Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 12 januari 2021

Russische autoriteiten vragen aanhouding van Navalny

HLN
Russische autoriteiten vragen aanhouding van Navalny
De Russische autoriteiten vragen de aanhouding van Alexey Navalny, een van de meest uitgesproken critici van de Russische president Vladimir Poetin. Dat bevestigt Navalny zelf op Twitter. De oppositieleider ging niet in op het verzoek van de Russische autoriteiten om zich in Moskou te melden.
Lees verder

Qmusic-dj Jolien Roets is zwanger van haar eerste kindje
Heuglijk nieuws voor Qmusic-dj Jolien Roets (35) en haar vriend Hakim Chatar: de twee zijn in verwachting van een eerste kindje. Dat maakte ze bekend op Qmusic.
Lees verder

Leonardo DiCaprio, Dwayne Johnson en Zendaya: sterren troef in filmoverzicht Netflix voor 2021
Het einde van de lockdown lijkt nog niet meteen in zicht, maar gelukkig is er tv om troost te bieden in eenzame momenten. Netflix bijvoorbeeld zet volop in op nieuwe films vol grote sterren, zo blijkt uit de preview die de streamingdienst vandaag online zette.
Lees verder

Kim Cattrall reageert (subtiel) op 'Sex and the City'-vervolg
Kim Cattrall (64), bekend van haar rol als Samantha Jones in 'Sex and the City', heeft voor het eerst van zich laten horen na de bekendmaking van het vervolg op de populaire serie. Hoofdrolspeelster Sarah Jessica Parker (55) vertelde in die bekendmaking ook dat Cattrall niet meer mee zou doen aan het vervolg.
Lees verder

Man in het hoofd geraakt tijdens schietincident in Wevelgemse Spoorwegstraat: dader(s) spoorloos
In de Spoorwegstraat in Wevelgem is dezenamiddag een man gewond geraakt bij een schietincident. Dat meldt het parket. Het slachtoffer verkeert niet in levensgevaar.
Lees verder

Man aan het hoofd geraakt tijdens schietincident in Wevelgemse Spoorwegstraat: daders spoorloos
In de Spoorwegstraat in Wevelgem is dinsdagnamiddag een man gewond geraakt bij een schietincident. Dat meldt het parket. Het slachtoffer, een 38-jarige man die al verschillende veroordelingen opliep, verkeert niet in levensgevaar.
Lees verder

Standard heeft nieuwe spits beet: João Klauss wordt gehuurd van Hoffenheim
João Klauss de Mello (23) wordt de nieuwe spits van Standard. De deal is rond, hij wordt voor anderhalf seizoen gehuurd van het Duitse Hoffenheim.
Lees verder

Europese Unie oneens met Amerikaanse terreurclassificatie Houthi-rebellen in Jemen: "Bemoeilijkt oplossing van conflict"
De Europese Unie is het oneens met de Amerikaanse beslissing om de Houthi-rebellen in Jemen als een terreurorganisatie te bestempelen. Het maakt een oplossing voor het conflict enkel maar moeilijker, zo reageerde de woordvoerder van de hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands beleid Josep Borrell vandaag.
Lees verder

Drie Democratische parlementsleden besmet nadat ze urenlang in Capitool opgesloten zaten: "Republikeinen weigerden mondmasker te dragen"
Drie Amerikaanse parlementsleden hebben aangegeven dat ze het coronavirus opgelopen hebben. De drie Democraten zaten vorige week verschillende uren met andere parlementsleden in één ruimte opgesloten tijdens de bestorming van het Capitool in Washington.
Lees verder

Alternatieve chat-apps winnen aan populariteit: geheimer én gevaarlijker dan Facebook en Twitter
Na de verwijdering van Trump op Facebook, Instagram en Twitter zoeken extreme stemmen alternatieve kanalen op om van zich te laten horen. Eén van die netwerken was de Parler-app, die al snel gemuilkorfd werd door Google, Amazon en Apple. Maar er zijn nog tal van alternatieven waar van 'censuur' geen sprake is.
Lees verder

Mike Pompeo verwijt Iran dat het de nieuwe basis van al-Qaida is
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, heeft Iran er dinsdag van beschuldigd "de nieuwe basis" te zijn van het jihadistische netwerk al-Qaida en "erger" te zijn dan Afghanistan ten tijde van de terreuraanslagen van 11 september 2001.
Lees verder

KOERS KORT. Denifl veroordeeld tot twee jaar cel - Lopez mist stage Movistar door corona
Miguel Angel Lopez moet verstek laten gaan voor de stage met zijn nieuwe ploeg Movistar in het Spaanse Almeria. De 26-jarige Colombiaan testte gisteren positief op het coronavirus.
Lees verder

Waarom krijgen onze noorderburen corona niet onder controle? "Nederlanders hebben stevig gefeest met oudejaar"
De Nederlandse coronacijfers kleuren al weken bloedrood en ondanks een stevige lockdown is er slechts weinig verbetering te merken. Vijf Vlamingen die over de grens actief zijn, hebben wel een idee waarom Nederland de pandemie niet onder controle krijgt: Belgen zijn braver en Nederlanders hebben geen avondklok en hebben er tijdens de feestdagen van geprofiteerd.
Lees verder

Anna Wintour reageert op ophef rond Vogue-foto Kamala Harris
De cover van het februarinummer van Vogue, waarop Kamala Harris (56) prijkt, heeft online heel wat ophef veroorzaakt. Nu heeft hoofdredacteur Anna Wintour (71) voor het eerst gereageerd op de heisa.
Lees verder

Wullaert: "Je gaat toch iets zots doen als je wint?" - De Caigny: "Ik beloof dat ik zal trakteren"
Easy one voor ons. Niet wij moesten dit interview voorbereiden, wel de twee topfavorieten bij de Gouden Schoen voor vrouwen en ploegmaats bij Anderlecht. Tine De Caigny (23) en Tessa Wullaert (27) legden mekaar het vuur aan de schenen, net zoals ze dat vanavond zullen doen – het wordt één van hen, toch? "Hoe lastig vind je het dat de kappers gesloten zijn?"
Lees verder

9.000 kinderen overleden in tehuizen van Ierse kerken
Een onderzoekscommissie heeft aangetoond dat 9.000 kinderen gestorven zijn in tehuizen voor ongehuwde moeders in Ierland die decennialang door katholieke geestelijken werden gerund, zo staat in een rapport dat vandaag bekendgemaakt is.
Lees verder

Nederland maakt zich grote zorgen om Britse coronavariant en verlengt lockdown tot 9 februari
De Nederlandse premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge hebben tijdens een persconferentie aangekondigd dat de lockdown, die aanvankelijk zou duren tot 19 januari, met drie weken wordt verlengd uit vrees voor de Britse coronavariant. "De cijfers uit Engeland en Ierland zijn alarmerend", klinkt het. Bovendien is het aantal nieuwe besmettingen nog steeds "gevaarlijk hoog".
Lees verder

Zuid-Afrikaanse variant coronavirus duikt op in Duitsland
Duitsland heeft dinsdag zijn eerste geval van de Zuid-Afrikaanse coronavirusvariant geregistreerd. Die is gevonden bij een lid van een familie die in december terugkeerde van een langdurig verblijf in Zuid-Afrika.
Lees verder

Dochter van Paul McCartney maakt documentaire over legendarische Abbey Road Studios
Mary McCartney (51), de dochter van muzikant Paul (78), gaat een documentaire maken over de legendarische Abbey Road Studios. Opvallend, want de studio werd wereldwijd razend bekend dankzij het gelijknamige album van The Beatles, de band van haar vader. Dat schrijft Metro UK.
Lees verder

Democraat: "Amerikaanse opstandelingen moeten op no fly-lijst gezet worden"
De aanhangers van president Trump die het Amerikaanse Capitool bestormden, moet de toegang tot vliegtuigen ontzegd worden. Dat zegt Chuck Schumer, fractieleider van de Democraten in de Amerikaanse senaat vandaag. Hij noemde hen "opstandelingen" en een bedreiging voor de nationale veiligheid.
Lees verder