Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 23 januari 2021

RECONSTRUCTIE. Hoe Overlegcomité besliste over reisverbod en heropening kappers: “Allez, maar de 14de is het Valen...

HLN
RECONSTRUCTIE. Hoe Overlegcomité besliste over reisverbod en heropening kappers: "Allez, maar de 14de is het Valentijn!"
Weinig grote verrassingen op het Overlegcomité gisteren. Zoals verwacht zullen zelfs de hardnekkigste reizigers hun valies nog minstens tot 1 maart mogen opbergen. Maar als alles "gunstig evolueert" - wat dat ook moge betekenen - kunnen we vanaf half februari wel opnieuw naar de kapper. De Croo stelde 15 februari voor, Crevits pitste er nog 2 dagen af - in naam van Sint-Valentijn. Een reconstructie van de gesprekken.
Lees verder

Typisch Belgisch: regeling campermeals is pure kafka. Op de parking eten mag niet, op de openbare weg wél
Kafka van het zuiverste water: het verbod op de zogenaamde campermeals van begin deze week wordt nu al, heel eenvoudig, omzeild. Eigenaars van mobilhomes mogen hun takeaway maaltijd niet nuttigen op de privéparking van een restaurant. Maar enkele meters verderop, op de openbare weg, is er geen probleem. "Als de laatste hap binnen is, kunnen ze met instemming van de restauranteigenaar opnieuw rustig parkeren op zijn domein en daar overnachten."
Lees verder

Patrick Lefevere over zijn sponsors, (tijdelijk) loon inleveren en herstel Evenepoel: "Er is iets te optimistisch gereageerd"
De eerste koersen zijn alweer geschrapt, met Remco Evenepoel gaat het minder goed dan verhoopt en in maart zal blijken of hoofdsponsor Deceuninck het contract met Patrick Lefevere wel of niet verlengt. Maar na het crisisjaar 2020 is de wielermanager strijdvaardiger dan ooit tevoren. "Stel dat ik morgen een sponsor vind – die er voor alle duidelijkheid nu niet is – die het dubbele biedt, dan ben ik weg. Of Deceuninck geeft hetzelfde."
Lees verder

Familie en intimi verklaren waarom Gert Verhulst plots zo'n ruime inkijk geeft in z'n privé-leven: "Vroeger kon hij zichzelf niet zijn"
Camera's toelaten in je ruim bemeten villa, gefilmd worden terwijl je in ontbloot bovenlijf bij de cardioloog staat… Van de huishoudens Pfaff en Planckaert wisten we destijds heel goed waarom ze zo graag hun eigen docureeks wilden: money, honey. Maar hoe zit dat bij 'De Verhulstjes'? De baas van Studio 100 heeft toch meer dan genoeg verdiend aan al die schellen Plopworst? "Nu pas heeft hij het gevoel dat hij helemaal zichzelf kan zijn", zeggen de mensen die dag in dag uit het dichtst bij Gert Verhulst staan.
Lees verder

Koud weekeinde met smeltende sneeuw en ijsplekken
Het is zaterdag overwegend droog met vooral in het noorden enkele opklaringen. Elders hangen er veel lage wolkenvelden. Een kleine depressie zal in de loop van de dag van Frankrijk naar Duitsland trekken, net ten zuiden van ons land. Hierdoor krijgen we in de namiddag overal bewolkt weer met vooral in de zuidelijke landshelft neerslag.
Lees verder

"Iemand die verdwijnt, wordt een obsessie. Je wil en moet die vinden." Guy Bontinck en zijn team vonden na 7,5 jaar zoeken het lijk van de verdwenen Gentenaar Jean Hyde
Guy Bontinck, 'de Wikipedia' van de politie, heeft de schijnwerpers altijd gemeden. Veel liever werkte hij achter de schermen. Na een opmerkelijke carrière nam hij anderhalf geleden afscheid van de politie, met een feestje waar zelfs prins Laurent naartoe kwam. Vandaag blikt hij terug op de periode dat hij hoofd van de recherche was, en op de zaak die hem die hele periode slapeloze nachten bezorgde: de mysterieuze verdwijning van Jean Hyde (71).
Lees verder

OVERZICHT. Aantal nieuwe opnames in ziekenhuizen neemt voor tweede dag op rij toe, reproductiegetal opnieuw gestegen tot 1,06
Voor de tweede dag op rij neemt het aantal nieuwe opnames van coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen verder toe. Dat blijkt zaterdag uit de voorlopige cijfers van het coronadashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Dagboek uit Houthulst. Een week in de 'coronabroeihaard': "Elke ochtend moeten tellen hoeveel bewoners we 's nachts zijn verloren? Da's hard"
Een week geleden werd vrees werkelijkheid in Houthulst: de plotse vertienvoudiging van het aantal coronabesmettingen in de gemeente was het gevolg van een uitbraak van de Britse variant - de eerste in ons land. Vier hoofdrolspelers hielden een dagboek bij van hun hectische week.
Lees verder

Iedereen content: enfant terrible Lamkel Zé op weg naar uitgang bij Antwerp, interesse is concreet
Even doorbijten nog, volgende week is hij misschien weg. De interesse is de voorbije dagen plots heel concreet geworden. In afwachting van een akkoord mag hij proberen Antwerp nog een paar kostbare punten richting play-off 1 te bezorgen. Naar waar kan 'LZ7' en waarom dat voor iedereen op de Bosuil goed nieuws is. "Hij zal zelf ook wel beseffen dat een transfer weigeren geen optie is, zeker?"
Lees verder

De beurs, vastgoed of een extra opleiding? Onze geldexperten delen hun adviezen om dit jaar meer uit je spaargeld te halen
Tijdens de eerste negen maanden van 2020 konden Belgische gezinnen gemiddeld een vijfde van hun inkomen sparen, zo becijferde de Nationale Bank. Maar hoe zorg je ervoor dat zo'n klein of groter spaarpotje wat voller wordt? Waar zet je best je geld op in en waar kan je ook al met een klein budget slim op inspelen? Onze geldexperten Pascal Paepen, Michel Maus, Stijn Baert, Geert Noels en Paul d'Hoore geven elk hun gouden tip waar jij je voordeel mee doet. "Investeer vooral in de toekomst."
Lees verder

OPROEP. Woon jij in het buitenland? Dan kan jij ons helpen
Een strenge lockdown in Londen, ongeziene sneeuw in Madrid of historische verkiezingen in de Verenigde Staten. We brengen verhalen in het buitenland graag door de ogen van Vlamingen ter plaatse. Dus woon jij in het buitenland en mogen we jou bellen wanneer er iets in jouw buurt gebeurt? Laat je gegevens hier achter.
Lees verder

Deze week in 'Lisa': een gestolen portfolio en wie kreunt er in de slaapkamer van halfzus Katja?
Nu het lelijke eendje Sara zich succesvol heeft kunnen ontbolsteren tot prachtige zwaan, is het tijd voor Lisa om aan haar telenovelle-avontuur te beginnen. Op maandag doet ze dat met een lange startaflevering om 20.40 uur, vanaf dinsdag elke weekavond om 18.20 uur. Dit staat er deze week op het programma.
Lees verder

Iedereen content: enfant terrible Lamkel Zé op weg naar uitgang bij Antwerp, avontuur in Emiraten of Turkije lonkt
Even doorbijten nog, volgende week is hij misschien weg. Turkije of de Emiraten zouden wel eens de bestemming van Didier Lamkel Zé kunnen worden. In afwachting van een akkoord mag hij proberen Antwerp nog een paar kostbare punten richting play-off 1 te bezorgen.
Lees verder

'F.C. De Kampioenen'-film 'Viva Boma!' wint Vlaamse Box Office Award
Hoewel ze bekendstaan als een ploeg die geen enkele match kan winnen, zijn 'De Kampioenen' wel dé winnaar van de Vlaamse Box Office Award, die uitgereikt wordt door Filmfestival Oostende. 'F.C. De Kampioenen: Viva Boma!', geregisseerd door Jan Verheyen, mocht met 568.142 verkochte kaartjes het afgelopen jaar dan ook het meeste Vlaamse toeschouwers verwelkomen in de bioscoop.
Lees verder

Zo solliciteer je met een mondmasker
Hoewel veel bedrijven compleet zijn overgeschakeld op afstandswerk, is een 'live' sollicitatiegesprek soms echt onvermijdelijk. Maar hoe hou je het veilig? Kan je ten volle je persoonlijkheid tonen met een mondmasker op? En hoe zorg je ervoor dat de communicatie vlot verloopt? Jobat.be geeft vijf tips.
Lees verder

Guardiola onderstreept Kevins waarde: "Ik ga De Bruyne keihard missen"
Terwijl er een bondscoach niet rouwig is dat zijn sleutelpion vier tot zes weken kan herbronnen, treurt er in Manchester een om zijn beste speler. Zo zegt Pep Guardiola over de blessure van Kevin De Bruyne: "Ik ga hem keihard missen." Een debat over onmisbaarheid is afgetrapt.
Lees verder

Bron bij 'Big Brother'-productie verklaart waarom bewoonster Jill tijdlang op ambulance moest wachten: "Het leek eerst alsof ze te veel gedronken had"
'Big Brother' is watching you... maar niet tussen 2.30 uur en 4.30 uur? Zo klonk de kritiek nadat deelneemster Jill (22) in het huis 's nachts onwel was geworden. Pas nadat kijkers dat twee uur live hadden kunnen volgen, kwam er een ambulance. Maar de productie houdt vol dat er wél snel ingegrepen is. "Aanvankelijk leek de toestand van Jill een gevolg van haar alcoholconsumptie, waardoor dit niet meteen als ernstig werd beschouwd", klinkt de verklaring.
Lees verder

Awards voor Acid en Bockie De Repper en een eerbetoon aan Kastiop: eerste editie van De Jamies verkiest beste online videomakers
Onder andere YouTube-fenomeen Acid (21), 'Slimste Mens'-revelatie Bockie De Repper (36) en Flo Windey (24) vielen vrijdagavond in de prijzen op 'De Jamies', de eerste editie van de Vlaamse awards voor online videomakers. Ook de betreurde Kastiop werd in de bloemetjes gezet met een eigen award.
Lees verder

Inspiratie op? Met deze 7 tips zorg je toch voor een sprankelend weekend
Weekend in coronatijden, dat is... sporten, series bingen en een tentoonstelling meepikken. En dat is ook precies waar deze zeven tips voor dit weekend je toe willen inspireren. Een yogasessie voor de boeg of wil je eens iets anders dan Bridgerton op tv? Read on, baby.
Lees verder

Football Talk. Dendoncker wint met Wolverhampton bij zesdeklasser - Ongenaakbare Mbappé stuwt PSG naar kop van Ligue 1
Wolverhampton Wanderers heeft zich vrijdag met enige moeite geplaatst voor de achtste finales van de FA Cup. Op bezoek bij amateurclub Chorley, een zesdeklasser, wonnen de Wolves slechts met 0-1. Leander Dendoncker speelde de hele wedstrijd. Vitinha scoorde na twaalf minuten het enige doelpunt van de wedstrijd.
Lees verder