Doorgaan naar hoofdcontent

Slimme tandenborstel van Philips past zich aan gebruiker aan

HLN
Slimme tandenborstel van Philips past zich aan gebruiker aan
Philips heeft tijdens de elektronicabeurs CES een zelflerende elektrische tandenborstel onthuld. De tandenborstel past zich aan de borstelstijl van de gebruiker aan, zoals welke bewegingen die maakt en hoeveel druk er op de borstel wordt gezet. Door middel van artificiële intelligentie (AI) past de borstel de eigen bewegingen daarop aan.
Lees verder

Bestelwagen belandt tegen boom naast E34 in Moerbeke: dode en zwaargewonde
Bij een zwaar verkeersongeval op de E34 in Moerbeke is maandag in de late middag een dodelijk slachtoffer gevallen. Een tweede inzittende raakte zwaargewond. De chauffeur werd vermoedelijk verrast door de staart van de file van een eerder ongeval in de Zelzatetunnel.
Lees verder

"VS zetten Cuba weer op terrorismelijst"
De Amerikaanse regering gaat Cuba weer op de lijst zetten van landen die terrorisme sponsoren. Minister Mike Pompeo van Buitenlandse Zaken zal dat maandag aankondigen, meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen in het departement.
Lees verder

Net als Kaat Bollen werd ook Dieuwke (32) afgerekend op haar vrouwelijkheid: "Er is nog nooit een verband aangetoond tussen iemands kledij en vaardigheden", zegt professor
Kaat Bollen (35) is te sexy. Dat zegt de Psychologencommissie, dat haar een waarschuwing en tuchtstraf gaf. Professor Christ'l De Landtsheer (UAntwerpen) analyseert de uitkomst van die beslissing. "Dit getuigt van dorpsmentaliteit." Ook Dieuwke Elize van der Plas (32) werd al meermaals afgerekend op haar vrouwelijkheid en roept vrouwen op om sexy foto's te delen op sociale media met de hashtag #istandwithkaat en #sexyandworthy.
Lees verder

Diede Lemey al vier seizoenen top in Italië, maar bij Flames pas derde keeper: "Ik werk, wacht en hoop"
Diede Lemey uit Tielt is 24 en al sinds haar 13de eerste keeper. Ze begon bij tweedeklasser Egem, daarna ging ze naar Anderlecht en sinds 2017 speelt ze in de Italiaanse Serie A femminile. Eerste doelvrouw bij Verona, dan Atalanta en vandaag bij Sassuolo. Volgend weekend beginnen de vrouwen in Italië aan het tweede deel van de competitie.
Lees verder

4 gouden tips voor wie een tweede verblijf wil kopen in Spanje
Doet de semi-lockdown u ook zo verlangen naar een eigen stek in het buitenland, onder de Spaanse zon misschien? U bent zeker niet alleen. Maar! Zorg ervoor dat uw droom van een tweede verblijf geen nachtmerrie wordt, zoals filmmaker Jan Verheyen overkwam. Lees hier welke valkuilen u moet omzeilen wanneer u een woonst in het buitenland op het oog hebt.
Lees verder

Kan je nog gaan skiën in de krokusvakantie? En wat zijn de regels? Alle antwoorden voor wie nog skiplannen heeft
Zestien reisorganisaties zijn de coronapandemie liever voor en schrappen al hun skivakanties tot en met de krokusvakantie, in niet-coronatijd dé skiweek bij de uitstek. Echter, appartementen en chalets zijn wél nog te huur en met de wagen vol latten en skipakken steek je nog altijd zonder problemen de grens over op zoek naar een piste die open is. Sluiten skigebieden tijdens de populaire krokusvakantie de grenzen voor toeristen? En wat gaat ons land doen met al die terugkerende individuele skiërs? De belangrijkste vragen beantwoord.
Lees verder

Johnny Depp ziet een relatie met Angelina Jolie wel zitten: "Hij hoopt dat ze zijn carrière nieuw leven inblaast"
Johnny Depp (57) probeert hopeloos zijn carrière en zijn reputatie te redden. En hij rekent daarbij op de hulp van die andere outcast in Hollywood, namelijk Angelina Jolie (45). Bovendien zou Johnny er niets op tegen hebben om ook op amoureus vlak een relatie met de ex van Brad Pitt te beginnen...
Lees verder

Philippe Gilbert opent seizoen in Frankrijk en kijkt uit naar Sanremo en WK: "Ik blijf dat vijfde Monument nastreven"
Philippe Gilbert bereidt zich in het zuiden van Spanje met Lotto-Soudal voor op het nieuwe seizoen. De 38-jarige Luikenaar is aan de beterhand na zijn knieblessure en kijkt alweer vooruit. "Het WK is een uitstekende, uitgelezen mogelijkheid om eens voor de wereldtitel in eigen land te gaan."
Lees verder

Turkije biedt Griekenland aan te onderhandelen over omstreden gasexploraties
Turkije heeft Griekenland uitgenodigd om te onderhandelen over een regeling van het geschil over de gasexploratie van de Turken. "Vandaag nodigen we Griekenland uit om deel te nemen aan de verkennende gesprekken. De eerste bijeenkomst zal plaatsvinden in januari", zo zei de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavusoglu.
Lees verder

Balievereniging van New York onderzoekt lidmaatschap van Trump-advocaat Rudy Giuliani
De New Yorkse balievereniging NYSBA (New York State Bar Association) onderzoekt of het Rudy Giuliani, de persoonlijke advocaat van de Amerikaanse president Donald Trump, moet schrappen als lid. Dat heeft de vereniging maandag gemeld. De NYSBA ontving naar eigen zeggen de voorbije maanden honderden klachten over Giuliani's pogingen om namens Trump de waarheid over de Amerikaanse presidentsverkiezingen aan te vechten.
Lees verder

Tim Wellens past voor Olympische Spelen: "Ik focus me liever 100% op de Tour"
Tim Wellens haakt af voor de Olympische Spelen in Tokio. Dat vertelde hij op een online persmoment. "De lange verplaatsing, de jetlag, de mogelijke quarantaine... Ik heb het er niet voor over." Wél focust hij zich in 2021 helemaal op de Tour. "Ik zou er graag een rit winnen. Dat zou het lijstje met de Giro en Vuelta compleet maken."
Lees verder

Belgian League is terug! Volg vanaf 19 uur eerste League of Legends-clash van 2021
Na een lange pauze start het tweede seizoen van de Belgian League, de officiële Belgische League of Legends-competitie. De ploegen zijn flink door elkaar geschud, dus het is de vraag of Sector One opnieuw kan domineren. Van 19 tot 23 uur volg je hier live de eerste vier wedstrijden van de eerste speeldag. Elke dinsdag vind je op deze site ook een video met de hoogtepunten van de speeldag.
Lees verder

Voor je een puppy koopt, moet je dit weten over broodfokkers: "Puppy te koop op zoekertjessite? Dat is foute boel!"
Trixie, een pluizige chow chow-pup had miljoenen volgers moeten vertederen, maar dat pakte even anders uit. Internetfenomenen Michiel en Celine bleken het beestje bij een geldwolf te hebben gehaald, een broodfokker. "Broodfokker? Nooit van gehoord", postte Michiel in een vervolgfilmpje, waarmee werd bevestigd dat Trixie echt wel een impulsaanschaf is geweest. Voor je zelf een hondje aanschaft, moet je dit weten: "De leefomstandigheden van de zogenaamde kweekteven - ze leven enkel om pups te werpen - zijn op zijn minst erbarmelijk te noemen."
Lees verder

HET DEBAT. Mogen Twitter en Facebook Donald Trump het zwijgen opleggen? Dit is jullie mening
Het Twitteraccount van ontslagnemend Amerikaans president Donald Trump is permanent verwijderd. Niet door de man zelf, wel door Twitter. Ook Facebook en Instagram mag hij niet meer gebruiken. Mogen sociale mediaplatformen zomaar beslissen om een account op te schorten? En wat zijn de gevolgen? Eerder lieten we de experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.
Lees verder

Kate Hudson wil meer tijd doorbrengen met halfbroers en -zussen: "Ik denk vaak aan hen"
Net zoals zoveel andere mensen heeft ook actrice Kate Hudson (41) goede voornemens gemaakt bij het begin van het jaar. Niet om meer te sporten of om beter te eten, wel om opnieuw contact te zoeken met haar vier halfbroers en -zussen. Dat vertelt ze in de podcast 'Sibling Revelry', die ze samen met haar broer Oliver (44) maakt.
Lees verder

Transfer Talk. Zulj uitgeleend aan Göztepe - Milan heeft interesse in Coulibaly van Beerschot, dat nog speler van Sheffield krijgt
Anderlecht is zijn kern aan het afslanken. Niet alleen Derrick Luckassen (einde huurovereenkomst) en Antonio Milic (Lech Poznan) vertrekken, ook Peter Zulj is weg. RSCA verhuurt de 27-jarige Oostenrijker zonder aankoopoptie aan het Turkse Göztepe. Zulj was op een zijspoor beland bij Anderlecht, hij speelde dit seizoen maar een handvol wedstrijden mee. (PJC)
Lees verder

Tiener (19) uit Kinrooi aangehouden voor liquidatiepoging in misdaadmilieu
Een 19-jarige man uit Kinrooi is door de politie aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een poging tot liquidatie in Sittard (Nederland). Daarbij werd een man (38) die in zijn auto zat zwaargewond toen hij vanop een gestolen motorfiets onder vuur werd genomen. Het slachtoffer zou banden hebben met het criminele milieu.
Lees verder

Manager Mettepenningen reageert op kritiek van ploegleider Meersman: "Het leek erger dan het was"
Het was op zijn maandags, zei Jurgen Mettepenningen. De ene maandag kan hij nagenieten van de overwinning. De andere maandag dient om het verlies te incasseren. Vandaag was zo'n maandag, nadat zijn renners zondag in Meulebeke de strijd om de Belgische tricolore verloren. De kritiek kwam uit de eigen ploeg. Maar de manager sust.
Lees verder

Sluikstorters dumpen veld van Natuurpunt vol condooms: "Vermoedelijk werd de septische put van een bordeel hier geloosd"
Het Heibos in Hoeleden bij Kortenaken en omgeving is niet alleen erg populair voor wandelaars, maar ook voor sluikstorters en vandalen. Meermaals ontdekte men er tal van sluikstorten, maar conservator van het gebied, Jaak Geebelen uit Kortenaken, schrok zich nu wel een hoedje. Het Heibosveld ligt bezaaid met een hoop condooms. "Twintig jaar werk is hierdoor in één klap totaal om zeep."
Lees verder