Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 30 januari 2021

‘Slechts’ 125 vrijwilligers op WK veldrijden, maar die smijten zich helemaal: “Mensen verklaren ons zot, ja. Ma...

HLN
'Slechts' 125 vrijwilligers op WK veldrijden, maar die smijten zich helemaal: "Mensen verklaren ons zot, ja. Maar we doen het o zo graag"
Het wereldkampioenschap veldrijden had een hoogdag voor de wielersport in ons land, en zeker voor Oostende, moeten betekenen. Helaas. Corona verspert de toegang voor duizenden toeschouwers, maar ook de grote groep vrijwilligers is dit jaar stevig uitgedund. Toch zijn 'diehards' al sinds november stevig in de weer om het hele cyclocrosscircus in optimale omstandigheden welkom te heten. "Waarom we dit doen? Uit pure passie voor de sport."
Lees verder

Corwin (18) stierf als passagier van dronken chauffeur: "Dood van onze zoon mag niet voor niets geweest zijn"
'Denk aan Corwin'. Michel en Sandrine Van Volxem uit Lembeek hopen dat de woorden heel wat betrapte chauffeurs zullen raken. De naam van hun zoon en die van zeven jonge slachtoffers prijken dit jaar op de BOB-sleutelhangers die mensen onder invloed krijgen. "We zijn Corwin voorgoed kwijt", vertellen ze. "Maar we hopen dat zijn verhaal nu levens kan redden."
Lees verder

Aanwezigheid van politiemacht mist effect niet, rellen blijven uit in Kortrijk en Menen
De op sociale media aangekondigde coronaopstand bleef vrijdagavond gelukkig uit in Kortrijk en Menen. De aanwezigheid van een politiemacht miste zijn effect niet. "Alles bleef rustig, er waren geen arrestaties", zegt Thomas Detavernier, woordvoerder van de politiezone Vlas.
Lees verder

Mathias Vergels en Gio Kemper krijgen hulp van hun vriendin bij carrière
Meisjesidolen Mathias Vergels (28, links) en Gio Kemper (29, rechts) zetten hun vrouwen in de kijker. Mathias lonkt naar extra views met 'Thuis'-collega Lynn Van den Broeck en Gio zet zijn Amber in om zijn fans te leren kennen.
Lees verder

Het laatste woord is voor de Gouden Cross-leider: dit zijn zijn ultieme pronostieken en tips voor het WK
Vandaag en morgen is het zover: het WK cross in Oostende. En dus zit ook menig Gouden Cross-speler op het puntje van zijn stoel. Wie is beter geschikt dan Thomas Prinsen, de fiere leider van het spel, om het laatste woord over het WK te krijgen. "Het parcours is echt meer op maat van Van Aert."
Lees verder

Danny Fabry is genezen van longziekte: "Ik heb doodsangsten doorstaan"
Danny Fabry (72) kan 2021 starten met goed nieuws. De schlagerzanger is genezen verklaard van de longziekte die hem vorig jaar trof. "Gelukkig bleek het geen kanker te zijn." Een meevaller, want de artiest viert z'n vijftigste jaar op de planken. "In augustus organiseer ik een grote show. Hopelijk kan die doorgaan."
Lees verder

Met deze Batmobile mag je gewoon naar de supermarkt
Een replica van de klassieke Batmobile uit de films met Michael Keaton, wordt binnenkort geveild en zal naar verluidt zo'n 30.000 pond (33.800 euro) opbrengen.
Lees verder

Transfer Talk. Tissoudali staat op vertrekken - Club ziet twee pistes in het water vallen - AA Gent richt vizier op Griekse spits
Tot en met 1 februari loopt in België de wintertransferperiode. Het slot nadert dus. Halen onze clubs nog die broodnodige versterking? Of geraken ze alsnog van die overbodige speler verlost? En ook in het buitenland zullen er nog deals worden gemaakt. De belangrijkste transfergeruchten en de officiële deals ontdekt u dagelijks in onze Transfer Talk!
Lees verder

Hondenbescherming roept Gordon op te stoppen met internetserie: "Zijn hondje is niet gezond"
De Nederlandse Gordon Heuckeroth moet per direct een streep zetten door zijn nieuwe internetserie waarin hij met zijn hondje Toto op pad gaat om zieke en eenzame mensen te verblijden, zo adviseert de Koninklijke Hondenbescherming. De nieuwe pup van Gordon behoort tot een doorgefokte hondensoort met een veel te korte snuit. "Dat beestje krijgt veel te weinig zuurstof binnen. Daar moet je geen programma mee maken, het heeft rust nodig", vertelt een woordvoerder tegen deze site.
Lees verder

Ruis op de lijn tussen Sven Nys en Sven Vanthourenhout: "Ik wil gerust met hem babbelen, maar ik blijf bij mijn standpunt"
"Na het WK veldrijden moeten we dit eens uitpraten." Het was een niet mis te verstane boodschap van Sven Nys voor Sven Vanthourenhout in 'Extra Time Cross'. De niet-selectie van zoon Thibau, bepaalde uitspraken van de bondscoach daaromtrent en ongetwijfeld ook de diepere grond van hun spaakgelopen vriendschap: het blijft hem dwars zitten. Vanthourenhout ontkent niet dat er iets gebroken is. "Maar ik koester geen haat."
Lees verder

Zuhal Demir over zonnepanelen: "Het is een horrordossier dat ik geërfd heb en nu verwachten ze van mij dat ik dat op een goede manier oplos"
Deze week stelt Hannelore Simoens, politiek journaliste bij VTM NIEUWS, zeven scherpe en originele vragen aan Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA).
Lees verder

Een vrouwvriendelijke erotische app of de roman van het jaar: 7 tips voor een lui weekend in bed
Het is nog altijd lockdown, het weer is niet top. Wat doe je dan in godsnaam met je weekend? NINA zocht en vond zeven manieren om vandaag en morgen op aangename wijze de tijd te verdrijven. Of je nu kiest voor seksueel genot of culturele prikkels.
Lees verder

"Paniek bij Belgische fans": EK-groepsfase met alleen 'thuissupporters'?
Een EK-start zonder Belgische fans dreigt. De UEFA denkt eraan om in de groepsfase alleen toeschouwers van het thuisland toe te laten. De circa 6.200 Belgische fans die al een groepsticket voor de Rode Duivels beet hebben, krijgen die dan wel terugbetaald.
Lees verder

INTERVIEW. Midas Dekkers over waarom de ene de coronaregels volgt en de andere de supermarkt plundert: "Het zijn allebei goeie overlevingsstrategieën"
Voor we de Nederlandse relschoppers afdoen als schorriemorrie en eencelligen — dixit de burgemeester van Eindhoven — wil bioloog Midas Dekkers (74) toch ook iets zeggen over het jonge volkje dat ziekenhuisvensters aan gruzelementen slaat, omdat het genoeg heeft van corona. "Netjes de coronaregels volgen kan een slimme overlevingsstrategie zijn. Niét gehoorzamen kan even slim zijn, in de biologie." Meer nog. "Dit 'schorem' zal zorgen voor de veerkracht van onze soort om corona weer te boven te komen."
Lees verder

Sepideh Sedaghatnia zwanger van eerste kindje
Sommelier Sepideh Sedaghatnia (36) is in verwachting van haar eerste kind. Dat nieuws deelde ze op Instagram.
Lees verder

Hier dwaalt de geest van Gene Bervoets: op pad langs de cruciale plaatsen in Zeebrugge uit Beau Séjour 2
Het langverwachte tweede seizoen van Beau Séjour start zondag op Eén. De fictiereeks, die in de zomer van 2019 is opgenomen, speelt zich deze keer af in Zeebrugge. Hoofdlocatie is de Marinebasis, een anders nauwelijks toegankelijk bastion waar 1.200 militairen werken. De hoofdrol is voor Gene Bervoets. Daarnaast bestaat de cast bijna volledig uit West-Vlaamse acteurs, met onder andere Lize Feryn, Sam Louwyck, Greet Verstraete en Emilie De Roo. Wij mochten binnen in de Marinebasis en volgden het spoor van hoofdpersonage Maurice Teirlinck. "Het 'mortuarium' is eigenlijk de plek waar we waakhonden onderzoeken."
Lees verder

Justin Kluivert (zoon van) en Noa Lang, 'broers' voor het leven: "Wij kijken nooit achterom"
In Amsterdam waren ze jarenlang onafscheidelijk, vandaag zijn ze nog steeds boezemvrienden. Justin Kluivert en Club-sensatie Noa Lang… 'broers' voor het leven: "Als hij zo doorgaat, zal Noa zéker de absolute top bereiken."
Lees verder

Japanse vrouw verbergt lijk van moeder tien jaar lang in diepvries
Een Japanse vrouw heeft het lijk van haar overleden moeder tien jaar lang verborgen gehouden in een diepvries. Dat melden Japanse media zaterdag.
Lees verder

Nu pas mondmaskerplicht op Amerikaans openbaar vervoer, Trump lag vorig jaar dwars
De Verenigde Staten stellen (nu pas) het dragen van mondmaskers verplicht in bijna alle vormen van openbaar vervoer. Reizigers in vliegtuigen, treinen, veerboten, metro's en taxi's moeten vanaf maandag hun neus en mond bedekken.
Lees verder

Draadloos printen vanaf je smartphone of tablet: zo werkt het
Met je laptop naar de printer lopen, een usb-kabel aansluiten en dan pas printen? Het is één manier om het te doen, maar niet noodzakelijk de elegantste. Zelfs de meest budgetvriendelijke printers sluiten zich tegenwoordig gemakkelijk aan op je draadloze netwerk thuis, waardoor je in principe van overal - en met eender welk toestel - je printopdracht kunt versturen.
Lees verder