Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 15 januari 2021

Positieve bijwerkingen van de lockdown: massa’s mensen leren een nieuwe taal

HLN
Positieve bijwerkingen van de lockdown: massa's mensen leren een nieuwe taal
In een drietalig land is het niet meer dan logisch dat kennis van de landstalen ook op professioneel vlak een troef kan zijn. Veel mensen hebben dan ook van de lockdowns gebruikgemaakt om hun talenkennis op te schroeven. Jobat.be licht toe.
Lees verder

Japanse minister twijfelt over doorgaan Olympische Spelen
Het is niet zeker dat de Olympische Spelen in Tokio dit jaar doorgaan. Dat zegt Taro Kono, minister van bestuurlijke en regelgevende hervormingen in Japan. Kono is daarmee de eerste hoge ambtenaar in het land die openlijk uitspreekt dat er twijfels zijn over het laten slagen van het grootste sportevenement ter wereld.
Lees verder

Zes dagen scènes naspelen en decors bouwen: kinderen kunnen nu ook op zomerkamp met 'F.C. De Kampioenen'
Goed nieuws voor de jongste fans van 'F.C. De Kampioenen'. In de maand juli organiseert Activak in samenwerking met de openbare omroep een heus zomerkamp rond de populairste voetbalploeg van Vlaanderen. Acht- tot twaalfjarigen kunnen dan onder andere scènes naspelen uit hun favoriete serie en zelf een scenario schrijven. Kers op de taart is een ontmoeting met twee acteurs.
Lees verder

Morgen overal in Vlaanderen sneeuw, Hoge Venen dit weekend weer open voor toeristen
De afgelopen twee weekends waren de Hoge Venen afgesloten om de toestroom van bezoekers te vermijden, maar dit weekend wordt het natuurgebied weer opengesteld voor verkeer. "Het gaat om een test", zegt burgemeester van Malmedy Jean-Paul Bastin (cdH). Ondertussen nadert een nieuwe sneeuwzone ons land. "Morgen gaat het overal in Vlaanderen sneeuwen", zegt weerman Frank Duboccage.
Lees verder

Hoge Venen dit weekend weer open voor toeristen
De afgelopen twee weekends waren de Hoge Venen afgesloten om de toestroom van bezoekers te vermijden, maar dit weekend wordt het natuurgebied dus weer opengesteld voor verkeer.
Lees verder

VS zetten op twee na grootste smartphonemaker op zwarte lijst
De Verenigde Staten hebben de Chinese smartphonemaker Xiaomi op de zwarte lijst gezet wegens vermeende banden met het leger van China. Daardoor worden Amerikaanse beleggers gedwongen hun belangen op te geven in het bedrijf, dat geldt als de op twee na grootste maker van smartphones ter wereld. Naast Xiaomi zette de regering-Trump nog acht andere bedrijven op de zwarte lijst, waaronder een vliegtuigfabrikant in staatshanden.
Lees verder

Argentijn Benavides wint Dakar voor motoren
Kevin Benavides (Honda) heeft zich verzekerd van de eindwinst bij de motorrijders in de 43ste Dakar. De 32-jarige Argentijn haalde het voor de Amerikaanse titelverdediger Ricky Brabec (Honda) na afloop van de 12de en laatste etappe over 447 km tussen Yanbu en Jeddah in Saoedi-Arabië, waarvan 200 km tegen de klok.
Lees verder

Degenkolb wil in 2021 weer grote koersen winnen: "Mijn beste Ronde ooit: daar trek ik me aan op"
Opnieuw grote koersen winnen. Dat is waar John Degenkolb (32) van droomt. Zijn eerste seizoen bij Lotto-Soudal telde genoeg lichtpunten om hoog te mikken, vindt hij.
Lees verder

Beroemde lieven, vechtscheidingen en carrière in het slop: zo gaat het anno 2021 met de cast van 'Dawson's Creek'
Het is ondertussen al meer dan 17 jaar geleden dat de laatste aflevering van 'Dawson's Creek' uitgezonden werd, maar bij Netflix besloten ze om de ooit zo populaire serie vanonder het spreekwoordelijke stof te halen. Alle zes seizoenen staan vanaf vandaag op het platform, en voor de gelegenheid doken wij het in leven van de acteurs die Joey, Dawson, Pacey en co vertolkten. Hoe gaat het vandaag de dag met hen?
Lees verder

Zwaar zieke NINA-columniste Lara Switten mag enkel in het weekend bij haar gezin zijn: "Ik hoop op een mirakel"
NINA-columniste Lara Switten (34) voert een harde strijd tegen baarmoederhalskanker. In een diepgaand interview in NINA dit weekend vertelt de wondermooie vrouw van Steffen en mama van Philippa (5), Romée (2) en Gabriel (1 maand) over hoe haar gezin het stelt, waarom ze zo openlijk haar ziekte deelt en hoe zij de voorbije weken ervoer. "Er is altijd érgens een sprankeltje hoop. Zolang de dokters me niet hebben opgegeven, hou ik me daar koppig en stevig aan vast."
Lees verder

Lamkel Zé arriveert met 'bescherming' op Bosuil en traint straks mee met A-kern van Antwerp
Opvallende aanwezige op de Bosuil vanochtend. Didier Lamkel Zé, die 'bescherming' kreeg van iemand van de club, traint straks opnieuw mee met de A-kern van Antwerp.
Lees verder

Lamkel Zé arriveert op Bosuil en traint straks mee met A-kern van Antwerp
Opvallende aanwezige op de Bosuil vanochtend. Didier Lamkel Zé, die 'bescherming' kreeg van iemand van de club, traint straks opnieuw mee met de A-kern van Antwerp.
Lees verder

Een kennismaking met Anouar Ait El Hadj (18), potentiële publiekslieveling bij RSCA: "Messi is toch ook klein?"
Brusselaar. Jeugdproduct. Technisch begaafd. Met Anouar Ait El Hadj (18) start vanavond een potentiële Anderlecht-publiekslieveling. Hij weigerde Tottenham en wil zich nu bij paars-wit écht lanceren. "Het doel is nu om een vaste basisspeler te worden." Een kennismaking.
Lees verder

Repetitie inauguratie Biden uitgesteld om veiligheidszorgen
Een repetitie van de inauguratie van de aanstaande Amerikaanse president Joe Biden die voor zondag op de planning stond, is uitgesteld vanwege zorgen om de veiligheid. Dat schrijft Politico op basis van twee ingewijden. De repetitie zal nu op maandag plaatsvinden.
Lees verder

Brulboei Theo na z'n spraakmakende exit uit 'Big Brother': "Ik heb spijt van m'n uitspraken"
"Het spijt me dat ik sommige mensen gekwetst heb." Theo Sijtzema (54) blikt in een eerste reactie terug op z'n bewogen deelname aan 'Big Brother'. De Nederlander besloot donderdag zelf uit het spel te stappen.
Lees verder

Franse motorrijder (52) overleden na val in Dakarrally
De Franse motorrijder Pierre Cherpin (Husqvarna), die bij een val in de zevende etappe van de Dakar een schedeltrauma opliep, is overleden toen hij werd overgebracht naar Frankrijk. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.
Lees verder

België scherpt regels voor reizigers van buiten EU aan
Ons land scherpt de regels aan voor reizigers die met de bus of trein vanuit landen buiten de EU naar België komen. Dat meldt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Reizigers zullen het PLF-document moeten invullen ongeacht de duur van hun verblijf in het buitenland en in België.
Lees verder

Bijna 18.000 overlijdens meer dan verwacht: oversterfte in 2020 te wijten aan Covid-19 en hittegolf van augustus
Afgelopen jaar vielen in België 126.000 sterfgevallen te betreuren. Dat zijn er volgens een schatting van gezondheidsinstituut Sciensano 17.966 of 16,6 procent meer dan de verwachte 108.000. De oversterfte wordt gelinkt aan drie belangrijke dodelijke gebeurtenissen: de twee golven van de coronapandemie en de hittegolf van augustus. Dat meldt Sciensano vrijdag.
Lees verder

Geen WK veldrijden voor junioren in Oostende, beloften kunnen wel gewoon racen
Op het WK veldrijden van eind deze maand in Oostende zal er geen race georganiseerd worden voor de junioren. De races voor heren en dames U23 gaan wel gewoon door. Dat bevestigde de mondiale wielerunie UCI zonet.
Lees verder

Hoezo, enkel drama in 'Thuis'? Dit zijn de beste bloopers aller tijden
De afgelopen jaren hebben Frank, 'Simonneke', Waldek en co letterlijk en figuurlijk meer dan één lach en traan gelaten op de set van 'Thuis'. Omdat er aan de populariteit maar geen einde lijkt te komen, zet Eén de beste bloopers uit Vlaanderens populairste soap op een rijtje. Op de set wordt er duidelijk wat afgelachen!
Lees verder