Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 21 januari 2021

OVERZICHT. Dit gebeurde er in de eerste uren van Joe Bidens presidentschap: omstreden beslissingen teruggedraaid, Dem...

HLN
OVERZICHT. Dit gebeurde er in de eerste uren van Joe Bidens presidentschap: omstreden beslissingen teruggedraaid, Democraten grijpen macht in Senaat
De inaugurele rede van Joe Biden, de 46ste president van de Verenigde Staten, vormde woensdag het startschot van zijn regering: presidentiële decreten, de machtsgreep in de Senaat en een spetterend concert waren slechts enkele hoogtepunten van de zinderende eerste dag van de regering-Biden.
Lees verder

Krépin Diatta op weg naar AS Monaco: vergevorderde onderhandelingen op clubniveau na miljoenenbod
Het keuzeprobleem van Philippe Clement lijkt opgelost. Krépin Diatta (21) staat op het punt om Club Brugge te verlaten. Hij nam na KV Oostende al afscheid in de kleedkamer. Destination: AS Monaco.
Lees verder

KMI voorspelt vanavond opnieuw rukwinden van 80 km/uur of meer
De regenzone met felle rukwinden tot 100 kilometer per uur trekt tijdens de vroege ochtend weg naar het oosten. Na zonsopgang gaat de wind snel liggen. Overdag blijft het grotendeels droog en zijn er soms brede opklaringen. Vanavond zijn echter opnieuw rukwinden mogelijk.
Lees verder

Bestuurders onder invloed krijgen sleutelhanger met naam overleden kind
De bobsleutelhanger voor bestuurders die bij een alcoholcontrole negatief blazen, is algemeen bekend. Vanaf komend weekend geeft de politie ook een sleutelhanger aan wie te veel gedronken heeft, maar dan wel eentje met de naam van een in het verkeer overleden kind. De "niet-bobsleutelhangers" zijn een initiatief van de organisatie Ouders van Verongelukte Kinderen, met steun van het verkeersinstituut Vias.
Lees verder

Is het beter 'Op Een Ander'? VIJF stuurt gezinshoofd naar ander huishouden in nieuw programma
Wat gebeurt er als één gezinshoofd een week van familie wisselt? Dat is het uitgangspunt van 'Op een Ander', een nieuw VIJF-programma waarin de Vlaamse huishoudens anno 2021 én hun rolpatronen openhartig in vraag worden gesteld en getoond zal worden naar hoe anderen hun 'NV gezin' draaiende houden. Alle markante verschillen tussen de hedendaagse Vlaamse gezinnen zullen daarbij in de verf worden gezet.
Lees verder

VIJF stelt prangende vraag: is het 'Op een Ander' beter of slechter?
Wat gebeurt er als één gezinshoofd een week van familie wisselt? Dat is het uitgangspunt van 'Op een Ander', een nieuw VIJF-programma waarin de Vlaamse huishoudens anno 2021 én hun rolpatronen openhartig in vraag worden gesteld en getoond zal worden naar hoe anderen hun 'NV gezin' draaiende houden. Alle markante verschillen tussen de hedendaagse Vlaamse gezinnen zullen daarbij in de verf worden gezet.
Lees verder

OVERZICHT. Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen en andere parameters dalen traag verder
Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land is in de periode tussen 11 en 17 januari opnieuw gedaald in vergelijking met de week ervoor. De andere parameters dalen eveneens, maar ook daar gaat het traag. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Drie soldaten komen om bij helikoptercrash in staat New York
Drie soldaten van de National Guard zijn woensdagavond lokale tijd omgekomen bij een helikoptercrash in de buurt van Rochester, in de Amerikaanse staat New York. Dat melden de plaatselijke ordediensten.
Lees verder

Hugo Camps begrijpt niets van nieuwe kans voor Lamkel Zé: "Antwerp is pas nu een club van hooligans"
Onze columnist Hugo Camps kan maar niet begrijpen dat Didier Lamkel Zé plots aan de aftrap stond bij Antwerp. Daar verandert zijn winning goal niets aan. "En dat is dan de oudste club van het land met nummer 1. Hoe diep kun je zakken in de honger naar ­punten?"
Lees verder

Eveline Hoste in 'Missie Callcenter': "Ik vond mezelf ook nog mooi toen ik veertien kilo zwaarder was"
Kunnen dikkere mensen ook mooi zijn? Deze vraag krijgt Eveline Hoste (39) in het belcentrum van 'Missie Callcentrum' voorgeschoteld.
Lees verder

Spaanse kranten zien exit naderen voor Zidane na nederlaag van de schande: "Het einde van een cyclus"
Que bochorno. Wat een schande. De blokletters in de Spaanse kranten zijn niet mals voor Real Madrid na de smadelijke uitschakeling in de achtste finalesvan de Copadel Rey tegen derdeklasser CD Alcoyana. "De cyclus van Zidane bij dit Real is rond."
Lees verder

Biden en Harris ontvangen felicitaties van over de hele wereld
Leiders van over de hele wereld hebben de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden gefeliciteerd. Premier Alexander De Croo verstuurde al snel na de eedaflegging zijn gelukwensen aan Biden en zijn vicepresident Kamala Harris.
Lees verder

Michaël R. Roskam: "Op financieel vlak viel het in 2020 flink tegen"
Ook bij regisseur Michaël R. Roskam (48) gooide corona vorig jaar roet in het eten. Twee Amerikaanse projecten gingen uiteindelijk niet door, op de biopic over Sylvia Kristel is het voorlopig nog steeds wachten. Dat vertelt de regisseur in Het Nieuwsblad.
Lees verder

IN KAART. België kleurt weer groen, behalve Limburg en Henegouwen. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het aantal coronabesmettingen in ons land daalt nog slechts licht met 6 procent. Limburg registreert het grootste aantal nieuwe infecties met Covid-19 ten opzichte van de week ervoor, terwijl Brussel nu de grootste daling noteert. Het negatieve effect van de teruggekeerde reizigers lijkt daar uitgedoofd. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Hein Vanhaezebrouck rekent op kersverse papa Kums
Sven Kums en zijn vrouw Caroline verwelkomden dinsdag Arthur, broertje voor Juliette, na een thuisbevalling. "Wat ben ik trots op hen", postte hij bij deze foto.
Lees verder

Aantal verklikkingen bij de fiscus lag nog nooit zo hoog: "Burgers moeten ook beter beschermd worden tegen onterechte klachten"
Belastingfraude wordt steeds vaker verklikt. Denk aan een jaloerse concurrent of ex-partner met wie je een conflict hebt. Het grote probleem? De melders kunnen momenteel niet gestraft worden, als hun klacht onterecht blijkt te zijn. Maar wat met de bescherming van verklikkers die anoniem willen blijven? Onze belastingexpert licht toe. "Met het stijgend aantal klachten in ons land is een wettelijk kader hoe langer hoe meer een noodzaak."
Lees verder

Transfer Talk. Uitleenbeurt Colassin naar Zulte Waregem is rond
Tot gisteravond laat is er onderhandeld over Antoine Colassin. Zulte Waregem zal de 19-jarige aanvaller voor vijf maanden huren zonder aankoopoptie. Colassin maakte vorig jaar in zijn eerste vier matchen drie doelpunten, maar raakte nadien geblesseerd. Dit seizoen is het jeugdproduct hoogstens invaller. Hij heeft nog maar 166 minuten gespeeld. Bij Essevee, dat niet veel fitte spitsen heeft op dit moment, zal Colassin meer speelkansen krijgen.
Lees verder

KOERS KORT. Bart Wellens krijgt kans als ploegleider in de WorldTour
Intermarché - Wanty Gobert zet dit jaar de stap naar de WorldTour en dus wordt er ook in het personeelsbestand wat geschoven. Zo zal de ploeg onder meer Bart Wellens inschakelen als ploegleider op de weg. De 42-jarige ex-wereldkampioen veldrijden is momenteel ploegleider bij Tormans - Wanty Gobert, maar zal komende zomer zijn plaats in de omkadering van de wegploeg krijgen tijdens onder meer het Criterium du Dauphiné. Wellens zal ook in andere wedstrijden een plaats krijgen in de volgwagen van sportieve baas Hilaire Van der Schueren.
Lees verder

Op zoek naar een nieuwe job? Dubbelcheck je cv op deze 'typische' fouten
Als je het aan rekruteerders vraagt, dan vinden veel mensen het blijkbaar nog steeds moeilijk om een goed cv af te leveren. Jammer, want het is je belangrijkste visitekaartje om ergens een voet tussen de deur te krijgen. Jobat.be somt op welke klassieke 'fouten' je beter vermijdt.
Lees verder

Eén haalt 'Windkracht 10' van onder het stof
Vanaf vanavond kan je op Eén kijken naar de reeks 'Windkracht 10'. Het is al van 2004 geleden dat de serie nog eens te zien was op Eén. Dat schrijft het Nieuwsblad.
Lees verder