Doorgaan naar hoofdcontent

Ruim anderhalf uur file voor Kennedytunnel door schade aan wegdek

Ruim anderhalf uur file voor Kennedytunnel door schade aan wegdek

Op de E17 richting Kennedytunnel ontstond er dinsdagochtend een kilometerslange file omdat er door schade aan het wegdek slechts één in plaats van twee rijstroken beschikbaar is. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum

Lees verder

Executie van Lisa Montgomery in VS gaat niet door

De executie van de enige vrouw die in een Amerikaanse federale dodencel zit, gaat dinsdag niet door. Een rechter heeft geoordeeld dat de 52-jarige Lisa Montgomery door haar mentale toestand niet rationeel kan begrijpen waarom ze zou worden terechtgesteld. Het zou de eerste federale executie van een vrouw in 70 jaar zijn geweest.

Lees verder

Ontgoocheling voor Matthias Casse: titelverdediger verliest meteen op Masters judo in Doha

Titelverdediger Matthias Casse heeft verrassend zijn eerste wedstrijd (tweede ronde) op de Masters judo van Doha, het belangrijkste toernooi van het jaar buiten de kampioenschappen, verloren. De Belgische nummer één van de wereld in de categorie tot 81 kilogram ging onderuit na een gouden score (waza ari) tegen de Zweed Robin Pacek (IJF-25). Een stevige ontgoocheling voor onze 23-jarige landgenoot die droomt van een gouden medaille in Tokio deze zomer.

Lees verder

Start F1-seizoen met week uitgesteld: GP Bahrein wordt opener in plaats van Australië

Het nieuwe seizoen in de Formule 1 start een week later dan gepland op 28 maart met de Grote Prijs van Bahrein op het circuit van Sakhir, zo maakten de organisatoren dinsdag bekend.

Lees verder

AstraZeneca dient officieel verzoek in bij EMA voor goedkeuring vaccin

De Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) heeft een aanvraag ontvangen voor de voorlopige markttoelating van het coronavaccin van AstraZeneca/Oxford in de EU. Het middel wordt nu al gebruikt in het Verenigd Koninkrijk.

Lees verder

John Isner zegt af voor Australian Open vanwege strenge coronaregels: "Geen zin om mijn familie achter te laten"

John Isner (ATP 25) neemt begin komende maand niet deel aan de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen. De Amerikaan heeft geen zin om in de huidige omstandigheden naar Melbourne af te reizen.

Lees verder

Organisatoren ontkennen gesprekken over definitieve annulering Olympische Spelen

De organisatoren van de Olympische Spelen van komende zomer in de Japanse hoofdstad Tokio hebben in een mededeling aan hun personeelsleden ontkend dat er in februari gesprekken zullen volgen met het Internationaal Olympisch Comité (IOC) omtrent een al dan niet definitieve annulering van de Spelen.

Lees verder

Boris Johnson fietst zich in de problemen

De Britse premier Boris Johnson werd gespot op de fiets in het Olympic Parc in Oost-Londen, zo'n 11 km van Downing Street, waar hij woont. Ongehoord, klinkt het bij politieke tegenstanders, maar of het echt om een overtreding van de coronaregels gaat is niet duidelijk.

Lees verder

Noodtoestand in Washington in aanloop eedaflegging

De burgemeester van Washington heeft de Amerikanen opgeroepen weg te blijven van de hoofdstad in de aanloop naar de inauguratie van Biden. De noodtoestand werd er al afgeroepen tot 24 januari. Over het hele land worden gewapende demonstraties verwacht.

Lees verder

Vijftien maanden cel met uitstel voor belaging van kleuterjuf De Bijtjes

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 41-jarige vrouw dinsdag veroordeeld tot vijftien maanden cel met uitstel voor het belagen van een juf van kleuterschool De Bijtjes aan de Offerandestraat in Antwerpen-Noord.

Lees verder

Brussels crisisberaad over verdeling Europese subsidies

Dat het hoofdstedelijk gewest amper 395 miljoen euro krijgt, valt erg slecht bij de groene coalitiepartners. Rudi Vervoort moet tekst en uitleg geven.

Lees verder

Derde nederlaag op rij voor Philadelphia 76ers

Philadelphia 76ers heeft maandag zijn derde nederlaag op rij geleden in de NBA. Op bezoek bij Atlanta gingen ze met 112-94 onderuit.

Lees verder

Live | Crisiscentrum geeft persconferentie over coronacijfers

Zoals voorspeld is het gemiddeld aantal coronabesmettingen fors gestegen. De trend van het aantal opnames en overlijdens is wel nog steeds dalend, blijkt uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Om 11 uur geeft het Crisiscentrum meer uitleg op een persconferentie. U kunt die hierboven live volgen.

Lees verder

Greet Minnen staat op één zege van hoofdtabel Australian Open

Greet Minnen (WTA 110) heeft zich dinsdag in Dubai geplaatst voor de derde en tevens laatste kwalificatieronde van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen.

Lees verder

Paus Franciscus zet lekenfuncties officieel open voor vrouwen

Paus Franciscus heeft enkele wijzigingen aangebracht in het kerkelijk recht waardoor vrouwen bepaalde rollen nu ook officieel kunnen vervullen tijdens de mis. Hij formaliseert daarmee een praktijk die al in vele katholieke gemeenschappen van toepassing is.

Lees verder

Covid-19 maakt niet meer bang, maar lange duur weegt op zorg- en hulpverleners

Zorg- en hulpverleners zijn minder bang voor covid-19 en staan minder hyperalert op de werkvloer dan in april. Maar ze hebben vandaag meer fysieke klachten als hoofd- en spierpijn en geven aan zich niet meer te kunnen ontspannen.

Lees verder

David Goffin grijpt in Antalya naast eerste finale van 2021

David Goffin (ATP 16) heeft zich dinsdag niet kunnen plaatsen voor de finale van het ATP-toernooi in de Turkse badplaats Antalya (hard/361.800 euro).

Lees verder

Oud-winnaar Toby Price valt uit na zware crash in Dakar rally

Tweevoudig winnaar Toby Price is dinsdag gecrasht met zijn motor in de negende etappe van de Dakar Rally in Saoedi-Arabië. De Australiër, die tweede stond in het algemeen klassement, ging na 155 kilometer in de proef hard onderuit en blesseerde daarbij zijn arm en schouder. Hij moest de rally verlaten en is overbracht naar het ziekenhuis.

Lees verder

Gorilla's besmet met coronavirus in dierenpark San Diego

Acht gorilla's zijn mogelijk besmet met het nieuwe coronavirus in een dierenpark in San Diego. Het is volgens de zoo de eerste keer dat het virus naar apen is overgesprongen.

Lees verder

Vier kandidaten nemen eerste horde in race naar voorzitterschap Barcelona

Joan Laporta, Victor Font, Toni Freixa en Emili Rousaud hebben in de race naar het voorzitterschap van FC Barcelona de nodige steun van minstens 2.257 socio's verzameld. Dat heeft Barça gemeld. Het viertal is nu officieel kandidaat om voorzitter te worden van de Spaanse grootmacht. De stemming vindt plaats op 24 januari.

Lees verder

Zwarte doos neergestort vliegtuig Indonesië opgevist

Duikers hebben een van de twee zwarte dozen geborgen van het Indonesische passagiersvliegtuig dat afgelopen weekend is neergestort. Dat melden lokale televisiezenders.

Lees verder

Kucam krijgt acht jaar cel voor mensensmokkel

Het voormalige N-VA-gemeenteraadslid Melikan Kucam is door de Antwerpse correctionele rechtbank veroordeeld tot acht jaar cel en 696.000 euro boete voor gesjoemel met humanitaire visa. Hij stond terecht voor mensensmokkel, passieve corruptie en deelname aan een criminele organisatie.

Lees verder

Sabalenka en Kudermetova spelen finale WTA Abu Dhabi

De Wit-Russische Aryna Sabalenka (WTA 10) en Russin Veronika Kudermetova (WTA 46) spelen de finale van het WTA-toernooi van Abu Dhabi (hard/565.530 dollar).

Lees verder

Kris Peeters benoemd tot vicevoorzitter en directielid Europese Investeringsbank

Kris Peeters is dinsdag officieel benoemd tot vicevoorzitter en lid van het directiecomité van de Europese Investeringsbank (EIB). De voormalige Vlaams minister-president en federaal minister van Werk wordt binnen de EIB de hoofdverantwoordelijke voor de projecten rond mobiliteit, veiligheid en defensie en voor projecten in de ASEAN-landen.

Lees verder

Waarom de snavel van de specht niet vast komt te zitten

Een hamerende specht kan brandhout maken van een boomstam. Een Vlaamse bioloog heeft ontdekt hoe hij zijn snavel los krijgt na de impact.

Lees verder

Officieel: OHL huurt Kroatische international Benkovic van Leicester City

De uitleenbeurt van centrale verdediger Filip Benkovic aan OHL is officieel. De 23-jarige Kroatische international komt op huurbasis over van Leicester City, dat twee jaar geleden nog 14,5 miljoen euro neertelde om hem weg te plukken bij Dinamo Zagreb.

Lees verder

Theo Francken: 'Zware straf Melikan Kucam gepast'

De vroegere staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Franken (N-VA) blijft na de veroordeling van Melikam Kucam achter zijn beleid staan. Volgens zijn opvolger Sammy Mahdi had het misbruik nooit mogen gebeuren.

Lees verder

Greta Thunberg komt op Zweedse postzegel

De 18-jarige klimaatactivist Greta Thunberg krijgt haar eigen postzegel in Zweden. De postzegel zal volgens het postbedrijf PostNord vanaf donderdag verkrijgbaar zijn.

Lees verder

Ex-renner Stefan Denifl veroordeeld tot twee jaar cel na gebruik van bloeddoping

Voormalig profwielrenner Stefan Denifl is dinsdag bij de rechtbank van Innsbruck veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf - waarvan zestien maanden voorwaardelijk, wegens ernstige commerciële fraude. 349.000 euro aan inkomsten werden verbeurd verklaard. Denifl was betrokken bij de zogenaamde 'Operatie Aderlass', een onderzoek naar dopingpraktijken uitgevoerd door de Duitse arts Mark Schmidt. Hij zou tussen 2014 en 2018 bloeddoping hebben gebruikt.

Lees verder

Omstreden Nederlandse ondernemer biedt op E5 Mode

Lex Hes, een omstreden Nederlandse textielondernemer die een spoor van faillissementen achter zich laat, probeert E5 Mode binnen te rijven. De vakbond ACV Puls is bijzonder ongerust.

Lees verder

Congreslid besmet met coronavirus na bestorming Capitool: 'Republikeinen weigerden mondmasker te dragen'

Het Democratische Congreslid Pramila Jayapal (55) heeft positief getest op covid-19 na de bestorming van het Capitool. Ze verwijt Republikeinse collega's nalatigheid.

Lees verder

Gevangene ontsnapt in Dendermonde

Een gevangene is vanmiddag in Dendermonde ontsnapt. Hij moest worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter, maar wist te ontkomen.

Lees verder

Wat Kris Peeters als bankier kan betekenen

Kris Peeters (CD&V) mag zich sinds vanmiddag vicepresident van de Europese Investeringbank noemen. 'Hierbij laat ik de politiek achter mij, maar dit is zeker geen uitloopbaan.'

Lees verder

Peterhansel wint negende etappe in Dakar en vergroot voorsprong op Al-Attiyah

De Fransman Stéphane Peterhansel (Mini) heeft dinsdag vernietigend uitgehaald in de negende Dakarrit. Hij won de etappe met 12 minuten voorsprong op Nasser Al-Attiyah (Toyota Hilux). De Qatarees had pech en reed twee keer lek. In de stand is het verschil tussen leider Peterhansel en eerste achtervolger Al-Attiyah opgeloven tot 17'50. De Fransman Matthieu Serradori en zijn Belgische co-rijder Fabian Lurquin (Century) reden een tijdlang aan de leiding, tot er opnieuw technische problemen opdoken.

Lees verder

Baas Zwitserse voetbalbond: "EK in twaalf landen maakt weinig kans op succes"

Dominique Blanc, de baas van de Zwitserse voetbalbond ASF, denkt dat het "moeilijk" wordt om het EK komende zomer (11 juni - 11 juli) zoals voorzien in twaalf landen te organiseren. "Ik ben persoonlijk van mening dat een toernooi met wedstrijden in heel Europa in deze coronatijden weinig kans heeft op succes", zei Blanc dinsdag in Zwitserse media.

Lees verder

Sanne Cant zegt af voor Zilvermeercross Mol en trekt op stage, Wout van Aert wel aan de start

Geen Sanne Cant (Iko-Crelan) komende zaterdag tijdens de Zilvermeercross van Mol. De twaalfvoudige Belgische kampioene bedankt voor deze losse cross en verkiest om op stage te trekken. De nationale kampioen bij de mannen van afgelopen zondag, Wout van Aert, showt zaterdag wel zijn driekleur in Mol.

Lees verder

Waarom berichtendienst Signal een torenhoge vlucht neemt: 'Iedereen zou iets te verbergen moeten hebben'

Wie inzit met zijn privacy, gebruikt Signal. Die overtuiging maakt school op het internet, waar honderdduizenden WhatsApp inruilen voor het platform van een anarchistische hippie met dreadlocks.

Lees verder

Van eenzame bewaker zonder matrak tot held van het Capitool

Het is een van de vele beklijvende beelden van de bestorming van het Capitool: een zwarte agent die in zijn eentje achtervolgd wordt door een meute voornamelijk witte demonstranten. Eugene Goodman leidde hen zo weg van de Senaat, wat hem een heldenstatus oplevert.

Lees verder

Zeven jongeren opgepakt in onderzoek naar moord op Samuel Paty

De Franse politie heeft dinsdag zeven mannen tussen de leeftijden van 17 tot 21 jaar in verschillende regio's in het land opgepakt. De arrestaties zijn gelinkt aan het onderzoek naar de moord op Samuel Paty, een leerkracht die onthoofd werd omdat hij karikaturen van Mohammed had getoond.

Lees verder

Trump noemt nieuwe afzettingsprocedure 'heksenjacht'

De Amerikaanse president Donald Trump heeft reporters toegesproken over de nieuwe afzettingsprocedure tegen hem en over zijn uitspraken op de manifestatie voorafgaand aan de bestorming van het Capitool vorige woensdag. Bekijk wat Trump zei in bovenstaande video.

Lees verder

Oeganda bant sociale media in aanloop naar presidentsverkiezingen

Twee dagen voor de presidentsverkiezingen in Oeganda heeft de regering alle sociale media en berichtendiensten geblokkeerd. De populaire zanger Bobi Wine neemt het in die verkiezingen op tegen de zittende president Yoweri Museveni. De oppositie klaagt dat ze monddood wordt gemaakt.

Lees verder

Volgende week al inentingen met Moderna-vaccin in Belgische ziekenhuizen

Vanaf volgende week wordt er in ons land gevaccineerd met het coronavaccin van Moderna. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) gezegd in de Kamercommissie Gezondheid. Dat zal gebeuren in 'enkele ziekenhuizen'.

Lees verder

Dj-koppel Jolien Roets en Hakim Chatar verwachten eerste kindje

Jolien Roets en Hakim Chatar verwelkomen in mei hun eerste kindje. Dat werd onthuld tijdens het programma van haar Qmusic-collega Vincent Fierens.

Lees verder

Oostende is uitgeschakeld in Champions League basketbal na nederlaag bij titelverdediger Burgos

Oostende is uitgeschakeld in de Champions League basketbal na een 88-73 nederlaag bij titelverdediger San Pablo Burgos. Bij de rust gaf het scorebord 54-49 aan.

Lees verder

Niet iedereen kan prioritair zijn

De eerste weken van de vaccincampagne zijn duidelijk uitgestippeld: eerst de ouderen, dan de zorginstellingen en hun personeel. Maar welke specifieke groepen moeten daarna komen?

Lees verder

Yan Bingtao schakelt Neil Robertson uit op Masters snooker

Yan Bingtao (WS-11) heeft dinsdag in het Engelse Milton Keynes voor de eerste verrassing gezorgd op het Masters. In de eerste ronde schakelde de 20-jarige Chinees de Australiër Neil Robertson (WS-2), de toernooiwinnaar van 2012, met 6-5 uit.

Lees verder

Nederland verlengt lockdown met drie weken: 'Nieuwe realiteit'

In Nederland wordt de lockdown tot 9 februari verlengd. Premier Mark Rutte noemt het oprukken van de Britse variant 'een nieuwe realiteit', die de beslissing noodzakelijk maakt. Maar nieuwe maatregelen neemt hij voorlopig nog niet: dat zal wellicht pas ten vroegste voor volgende week zijn.

Lees verder

Gilles De Coster heeft de vijver bijna leeggevist

We moeten daar eerlijk in zijn: de Nederlanders maken betere praatprogramma's dan de Vlamingen. Hun fictie lijkt nergens naar, maar als er geïnterviewd moet worden, steken ze ons de loef af. De gedachte schoot ons door het hoofd toen we Gilles De Coster zagen peuteren in de ziel van alweer een nieuwe beroepscategorie. Dit keer zaten de strafrechters aan tafel.

Lees verder

Tien Eupen-spelers houden KV Oostende op een felbevochten gelijkspel

75 minuten tegen tien man, én toch geen zege. Een onmondig KV Oostende beet de tanden kapot op een stug Eupen, dat lang op weg leek naar een stuntzege. Oostende kon pas na 80 minuten én vijf wissels gelijkmaken, met dank aan invaller Kvasina.

Lees verder

Ook NBA-duel tussen Boston en Orlando uitgesteld vanwege het coronavirus

De Noord-Amerikaanse Basketliga (NBA) heeft dinsdag aangekondigd dat de morgen/woensdag voorziene wedstrijd tussen Boston en Orlando uitgesteld is vanwege het coronavirus. De Celtics geraken niet aan acht beschikbare spelers, het vereiste minimum.

Lees verder

Manchester United zwoegt zich voorbij Burnley naar leidersplaats in Premier League, zondag clash met Liverpool

Nog niet zo lang geleden leek Manchester United in vrije val, maar de troepen van Ole Gunnar Solskjaer zijn aan een straffe remonte bezig. Op het veld van Burnley werd met het kleinste verschil gewonnen, dankzij een doelpunt van Paul Pogba twintig minuten voor tijd. Door de zege is Manchester United alleen leider na 17 wedstrijden.

Lees verder

Koploper Atlético Madrid laat geen steek vallen tegen Sevilla en wint zuinig

Het Atlético Madrid van Yannick Carrasco heeft dinsdag een 2-0 zege geboekt tegen Sevilla in een inhaalduel in La Liga.

Lees verder

Bitcoin, de succesmunt waar niemand mee betaalt

Betalen met bitcoin, dat doet bijna niemand meer. Maar toch is één bitcoin nu meer dan 30.000 dollar waard. Hoe wordt de waarde van de cryptomunt bepaald, en is bitcoin echt het virtuele goud?

Lees verder

Voorlopig geen ­vaccin onder achttien jaar

Omdat er nog geen duidelijkheid is of de vaccins die nu beschikbaar zijn voldoende werkzaam zijn bij (jonge) minderjarigen, staat die groep voorlopig niet op de planning om op grote schaal te worden gevaccineerd.

Lees verder

Coronabesmettingen blijven toenemen, ziekenhuisopnames en overlijdens dalen

Het gemiddeld aantal coronabesmettingen in ons land is opnieuw gestegen. De trend van het aantal opnames en overlijdens is wel nog steeds dalend, blijkt uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Regen in het westen

Na een droge start neemt vanuit het westen de bewolking woensdag snel toe. In de namiddag volgt er regen of motregen, vooral in de zuidwestelijke helft van het land. De maxima schommelen rond -1 tot 1 graad in de Ardennen, rond 4 graden in het centrum en 6 graden aan de kust.

Lees verder

Veel pretparken verhogen prijzen na desastreus jaar

De toekomst voor de pretparken in ons land is nog altijd erg onduidelijk. Toch wordt alles in gereedheid gebracht voor de dag waarop het Overlegcomité het licht op groen zet. Nu al staat vast dat een bezoek aan een aantal parken duurder wordt.

Lees verder

Vicepresident Pence weigert 25ste amendement in te roepen

De Amerikaanse vicepresident Mike Pence is niet van plan het 25ste amendement in te roepen om president Donald Trump af te zetten. Dat zegt hij in een brief aan de Democratische voorzitster van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi.

Lees verder

AC Milan pas na strafschoppen voorbij Torino in Coppa Italia

AC Milan heeft zich dinsdag met de nodige moeite geplaatst voor de kwartfinales van de Coppa Italia. De Milanezen hadden een strafschoppenreeks nodig om zich te ontdoen van Torino. Daarin haalden ze het met 5-4.

Lees verder

Stevige vervanger voor Bas Dost: Real Madrid stuurt geflopte Luka Jovic terug naar Frankfurt

De Servische aanvaller Luka Jovic (23), die in de zomer van 2019 Eintracht Frankfurt ruilde voor Real Madrid, keert op huurbasis terug naar de Bundesliga-club. Dat heeft Fredi Bobic, sportief directeur bij Frankfurt, dinsdag verklaard bij Sky. Bij Frankfurt konden ze nog wel een extra aanvaller gebruiken na het vertrek van Bas Dost naar Club Brugge.

Lees verder