Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 19 januari 2021

Solden zullen allicht tot midden februari duren

HLN
Solden zullen allicht tot midden februari duren
Het lijkt er sterk op dat de wintersolden met twee weken verlengd zullen worden, tot en met 14 februari. Het voorstel dat werd ingediend in de Kamercommissie Economie krijgt de steun van de bevoegde ministers en staatssecretaris.
Lees verder

Hoe meer planten in je huis, hoe minder angst en stress je ervaart: hier shop je de leukste planten online
Doordat we veel tijd binnen doorbrengen, is onze thuisruimte belangrijker dan ooit. Planten aan je interieur toevoegen is hip. Ze zijn niet alleen een lust zijn voor het oog, maar kunnen ook onze mentale en fysieke gezondheid verbeteren. Al meermaals werd aangetoond dat de aanwezigheid van planten angst en stress kan verminderen. Of je nu wil gaan voor een urban jungle of subtiel wat kleur wil toevoegen, wij onderzoeken welke planten je in huis moet halen tegen stress (en waar je ze gemakkelijk online kan kopen).
Lees verder

Delphine Lecompte nadat ze Bart De Pauw verdedigde: "Men geniet van zijn ondergang"
Sinds Delphine Lecompte het in enkele opiniestukken opnam voor Bart De Pauw, die door meerdere vrouwen wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag, heeft de dichteres het internet over zich heen gekregen. "Maar ik weet niet of ik zijn gedrag echt agressief vind", verduidelijkt ze nu.
Lees verder

Populair, maar (altijd al) verboden: tot zover de campermaaltijden op de restaurantparking
Takeaway-maaltijden afhalen met je camper, ze nuttigen op de parking van de zaak en vervolgens daar ook blijven overnachten: duizenden bezitters van mobilhomes deden het de voorbije weken, maar het mag niet meer. "Alweer een creatief én coronaproof initiatief de kop ingedrukt", klinkt het bij de misnoegde horeca-uitbaters. "Het is áltijd verboden geweest", reageert het Crisiscentrum.
Lees verder

Verboden Nederlandse motorbende dringt door in harde kern Antwerp en wilde ticketverkoop overnemen
Hooligans die banden hebben met de verboden Nederlandse motorbende Satudarah MC, zijn doorgedrongen tot de harde kern van voetbalclub Antwerp. De motorbende heeft geprobeerd om de ticketverkoop van uitwedstrijden van Antwerp over te nemen van de erkende supportersfederatie. In april moeten 66 hooligans van de harde kern, onder wie 10 Nederlanders, terechtstaan voor de rechtbank in Antwerpen.
Lees verder

"Verboden Nederlandse motorbende dringt door in harde kern Antwerp"
Hooligans die banden hebben met de verboden Nederlandse motorbende Satudarah MC, zijn doorgedrongen tot de harde kern van Antwerp. De motorbende heeft geprobeerd om de ticketverkoop van uitwedstrijden van Antwerp over te nemen van de erkende supportersfederatie. In april moeten 66 hooligans van de harde kern waaronder 10 Nederlanders terechtstaan voor de rechtbank in Antwerpen.
Lees verder

Israëlisch onderzoek: "Pfizer-vaccin voorkomt overdracht van coronavirus"
Het vaccin van Pfizer zorgt er ook voor dat je het virus niet op anderen kunt overdragen. Dat blijkt uit een Israëlisch onderzoek waarover The Telegraph bericht. De deelnemers aan het onderzoek ontwikkelden tot twintig keer meer antilichamen binnen een week nadat ze de tweede dosis van het vaccin hadden gekregen.
Lees verder

Verplaatsbare zorgunit als alternatief voor woonzorgcentrum? "Het comfort van een compacte woning vanaf 60.000 euro"
Sinds de corona-uitbraak in ons land staat de reputatie van woonzorgcentra onder druk. Steeds meer ouderen willen in hun vertrouwde omgeving blijven wonen dichtbij familie of met hulp van hun naasten. Het Antwerpse bedrijf Hahbo vond hiervoor een betaalbaar alternatief. "Onze modulaire CANGO-woonunit is volledig ingericht als mantelzorgwoning met aanpasbare voorzieningen volgens leeftijd", vertelt Benoît Somers, directeur bij Hahbo, aan bouwsite Livios.
Lees verder

Joe Exotic zeker van presidentieel pardon Donald Trump: "Er staat al een limousine klaar"
'Tiger King'-ster Joe Exotic (57) blijft de hoop erin houden dat hij op het laatste nippertje nog een presidentieel pardon krijgt van aftredend president Donald Trump (74). Ook rapper Lil Wayne (38) hoopt dat Trump hem gratie zal verlenen.
Lees verder

Alexis Saelemaekers acht minuten na invalbeurt weggestuurd met rood: "Hij was er kapot van"
AC Milan bracht gisteren de trip naar het Cagliari van Radja Nainggolan tot een goed einde (0-2-winst), maar de rode kaart van Alexis Saelemaekers was een domper op de feestvreugde. Onze landgenoot viel na 66 minuten in, maar werd na acht minuten alweer van het veld gestuurd na twee gele kaarten. "Hij mag niet vervallen in razernij", reageerde Milan-coach Stefano Pioli na de wedstrijd.
Lees verder

Couleur Café maakt vier nieuwe namen bekend
Of er in de zomer van 2021 al festivals zullen kunnen plaatsvinden weten we pas midden maart, maar dat houdt Couleur Café niet tegen om nieuwe namen aan z'n affiche toe te voegen.
Lees verder

Alec Baldwin stopt met Twitter na 'rel' rond vrouw Hilaria
Alec Baldwin (62) heeft zijn volgers laten weten dat hij voorlopig stopt met Twitter. Volgens de acteur is het sociale medium 'een plek geworden waar iedereen alleen maar schreeuwt'. En daar heeft Baldwin weinig behoefte meer aan.
Lees verder

Ook voor Pascal Braeckman zijn het zware tijden: "Als ik morgen 10 euro per uur meer vraag, heb ik geen werk meer"
"In de maanden dat ik niet kon werken, vielen wij volledig terug op het inkomen van mijn vrouw", zegt Pascal Braeckman (59). De coronacrisis zette Vlaanderens bekendste geluidsman, die we geregeld in 'Reizen Waes' in beeld zien, aan het denken. Een gesprek over zijn eigen bedrijfje, zijn maagverkleining, stotteren en de financiële pijnpunten van zijn beroep. "Mijn tarief is hetzelfde als dat van een gast die pas van school komt."
Lees verder

Opnieuw ophef over nieuwe film Sia
Verschillende organisaties die zich inzetten voor mensen met autisme hebben kritiek geuit op de aankomende film van zangeres Sia (45). Ze zijn in aanloop naar grote filmprijsuitreikingen van plan sterren te vragen deze shows te boycotten als 'Music' daar wordt geëerd, meldt de New York Post.
Lees verder

Opnieuw nachtelijke onrust in verschillende Tunesische steden
Voor de vierde nacht op rij hebben schermutselingen plaatsgevonden in verschillende steden in Tunesië. Het is tot een treffen gekomen tussen jongeren en de politie, die was gemobiliseerd om een avondklok te handhaven die is opgelegd vanwege het coronavirus.
Lees verder

Japanse regering zal deelnemers Spelen niet verplichten tot vaccinatie
Wie deelneemt aan de Olympische Spelen in Tokio zal niet verplicht zijn zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Dat bevestigde een woordvoerder van de Japanse regering dinsdag.
Lees verder

Van therapieën met drugs tot advies op basis van je DNA: deze gezondheidstrends zien we in 2021 volgens trendwatcher Herman Konings
Covid-19 is niet alleen een immense medische uitdaging. Het werkt ook als een vergrootglas om naar onze eigen gezondheid te kijken. En daar zijn een reeks nieuwe trends uit voortgevloeid, zegt trendwatcher Herman Konings. Hij voorspelt dat we massaal aan clean eating doen, veel sneller naar de psycholoog stappen, dat we luisteren naar persoonlijk advies op basis van ons DNA, en nog zo veel meer. "Een healthy lichaam is superbelangrijk, en we beseffen dat we dat zelf in de hand hebben."
Lees verder

KIJK LIVE. Politici debatteren over zaak-Kucam, Theo Francken (N-VA) grote afwezige
De commissie Binnenlandse Zaken debatteert op dit moment over de zaak-Melikan Kucam. Het voormalige Mechelse N-VA-gemeenteraadslid werd vorige week veroordeeld tot acht jaar effectieve gevangenisstraf en een boete van 696.000 euro voor fraude met humanitaire visa. Kucam pleegde de feiten toen hij aan de slag was als tussenpersoon voor het kabinet van Theo Francken (N-VA), toenmalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie. Francken zelf laat verstek gaan voor het debat, dat u hier rechtstreeks kan volgen.
Lees verder

Clinton wil weten of Trump met Poetin belde tijdens aanval Capitool
De voormalige presidentskandidate Hillary Clinton zou graag de telefoongegevens inkijken van president Donald Trump op de dag van de ongeregeldheden aan het Capitool in Washington, DC. Clinton zegt te willen weten of Trump misschien met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin belde toen het Capitool door betogers werd bestormd.
Lees verder

ANALYSE. "Hij deed tenminste moeite om zijn beloften waar te maken." Wat de wereld moet onthouden van vier jaar Trump
Om zes uur vanavond Belgische tijd zit het er op voor Donald Trump. Dan komt er een einde aan het buitengewoonste Amerikaanse presidentschap dat wie nu leeft ooit heeft gekend. Wat moet de wereld daarvan onthouden? Dat verdeeldheid zaaien maar eventjes loont. Maar ook dat het geen kwaad kan om moeite te doen voor verkiezingsbeloften, schrijft onze Amerika-watcher Guy Van Vlierden in zijn analyse van vier jaar Trump.
Lees verder