Doorgaan naar hoofdcontent

Piloot is luidruchtige Trump-aanhangers beu en dreigt: “Ik laat jullie achter in het midden van Kansas, het kan me ...

HLN
Piloot is luidruchtige Trump-aanhangers beu en dreigt: "Ik laat jullie achter in het midden van Kansas, het kan me niet schelen"
Een piloot van vliegtuigmaatschappij American Airlines kreeg het gisteren zo op zijn heupen van een aantal luidruchtige Trump-aanhangers dat hij even zijn 'cool' verloor en dreigde het vliegtuig in het midden van de vlucht aan de grond te zetten. Wie zich niet zou gedragen, mocht daar uitstappen en moest maar een oplossing zien te vinden, aldus de piloot door de intercom.
Lees verder

Beelden tonen spuwincident in Aalst, huisbaas geschrokken: "Hij is hier niet meer welkom"
Het incident van afgelopen dinsdag in Aalst, waarbij een geagiteerde man spuwde naar enkele agenten, werd gefilmd. Buiten beeld is te horen hoe de agenten zeggen 'Niet spuwen hé'. Enkele minuten later nemen de agenten A.M. mee naar buiten. De man bleek later ook positief te zijn op corona en zorgde er voor dat maar liefst 24 agenten onbekwaam zijn om te werken nadat hij een week eerder ook al eens een nacht in de cel doorbracht. "De man is hier na zijn vrijlating niet meer welkom", zegt huisbaas Ozgur Can.
Lees verder

Historisch winters noodweer in Spanje: leger rukt uit voor ingesneeuwde mensen, vier mensen overleden
Vier mensen zijn in Spanje omgekomen door het winterse noodweer dat het land en vooral het gebied rond de hoofdstad Madrid heeft getroffen. Militairen zijn ingezet om automobilisten bij te staan die vast zijn komen te zitten in de sneeuw. Zo'n 1.500 mensen zouden uit hun wagens zijn bevrijd. Vooral rond Madrid zijn veel mensen door het winterse weer gestrand.
Lees verder

LIVE. De bal rolt weer aan de Gaverbeek. Komt zege van Zulte Waregem nog in gevaar?
• Jupiler Pro League • Speeldag 20 • Moeskroen is rode lantaarn • Aftrap: 16u15
Lees verder

Man (55) raakt levensgevaarlijk gewond nadat hij gekneld raakt tussen tractor en muur
Op een landbouwbedrijf in de Priemstraat in Melsele is zaterdagmiddag een man van 55 jaar levensgevaarlijk gewond geraakt bij een ongeval. Het slachtoffer kwam gekneld te zitten tussen een tractor en de muur van een stalling.
Lees verder

SHOWBITS. Dochter van Staf Coppens toont haar schaatstalent en Kat Kerkhofs zoent erop los
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

4-0 voor Schalke 04: club van Benito Raman pakt eerste competitiezege in een jaar na hattrick van 19-jarige Amerikaan
Het wonder is geschied: Schalke 04 heeft voor het eerst in bijna een jaar nog eens gewonnen in de Bundesliga. De club van Benito Raman pakte een broodnodige overwinning tegen Hoffenheim. De 19-jarige Amerikaan Matthew Hoppe was goed voor een hattrick.
Lees verder

Ewan over terugkeer Groenewegen: "Misschien zal het peloton hem niet met open armen verwelkomen"
Caleb Ewan moet ook dit seizoen de zeges binnenrijven voor Lotto Soudal. De Australische pocketsprinter wil dat dit seizoen doen in de drie grote rondes, "al moet de ploeg het plan wel nog goedkeuren." Ewan had het ook over de mogelijke maatregelen om de koers veiliger te maken. "Sprints zijn snel en gevaarlijk, that's the way it is."
Lees verder

Deze landen kiezen ervoor om bevolking (voorlopig) niet te vaccineren: dit is waarom
Terwijl er al kritiek was op de (te trage) vaccinatiestrategie die de Belgische overheid vooropstelt, zijn er ook landen die beslist hebben om voorlopig helemaal niet te vaccineren. Onder meer Australië, Nieuw-Zeeland, Japan, Zuid-Korea en Taiwan kiezen er bewust voor om zich niet te haasten.
Lees verder

"Tom Dumoulin rijdt Ronde van Vlaanderen en laat heuvelklassiekers schieten"
Tom Dumoulin gooit het dit voorjaar over een andere boeg. De 30-jarige Nederlander verschijnt aan de start van de E3 Saxo Bank Classic en de Ronde van Vlaanderen, zo meldt Wielerflits. Daardoor slaat hij de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik over.
Lees verder

LIVE. Meunier en Witsel in de basis in topper tegen Leipzig
• Bundesliga • Speeldag 15 • Aftrap: 18u30 • Red Bull Arena
Lees verder

FA CUP. Tielemans en collega-Duivels dirigeren Leicester naar zege - Engelse zesdeklasser wipt team van Rooney
Leicester City, met Rode Duivels Youri Tielemans, Dennis Praet en Timothy Castagne in de basis, heeft zich makkelijk geplaatst voor de volgende ronde in de FA Cup. De 'Foxes' kwamen na een kansarme beginfase toch op voorsprong. James Justin sneed naar binnen, dribbelde twee tegenstanders en plaatste de bal in de rechterkruising. Héérlijke goal van de 22-jarige linksachter: 0-1. Thuisploeg Stoke City, waar Thibaut Verlinden op de bank bleef, was van slag en kon geen vuist maken. Op het uur stuurde Tielemans Albrighton weg met een knappe lange bal en de Engelsman rondde het perfect af: 0-2. Daarna ging het snel. Praet vond Castagne, die Pérez de 0-3 aanbood. Barnes maakte er uiteindelijk nog 0-4 van.
Lees verder

LIVE. Veel mist in Kortrijk, maar match gaat (voorlopig) door: springt Racing Genk naar leidersplek?
• Jupiler Pro League • Speeldag 20 • Racing Genk wordt bij winst alleen leider • Aftrap: 18u30
Lees verder

Pech voor Toupalik: voorwiel Tsjechische crosser breekt bij sprong over boomstammen
Kent u Adam Toupalik nog? De Tsjech trok in januari 2016 alle aandacht naar zich toe door op het WK veldrijden voor beloften in Zolder een ronde te vroeg te juichen. Ook vandaag op het nationaal kampioenschap was Toupalik de schlemiel: hij brak bij een sprong over de boomstammen z'n voorwiel en zag zijn kansen in rook opgaan.
Lees verder

Italiaanse kennis opende Sid Van Oerle de ogen: "Door corona verloor ze de helft van haar familie"
Sid Van Oerle (33), de acteur die Kobe speelt in 'Thuis' en Dimi in de 'Zonen van Van As', heeft door de coronacrisis veel tijd gehad om na te denken. De afgelopen maanden deed de acteur aan zelfreflectie. Hij maakt er voorlopig het beste van, maar Sid zou niet voor eeuwig in een kleine bubbel kunnen leven. "Ik krijg heel veel energie van sociale interactie. Zodra het weer mag, omhels ik iedereen!"
Lees verder

Judd Trump, nummer één, en Jack Lisowski missen Masters snooker door coronabesmetting
Judd Trump en Jack Lisowski, de nummers een en veertien van de wereld, kunnen niet deelnemen aan het Masters, dat morgen in Milton Keynes van start gaat. Beide Engelsen legden een positieve coronatest af en gaan in zelfisolatie.
Lees verder

Doelpunt van Vossen levert Zulte Waregem gevleide zege op tegen Moeskroen, 9 op 9 voor Essevee
Zulte Waregem is ook aan 2021 begonnen met een overwinning. Essevee hield vanavond de punten thuis tegen Moeskroen, dat wel meer had verdiend. Jelle Vossen scoorde de enige goal van de match en Zulte Waregem pakt 9 op 9.
Lees verder

Slechte verliezers maken goede presidenten: waarom de geschiedenis Joe Biden groot succes voorspelt
Als de geschiedenis zich doorzet, wordt Joe Biden een hoogst populaire en succesvolle president. Dat is immers altijd gebeurd wanneer een voorganger het vertikte om naar de eedaflegging van het vers verkozen staatshoofd te gaan. Al is het al wel anderhalve eeuw geleden dat zoiets nog is voorgevallen.
Lees verder

Vervroegde avondklok in meerdere Franse departementen door dreiging van Britse coronavariant
Gezien de dreiging die uitgaat van nog meer besmettelijke varianten van Covid-19 heeft de Franse regering beslist de avondklok in een nieuwe reeks departementen te vervroegen.
Lees verder

Tom Waes vangt muskusratten in 'Reizen Waes': "En daarna eet ik ze op. Met veel saus"
Vergeet Gentse waterzooi, in Oost-Vlaanderen is er nog een andere culinaire klassieker. Dat ontdekt Tom Waes (52) zondagavond in een nieuwe aflevering van 'Reizen Waes: Vlaanderen'.
Lees verder