Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 11 januari 2021

Pelosi wil impeachmentprocedure in gang zetten: “Pence krijgt 24 uur om afzetting Trump te vragen”

HLN
Pelosi wil impeachmentprocedure in gang zetten: "Pence krijgt 24 uur om afzetting Trump te vragen"
In het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zullen maandag stappen gezet worden om president Donald Trump af te zetten. Dat heeft de voorzitster van het Huis, Nancy Pelosi, bevestigd. Om te starten krijgt vicepresident Mike Pence 24 uur tijd om het 25ste amendement te activeren en Trump onbekwaam te verklaren.
Lees verder

Slangen op maandag. De bestorming van de Wetstraat
Als het stormt in het Capitool, dan druppelt het in de Wetstraat. In het federale parlement tuimelden de verkozenen om ter verontwaardigdst over mekaar heen. Wat hebben de Verenigde Staten dat Hongkong, Saudi-Arabië of Rusland niet hebben, denk je dan. Misschien dat de monstruositeit waarmee die landen de rechtsstaat onderuithalen zich minder leent tot binnenlands gebruik dan de strapatsen van Trump.
Lees verder

LIVE. In ruim 400 Vlaamse woonzorgcentra wordt deze week gevaccineerd
In de loop van deze week ontvangen 435 woonzorgcentra in Vlaanderen ongeveer 45.000 vaccins om hun bewoners in te enten tegen Covid-19. Het gaat om meer dan de helft van de 820 woonzorgcentra in Vlaanderen. Voor vandaag gaat het om 60 woonzorgcentra. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Een op de drie buitenlanders betaalt Belgische verkeersboete niet
Van de 900.000 buitenlandse bestuurders die in de voorbije twee jaar een verkeersboete kregen in België, betaalde 37 procent niet. Dat melden Het Nieuwsblad en Gazet Van Antwerpen. De staatskas liep daardoor 29 miljoen euro mis.
Lees verder

Mission Impossible voor Witsel? Tweede onderzoek wijst vandaag uit of achillespees volledig af is
De EK-droom van Axel Witsel lijkt uiteengespat na een gescheurde achillespees, zaterdag opgelopen bij Borussia Dortmund. Vandaag volgt een tweede onderzoek bij Dr. Geert Declercq die hem zal opereren. Als de pees volledig af is, zijn in principe zes maanden nodig om fit te raken. Staat Witsel voor een Mission Impossible?
Lees verder

Wie bezet plaatsen 10 en 9 in uitslag van Gouden Schoen?
Dat 2020 een hoogst ongewoon voetbaljaar was, is duidelijk. Maar corona of niet, op woensdag 13 januari wordt de 67ste Gouden Schoen uitgereikt tijdens een rechtstreekse uitzending op VTM en HLN.be. Voor het eerst in de geschiedenis van dé voetbaltrofee van het land maken we de uitslag gaandeweg bekend. Vandaag kennen we de plaatsen 10 en 9.
Lees verder

Vlap wil vertrekken, voor RSCA is transfer geen must
Michel Vlap (23) wil weg bij Anderlecht, nadat hij zaterdag met de reserves moest spelen. RSCA is bereid mee te werken, maar niet aan eender welke voorwaarden: een exit is geen must.
Lees verder

Mission Impossible voor Witsel? Tweede onderzoek wijst vandaag uit of achillespees volledig af is
De EK-droom van Axel Witsel lijkt uiteengespat na een gescheurde achillespees, zaterdag opgelopen bij Borussia Dortmund. Vandaag volgt een tweede onderzoek bij Dr. Geert Declercq die hem zal opereren. Als de pees volledig af is, zijn in principe zes maanden nodig om fit te raken. Staat Witsel voor een Mission Impossible?
Lees verder

Greet De Keyser in de VS: "Kans dat Trump in 2024 weer presidentskandidaat zal zijn, is véél kleiner dan paar dagen geleden"
Het moet behoorlijk eenzaam zijn binnen de muren van het Witte Huis voor het ogenblik. In de afgelopen dagen keerden veel van Trumps voormalige politieke vrienden hem de rug toe. Hun aantal groeit nog elke dag. Zelfs twee ministers namen ontslag. Grote titels waren het in de kranten, hoofdpunten voor de nieuwsuitzendingen op televisie.
Lees verder

Uit het oog, uit het hart: Jonathan David speelt nog slechts bijrol in Gouden Schoen
De 'X-factor van AA Gent', noemde Jess Thorup hem. Jonathan David (20) was de rijzende ster in de ­Jupiler Pro League, tot hij in de ­zomer naar Lille verkaste. In de Gouden Schoen van 2020 speelt hij nog slechts een bijrol.
Lees verder

'Da's Liefde!' toetst wetenschap aan de praktijk: "Eerste date? Beter muurklimmen dan op café gaan"
De helft van de personen die je op date vraagt, zegt gewoon 'ja'. En bijna de helft van de mensen in een relatie was al eens verliefd op een ander. In Jens Dendonckers nieuwste programma 'Da's Liefde!' gaat de komiek niet op zoek naar de lach, maar toetst hij de wetenschap over de liefde aan de praktijk. Hoogstpersoonlijk ook, zelfs als hij daarvoor moet toegeven dat vriendin Lauren zijn rug onthaart.
Lees verder

OVERZICHT. Opnieuw veertien procent meer nieuwe besmettingen vastgesteld
Voor de derde dag op rij rapporteert gezondheidsinstituut Sciensano een stijgend aantal vastgestelde coronabesmettingen in België. Het gemiddelde dagcijfer tussen 1 en 7 januari lag op 1.816 gevallen. Dat is 14 procent hoger dan in de laatste week van 2020.
Lees verder

'Dertigers' en vertrouwde schermgezichten maken de lente op Eén, Canvas pakt uit met straffe docu's en fictie
Eén pakt de volgende maanden uit met bekende namen om uw door corona nog steeds geteisterde avonden op te vrolijken. Zo maken Cath Luyten (43), Arnout Hauben (45), Kobe Ilsen (39) en Jeroen Meus (42) hun opwachting.
Lees verder

Bijna 450 maffiosi van 'Ndrangheta staan terecht op massaproces in Italië
In Italië start woensdag een massaproces waarop 444 vermoedelijke leden van de Calabrische maffiaclan 'Ndrangheta voor de rechter moeten verschijnen. Ze staan terecht voor een reeks van aanklachten, waaronder moord, poging tot moord, afpersing, witwassen van geld en drugshandel.
Lees verder

Als lijken opbaren een beautyjob lijkt: Joke Emmers speelt hoofdrol in dramareeks 'Leef'
Maandagavond begint op Eén de vierdelige komische dramareeks 'Leef'. Daarin draait alles rond Anja (Joke Emmers), een frivole dertiger die vastgeroest is in de routine van haar job.
Lees verder

Storingen domineren het weer: zwaarbewolkt tot betrokken op meeste plaatsen
De bewolking neemt maandag snel toe vanuit het noordwesten. In de voormiddag zijn over het zuidoosten nog enkele brede opklaringen mogelijk. In de namiddag wordt het zwaarbewolkt tot betrokken in de meeste streken en is het nog meestal droog, op wat gedruppel of een sneeuwvlok in de Ardennen na. De maxima schommelen tussen -1 graad in de hoge Ardennen, 5 graden in het centrum en 7 graden in het westen. De wind is matig uit het zuidwesten, zegt het KMI.
Lees verder

Miss België-finaliste Kedist Deltour ruilde miserie in Ethiopië voor leven vol kansen: "Ik heb in dit land álles bereikt. Nu wil ik het vertegenwoordigen"
"Ik heb een nieuw leven", sprak haar vader toen hij Kedist Deltour in een Ethiopisch weeshuis dropte. Meteen nadat haar moeder overleden was aan kanker. Amper negen was ze, en verloren. Vandaag is de bloedmooie Oost-Vlaamse 23, heeft ze een vaste job als kapster én maakt ze kans op de kroon van Miss België 2021. "Allemaal omdat een warm Belgisch gezin me wilde adopteren. Ik heb in dit land álles bereikt, nu wil ik het vertegenwoordigen."
Lees verder

Transfer Talk. Operatie opkuis bij Anderlecht: Zulj op weg naar Göztepe, ook Luckassen en Milic op weg naar exit
De zoektocht naar een nieuwe spits loopt stroef bij KV Mechelen. Hoffenheim-spits João Klauss (23), die bovenaan het verlanglijstje stond, heeft Malinwa bedankt voor de interesse en geeft de voorkeur aan een andere (buitenlandse) optie. Eerder bleek Lukas Hinterseer (Hamburg) eveneens onhaalbaar. Ook Avenatti en Harbaoui werden al in verband gebracht met Malinwa. (ABD)
Lees verder

Kim Jong-un krijgt nieuwe titel
Kim Jong-un zet zijn macht in Noord-Korea kracht bij met een nieuwe titel. Hij is voortaan "algemeen secretaris", zo melden staatsmedia.
Lees verder

Drie nachten in het ziekenhuis remmen Van Aert niet: "Dat was mijn plaats, vond ik"
Drie nachten sliep hij in het ziekenhuis, aan de zijde van Sarah en Georges. "Want dat was mijn plaats, vond ik." De gewoonten helemaal weg, pas gisterochtend vond hij z'n focus op het Belgisch kampioenschap terug. Wel: het maakte allemaal niet uit. Wout van Aert ging er als een speer vandoor, pakte die vierde tricolore trui en ging snel weer naar Herentals, bij vrouw en kind. "De voorbije dagen waren echt… euh… Merci, Sarah!"
Lees verder