Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 5 januari 2021

“Sommige lippenbalsems zijn gevaarlijk voor je gezondheid”: hoe kies je wel de juiste uit?

HLN
"Sommige lippenbalsems zijn gevaarlijk voor je gezondheid": hoe kies je wel de juiste uit?
Nu de temperaturen steeds rond het vriespunt schommelen, kampen veel mensen met droge lippen. Kunnen lippenbalsems soelaas bieden? Waar moet je op letten bij je aankoop? En welke kunnen schadelijk zijn voor je gezondheid? Twee dermatologen geven advies over de populaire stick.
Lees verder

Je slaapkamer 'in het nieuw': onze woonexpert toont de mogelijkheden én wat het je kost
Onze woonexpert Björn Cocquyt toont elke week hoe je het potentieel van je huis maximaal kunt benutten. Deze keer biedt hij inspiratie voor de renovatie van een slaapkamer. Drie verschillende voorbeelden, telkens binnen een ander budget.
Lees verder

"Geen enkel vaccin ongebruikt in diepvries laten liggen": vaccinatiecampagne volgende week versneld, personeel rusthuizen krijgt vaccin eerder
Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) heeft in de Kamercommissie Volksgezondheid gezegd dat er vanaf volgende week een versnelling in de Belgische vaccinatiestrategie zal komen. Deze week komt de taskforce daarover samen, vrijdag wil Vandenbroucke de nieuwe aanpak voorstellen in het parlement. Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) bevestigt ondertussen dat het personeel in woonzorgcentra sneller gevaccineerd zal kunnen worden dan gepland.
Lees verder

Philippe Clement neemt het op voor Vanaken, "maar heb Hans aangesproken op beledigingen richting refs" - Disciplinaire Raad houdt beslissing in beraad
Het Hoger Beroep dat Club Brugge aantekende tegen de vier wedstrijden schorsing van Hans Vanaken is deze middag behandeld. Op de Disciplinaire Raad verschenen Vanaken zelf en ook coach Philippe Clement. Zeker die laatste haalde alles uit de kast om de schorsing voor zijn speler aan te vechten. De Disciplinaire Raad komt vandaag of morgen met een definitieve beslissing.
Lees verder

Vlamingen stellen boeking zomervakantie uit
Een bevraging bij de Vereniging van Vlaamse Reisbureau's en touroperator TUI leert dat heel wat Vlamingen het boeken van hun zomervakantie zo lang mogelijk uitstellen. Vooral het meest recente overlegcomité van 18 december speelde daarin een cruciale rol. Volgens Piet Demeyere, woordvoerder van TUI, worden momenteel "ongeveer de helft van het aantal boekingen van vorig jaar" genoteerd.
Lees verder

Dagboek 2.0? Waarom journaling in de ochtend zo goed voor je is en hoe je er best aan begint: "Het is als gratis therapie"
Journaling, ofwel in je dagboek schrijven, is een term die vroeger voornamelijk geassocieerd werd met verliefde tienermeisjes. Tegenwoordig is dat stigma helemaal weg en wordt het juist gezien als een ontzettend goede gewoonte waar mensen van alle leeftijden baat bij kunnen hebben. Verschillende wetenschappelijke studies toonden al aan dat het bijhouden van een dagboek je geheugen verbetert, je dankbaarder maakt en depressie en angst kan verminderen. Eén studie uit 2018 van Karen A. Baikie en Kay Wilhelm aan de Cambridge University wees zelfs uit dat het bijhouden van een dagboek je immuunsysteem kan verbeteren.
Lees verder

IN KAART. Eerst zorgverleners of toch ouderen? Zo verdeelde Europa eerste coronavaccin
Er komt kritiek op de beslissing om medisch ziekenhuispersoneel en de eerstelijnszorgverleners in ons land - denk: huisartsen, ziekenhuispersoneel of tandartsen - slechts op de tweede plaats te vaccineren, na de bewoners en het personeel in woonzorgcentra. Niet overal is dat de geldende strategie. Wie kreeg de eerste prik in de rest van Europa? Een overzicht.
Lees verder

Football Talk. Krijgt Lukaku rust tegen Sampdoria? - Pochettino kan bij debuut nog niet op Neymar rekenen
De kans bestaat dat Romelu Lukaku morgen rust krijgt in de competitiewedstrijd van Inter tegen Sampdoria. De aanvalsleider is niet geblesseerd, maar trainde toch ook niet voluit met de groep. Nog een reden waarom Antonio Conte onze landgenoot wellicht rust gunt: komende zondag staat de confrontatie met AS Roma op het programma. Inter is in de Serie A met 36 punten voorlopig tweede achter AC Milan (37 punten), de Romeinen volgen als derde met 30 eenheden.
Lees verder

Moeizaam overleg over Duitse coronamaatregelen die mogelijk nog aangescherpt worden
Bondskanselier Angela Merkel had eigenlijk dinsdagochtend kort in conclaaf moeten gaan met de leiders van de zestien deelstaten over nieuwe coronamaatregelen. Maar er was nog zoveel te bespreken dat de bijeenkomst naar de middag is verschoven. Duitse media nemen over het algemeen aan dat de beperkingen die de bevolking zijn opgelegd wegens het gevreesde coronavirus niet op 10 januari worden ingetrokken of versoepeld, maar juist verscherpt en verlengd tot het begin van de volgende maand.
Lees verder

Nieuwe moordpartij in Oost-Congo: 21 mensen gedood bij aanval
In de buurt van de Oost-Congolese stad Beni zijn bij een nieuwe moordpartij zeker 21 mensen "op een wilde manier" omgebracht. VN-bronnen en plaatselijke bronnen schrijven het geweld opnieuw toe aan de Allied Democratic Forces (ADF), een van oorsprong Oegandese rebellenbeweging die al jaren dood en verderf zaait in de ruime regio.
Lees verder

'Temptation'- Pommeline heeft het contact met haar vader hersteld: "Het voelt prettig om papa weer meer in mijn leven te hebben"
Eindejaar was een stukje warmer voor 'Temptation' Pommeline (26). De reden: ze heeft het al jaren verwaterde contact met haar vader hersteld. "Hoe ouder ik werd, hoe meer ik besefte dat ik van hem houd. Hij is en blijft mijn echte vader", vertelt ze.
Lees verder

Politie onderzoekt 'poging tot ontvoering' in Watermaal-Bosvoorde: Man in zwart busje deed "meermaals teken" dat meisje (13) moest instappen
De moeder van een dertienjarig meisje waarschuwt op sociale media voor een mogelijke kinderlokker in Watermaal-Bosvoorde. Een man maakte vanuit een bestelbusje gebaren naar haar dertienjarige dochter, alsof hij wilde dat ze instapte. De lokale politie onderzoekt de zaak.
Lees verder

Ze deelt dit nu pas: Hilary Duff met kerst opgenomen in ziekenhuis
Hilary Duff (33) had rond de kerstperiode te maken met een serieuze ooginfectie. Die werd veroorzaakt door een coronatest, zo zegt de 33-jarige actrice op Instagram. Ze moest er ook mee naar het ziekenhuis.
Lees verder

Vaker direct een hoger bod: Vlaamse huizenprijzen in 2020 het sterkst gestegen in 15 jaar
De verkoopprijzen voor huizen in Vlaanderen zijn in 2020 met 5,93 procent gestegen, dat is de grootste stijging sinds 2006. Dat blijkt uit de jaarlijkse barometer van makelaarsgroep ERA. Ook de appartementen zagen een grote prijsstijging, in het bijzonder in de kustgemeenten.
Lees verder

Theo uit 'Big Brother' in tranen over overleden vader: "Hij zei dat er nog één ding was dat hij enkel mij kon toevertrouwen"
'Big Brother'-deelnemer Theo leerden de kijkers bij de start van het nieuwe seizoen meteen kennen als een luide man die geen blad voor de mond neemt. Maar dat verandert helemaal wanneer hij over zijn eigen vader vertelt. "Op een moment nam hij mij mee naar de tuin", zei Theo. "En toen zei hij: 'Er is één ding dat ik alleen aan jou kan toevertrouwen. Hij zei: je moet dit, dit, dit en dit nog voor me doen, het gaat niet zo lang meer duren. Een dag later was hij dood."
Lees verder

Extra ogen om coke op te sporen: vijf 'drugsterminals' in Antwerpse haven krijgen mobiele scanner van douane
De douane koopt extra mobiele scanners voor de vijf meest drugsgevoelige terminals in de Antwerpse haven. De scanners, gemonteerd op een vrachtwagen, krijgen vaste staanplaatsen bij havenbedrijven MPET, DP World, PSA (2) en Belgian New Fruit Wharf. Op deze terminals komen goederen toe uit Zuid-Amerika, waardoor er meer kans is dat er cocaïne in de lading verstopt zit.
Lees verder

CD&V wil vergoedingsplafond voor voetbalmakelaars fiscaal afdwingen
CD&V wil riante vergoedingen voor voetbalmakelaars fiscaal bestraffen. Volgens de regels van de wereldvoetbalbond FIFA mogen makelaars niet meer dan 3 procent van de transfersom of het contract verdienen, maar volgens de partij wordt die limiet nauwelijks gerespecteerd. Met een wetsvoorstel willen de christendemocraten de vergoedingen daarom aftoppen.
Lees verder

18-jarig meisje vermist sinds 22 december
De Lokale Politie van Antwerpen heeft vandaag een opsporingsbericht verspreid. De 18-jarige Dounia Qaram is sinds 22 december vorig jaar vermist. Ook heeft ze medicatie nodig, waardoor het belangrijk is dat ze snel teruggevonden wordt.
Lees verder

Chaos bij verdeling vaccins in Verenigde Staten: "Aan dit tempo zijn we over vijf jaar nog bezig"
De start van de vaccinatiecampagne in de Verenigde Staten verloopt niet van een leien dakje. De Amerikaanse president Donald Trump wilde eind vorig jaar al twintig miljoen mensen ingeënt hebben, maar dat werden er uiteindelijk maar vier miljoen. Iedereen wijst naar elkaar als schuldige voor de vertragingen. En dat terwijl de coronacijfers torenhoog blijven. Afgelopen week stierf gemiddeld elke 33 seconden een Amerikaan door het virus.
Lees verder

Geen extra scheurtjes in Tihange 2: kerncentrale mag heropgestart worden
Er zijn geen scheurtjes bijgekomen in de kuip van kernreactor Tihange 2. De bestaande scheurtjes zijn ook niet veranderd. Dat blijkt uit een nieuwe inspectie van het reactorvat. Van de nucleaire waakhond FANC mag de centrale dan ook heropgestart worden.
Lees verder