Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 13 januari 2021

Retie: Corona-update 8 januari '21: Overlegcomité doet tussentijdse evaluatie en bevestigt bestaande regels

Corona-update 8 januari '21: Overlegcomité doet tussentijdse evaluatie en bevestigt bestaande regels
Het Overlegcomité evalueerde op 8 januari de coronasituatie in ons land. Hoewel er momenteel een positieve evolutie is, werd beslist om de bestaande maatregelen nog verder aan te houden. Op dit ogenblik is de impact van o.a. de feestdagen en terugkerende reizigers nog niet helemaal duidelijk.
Lees verder

Trage Wegen: digitaal participatiemoment op dinsdag 9 februari
Retie kent heel wat mooie, maar vaak ongekende trage wegen. In 2019 ging de gemeente daarom samen met het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete (RLKGN) van start met een project om de trage wegen beter bekend te maken. Op dinsdag 9 februari organiseren we een digitaal info- en participatiemoment.
Lees verder

Theaterwandeling 'De Vos in het Bos'
Net over de grens van Retie/Schoonbroek kan je in het Oud-Turnhoutse Pidpa-bos een originele theaterwandeling maken voor het ganse gezin. Je volgt de wegwijzers door de natuur en aan de hand van QR-codes ontdek je de 6 fragmenten van het verhaal.
Lees verder

Eén pop-up vaccinatiecentrum op site De Zwaan (Mol) voor Retie, Balen, Dessel en Mol
De gemeenten Retie, Balen, Dessel en Mol organiseren samen één groot pop-up vaccinatiecentrum op site De Zwaan in het centrum van Mol. De vier gemeenten van eerstelijnszone Baldemore kiezen zeer bewust voor één centraal gelegen vaccinatiecentrum.
Lees verder