Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 10 januari 2021

Sint-Lievens-Houtem: Gefaseerde versoepelingen coronamaatregelen SLH

Gefaseerde versoepelingen coronamaatregelen SLH
Op basis van de gunstige dalende evolutie van de coronacijfers in de politiezone Zottegem - Herzele - Sint-Lievens-Houtem heeft burgemeester Lieven Latoir op 29 december 2020 beslist dat er een gefaseerde versoepeling mogelijk is van de coronamaatregelen in de gemeente vanaf 1 januari 2021.

Activiteiten -13-jarigen
Voor hun verdere ontplooiing is het belangrijk dat de -13-jarigen hun vrijetijdsactiviteiten zo snel mogelijk kunnen hervatten. Daarom zullen voor deze groep in een eerste fase, vanaf 1 januari 2021, terug outdoor-activiteiten kunnen plaatsvinden. Het gaat hier over de cultuur- en sportactiviteiten en de activiteiten van de jeugdbeweging. Ook het kunstonderwijs kan terug opstarten, weliswaar binnen de geldende protocollen.
In een tweede fase, vanaf 18 januari 2021, kunnen de indoor-activiteiten terug plaatsvinden voor de -13-jarigen, mits de cijfers verder gunstig evolueren.

Deze versoepelingen zijn gefaseerd en onder voorbehoud van een verdere daling van de cijfers. We moeten waakzaam blijven, zeker wanneer volgende week de kerstvakantie achter de rug is en de scholen en bedrijven terug opstarten. Het kan immers zijn dat de huidige gunstige evolutie van de cijfers te maken heeft met de vakantie.

Afhaling, take away en thuisbezorging
In de tweede fase van de versoepeling, vanaf 18 januari 2021, kunnen de activiteiten voor occasionele verkoop via afhaling, take away en thuisbezorging terug worden opgestart, mits deze gebeuren volgens de maatregelen opgenomen in het Ministerieel besluit houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken. Tot 18 januari 2021 blijft het verbod dus gelden, met uitzondering van de verkopen die (voor)bereid worden door een professionele aanbieder en die afgehaald worden bij of geleverd worden door een professionele aanbieder (bv. cateraar), de bezorgingen en afhalingen in het kader van humanitaire hulp (mits toestemming van het college) en de diensten van de handelszaken en bedrijven die als essentieel worden beschouwd in het Ministerieel besluit.

Bibliotheek en Blokspot
De bibliotheek blijft via afhaalservice werken.
Hoewel de binnen-activiteiten verboden blijven voor de +13-jarigen, wordt een uitzondering voorzien voor de georganiseerde studieactiviteiten zoals de blokspot.

Het volledige burgemeesterbesluit is hier na te lezen (pdf)
 
Lees verder

Noodnummer 112 en 100 onbereikbaar
De noodnummer zijn momenteel niet bereikbaar.
De noodcentrale kan je bereiken via:
M 0471 51 27 38
M 0471 51 27 81
M 0471 51 27 84
Lees verder

Noodnummers 112 en 100 terug bereikbaar
De noodnummers zijn terug bereikbaar. 
Lees verder

Vacature administratief medewerker
Contract onbepaalde duur - niveau C

We zijn op zoek naar gemotiveerde, administratieve krakken om onze teams te versterken. Heb je min. een diploma hoger secundair onderwijs (indien beroeps + 7de jaar)? Stel je dan zeker kandidaat! We leggen wervingsreserves aan voor de afdeling interne zaken, burger & welzijn, grondgebiedszaken en vrije tijd.
Je kan kandideren tot en met 29 januari 2021 via kirsten.desutter@sint-lievens-houtem.be.

Lees de infobundel voor de inhoud van de functie, de procedure en het vereiste sollicitatiedossier.
Onvolledige dossiers worden niet in aanmerking genomen. 
Lees verder