Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 25 januari 2021

Op meerdere plaatsen in Nederland opnieuw grimmig protest tegen avondklok

HLN
Op meerdere plaatsen in Nederland opnieuw grimmig protest tegen avondklok
Op meerdere plekken in Nederland zijn demonstranten gisteravond tegen de avondklok de straat opgegaan. Er zijn incidenten gemeld in Den Haag, Venlo, Enschede, Tilburg, Stein, Arnhem, Apeldoorn, Oosterhout en Breda. De sfeer is grimmig. Zo werd een scooter in brand gestoken, schieten jongeren vuurwerk af en gooien ze met stenen en brengen vernielingen aan.
Lees verder

LIVE. AA Gent heeft gewonnen spel in Leuven: Bukari maakt er nu ook 0-3 van!
• Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • King Power at Den Dreef • Kaapt AA Gent de drie punten weg in Leuven?
Lees verder

LIVE. Correa zet Atlético en Carrasco helemaal op rozen
• La Liga • Aftrap: 21u • Atlético Madrid-Valencia • Atlético is de fiere leider, Valencia staat slechts 14de
Lees verder

AA Gent tankt vertrouwen met knappe 0-3-zege bij OH Leuven
Deugddoende zege voor AA Gent, vanavond aan Den Dreef in Leuven. De mannen van Hein Vanhaezebrouck haalden het met afgetekende 0-3-cijfers, na goals van Mohammadi, Kums en Bukari. Zo mogen de Buffalo's stilaan weer wat naar boven beginnen te kijken, terwijl OHL nalaat om een stek in de top vier te claimen.
Lees verder

Uittredend president Portugal herverkozen in eerste ronde verkiezingen
Marcelo Rebelo de Sousa, de uittredende president van Portugal, is zondag herverkozen bij de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. Dat blijkt uit verscheidene prognoses van lokale televisiestations. Op de tweede plaats komt het socialistische ex-europarlementslid Ana Gomes, op de derde plaats de extreemrechtse kandidaat André Ventura.
Lees verder

Atlético en Carrasco rekenen in tweede helft af met Valencia, kloof met Real bedraagt weer 7 punten
Atlético Madrid heeft de thuiswedstrijd tegen het geplaagde Valencia tot een goed einde gebracht. Los Colchoneros kwamen op achterstand, maar João Félix zette de scheve situatie met een doelpunt en een assist recht. Op zo'n twintig minuten van het einde legde de ingevallen Angel Correa de 3-1-eindstand vast. Atlético - met Carrasco de hele wedstrijd tussen de lijnen - breidt z'n voorsprong op eerste achtervolger Real zo weer uit tot zeven punten.
Lees verder

De week van Big Brother: een nieuwe huismeester, de blijde intrede van Michel en de problemen van Jill
Ook deze week tuurden wij binnen bij de bewoners van Big Brother. En wat we daarvan vonden, lees je hier!
Lees verder

Moreau ontkent aantijgingen waarvoor hij is aangehouden in zaak-Nethys
Stéphane Moreau, de aangehouden ex-baas van het Luikse bedrijf Nethys, erkent geen enkele beschuldiging die hem ten laste is gelegd. Hij ontkent "ten stelligste elke inbreuk", zo blijkt uit een persmededeling die zijn advocaat Adrien Masset zondag naar Belga heeft gestuurd.
Lees verder

Biden belt Franse president Macron als eerste leider van EU-land
De nieuwe Amerikaanse president Joe Biden en zijn Franse ambtgenoot Emmanuel Macron hebben vastgesteld dat hun standpunten over grote internationale dossiers als de coronapandemie en de klimaatkwestie dicht bij elkaar liggen. Dat meldt het Elysée, nadat Macron zondag als eerste leider in de Europese Unie met Biden had gebeld.
Lees verder

Spektakel in de topper tussen Club en Genk, de Waalse clash en een bitsige strijd onderin: bekijk hier de samenvattingen van de 23ste speeldag
Speeldag 23 staat in de geschiedenisboeken. Club Brugge loopt nog wat verder weg van de concurrentie en heeft nu al twaalf punten voorsprong op eerste achtervolger Racing Genk. Standard toonde zich de betere van Charleroi in de Waalse derby, terwijl Antwerp thuis duur puntenverlies leed tegen een fris Oostende. Onderaan gaat de strijd voor het behoud onverbiddelijk voort. Cercle Brugge gaf de rode lantaarn door aan Waasland-Beveren en ook Moeskroen boekte een broodnodige driepunter. Herbeleef hier de wedstrijden!
Lees verder

Tientallen doden bij aanvallen op militaire basissen in Mali
In Mali zijn gisteren zes soldaten en een dertigtal strijders gesneuveld bij gecoördineerde, gelijktijdige aanvallen op twee militaire basissen. Dat melden regeringsbronnen. De aanvallen van de onbekende terroristische groeperingen viseerden de basissen van Boukessi en Mondoro in het centrum van het land.
Lees verder

Colombiaanse partij Farc verandert van naam
De ex-guerillas van de Farc hebben elke connotatie met hun oorlogsnaam verbroken en hun politieke organisatie omgedoopt tot Partido Communes. Dat is zondag beslist op het tweede congres van de partij sinds de ondertekening van de vredesakkoorden in 2016.
Lees verder

LIVE. "Biden verlengt reisbeperkingen voor Europeanen" - Oxfam: "Pandemie doet economische ongelijkheid bovenmatig toenemen"
Nu de Britse variant van het coronavirus in ons land duidelijk in opmars is, zijn we in een derde golf aangekomen. Dat zegt testexpert en professor Herman Goossens in VTMNIEUWS. Intussen stijgen de ziekenhuisopnames en het aantal besmettingen met het coronavirus weer in heel het land. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. Veel huisartsen al gevaccineerd met zesde dosis woonzorgcentra - "Biden verlengt reisbeperkingen voor Europeanen"
Nu de Britse variant van het coronavirus in ons land duidelijk in opmars is, zijn we in een derde golf aangekomen. Dat zegt testexpert en professor Herman Goossens in VTMNIEUWS. Intussen stijgen de ziekenhuisopnames en het aantal besmettingen met het coronavirus weer in heel het land. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

World Economic Forum deze week virtueel en later dit jaar in Singapore
Het World Economic Forum (WEF) zou normaal gesproken deze week in het Zwitserse Davos plaatsvinden, maar door de coronapandemie is de topbijeenkomst dit jaar in mei in Singapore. Als alternatief is er deze week wel een virtuele bijeenkomst, de Davos Agenda.
Lees verder

Studie VUB: "Brusselse migratie zorgt voor internationalisering in Vlaamse Rand"
De gemeentes van de Vlaamse Rand hebben een karakter dat veel minder 'Vlaams' is dan andere gemeenten in Vlaanderen. De BRIO-onderzoeksgroep van de Vrije Universiteit Brussel heeft aangetoond dat de aanwezigheid van Brussel zorgt voor meer migratie en verhuisbewegingen, waardoor de Vlaamse Rand internationaler en duurder wordt.
Lees verder

Greet De Keyser in de VS: "Trumps erfenis zal nog lang blijven wegen op de politiek in dit land"
Een prachtige zonsopgang, het is bitterkoud buiten, ik zit heerlijk warm binnen aan mijn bureau dit stukje te schrijven. Het voelt goed en meteen maken delen van Amanda Gormans inauguratie-gedicht rake sprongetjes in mijn hoofd. "Het licht is er altijd, als wij dapper genoeg zijn om het te zien."
Lees verder

Hoe ziet de toekomst van Theo Francken eruit na de affaire-Kucam? "Ik ga niet zwijgen over migratie"
"Een kras op mijn ziel, maar ook op mijn carrière." Dat beseft Theo Francken na de affaire-Kucam. De zaak duwt de bokser van N-VA stevig in de touwen, net nu de strijd voor het ondervoorzitterschap van de partij loopt. Veert hij nog opnieuw recht? "Ik ben niet weg. En ik ga niet zwijgen over migratie."
Lees verder

Noa Lang met twee assists wéér de smaakmaker bij Club: "En hij zit nog maar aan 60%"
Het is dat Covid-19 voor een verbod op publiek heeft gezorgd, of er stonden rond Olympia lange files om naar Noa Lang (21) te komen kijken. Hij heeft niet toevallig van de Gouden Schoen een doel gemaakt.
Lees verder

Slangen op maandag. "Niet de hele joodse gemeenschap maakt het te bont: een minderheid maakt het de meerderheid moeilijk"
Afgelopen weekend heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever het record 'op eieren lopen' op scherp gesteld. Vanuit de imposante Mechelse Nekkerhal werd zijn nieuwjaarsspeech gestreamd naar de thuiszittende militant. Met de grootst mogelijke voorzichtigheid maakte De Wever enkele pirouettes rond de affaire-Kucam en de rol van goudhaantje Theo Francken in de affaire.
Lees verder