Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 26 januari 2021

OPROEP. Ben of ken jij een student met mooie of ambitieuze plannen? Laat het ons weten!

HLN
OPROEP. Ben of ken jij een student met mooie of ambitieuze plannen? Laat het ons weten!
Het zijn barre tijden, niet in het minst voor onze jongeren. Zij missen vandaag een pak momenten en onvergetelijke ervaringen in hun studententijd. Voor een artikel in 'Het Laatste Nieuws' en op HLN.be zoeken we naar jongeren die de moed niet laten zakken en vooruitkijken naar een tijdperk ná corona. Die al plannen op papier hebben voor een eigen onderneming. Of voor een verre reis.
Lees verder

Slachtoffer seksueel misbruik is 'Australiër van het jaar': "Ik verloor mijn maagdelijkheid aan een pedofiel"
De 26-jarige Grace Tame is uitgeroepen tot 'Australiër van het jaar'. Ze wint de award voor haar inzet voor slachtoffers van seksueel misbruik. Tame kon een lange tijd niet praten over de traumatische ervaring die ze op haar vijftiende doormaakte, door een archaïsche Tasmaanse wet, die zogenaamd moest helpen de identiteit van de slachtoffers te beschermen. Grace trok naar het Tasmaanse hooggerechtshof om de wet te veranderen, en won. De Australische premier Scott Morrison reikte haar de award uit in de hoofdstad Canberra.
Lees verder

Billie Eilish nam al dieetpillen op haar 12de: "Altijd geworsteld met mijn lichaam"
Billie Eilish (19) sprak deze week openlijk over haar langdurige strijd met haar zelfbeeld. Zo bekende ze onder andere dat ze op haar 12 jaar al dieetpillen nam omdat ze zichzelf te dik vond.
Lees verder

Datingapp Grindr krijgt mogelijk 10 miljoen euro boete voor schending privacyregels
De Noorse privacytoezichthouder wil Grindr een boete opleggen van 10 miljoen euro voor het niet volgen van de Europese privacyregels. Grindr zou gegevens van gebruikers met derden hebben gedeeld zonder daarvoor toestemming te vragen.
Lees verder

Italiaanse premier Giuseppe Conte heeft ontslag genomen
De Italiaanse premier Giuseppe Conte heeft vandaag na het uiteenvallen van zijn coalitie president Sergio Mattarella zijn ontslag aangeboden. Het staatshoofd heeft het ontslag aanvaard en Conte gevraagd de lopende zaken te beheren, zo heeft het Italiaanse presidentschap bekendgemaakt.
Lees verder

Hoe Anderlecht in alle stilte zijn licentie redde: aandeelhouders vinden eerste akkoord over kapitaalsverhoging van 5 miljoen euro
Op Anderlecht is een eerste stap in de goede richting gezet om uit de financieel precaire situatie te klauteren. De aandeelhouders hebben gisteren een akkoord gevonden over een eerste kapitaalsverhoging van vijf miljoen euro, waardoor "de licentie verzekerd is", dixit Etienne Davignon.
Lees verder

Ministerieel besluit gepubliceerd: dit zijn de definitieve regels rond het reisverbod
Afgelopen vrijdag kondigde het Overlegcomité een reisverbod voor niet-essentiële reizen af. Dat verbod zal morgen (27 januari) ingaan. Lees hier wat er precies in het ministerieel besluit staat, dat vandaag gepubliceerd werd.
Lees verder

Mathieu van der Poel blikt vooruit op WK: "Sterkste renner zal snel vooraan zitten"
Volgt Mathieu van der Poel zichzelf op als wereldkampioen veldrijden? Antwoord op die vraag krijgen we zondag. De Nederlander blikt nu al vooruit. "De sterkste renner zal snel vooraan zitten", zei 'MVDP' toen hij nog op stage was in Spanje.
Lees verder

IN BEELD. The day after in Nederland: zo zwaar gingen de relschoppers tekeer
Gisterenavond maakten relschoppers het opnieuw bont in verschillende Nederlandse steden. Ook in Rotterdam waren de vernielingen niet te overzien. The day after maten de inwoners er de schade op. Wij maakten een overzicht van de opvallendste beelden.
Lees verder

Israël maakt nieuwe songfestivalinzending bekend
Israël heeft als tweede land de nieuwe inzending voor het Eurovisiesongfestival bekendgemaakt. Zangeres Eden Alene zal tijdens het liedjesfestijn in mei het nummer 'Set Me Free' gaan zingen.
Lees verder

Huis isoleren ongeveer 1.000 euro duurder dan vorig jaar
De isolatie van een gemiddelde eengezinswoning is vandaag ongeveer 1.000 duurder dan midden vorig jaar. Door corona is de prijs van de grondstof van de belangrijkste isolatiematerialen fors gestegen. Dat meldt de Belgische beroepsvereniging van bouwhandelaars Fema dinsdag in een persbericht.
Lees verder

Twitter neemt Nederlandse nieuwsbrievendienst Revue over
Twitter heeft Revue overgenomen. Dat is een Nederlandse dienst die gebruikers in staat stelt om nieuwsbrieven te maken en daar geld mee te verdienen. Revue blijft na de overname zelfstandig bestaan en de Pro-versie is voortaan gratis.
Lees verder

E3 Saxo Bank Classic zonder publiek en VIP's: "We kunnen niet blijven wachten"
Er komt na de afgelasting van vorig jaar dit wielerseizoen wel een E3 Harelbeke, of E3 Saxo Bank Classic. De organisatoren namen het besluit om op vrijdag 26 maart toch te organiseren, maar dit onder strikte coronamaatregelen. Dat wil zeggen zonder publiek en dus ook zonder 5.000 VIP's.
Lees verder

Schone schijn, affaires en pijnlijke blunders: Canvas toont andere kant van powerkoppel Ronald & Nancy Reagan
De geestelijke vader van Donald Trump. Zo wordt Ronald Reagan zaliger genoemd door Matt Tyrnauer, maker van de reeks 'The Reagans' op Canvas, die dinsdagavond in première gaat. "Allebei zagen ze het presidentschap als hun ultieme filmrol", stelt hij. De reeks kijkt achter de schermen van het Witte Huis, die onder het bewind van het koppel vooral een pr-machine was waar schone schijn belangrijker was dan inhoud. "Nancy domineerde. Wanneer zij in volle economische crisis nieuw porselein wilde ter waarde van een kwart miljoen euro, dan gebeurde dat."
Lees verder

Aanrijding op de E40: een slachtoffer ter plaatse overleden
Een automobilist is vanmiddag om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de E40 in Sterrebeek. De passagier zat gekneld in de wagen en moest door de brandweer worden ontzet.
Lees verder

Circulaire woning van Peter en Evelien toont bouwmethode van de toekomst: "Bijna alles kan uit elkaar om te hergebruiken"
Met water alleen is de 15 meter hoger centrale muur in het huis van Peter (43) en Evelien (38) te herleiden tot modder. Eigenlijk kan zowat de hele woning in een wip uiteen gehaald worden, om een nieuwe indeling te creëren of om de materialen elders te hergebruiken. Maak kennis met het circulaire bouwen, een methode die snel aan populariteit wint en het milieu veel minder belast. Onze woonexpert Björn Cocquyt ging er een kijkje nemen.
Lees verder

Verliezen verboden, Antwerp: zonder Haroun, Mbokani én nu ook Buta is het al van moeten voor Vercauteren
Hij zal toch eens gevloekt hebben, Frank Vercauteren. Vanavond op Eupen – in, laat ons eerlijk zijn, een match die Antwerp moét winnen – kan hij nog steeds niet rekenen op Faris Haroun en Dieumerci Mbokani. Bovendien kwam daar gisteren Aurélio Buta bij. De Portugees testte positief op corona en moet in quarantaine.
Lees verder

Komt er strenger exportbeleid van coronavaccins? Europese Unie vertrouwt AstraZeneca niet
De Zweeds-Britse farmaceut AstraZeneca zegt het eerste kwartaal van dit jaar miljoenen vaccins minder te kunnen leveren aan Europese lidstaten vanwege een productievertraging. Maar binnen de EU bestaan grote twijfels over die lezing. De vrees bestaat dat de vaccins misschien zijn geleverd aan niet-Europese landen. De EU overweegt nu een exportvergunning voor coronavaccins.
Lees verder

Transfer Talk. Bundu officieel naar Kopenhagen - Saint-Etienne wil Deli - Celta toont interesse in Henry én Juklerød
Mustapha Bundu (23) is officieel een speler van FC Kopenhagen. De man uit Sierra Leone wordt door paars-wit tot het einde van het seizoen uitgeleend. Kopenhagen dwong wel een (hoge) aankoopoptie af. Anderlecht wil zijn kern verder afslanken. Voor Zakaria Bakkali (24) is er belangstelling uit de Nederlandse competitie - Sparta Rotterdam wil hem - en vanuit Amerika. Hij zit in de B-kern. Nany Dimata (23) geniet belangstelling uit de Serie A. (PJC)
Lees verder

De Zeven Vragen aan Zuhal Demir: stel hier jouw vraag aan de Vlaamse minister van N-VA
Zaterdag zie je op HLN.be opnieuw een aflevering van ons online programma De Zeven Vragen. Daarin stelt Hannelore Simoens, politiek journaliste bij VTM NIEUWS, zeven scherpe en originele vragen aan een politicus. Deze week is dat Zuhal Demir, Vlaams minister van Omgeving, Justitie, Toerisme en Energie. En jij kan zelf ook een vraag inzenden.
Lees verder