Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 10 januari 2021

Privacy is niet meer wat ze geweest is: 21 jaar na debuut zorgt ‘Big Brother’ amper nog voor opschudding

HLN
Privacy is niet meer wat ze geweest is: 21 jaar na debuut zorgt 'Big Brother' amper nog voor opschudding
Toen 'Big Brother' in 2000 voor het eerst op tv kwam, had iedereen het over privacy. In dat huis zag je àlles. Fans vonden het gluren geweldig, critici gruwden ervan. Eenentwintig jaar later kijkt er maar een half miljoen mensen in plaats van één miljoen en is er helemaal geen debat. Jezelf laten bekijken vinden we vandaag blijkbaar redelijk normaal. Privacy is niet meer wat het geweest is. Dit is het verrassende overzicht van hoe we bijna allemaal 24/24 in een soort Big Brother huis leven.
Lees verder

Urban explorers Jeffrey (21) en Amy (20) delen hun foto's: "Eén keer wilde de politie ons oppakken. Ik toonde hen mijn beelden, sindsdien zijn ze fan"
Als urban explorers bezochten Jeffrey Bossuyt (21) en zijn vriendin Amy Hochedez (20) de laatste jaren meer dan honderd leegstaande gebouwen en woningen. Hun doel is om de situatie in beeld te brengen, maar verder niks aan te raken. "Inbrekers? Wij niet. Maar je hebt helaas wel veel cowboys die de panden gewoon leegroven. Zij verpesten het voor ons." Ontdek hun mooiste kiekjes hieronder.
Lees verder

IN KAART. Besmettingen in Brussel stijgen met 62 procent, vooral door terugkerende reizigers. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen zit opnieuw in stijgende lijn. De verklaring ligt deels wel in het toenemend aantal testen op het einde van de kerstvakantie, waarbij veel terugkerende reizigers positief werden getest. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Is Losada de echte vedette van Beerschot? "Hij doet het fantastisch, maar spelers zijn belangrijker dan de trainer"
Jan Mulder (in de rol van presentator), chef voetbal Stephan Keygnaert en huisanalist Marc Degryse namen in een speciale Gouden Schoen-aflevering van 'Top of the League' 10 stellingen onder de loep. Stelling 6: Losada is de grootste vedette van Beerschot.
Lees verder

Alles kan beter in 2021 voor Dylan Teuns: "Ik had vorig jaar pech, dat gebeurt"
Shit happens. Dylan Teuns miste een selectie voor de Tour en liep daardoor ook het WK mis. Maar besliste toch, ondanks lucratieve voorstellen, om bij zijn Team Bahrein te blijven. "Soms heb je pech in een carrière." Waar hoopt hij in 2021 wel te scoren?
Lees verder

André Rieu overweegt zijn Stradivarius te verkopen om zijn orkest te redden: "Dit is mijn levenswerk"
Geen concerten op het door hem zo geliefde Vrijthof in Maastricht en een orkest dat noodgedwongen thuiszit. De coronamaatregelen zijn een nachtmerrie, zo stelt Rieu in het Nederlandse radioprogramma 'Blaaskracht'. De maestro maakt zich zorgen over het voorbestaan van zijn 'levenswerk' en is zelfs bereid zijn Stradivarius te verkopen om te voorkomen dat hij zijn musici de laan uit moet sturen.
Lees verder

Messi leidt Barcelona met nieuwe record naar ruime zege op bezoek bij Granada, zoontje viert uitbundig voor tv
Barcelona heeft de trip naar Granada tot een goed einde gebracht. Lionel Messi en Antoine Griezmann scoorden elk twee keer en bezorgden de Catalanen zo een ruime zege: 0-4. In het klassement nadert Barça tot op twee punten van Real Madrid, dat vanavond nog speelt bij Osasuna, en tot op vier punten van leider Atlético, dat wel nog drie wedstrijden tegoed heeft.
Lees verder

Supermodel Stella Tennant (50) stapte zelf uit leven: "Ze voelde zich al een tijdje niet goed"
Het bekende Britse model Stella Tennant heeft vorige maand zelf een einde aan haar leven gemaakt, laat haar familie in een verklaring weten. "Stella voelde zich al een tijdje niet goed. Het doet ons verdriet dat ze ondanks de liefde van haar naasten niet meer door kon met haar leven." De politie bevestigt dat er geen verdachte omstandigheden rond haar overlijden zijn.
Lees verder

Romain Grosjean is even verlost van verband en toont toegetakelde hand: "Ik draag mijn trouwring opnieuw"
Formule 1-piloot Romain Grosjean liet op Instagram zijn toegetakeld linkerhand zien na de huiveringwekkende crash van 29 november 2020. De 34-jarige Fransman kwam in een inferno terecht maar hield er als bij wonder slechts brandwonden aan beide handen aan over. Nu mocht het verband aan de linkerhand er even af. "Ik draag mijn trouwring opnieuw!"
Lees verder

Persoonlijke bezittingen en lichaamsdelen in zee gevonden na crash Indonesisch vliegtuig
Voor de kust van Java hebben reddingswerkers lichaamsdelen en persoonlijke bezittingen gevonden. Die zijn waarschijnlijk van inzittenden van een vermist Indonesisch vliegtuig met 62 mensen aan boord dat zaterdag plotseling van de radar verdween.
Lees verder

Romain Grosjean is even verlost van verband en toont toegetakeld hand: "Ik draag mijn trouwring opnieuw"
Formule 1-piloot Romain Grosjean liet op Instagram zijn toegetakeld linkerhand zien na de huiveringwekkende crash van 29 november 2020. De 34-jarige Fransman kwam in een inferno terecht maar hield er als bij wonder slechts brandwonden aan beide handen aan over. Nu mocht het verband aan de linkerhand er even af. "Ik draag mijn trouwring opnieuw!"
Lees verder

Guido Belcanto vierde oudjaar met fan die hij nog nooit had gezien: "Ik heb hem nadien niet meer gehoord"
Hij noemt 2020 het jaar van de eenzaamheid, maar de feestdagen waren een lichtpuntje voor Guido Belcanto. De zanger (67) vierde Kerstmis met zijn kinderen in zijn chalet in de Kempense bossen, maar oudjaar was nog veel specialer. Hij vierde de jaarwisseling met een fan die hij nog nooit eerder ontmoet had. "Hij had me in een prachtige mail uitgenodigd."
Lees verder

Auto in brand gestoken in Wilrijk, maar dader vat zelf vuur: buurtbewoner filmt hoe dader al brandend wegloopt
In de Jules Moretuslei in Wilrijk is zondagochtend een auto in brand gestoken. De Federale Gerechtelijke Politie houdt een onderzoek naar de feiten. Een buurtbewoner kon de dader filmen terwijl hij al brandend wegliep en een vuurspoor achterliet.
Lees verder

Man slaagt voor theoretisch rijexamen... na 157 pogingen
Slagen voor je theoretisch rijexamen gaat niet iedereen even makkelijk af. Een Britse man is pas na 157 pogingen geslaagd en betaalde in totaal meer dan 4000 euro aan examengeld. Daarmee is hij al flink langer bezig dan de nummer twee op dit illustere lijstje: een 34-jarige vrouw die na 117 pogingen nog altijd niet geslaagd is.
Lees verder

De jongste ooit: LaMelo Ball lukt als 19-jarige zijn eerste triple-double in NBA
Er is een nieuwe sensatie opgestaan in de NBA. LaMelo Ball tekende afgelopen nacht bij de Charlotte Hornets voor de eerste trible double in zijn carrière. De 19-jarige point-guard is de jongste ooit die daarin slaagde.
Lees verder

"Ik geniet er zelfs van": zangeres Grimes, vriendin van Elon Musk, heeft 'eindelijk' corona
Grimes, de partner van Tesla-oprichter Elon Musk, heeft "eindelijk" positief getest op het coronavirus. Dat laat de Canadese zangeres weten in haar Stories op Instagram. Naar eigen zeggen geniet ze er zelfs van.
Lees verder

Vijf jaar geleden overleed David Bowie, alien op aarde: grote fan Iwein Segers selecteert 8 straffe fragmenten
Vandaag is het vijf jaar geleden dat David Bowie stierf. Met fan en Willy-radiostem Iwein Segers duiken we nog eens in het universum van de poplegende. "Bowie was de verpersoonlijking van de gentleman: beheerst, mooi voorkomend, zag er altijd heel goed uit. Naar verluidt stond hij ook als volgende op de lijst van Chapman, die John Lennon vermoordde."
Lees verder

De drie Belgische titels van Van Aert op een rij: een bordje 'actief koersen', twee minuten spanning en een zandduel met Sweeck
Maakt Wout van Aert z'n klavertjevier vol of niet? Het is de hamvraag van het Belgisch kampioenschap veldrijden in Meulebeke. Tussen 2016 en 2018 veroverde Van Aert drie keer op een rij de Belgische titel. Herbeleef hieronder de reeks die startte in Lille en eindigde in Koksijde.
Lees verder

Geert Molenberghs: "We kunnen nu niet zeggen dat er versoepelingen komen in februari, maar ook niet dat derde golf eraan komt"
Kunnen we de Britse variant nog buitenhouden uit ons land en kunnen we een derde golf nog voorkomen? Of komen er zelfs versoepelingen aan volgende maand? Volgens biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt en KU Leuven) zijn beide scenario's op dit moment totaal onvoorspelbaar.
Lees verder

"Door de medicatie is Dave niet meer dezelfde". De vriend van Annelies (29) kampt met een zware depressie. Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft raad
Een schoon en smoorverliefd koppel: Annelies (29) en Dave (30) hadden elkaar écht gevonden, anderhalf jaar geleden op een zomerse festivalweide. Tot een zware depressie hun pril geluk kwam verstoren: sindsdien worstelt Dave met donkere gedachten. Annelies herkent haar lieve vriend in niets meer. "Helaas bleken, naast zijn zin in seks, ook zijn emoties weg te smelten. Na een paar maanden gaf hij toe dat hij helemaal … tja ... níéts meer voelt."
Lees verder