Doorgaan naar hoofdcontent

Ook Djokovic reageert op hele heisa rond privileges: “Mijn goede bedoelingen zijn verkeerd begrepen”

HLN
Ook Djokovic reageert op hele heisa rond privileges: "Mijn goede bedoelingen zijn verkeerd begrepen"
Novak Djokovic die in bloot bovenlijf een balletje slaat op zijn balkon van zijn hotelkamer in Adelaide. Genietend van de Australische zon. Een van de privileges van de tennistop. De iets mindere goden moeten het doen met een hotelkamer zonder balkon in Melbourne. Craig Tiley, de toernooidirecteur van de Australian Open, staat volledige achter die privileges. "Als je tot de top behoort, heb je recht op een betere deal", stelt hij. En intussen heeft ook Djokovic zelf al gereageerd op de heisa.
Lees verder

Live. Demir over zonnepanelenfiasco: "Het spijt mij zeer, ik zal er alles aan doen om het op te lossen"
De plenaire zitting van het Vlaams parlement is gestart over het verdwijnen van de terugdraaiende teller voor wie zonnepanelen heeft geïnstalleerd. U kan het debat hier live volgen.
Lees verder

Zware ontploffing in gebouw in centrum van Madrid: minstens twee doden en acht gewonden
In een gebouw in het centrum van Madrid heeft zich deze namiddag een ernstige ontploffing voorgedaan. Er zijn minstens twee mensen om het leven gekomen, meldt de burgemeester van Madrid. Dat zegt ook de krant El Pais op basis van de lokale brandweerdiensten. Ook zijn er acht gewonden gevallen.
Lees verder

Songfestivalbookmakers gaan opnieuw voor winst IJsland
Het duurt nog ruim vier maanden, maar gokgrage songfestivalfans kunnen alweer geld inzetten bij verschillende wedkantoren op de vraag wie het Eurovisie Songfestival in Rotterdam gaat winnen. En terwijl er nog maar één liedje uit is, gooien IJsland, Zweden en Bulgarije in de eerste tussenstand al hoge ogen.
Lees verder

Barcelona-trainer Koeman hoopt op strafvermindering voor Messi
Ronald Koeman, trainer van FC Barcelona, hoopt dat de schorsing van twee speeldagen voor Lionel Messi "teruggebracht" kan worden. De Spaanse voetbalbond (RFEF) legde Messi de sanctie op voor zijn rode kaart van afgelopen zondag in de finale van de Spaanse Supercup tegen Athletic Bilbao. Barcelona liet meteen weten in beroep te gaan.
Lees verder

OVERZICHT. Meer dan 125.000 vaccins toegediend in België, 285.000 vaccins geleverd
De strijd tegen het coronavirus is nog niet gewonnen, maar er is perspectief. Tegen september van dit jaar moet de hele Belgische bevolking gevaccineerd zijn, in Vlaanderen mogelijk zelfs tegen de zomer. Ook elders moet massale vaccinatie voor groepsimmuniteit helpen zorgen. Op deze pagina houden we u continu op de hoogte van de vaccinaties in eigen land en in het buitenland. Ook ontdekt u waar u zich binnenkort kan laten vaccineren.
Lees verder

Geheime zoon met ex-pornoster en jarenlange vete om Rihanna: het bewogen leven van Drake, de rapper die records blijft breken
Het zijn gouden tijden voor rapper Drake (33). Recordtijden zelfs, want de songwriter is erin geslaagd om als eerste artiest ooit meer dan 50 miljard streams te behalen op Spotify. Al meer dan tien jaar scoort Drake de ene hit na de andere, maar over z'n privéleven blijft de rapper heel gesloten. Zo probeerde hij de geboorte van z'n zoontje Adonis zo lang mogelijk geheim te houden. Een portret van de man achter het muzikale genie.
Lees verder

Fans van ex-'Thuis'-lieveling Bert Verbeke kijken uit naar z'n comeback in telenovelle 'Lisa': "Alleen maar knapper geworden"
Na z'n exit uit 'Thuis' verdween hij een tijdje van het scherm. Maar kijk, in de nieuwe telenovelle 'Lisa' - vanaf 25 januari op VTM - maakt Bert Verbeke (38) een mooie comeback. Aan de reacties op sociale media is te zien dat hij ook met die rol weer heel wat vrouwenharten zal veroveren. Ook ex-collega Janine Bischops (79) is daarvan overtuigd. "Tijdens onze 'Thuis'-dagen stonden hopen meisjes en dames voor hem in de rij."
Lees verder

Belgische autoriteiten overhandigen gestolen onthoofd Romeins beeld terug aan Italianen
De Belgische autoriteiten hebben woensdag hun Italiaanse collega's een Romeins beeld uit de 1ste eeuw voor Christus terug bezorgd dat in 2011 in Rome was gestolen en dat zich in een Brusselse antiekgalerie bevond. "De teruggave is het concrete resultaat van de inspanningen van de Economische Inspectie in de strijd tegen kunsttrafiek voor het witwassen van geld of de financiering van criminele of terroristische activiteiten", zo meldt de FOD Economie in een persbericht.
Lees verder

Dit voorspelt topeconoom voor ambtstermijn Joe Biden: "Geweld, opstanden en cyberaanvallen"
De Amerikaanse topeconoom Nouriel Roubini vergaarde wereldfaam door de kredietcrisis te voorspellen. In de zomer van 2020 voorzag hij dat Donald Trump de verkiezingen zou verliezen én zijn aanhangers zou ophitsen om in het verweer te komen tegen de uitslag. Beide voorspellingen zijn eveneens uitgekomen. Nu laat Roubini in het invloedrijke weekblad Der Spiegel zijn licht schijnen over de ambtstermijn van Joe Biden. Wat mogen we verwachten?
Lees verder

Mercedes-Benz verkocht vorig jaar in België zeven keer meer geëlektrificeerde auto's
De Duitse luxewagenbouwer Mercedes-Benz heeft vorig jaar in België 6.649 elektrische of plug-inhybrideauto's verkocht, een stijging met 613 procent ten opzichte van 2019. Daarmee had een op de vijf nieuwe wagens van Mercedes-Benz in België vorig jaar een stekker, zo heeft Pierre-Emmanuel Chartier, de topman van Mercedes-Benz Belux, woensdag gezegd in een gesprek met Belga.
Lees verder

Pfizer schroefde vaccinleveringen terug door handigheidje met zesde dosis
Farmareus Pfizer heeft de vaccinleveringen aan ons land teruggeschroefd nadat ze daar kennis hadden genomen van de handigheid om uit één flacon niet vijf maar zes dosissen vaccin te halen met de zogenaamde superspuiten. Dat geeft Sabine Stordeur (UCL), projectmanager bij de federale taskforce vaccinatie aan. "Het blijft een commercieel bedrijf, het verbaast ons dus niet", aldus Stordeur.
Lees verder

LIVE. 0-1! Suzuki mist penalty, maar krijgt nieuwe kans en faalt in tweede instantie niet
• Guldensporenstadion (16u30) • Ref: Lawrence Visser • Kortrijk heeft 29 punten, STVV 23 • Kanaries op zoek naar zes op zes
Lees verder

Albert en Charlène van Monaco pakken uit met nieuw familieportret (dat burgers kunnen kopen)
De inwoners van Monaco kunnen vanaf woensdag een nieuw officieel familieportret kopen van vorst Albert (62) en zijn gezin. Dat is bij verschillende winkels mogelijk, zo liet het paleis weten. De opbrengst van de verkoop gaat naar goede doelen in het vorstendom.
Lees verder

KIJK LIVE. Volg hier het EXTRA VTM NIEUWS
Volg de actualiteit op de voet en bekijk de nieuwsuitzendingen van VTM live via VTM GO. Heb je een nieuwsuitzending gemist? Geen zorgen, (her)bekijk hier alle nieuwsuitzendingen.
Lees verder

Football Talk. Kevin De Bruyne in 'Fans Team of the Year' - Mirallas valt uit en krijgt Sa Pinto (ex-Standard) als coach
Kevin De Bruyne (Manchester City) heeft een plaats gekregen in de UEFA.com Ploeg van het Jaar 2020, die door de voetbalfans werd samengesteld. De Europese voetbalbond heeft vandaag het winnende elftal bekendgemaakt. Champions League-winnaar Bayern München is hofleverancier met vijf spelers. Doelman Manuel Neuer, Joshua Kimmich, Alphonso Davies, Thiago Alcantara (nu Liverpool) en goalgetter Robert Lewandowski kregen een plek. Ook de onvermijdbare Cristiano Ronaldo (Juventus) en Lionel Messi (FC Barcelona) zijn van de partij, net als Sergio Ramos (Real Madrid), Virgil van Dijk (Liverpool) en Neymar (Paris Saint-Germain).
Lees verder

Trump wenst nieuwe regering geluk toe tijdens afscheidsspeech: "Ze hebben de basis om iets spectaculair te doen"
De Amerikaanse president Donald Trump heeft op de laatste dag van zijn mandaat de nieuwe regering "great luck, great success" toegewenst. De naam van zijn opvolger, Joe Biden, heeft hij echter niet genoemd in zijn afscheidsspeech op de basis Andrews.
Lees verder

Van Kim en Kanye tot Ronaldo en Rodriguez: deze 15 koppels verdienen het meest op Instagram
Cristiano Ronaldo en Georgina Rodríguez is het koppel dat het meest kan verdienen op Instagram, elke foto samen die ze posten is zo'n 750.000 euro waard. Op plaats twee staan Dwayne Johnson en Lauren Hashian. Kim Kardashian en Kanye West krijgen de bronzen medaille.
Lees verder

Europees Parlement stemt over 'recht op onbereikbaarheid'
Het Europees Parlement stemt morgen over een voorstel om werknemers het recht te geven op geregelde tijdstippen offline te zijn voor hun werkgever. Het gaat verder dan de huidige Belgische regeling, die zegt dat bedrijven over de kwestie sociaal overleg kunnen organiseren. Als het van de voorstanders afhangt, zal het voorstel niet alleen betrekking hebben op telewerkers en andere werknemers, maar ook op maaltijdbezorgers van bijvoorbeeld Deliveroo of Uber Eats.
Lees verder

Twitteraars willen weten waar Barron Trump (14) is
Nu Donald Trump definitief de deur van het Witte Huis achter zich heeft dichtgetrokken en op weg is naar Mar-a-Lago in Florida, zitten twitteraars met een prangende vraag: waar is Barron? 'The Donald' stapte met echtgenote Melania aan zijn zij naar de Marine One-helikopter, maar hun veertienjarige zoon was in geen velden of wegen te bespeuren.
Lees verder