Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 30 januari 2021

Ronhaar baseerde zegegebaar op Van Aert: “Maar hoop dat Mathieu wint” - Kielich teleurgesteld: “Kwam om te winn...

HLN
Ronhaar baseerde zegegebaar op Van Aert: "Maar hoop dat Mathieu wint" - Kielich teleurgesteld: "Kwam om te winnen"
De eerste trui van dit WK in Oostende gaat naar Nederland. Pim Ronhaar is de gelukkige. De Nederlander kwam na een knappe solo als eerste over de meet. Opvallend: voor zijn vreugdegebaar haalde hij inspiratie bij... Wout van Aert.
Lees verder

Surfende eend steelt iedere dag de show (en alle harten) op strand: "Hij maakt iedereen rondom hem blij"
Maak kennis met Duck de eend, een echte waterrat. Iedere dag steelt de vogel de show (en tal van harten) op een Australisch strand. Zijn talent? Surfen.
Lees verder

Surfende eend steelt de show (en alle harten) op Australisch strand: "Hij maakt iedereen rondom hem blij"
Maak kennis met Duck de eend, een echte waterrat. Iedere dag steelt de vogel de show (en tal van harten) op een Australisch strand. Zijn talent? Surfen.
Lees verder

Sanne Cant is beste Belgische op achtste plaats na turbulente cross: "Het mocht niet zijn vandaag"
Sanne Cant kon zich tijdens het WK bij de vrouwen nooit echt in de strijd om de medailles roeren. Cant kwam al in de eerste bocht ten val en reed uiteindelijk naar een achtste plaats. Daarmee was de drievoudige wereldkampioene beste Belgische. "Ik ben blijven vechten", bibberde Cant na de cross.
Lees verder

LIVE. City, zonder geblesseerde De Bruyne, na knappe assist van Ferran Torres op voorsprong via Jesus
• Premier League • Etihad Stadium • Manchester City staat eerst, Sheffield laatst • Kevin De Bruyne ontbreekt bij de Citizens
Lees verder

City, zonder geblesseerde De Bruyne, wint nipt na goal Jesus na knappe assist van Ferran Torres
• Premier League • Etihad Stadium • Manchester City staat eerst, Sheffield laatst • Kevin De Bruyne ontbreekt bij de Citizens
Lees verder

LIVE. Thoelen houdt Bongonda in de eerste helft tot twee keer toe van de openingstreffer
• 25ste speeldag Jupiler Pro League
Lees verder

Videomaker dringt binnen op verlaten 'horrorschip' in Antwerpse haven en toont wat hij er aantreft
De Nederlandse videomaker Bob Thissen is in de haven van Antwerpen binnengedrongen op het verlaten 'horrorschip' Basel Express. Het vaartuig kwam op 21 maart 2019 aan in ons land en werd aan de ketting gelegd nadat een hele reeks technische en hygiënische inbreuken was vastgesteld. De kapitein sloeg op de vlucht en liet zijn twintigkoppige bemanning achter, zonder hen te betalen en met alleen bedorven voedsel aan boord. Het duurde drie maanden eer ze weer naar huis kon.
Lees verder

LIVE. Mrabti duwt de beste Mechelse kans net naast, krijgen we nog doelpunten te zien?
• 25ste speeldag Jupiler Pro League
Lees verder

Chemische producten mengen zich bij zwembad in hotel in Deerlijk: één man bevangen
De hulpdiensten repten zich zaterdag kort voor de middag naar het Blue Woods Hotel in Deerlijk. Daar was iemand onwel geworden door het inademen van schadelijke dampen, veroorzaakt door een ongewild vermengen van twee chemische producten.
Lees verder

Na drie podiumplaatsen eindelijk goud voor Brand: "Wilde het me niet nog een keer laten ontglippen"
Lucinda Brand heeft zich in Oostende voor de eerste keer in haar carrière tot wereldkampioene veldrijden gekroond. Na twee bronzen en één zilveren medaille schoot de Nederlandse eindelijk de hoofdvogel af. Brand was uiteraard erg gelukkig met de regenboogtrui. "Ik ben mezelf steeds blijven vertrouwen." Annemarie Worst strandde dan weer voor het tweede jaar op rij op de tweede plaats. "Het is jammer dat ik het weer net niet haalde."
Lees verder

Frans dorpje erft miljoenen voor bescherming joodse familie tijdens Tweede Wereldoorlog
Een joodse Oostenrijker (90) laat het Franse dorpje Le Chambon-sur-Lignon miljoenen na uit dank voor de bescherming van zijn familie tijdens WO II.
Lees verder

Daders stelen 1.600 flessen wijn ter waarde van 800.000 euro
In het zuiden van Frankrijk zijn zeven personen opgepakt voor een diefstal, in september vorig jaar, van een groot lot prestigieuze Bordeaux-wijnen. De buit bedroeg zo'n 800.000 euro, waarvan nu een deel is kunnen worden gerecupereerd. Dat maakte de Franse politie zaterdag bekend.
Lees verder

Sfeer wordt gespannen op Grote Markt in Turnhout: "Zelfs groepjes van twee personen worden gecontroleerd"
De politie is sinds zaterdagnamiddag massaal aanwezig op en rond de Grote Markt in Turnhout. Incidenten waren er om 17 uur nog niet geweest, maar de sfeer is wel gespannen. "Zelfs groepjes van twee personen worden gecontroleerd", zegt burgemeester Paul Van Miert.
Lees verder

Inwoners Zwitsers dorp geëvacueerd na lawine
Een flink aantal inwoners van een dorp in het Zwitserse kanton Wallis is geëvacueerd nadat vrijdag door een lawine tonnen aan puin en steen naar beneden waren gekomen. Zaterdag was er al opnieuw een lawine.
Lees verder

LIVE. Courtois houdt Real overeind met knappe penaltysave!
• La Liga • Alfredo Di Stefano Stadion • Real Madrid staat 2de, Levante 12de • Weet Hazard net als vorige week te scoren?
Lees verder

Shock bij 'Big Brother': Danielle, Nathalie en Jowi beslissen om het spel te verlaten
Gisterenavond verbaasde Jowi de kijkers nog met z'n plannen voor een eventuele exit, maar de onverwachte zet van Big Brother vandaag leidde daarnet tot de exit van maar liefst drie bewoners. Zowel Jowi als Danielle en Nathalie beslisten om het spel te verlaten.
Lees verder

Pas 18 en eerstejaars, maar nu al vierde: maak kennis met 'Mielke' Verstrynge, dé Belgische revelatie van het WK veldrijden voor beloften
Niet bronzen Timo Kielich, maar Emiel Verstrynge is dé Belg van het WK veldrijden U23 in Oostende. 18 pas, eerstejaars maar nu al vierde. Een mooie toekomst lacht hem toe. "Volgende stap nu: meedoen voor de wereldtitel."
Lees verder

"We krijgen tenten binnen, jouw maat zit er ook bij": zware pesterijen bij Aldi kosten keten 200.000 euro
Supermarktketen Aldi moet een oud-medewerkster uit Dilsen-Stokkem een schadevergoeding van 200.000 euro betalen na langdurig pestgedrag door haar baas. 'Ik heb mezelf voorgenomen jou tien keer per dag te raken', was één van de uitspraken van de man. De vrouw ondernam zelfs een zelfmoordpoging. De rechtbank oordeelde dat er sprake was van 'ernstig pestgedrag'. Dat meldt De Limburger. De feiten gebeurden in Nederland.
Lees verder

LIVE DARTS. Ook Chisnall schaart zich bij laatste acht na spannende partij tegen Gurney
Dag twee van de Masters in Milton Keynes vandaag. Geen Dimitri Van den Bergh meer, die gisteren meteen werd uitgeschakeld. Wél heel wat andere interessante affiches. De Masters Darts zijn LIVE te bekijken op VTM 2, ook hier krijgt u de resultaten mee. De uitzending start om 13u45 tot 17u40, om 20u kunt u er weer terecht voor heel wat mooie wedstrijden.
Lees verder