Doorgaan naar hoofdcontent

REPORTAGE. Baraque de Fraiture kan drukte niet meer bolwerken en blijft dit weekend afgesloten: “Kom niet, anders z...

HLN
REPORTAGE. Baraque de Fraiture kan drukte niet meer bolwerken en blijft dit weekend afgesloten: "Kom niet, anders zal politie je moeten wegjagen"
De uitbater van de skipiste vreest het faillissement, in de frituur doen ze gouden zaken: voor het eerst in 10 jaar ligt er een dik pak sneeuw op de Baraque de Fraiture en komen er duizenden mensen. Maar net nu moet alles dicht op de 652 meter hoge heuvelrug. "S'il vous plaît, kom niet naar ons", zegt de burgemeester. En nee, niet alleen omdat je er nergens naar het toilet kan.
Lees verder

Koerier heeft geen geduld tijdens dringende interventie: hij stapt in ziekenwagen en parkeert die eind verderop
Twee ambulanciers konden vrijdagochtend hun ogen niet geloven tijdens een interventie in Zoersel. Een koerier van DPD was niet akkoord dat de ambulance de weg versperde. Hij stapte in de ziekenwagen en parkeerde die een eind verderop.
Lees verder

Ingrid wordt tijdens wandeling zwaar toegetakeld door losgebroken hond: "Een kind had dit waarschijnlijk niet overleefd"
Een fijne winterse wandeling is donderdagmiddag voor Ingrid Coppejans uit Deinze uitgedraaid op een ware nachtmerrie. De vrouw verliet om 13.30 uur nietsvermoedend haar woning, maar enkele minuten later lag ze al hevig bloedend te beven van de schrik, niet goed wetende wat haar juist overkomen was. Een ontsnapte Tibetaanse Mastiff had Ingrid plotseling aangevallen en zwaar toegetakeld, tot een buurvrouw haar in huis kon trekken. Met zware verwondingen werd ze naar het ziekenhuis overgebracht. "Ik ben die vrouw die mij gered heeft zo dankbaar", zegt Ingrid.
Lees verder

Transfer Talk. Ivo Rodrigues verlaat Antwerp en keert terug naar Portugal - AA Gent haalt jonge Israëliër Malede
AA Gent heeft zijn eerste wintertransfer beet. Yonas Malede tekende voor 4,5 jaar bij de Buffalo's. D 21-jarige spits komt over van het Israelische Maccabi Netanya, waar hij dit seizoen 7 keer scoorde en 2 assists gaf in 15 wedstrijden. Malede is een Israëlisch jeugdinternational met een Ethiopisch paspoort.
Lees verder

"MLS-club DC United wil Beerschot-coach Losada", op het Kiel weten ze van niets
The Washington Post meldt dat MLS-club DC United denkt aan Hernan Losada (38) als nieuwe coach. De Argentijn zou zelfs helemaal bovenaan de wenslijst staan. Beerschot weet officieel van niets en wacht af.
Lees verder

50.000 mensen gevaccineerd in woonzorgcentra, 10 mensen met bijwerkingen
Tot en met woensdag 13 januari hebben in België 50.000 personen een eerste dosis van het coronavaccin gekregen. Het gaat vooral om bewoners, maar ook om personeel van de woonzorgcentra. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht vrijdag gezegd op de persconferentie van het Crisiscentrum en Sciensano.
Lees verder

Draven de Russische atleten onder dit aanstekelijk liedje in Spelen Tokio op? 'Katyusha' voorgedragen in plaats van gebannen nationaal volkslied
Door de dopingban mogen Russische atleten alleen onder neutrale vlag en zonder nationaal volkslied deelnemen aan de Spelen in Tokio 2021. De Russische Atletencommissie heeft als vervanging het populaire volksliedje 'Katyusha' voorgesteld. Luister hieronder naar het aanstekelijk deuntje.
Lees verder

Emma Thompson strikt rol van gemene juffrouw Bulstronk in remake van 'Matilda'-musical
Emma Thompson (61) heeft opnieuw een grote rol te pakken. In de verfilming van de Broadwaymusical 'Matilda' kruipt ze namelijk in de huid van het gemene schoolhoofd Agatha Bulstronk. Dat maakte streamingplatform Netflix zelf bekend op Twitter.
Lees verder

Een statement van jewelste: OHL betaalt absoluut recordbedrag voor Schrijvers
OH Leuven zet met de komst van Siebe Schrijvers (24) de torenhoge ambities kracht bij. Niet enkel komt Schrijvers aan Den Dreef in een gespreid bedje terecht, maar vooral is deze transfer een statement van jewelste. OHL legt immers by far een absoluut recordbedrag op tafel.
Lees verder

Van kleine dealer tot kopstuk van Vuitton-bende, maar hij praatte zichzelf aan de galg: Spaanse politie pakt Antwerpse bendeleider op
Yannick W. (33) plat op zijn buik met enkele agenten van de Guardia Civil bovenop hem. Naast hem ligt zijn elektrische step. Yannick W. laat zich boeien, hij weet dat het spel over is. De Spaanse politie heeft na zes maanden de vermoedelijk baas van de Antwerpse Vuitton-drugsbende te pakken. De bende wordt verantwoordelijk geacht voor minstens tien uithalingen van ladingen cocaïne uit de haven. Er zitten momenteel vijftien verdachten in de cel.
Lees verder

Zestiger probeert zijn vriendin te wurgen: politie grijpt tijdig in na telefoon van minderjarige zoon
Een man van 60 jaar uit Oostduinkerke is door de onderzoeksrechter in Veurne aangehouden, omdat hij geprobeerd heeft om zijn vriendin (53) te wurgen. Dat gebeurde donderdagavond rond 20.45 uur in zijn woning. "Dankzij de snelle interventie door de politie Westkust kon erger worden voorkomen", zegt het Veurnse parket.
Lees verder

Harry Styles wist niet dat Olivia Wilde nog verloofd was toen ze begonnen met daten
Volgens insiders is Harry Styles (26) de reden dat actrice Olivia Wilde (36) uit elkaar ging met haar verloofde, Jason Sudeikis (45). Maar diezelfde personen menen ook dat de voormalig One Direction-zanger er geen idee van had dat hij een koppel uit elkaar dreef.
Lees verder

Kan je allergisch reageren op het coronavaccin? En wat moet je dan doen? Expert beantwoordt jouw vragen
Alle virologen en experts zijn het erover eens: we hoeven niet bang te zijn om ons te laten vaccineren tegen Covid-19. Maar wat als je allergisch bent voor bepaalde stoffen in die spuit? Moet je dan de voorkeur geven aan één van de verschillende vaccins? Of misschien heb je wel een allergie waar je helemaal geen weet van hebt? Wat is dan het risico? We stelden onze vaccinatievragen rond allergieën aan infectioloog Marie-Angélique De Scheerder van het UZ Gent.
Lees verder

Kan je allergisch reageren op het coronavaccin? En wat moet je dan doen? Expert beantwoordt uw vragen.
Alle virologen en experts zijn het erover eens: we hoeven niet bang te zijn om ons te laten vaccineren tegen Covid-19. Maar wat als je allergisch bent voor bepaalde stoffen in die spuit? Moet je dan de voorkeur geven aan één van de verschillende vaccins? Of misschien heb je wel een allergie waar je helemaal geen weet van hebt? Wat is dan het risico? We stelden onze vaccinatievragen rond allergieën aan infectioloog Marie-Angélique De Scheerder van het UZ Gent.
Lees verder

De druk is van de ketel, zorgt Leye voor 6 op 6? "Ga niet te veel veranderen"
De druk is wat van de ketel bij Standard na de overwinning tegen Waasland-Beveren. Wat doen de Rouches zondag tegen Cercle Brugge? Mbaye Leye kan alvast al rekenen op nieuwe aanwinst Joao Klauss. "Ik ga niet te veel veranderen aan de ploeg van vorige week."
Lees verder

ASSISEN. Little John veroordeeld tot 27 jaar cel, maar hij kan al over goed 6 jaar vragen om vroeger vrij te komen
Het assisenhof van West-Vlaanderen heeft John Vandoolaeghe (31) veroordeeld tot 27 jaar opsluiting voor de moord op de Vietnamese studente Thi Xuan Nguyen. Beschuldigde vroeg in zijn laatste woord om "een tweede kans", zodat hij "een goede vader kan zijn" voor zijn zoontje X, nu vier jaar oud. Die tweede kans krijgt hij wel degelijk. Vandoolaeghe kan al in mei 2027 een aanvraag indienen om voorwaardelijk vrij te komen. Zijn zoon zal dan elf zijn.
Lees verder

Reddingsactie voor Franse kust eindigt fataal: boot kapseist, drie jonge vissers komen om
Bij een sleepmanoeuvre is een vissersboot op de woelige zee in het Kanaal voor de Franse kust gekapseisd en gezonken. Drie jonge vissers lieten daarbij het leven, meldt France Bleu.
Lees verder

LIVE (20u45). Anderlecht trekt naar de Kehrweg, Agbadou inzetbaar bij Eupen
• Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Kehrwegstadion • Ondanks beperkte middelen sluit Vincent Kompany extra wintertransfer(s) niet uit
Lees verder

Piloot breekt start af omdat Nederlander (51) mondmasker weigert
Een piloot in Duitsland heeft de start van een vlucht afgebroken, omdat een Nederlander aan boord weigerde een mondmasker op te zetten. De gezagvoerder maakte rechtsomkeert naar een plek op de luchthaven van München waar vier agenten de Nederlandse passagier uit het vliegtuig haalden.
Lees verder

De 16 vragen van De Wachter aan Lieven Boeve: "Ik heb mijn vader niet meer mogen bezoeken voor hij stierf. Ik vind dat nog altijd jammer"
In het leven van Lieven Boeve is er een 'voor' en een 'na'. Hij was zeven toen hij z'n vader verloor en beschrijft dat als een toevalligheid die achteraf veel bepaalde. "Ik vraag me wel eens af: stel dat mijn vader niet gestorven was. Hoe zou mijn leven er dan hebben uitgezien?"
Lees verder