Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 21 januari 2021

Overheid hakt midden maart knoop door, maar festivalorganisatoren kijken al hoopvol vooruit: “We gaan voor een volw...

HLN
Overheid hakt midden maart knoop door, maar festivalorganisatoren kijken al hoopvol vooruit: "We gaan voor een volwaardige editie, maar houden ook rekening met minder"
Kunnen we deze zomer wel weer met een frisse pint in de hand genieten op de festivalweides? Minister-president Jan Jambon (N-VA) maakte recent bekend dat de Vlaamse regering midden maart klaarheid wil scheppen over de festivalzomer. Wij legden ons oor al eens te luister bij de grootste festivals uit het Waasland en de regio rond Dendermonde. Dat de goesting na een sabbatjaar groot is, staat buiten kijf. Maar wat is er mogelijk?
Lees verder

Carole Baskin blij dat aartsrivaal Joe Exotic geen gratie kreeg, maar: "Ik voel me nog steeds niet veilig"
Hun jarenlange vete werd uitgebreid gedocumenteerd in de Netflix-reeks 'Tiger King', maar nu Joe Exotic (57) achter de tralies zit én blijft, is de rust wat weergekeerd voor z'n rivale Carole Baskin (59). Dat vertelt ze in een gesprek met Metro UK.
Lees verder

Franse overheid belooft steun aan Eurostar
De Franse overheid zal met steun over de brug komen voor Eurostar, het bedrijf dat de hogesnelheidslijn tussen Londen en het Europese vasteland uitbaat. Dat heeft de Franse minister van Transport Jean-Baptiste Djebbari donderdag beloofd. Eurostar verkeert in zware financiële moeilijkheden: door de coronacrisis is de vraag naar reizen helemaal ingestort.
Lees verder

Productie iPhone 12 mini teruggeschroefd door populariteit Pro
Apple zou de productie van de iPhone 12 mini hebben teruggeschroefd door de grote vraag naar de duurdere iPhone 12 Pro. Dat meldt vaknieuwssite Cult of Mac, op basis van informatie van analisten van investeringsbank Morgan Stanley.
Lees verder

"Ruggengraatloze klootzakken": Britse artiesten zijn dupe van brexit en eisen een oplossing
Schaamteloos, verwoestend en weerzinwekkend. Dat vindt de Britse muziekindustrie van een nieuwe visumplicht voor artiesten, die de brexit met zich meebrengt. Dat maakt touren niet alleen eindeloos complex, maar ook veel duurder.
Lees verder

Chinese auto's steeds populairder: hoe veilig zijn ze? En hoe zit het met het rijplezier? Onze auto-expert doet de test
Er goed uitzien en veel waar voor je geld bieden: het is nog geen garantie op een goede rijervaring. Daarom voelt onze auto-expert twee Chinese nieuwkomers aan de tand. Hoe betrouwbaar zijn ze? En zou je de aankoop moeten overwegen?
Lees verder

Indonesië staakt zoektocht naar slachtoffers vliegramp
Indonesië stopt met het zoeken naar slachtoffers van de recente vliegtuigcrash met 62 doden. De zoektocht naar de tweede zwarte doos van de Boeing 737-500 van Sriwijaya Air gaat wel door.
Lees verder

Kappers en schoonheidsspecialisten eisen duidelijkheid van Overlegcomité: "Grens voor versoepelingen is veel te streng"
De kappers en schoonheidsspecialisten vragen morgen duidelijkheid over wanneer ze mogen heropenen van het Overlegcomité, het orgaan waarin de verschillende regeringen in ons land overleg plegen. Om de verspreiding van het coronavirus te te gaan, zijn ze ondertussen weer bijna drie maanden dicht.
Lees verder

Britse Glastonbury Festival ook in 2021 geannuleerd door coronacrisis
Glastonbury, één van de grootste muziekfestivals van Groot-Brittannië en bij uitbreiding Europa, wordt in 2021 opnieuw geannuleerd door de coronapandemie. Dat heeft de organisatie donderdag laten weten.
Lees verder

Glastonbury Festival ook in 2021 geannuleerd door coronacrisis
Glastonbury, één van de grootste muziekfestivals van Groot-Brittannië en bij uitbreiding Europa, wordt in 2021 opnieuw geannuleerd door de coronapandemie. Dat heeft de organisatie donderdag laten weten.
Lees verder

Hoe een kale keeper van 41 jaar het duizend keer rijkere Real Madrid weerstond
Bijna twee weken geleden ontplofte de selectie van Alcoyano van vreugde toen Real Madrid geloot werd als tegenstander in de Spaanse beker. Spelen tegen de Koninklijke, dat was een droom voor de derdeklasser. Niemand dacht aan winnen, tot gisteravond.
Lees verder

Man (66) weigert snelheidsboete te betalen: "Trajectcontrole is discriminerend. Wie halfweg woont kan 120 per uur rijden"
Een man uit Nijlen weigert zijn boete te betalen die hij kreeg voor een snelheidsovertreding op de Lierse Steenweg in Grobbendonk. Die snelheidsovertreding werd geregistreerd door trajectcontrole, maar dat controlesysteem vindt de man discriminerend. "Wie halfweg het traject woont kan 120 per uur rijden."
Lees verder

Onverwachtse blikvanger op de inauguratie van Biden? De wanten van Bernie Sanders (+9 lookalikes om te shoppen)
Bij de inauguratie ging veel aandacht naar de outfits van de aanwezigen. De turquise jurk van Jill Biden, Kamala Harris en Michelle Obama in 't paars, Lady Gaga die een grote broche van een gouden vredesduif droeg. Maar het was een zeer onverwachte gast die hen wist af te troeven: Bernie Sanders. Vooral zijn opvallende wollen wanten stalen de show. Wij zochten er ook enkele uit. Die komen goed van pas, aangezien de temperaturen de komende dagen weer een duik nemen.
Lees verder

"Politie treft Gladbach-spits Embolo aan op coronafeestje met vijftien schaars geklede vrouwen"
Breel Embolo is het onderwerp van gesprek in Duitsland. De politie van Essen beweert dat de spits van Borussia Mönchengladbach aanwezig was op een illegaal feest in een café in diezelfde stad. Embolo en Gladbach ontkennen het verhaal in alle toonaarden.
Lees verder

OVERZICHT. Meer dan 140.000 vaccins toegediend in België, 370.000 vaccins geleverd
De strijd tegen het coronavirus is nog niet gewonnen, maar er is perspectief. Tegen september van dit jaar moet de hele Belgische bevolking gevaccineerd zijn, in Vlaanderen mogelijk zelfs tegen de zomer. Ook elders moet massale vaccinatie voor groepsimmuniteit helpen zorgen. Op deze pagina houden we u continu op de hoogte van de vaccinaties in eigen land en in het buitenland. Ook ontdekt u waar u zich binnenkort kan laten vaccineren.
Lees verder

De hoop groeit bij de festivalorganisator: "De scenario's liggen klaar. Desnoods met sneltestdorp naast het terrein"
Een volwaardige affiche of een lightversie? Mét sneltesten aan de ingang als het moet. Festivalorganisatoren leven op hoop nu de vaccinatiecampagne op dreef komt en het overgrote deel van de Vlamingen mogelijk nog voor de zomer gevaccineerd kan worden. Maar komt dat op tijd? "Uiterlijk midden maart valt een beslissing over de zomerfestivals", zegt Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA). Maakt de knagende onzekerheid de organisatie wel mogelijk? Hoe ver staan ze met de planning en zijn er al groepen geboekt? Wij hielden een rondvraag.
Lees verder

We vieren Internationale Knuffeldag: waarom knuffels zo belangrijk zijn en hoe we ze kunnen compenseren in een lockdown
Slapen moeten we. Eten moeten we. Drinken moeten we. Maar knuffelen evenzeer. Dat is intussen wel duidelijk, want in coronatijden hebben we allemààl huidhonger. Hoe komt dat eigenlijk? Naar aanleiding van de Internationale Knuffeldag leggen een dokter, psycholoog, relatietherapeut en seksuoloog uit waarom aanrakingen zo belangrijk zijn. En vooral: hoe we het gemis aan fysiek contact kunnen compenseren. "Extra zelfzorg kan dan tijdelijk verlichting brengen."
Lees verder

Tientallen arrestaties bij razzia tegen maffia in Italië
Bij een spectaculaire operatie tegen de maffia hebben speurders in verscheidene delen van Italië tientallen verdachten opgepakt. Onder de arrestanten zijn zowel vermoedelijke bazen van de 'Ndrangheta uit Calabrië als ondernemers, ambtenaren en politici.
Lees verder

Nu teambuilding niet meer kan, de coronaproof versie: "Dit brengt een nieuwe vibe op de werkvloer"
Nieuw op de virtuele werkvloer: de coronaproof teambuilding. Want Covid-19 mag het jaarlijkse bedrijfsfeest, de teambuilding of de kerstdrink dan wel in het water hebben doen vallen, bedrijven zijn niet van plan om die informele momenten helemaal van de agenda te schrappen. "We missen collega's, we willen weten hoe het écht met de persoon achter het e-mailadres gaat", klinkt het.
Lees verder

Toekomstige kantoren Vlaamse overheid voorzien werkplek voor helft van personeel
De Vlaamse overheid zal bij toekomstige kantoren nog voorzien in een werkplek voor 50 procent van het aantal personeelsleden. Die maatregel past in de centralisatie van de Vlaamse overheidsdiensten en de opmars van het telewerk. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) op een vraag van CD&V-parlementslid Stijn De Roo.
Lees verder