Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 20 januari 2021

Saturnus Michelbeke doet nu toch voort in Liga A: “Premier De Croo heeft onze club gered”

HLN
Saturnus Michelbeke doet nu toch voort in Liga A: "Premier De Croo heeft onze club gered"
Saturnus Michelbeke verdwijnt dan toch niet uit de Liga A van het vrouwenvolleybal. Nadat de club vorige week aankondigde dat de ploeg er vanaf volgend seizoen mee ophoudt op het hoogste niveau, schakelde ondervoorzitter en huidig premier Alexander De Croo een versnelling hoger. In een mum van tijd werd er versterking gevonden voor het huidige bestuur en gaven de hoofdsponsors hun engagement. De zaalproblemen dienen pas eind 2022 opgelost te zijn, zodat Saturnus voort kan doen. Op korte termijn zit de club nu met de speelsters samen. Die werden na de training van gisterenavond op de hoogte gebracht van het goede nieuws.
Lees verder

Bebloede kleren, diarree en een dronkemansspeech: dit waren de bijzonderste eedafleggingen in de geschiedenis van de VS
Woensdag treedt Joe Biden aan als 46ste president van de VS. Zijn eedaflegging wordt bijzonder, dat staat nu al vast. Door corona zal ze zich voor een beperkt publiek voltrekken en het is de eerste keer in anderhalve eeuw dat de vorige president het vertikt om aanwezig te zijn. Maar wordt het de bijzonderste ooit? Daarvoor is de concurrentie wel zwaar.
Lees verder

Kennedytunnel tijdelijk afgesloten na ongeval met vrachtwagens
In de Kennedytunnel richting Gent zijn woensdag rond 11.30 uur twee vrachtwagens betrokken geraakt bij een kop-staartaanrijding op de rechterrijstrook. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum.
Lees verder

Kennedytunnel afgesloten na ongeval met vrachtwagens
In de Kennedytunnel richting Gent zijn woensdag rond 11.30 uur drie vrachtwagens betrokken geraakt bij een kop-staartaanrijding op de rechterrijstrook. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum.
Lees verder

Hoe het nieuwe Antwerp verdacht veel weg heeft van het oude: het Bölöni-gehalte van Frank Vercauteren
Meer Bölöni, minder Leko. Het nieuwe Antwerp lijkt verdacht veel op het oude, weliswaar met een fikse upgrade. En laat dat net zijn wat Luciano D'Onofrio wil. 't Is duidelijk even wennen, voor alles en iedereen, maar er zit best wel wat muziek in het Antwerp onder Frank Vercauteren.
Lees verder

Therapie blijft voor veel Belgen onbetaalbaar, met zware gevolgen. Evelien (30): "Ik krijg 120 euro per jaar terugbetaald. Daar ben ik 1 maand mee geholpen"
Onze mentale gezondheid is belangrijker dan ooit. Maar terwijl we nieuwsberichten lezen over jongeren die massaal in de put zitten of burn-outs die de pan uit rijzen, blijft therapie onmenselijk duur. 55 euro om een uurtje te praten met een psycholoog? Toch maar niet, denken we dan. Of we kunnen niet anders en betalen ons blauw. Evelien Chiau (30) betaalt al tien jaar therapie en vertelt hoe die financiële last alles nog zwaarder maakt. "Onze overheid ziet mensen lijden en zelfmoordcijfers stijgen. Waarom grijpt ze niet in?", vraagt ze zich af. Margot Cloet van Zorgnet-Icuro treedt haar bij. "Een psycholoog moet veel toegankelijker worden."
Lees verder

Jongetje (12) kritiek na aanrijding op zebrapad: "Door die wegenwerken is het hier levensgevaarlijk voor voetgangers"
Een 12-jarig jongetje verkeert in levensgevaar nadat hij op de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw werd aangereden door een bestelwagen. Daar zijn momenteel wegenwerken aan de gang. De tiener stak samen met een vriendje de steenweg over. De bestuurder reed niet te snel en reed niet onder invloed.
Lees verder

Football Talk. Kevin De Bruyne in 'Fans Team of the Year' - Nog meer ploegmaats Vertonghen besmet
Kevin De Bruyne is opgenomen in het UEFA Fans Team of the Year. Meer dan zes miljoen surfers brachten hun stem uit en de middenvelder van Manchester City krijgt logischerwijze nog heel wat schoon volk rond zich. Zo bevolkt hij in de ploeg, die in een 4-3-3-formatie werd neergezet, het middenveld samen met Messi en Thiago Alcántara. Voorin kozen de fans voor de drietand Neymar-Lewandowski-Cristiano Ronaldo, achterin krijgt Neuer een verdediging met Davies, Van Dijk, Sergio Ramos en Kimmich voor zich. Champions League-winnaar Bayern München is met vier spelers (vier en een half eigenlijk, want Alcántara vertrok deze zomer naar Liverpool) de hofleverancier van het sterrenensemble.
Lees verder

Geen sporen van geweld op lichaam van man die overleed in politiecel
De autopsie op het lichaam van de man (29) die dinsdag overleed in een Brusselse politiecel heeft geen sporen van geweld aan het licht gebracht. Dat zegt het Brussels parket. Het parket wacht nu nog op de uitslag van het toxicologisch onderzoek.
Lees verder

Politie pakte bij controles op transmigranten 338 mensen op tussen juni en november
De lokale en federale politie hebben tussen 15 juni en 30 november bij gerichte controleacties op transmigranten 338 personen opgepakt die illegaal in ons land waren. Dat blijkt uit een schriftelijke vraag die Kamerlid Tim Vandenput (Open Vld) stelde aan minister van Binnenlandse zaken Annelies Verlinden (CD&V).
Lees verder

Hein Vanhaezebrouck na amper 10 op 21 met AA Gent: "Neen, ik heb de opdracht niet onderschat"
Opnieuw een topper voor AA Gent. De Buffalo's nemen het morgen op tegen Racing Genk. En er wordt maar beter gewonnen, na een 10 op 21 onder Hein Vanhaezebrouck. "Over punten spreken... Dat is altijd delicaat."
Lees verder

Duizenden Sri Lankanen drinken 'wondermiddel' tegen Covid-19: ook minister laat zich vangen en test week later positief
Een wonderdrankje tegen Covid-19: als we heel eerlijk zijn, fantaseren we daar al bijna een jaar over. In Sri Lanka geloofde een man dat hij écht zo'n mirakelmiddel gemaakt had, en daar kwam veel volk op af. Duizenden mensen stonden in rij om zijn wonderdrank te drinken. Zélfs de minister van Ontwikkeling van Sri Lanka gaf de siroop in volle publiciteit een kans. Alleen werd hij een week later ziek. Diagnose... corona.
Lees verder

Ben Affleck zet zijn ex 'letterlijk' bij het vuil
Het is over en uit tussen Ben Affleck (48) en Ana de Armas (32). Hij was ervan overtuigd dat de 16 jaar jongere actrice de liefde van zijn leven was, dus het kwam hard aan toen ze hem dumpte. Nu zint Ben op wraak.
Lees verder

LIVE. Nederland kondigt avondklok aan tussen 20.30 uur en 4.30 uur - Corona-uitbraak in rusthuizen net na vaccinaties
Pfizer kan geen zekerheid bieden voor het aanleveren van de nodige vaccins in de komende weken. De vaccinaties van personeel van Vlaamse ziekenhuizen worden voorlopig uitgesteld door de overheid. De vaccinproducent zegt te begrijpen dat iedereen zo snel mogelijk gevaccineerd wil worden, "maar dit zijn uitzonderlijke tijden". Intussen worden steeds meer besmettingen met de Britse variant vastgesteld in België. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. "Nederland krijgt avondklok tussen 20.30 uur en 4.30 uur" - Corona-uitbraak in rusthuizen net na vaccinatieronde
Pfizer kan geen zekerheid bieden voor het aanleveren van de nodige vaccins in de komende weken. De vaccinaties van personeel van Vlaamse ziekenhuizen worden voorlopig uitgesteld door de overheid. De vaccinproducent zegt te begrijpen dat iedereen zo snel mogelijk gevaccineerd wil worden, "maar dit zijn uitzonderlijke tijden". Intussen worden steeds meer besmettingen met de Britse variant vastgesteld in België. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Brussels Airlines kiest nieuwkomer Alyzia als afhandelaar op Brussels Airport
Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines, de grootste speler op Brussels Airport, heeft de Franse afhandelaar Alyzia geselecteerd om haar vluchten af te handelen op de luchthaven. Dat maakte Brussels Airlines bekend.
Lees verder

"Elia Viviani is onderzocht op hartproblemen"
Elia Viviani (31) heeft het trainingskamp van zijn ploeg Cofidis verlaten. De Italiaanse sprinter moet zich laten onderzoeken wegens hartritmestoornissen, zo schrijft de Gazzetta dello Sport. Viviani zou afgelopen zondag tijdens een trainingsrit een onregelmatige hartslag gevoeld hebben, waarna hij aan de alarmbel trok. Hij werd door zijn dokter doorgestuurd naar het ziekenhuis, waar Viviani een elektrofysiologisch onderzoek onderging, een kleine operatieve ingreep om de elektrische activiteit van het hart te onderzoeken. Er zijn nog geen onderzoeksresultaten naar buiten gebracht.
Lees verder

Johnny Rotten vindt Sex Pistols-serie 'respectloos'
Johnny Rotten (64) is niet blij met de nieuwe serie over zijn band Sex Pistols. Volgens de voorman van de Britse punkband was hij helemaal niet op de hoogte van de productie en is de serie zonder zijn toestemming of bijdrage tot stand gekomen.
Lees verder

Komende twee weken dan toch (beperktere) vaccinaties in dertien grootste ziekenhuizen
Het personeel op de spoedafdelingen en intensieve zorgen van de dertien HUB-ziekenhuizen zal dan toch in de komende twee weken gevaccineerd worden. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) gezegd in VTM NIEUWS. Gisteren werd de pas opgestarte vaccinatie van ziekenhuispersoneel nog stopgezet omdat fabrikant Pfizer minder vaccins kan leveren dan voorzien.
Lees verder

Duitsland verbiedt als eerste land massaslachting van kuikens
De Duitse regering heeft ingestemd met een voorstel om de slachting van miljoenen mannelijke kuikens te beëindigen. "We zijn het eerste land ter wereld dat zo een maatregel neemt", aldus minister van Landbouw Julie Kloeckner, die het wetsvoorstel indiende. De mannelijke kuikens worden vaak na geboorte meteen geruimd omdat ze geen eieren leggen en niet geschikt zijn voor productie van kippenvlees.
Lees verder