"
De jarenlange vete tussen tv-figuur Chris Dusauchoit en een naburige landbouwer in het landelijke Holsbeek lijkt nog lang niet bekoeld. Nadat Dusauchoit in augustus zijn slag thuishaalde in de rechtbank, wil de kalverboer Dusauchoit op zijn beurt voor de rechter slepen voor belaging. "De mensen gaan hem nog leren kennen", oppert de verdediging.
Lees verder

IN KAART. Op militair domein, in grote evenementenhallen, maar ook in lokale sporthal en feestzaal: hier kan u binnenkort terecht voor een coronavaccin
De meeste steden en gemeenten hebben intussen de knoop doorgehakt over waar op hun grondgebied vaccinatiecentra zullen komen. Zo wordt er binnenkort onder meer in grote locaties als Flanders Expo in Gent, de Mechelse Nekkerhal en het Heizelpaleis in Brussel gevaccineerd. Maar ook in lokale feestzalen en sporthallen zullen mensen terecht kunnen voor hun coronavaccin. Hier een voorlopig overzicht van de bekende locaties.
Lees verder

IN KAART. Vlaamse vaccinatiecentra zijn bekend: hier kan u binnenkort terecht voor een coronavaccin
De locaties van de Vlaamse vaccinatiecentra zijn bekend. Zo wordt er binnenkort onder meer in grote locaties als Flanders Expo in Gent en de Mechelse Nekkerhal gevaccineerd. Maar ook in lokale feestzalen, sporthallen, oude ziekenhuizen en militaire gebouwen zullen mensen terecht kunnen voor hun coronavaccin. Hier een overzicht van alle priklocaties.
Lees verder

IN KAART. Alle Vlaamse vaccinatiecentra zijn bekend: hier kan u binnenkort terecht voor een coronavaccin
Alle locaties van de Vlaamse vaccinatiecentra zijn bekend. Zo wordt er binnenkort onder meer in grote locaties als Flanders Expo in Gent, de Mechelse Nekkerhal en het Heizelpaleis in Brussel gevaccineerd. Maar ook in onder meer lokale feestzalen, sporthallen, oude ziekenhuizen en militaire gebouwen zullen mensen terecht kunnen voor hun coronavaccin. Hier het volledige overzicht van alle vaccinatielocaties.
Lees verder

SHOWBITS. Halsbrekende toeren bij Jan Verheyen en herken jij dit bekend gezicht?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Verdachte relschoppers vrijgelaten bij gebrek aan bewijs
Twee verdachten die woensdag van hun vrijheid werden beroofd bij de rellen in Brussel zijn weer vrijgelaten bij gebrek aan bewijs. Dat meldt het parket van Brussel in een persbericht.
Lees verder

Wayne Rooney stopt definitief met voetballen en wordt meteen fulltime trainer bij Derby County
Na een carrière van 19 jaar hangt Wayne Rooney (35) z'n schoenen definitief aan de haak. De Engelse spits wordt per direct voltijds coach bij de Engelse tweedeklasser Derby County, waar hij al actief was als speler-trainer. Hij tekent er een contract tot 2023.
Lees verder

Mantelzorgers maken aanspraak op Vlaamse aanmoedigingspremie
Ook werknemers die mantelzorgverlof nemen, maken voortaan aanspraak op de Vlaamse aanmoedigingspremie. Dat heeft de Vlaamse regering beslist op voorstel van minister van Werk Hilde Crevits (CD&V).
Lees verder

Amerikaanse Congresleden bang te worden vermoord door extreme collega's
Meerdere Democratische afgevaardigden in de Verenigde Staten vrezen voor hun leven na de aanval van vorige week op het Capitool. Niet alleen zijn ze bang voor nieuw gevaar van buiten, maar vooral ook voor extreme Republikeinse collega's die bedreigend gedrag zouden vertonen.
Lees verder

Liam Neeson (68) krijgt stilaan genoeg van actiefilms: "Al blijft het wel zalig om die jonge kerels in elkaar te slaan"
Als er een acteur is die zichzelf helemaal opnieuw heeft uitgevonden, is het Liam Neeson (68) wel. Sinds 'Taken' uit 2008 rijgt de Ier de actiefilms aan elkaar - een genre dat hij voordien amper aanboorde. Maar ook deze 'renaissance' komt ten einde, vertelt de acteur aan Entertainment Tonight.
Lees verder

Matthias Schoenaerts naast Robert De Niro in mysterieuze nieuwe film van David O. Russell
Matthias Schoenaerts (43) is binnenkort te zien in een nieuwe film van regisseur David O. Russell. Over de prent is nog niet veel geweten, alleen dat er een heuse sterrencast aanwezig zal zijn op de set.
Lees verder

Het absolute rampjaar van Dr. Dre: vechtscheiding en hersenbloeding kosten hem 2 miljoen per maand
2020 was voor iedereen een rampjaar, maar voor André Young (55) - beter bekend als rapper Dr. Dre - deed het noodlot er nog een schepje miserie bovenop. In een oogwenk ging hij van meest succesvolle platenbaas ter wereld naar een 'vrouwenmepper' die zijn ex maar liefst 2 miljoen dollar per maand moet uitbetalen. En alsof dat nog niet genoeg was, kreeg hij in het midden van zijn netelige vechtscheiding ook nog eens een hersenbloeding. "Hij droomt ervan om miljardair te worden, maar hij stond er nog nooit verder vanaf."
Lees verder

Ruim 100.000 eigenaars van zonnepanelen met digitale meter krijgen eenmalige compensatie
De Vlaamse regering heeft een akkoord gesloten over een nieuw compensatiemechanisme voor zonnepanelen. Dat heeft Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) gezegd.
Lees verder

Eigenaars zonnepanelen krijgen compensatie
Er komt een compensatie voor eigenaars van zonnepanelen die hun investering nog onvoldoende hebben kunnen terugverdienen. Dat meldt persagentschap Belga.
Lees verder

Altijd moe en futloos? Je schildklier kan de schuldige zijn. "1 op de 8 mensen krijgt er problemen mee", zegt topdokter Guy T'Sjoen
Dat je zwaarlijvig wordt van een trage schildklier: niet waar. Dat jodiumpillen bij een kernramp je schildklier beschermen: wel waar. Bij één op de acht mensen hapert er vroeg of laat iets aan dit orgaan. Belangrijk dus om er meer over te weten. Topdokter Guy T'Sjoen scheidt de feiten van de fabeltjes. "De schildklier kan sneller gaan werken in de tiende week van de zwangerschap. Onbehandeld kan dat tot een miskraam leiden."
Lees verder

REPORTAGE. Baraque de Fraiture kan drukte niet meer bolwerken en blijft dit weekend afgesloten: "Kom niet, anders zal politie je moeten wegjagen"
De uitbater van de skipiste vreest het faillissement, in de frituur doen ze gouden zaken: voor het eerst in 10 jaar ligt er een dik pak sneeuw op de Baraque de Fraiture en komen er duizenden mensen. Maar net nu moet alles dicht op de 652 meter hoge heuvelrug. "S'il vous plaît, kom niet naar ons", zegt de burgemeester. En nee, niet alleen omdat je er nergens naar het toilet kan.
Lees verder

Koerier heeft geen geduld tijdens dringende interventie: hij stapt in ziekenwagen en parkeert die heel eind verderop
Twee ambulanciers konden vrijdagochtend hun ogen niet geloven tijdens een dringende interventie in Brecht. Een koerier van DPD was niet akkoord dat de ambulance de weg versperde. Hij stapte in de ziekenwagen en parkeerde die een eind verderop.
Lees verder

Transfer Talk. Ivo Rodrigues verlaat Antwerp en keert terug naar Portugal
Een uitgaande transfer bij Antwerp. Ivo Rodrigues is rond met het Portugese Famalicão, hekkensluiter in de eerste klasse. De 25-jarige Portugees arriveerde in de zomer van 2018 op de Bosuil, goed voor 75 matchen in onze hoogste klasse. Daarin scoorde hij 9 keer en deelde hij evenveel assists uit. Dit seizoen kwam hij mede door blessures niet in actie, nu trekt hij dus weer naar z'n thuisland. (MVS)
Lees verder

SARS-CoV-2 herinfecties zijn ongebruikelijk maar kunnen wel bijdragen aan de verspreiding
Uit een nieuw onderzoek van Public Health England blijkt dat personen die COVID19 hebben doorgemaakt enkele maanden immuun zijn, maar desondanks wel nog steeds het coronavirus kunnen dragen en ook overdragen.
Lees verder

Dit zijn de populairste autokleuren van 2020
Een nieuwe auto kiezen, is moeilijk. Ook de exacte motorisatie of de opties zijn vaak voorwerp van discussie binnen het gezin. Maar de moeilijkste keuze, dat durft al eens de kleur zijn. Welke autokleuren waren afgelopen jaar het populairst? HLN Drive zocht het uit!
Lees verder