Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 30 januari 2021

Ook BV's koesteren hun (t)huisdieren in tijden van corona: “We voeren geen gesprekken, maar op een of andere manier...

HLN
Ook BV's koesteren hun (t)huisdieren in tijden van corona: "We voeren geen gesprekken, maar op een of andere manier delen we toch emoties"
Met een huisdier ben je nooit alleen. Zeker in lockdown wapenen viervoeters en pluizige aanverwanten ons tegen eenzaamheid. "Een huisdier waakt over ons mentaal welzijn. En al zeker tijdens een crisis als deze", weten psychologen. Hond, ezel, kangoeroe, kip of kat: staatssecretaris Sammy Mahdi, kamerlid Goedele Liekens en 'Latem Leven'-koppel Hélène Nottebaert en Philippe Janssens brengen een ode aan hun ultieme 'knuffelcontact'.
Lees verder

Vercauteren is duidelijk over scorende spookrijder Lamkel Zé: "Er is nooit gesproken over een vertrek"
De harde kern wil hem kwijt en ook de kleedkamer is z'n fratsen beu. Maar Lamkel Zé schonk Antwerp wel een nieuwe driepunter. Met twee doelpunten, waaronder een absolute wereldgoal. Ook tegen Cercle Brugge was hij al van levensbelang. Allerminst een gezonde situatie bij de Great Old, maar coach Franky Vercauteren is duidelijk. "Er is met mij nooit gesproken over hem te laten gaan. Voor mij is er niet eens discussie. En ik weet ook niet of die er komt. Schrik voor de sfeer in de kleedkamer op langere termijn? Dat zien we dan wel. We zijn met de zaak bezig, maar er is een verschil tussen daarmee bezig zijn en absoluut willen dat iemand vertrekt. Hij is een speler van Antwerp, ik ben de trainer en stel hem op. Al weet ik ook wel wat er loopt en waarmee ik rekening moet houden", aldus de Antwerpse T1.
Lees verder

Flipkens geeft forfait voor voorbereidingstoernooi op Australian Open - Dagelijks 30.000 fans in Melbourne
Kirsten Flipkens (WTA 87) neemt niet deel aan de WTA Yara Classic Valley in Melbourne (hard/442.020 dollar), een voorbereidingstoernooi op de Australian Open. Flipkens heeft nog last van haar enkelblessure die ze begin januari op het WTA-toernooi in Abu Dhabi opliep.
Lees verder

Daniël (6) heeft een eetstoornis en lust maar zes dingen
Op het eerste gezicht lijkt er niets aan de hand. Daniël is een spontaan Nederlands jongetje van 6 jaar dat trots zijn zelfgebouwde legohelikopter laat zien aan 'de meneer van de krant' en de complimenten over het bouwwerkje blij in ontvangst neemt. Toch maakt zijn moeder zich zorgen.
Lees verder

Gent bant nu ook bromfietsen uit het centrum: "Lawaai, vervuiling en gevaarlijk rijgedrag"
De horeca focust al maanden op afhaal, waardoor de hoeveelheid koeriers sterk gegroeid is. In Gent zie je veel koeriers op de fiets, maar ook steeds meer op de bromfiets. Dat zint het stadsbestuur niet, omwille van het lawaai en de stank van de brommers, maar ook omwille van het roekeloze rijgedrag van vele chauffeurs. Daarom wil de stad de brommers binnenkort uit het autovrije gebied bannen.
Lees verder

Liese, Zoey en Julie inspecteren elkaars lichaam in 'Big Brother': "Mag ik eens aan jouw borsten voelen?"
Wanneer de verveling toeslaat in het 'Big Brother'-huis kunnen er zich al eens gekke taferelen voordoen. Zoey, Liese en Julie, bijvoorbeeld, besloten om elkaars lichaam van naderbij te inspecteren.
Lees verder

Gent bant nu ook bromfietsen uit centrum: "Meer lawaai, vervuiling en gevaar door de stijgende afhaalcultuur"
Doordat de horeca al maanden focust op afhaal, is de hoeveelheid koeriers sterk gegroeid. In Gent zie je veel koeriers op de fiets, maar ook alsmaar meer op de bromfiets. En dat zint de stad niet. Om het lawaai, de stank en de roekeloosheid van scooters te bannen, komt er binnenkort een bromfietsverbod in het autovrije gebied.
Lees verder

Van Bazart tot K3, deze tien artiesten dromen van terugkeer naar het podium: "Het zou weleens een orgie kunnen worden"
Er komt een dag dat het weer mag. Samen springen op een beat, lijf tegen lijf. Zij aan zij in rode pluche aan de lippen hangen van acteurs en actrices en tranen lachen aan de voeten van een comedian. Met honderden kelen tegelijk meezingen met onze favoriete hit. We willen het bijna allemaal zo graag, maar niemand zo graag als de artiesten zelf. Een leven zonder spelen is voor hen maar een half leven. Deze tien podiumkunstenaars van alle slag dromen luidop van dat glorieuze moment waarop ze weer thuis zullen komen: op de bühne, voor een publiek.
Lees verder

LIVE WK VELDRIJDEN. Vandaag al Belgisch eremetaal in eigen land? Mannen U23 en vrouwen elite aan zet
Het WK hing aan een zijden draadje, maar dit weekend vindt dan toch de strijd om de regenboogtrui plaats. Morgen nemen Wout van Aert en Mathieu van der Poel het tegen elkaar op, vandaag zijn de mannen beloften (13u30) en vrouwen elite (15u10) aan zet. Vandaag al Belgisch eremetaal in eigen land? Mis niets van de ontwikkelingen óp en naast het parcours in onderstaande liveblog.
Lees verder

Zeldzaam eerbetoon: agent die stierf na bestorming Capitool opgebaard in parlement
De kist van de politieagent die gedood werd bij de bestorming van het Capitool door aanhangers van Donald Trump zal tijdelijk opgebaard worden onder de beroemde witte koepel van het Capitool. Dat melden parlementsleden. Het gaat om een uitzonderlijk eerbetoon.
Lees verder

Football Talk. Sammy Bossut doet er na 15 jaar bij Zulte Waregem nog twee extra seizoenen bij
Ook na vijftien jaar komt er geen sleet op de relatie. Sammy Bossut (35) verlengde zijn contract bij Zulte Waregem tot 2023. De doelman zit aan 419 officiële matchen voor Essevee, met 109 clean sheets. "Onze doelman plaatst, 15 jaar na zijn eerste krabbel bij Essevee, opnieuw zijn handtekening onder een nieuw contract. De doelman speelt zo nog zeker de volgende twee seizoenen aan de Gaverbeek." Bossut kwam dit seizoen nog niet in actie. Hij viel eerst uit met een schedelbreuk, nadien koos coach Francky Dury voor Louis Bostyn onder de lat.
Lees verder

COLUMN: Lara Switten (34), mama van 3 die strijdt tegen baarmoederhalskanker: "Een uitstrijkje laten nemen is broodnodig. Het is van levensbelang"
Lara Switten is onlangs mama van drie geworden. Maar Lara heeft ook baarmoederhalskanker. Ze vertelt wekelijks in NINA hoe het met haar gaat, nu ze tegelijk haar droom en haar ergste nachtmerrie beleeft. Deze week beschrijft ze hoe ze ontdekte dat ze kanker had en hoe levensbelangrijk het kan zijn om als vrouw op tijd en stond een uitstrijkje te laten nemen. "Ieder halfjaar liet ik een uitstrijkje nemen om de aanwezigheid van afwijkende cellen tijdig op te sporen. Uiteindelijk had ik gewoon brute pech dat er een microscopisch klein kankercelletje razendsnel is gaan groeien."
Lees verder

Julian Alaphilippe en Marion Rousse verwachten eerste kindje
Julian Alaphilippe en Marion Rousse zijn in blijde verwachting van een eerste kindje. Dat meldt het Franse paar op Instagram. "We zijn blij en fier om de komst van een 'kleine ons' aan te kondigen."
Lees verder

Meghan komt niet mee met prins Harry tijdens bezoek aan het VK: "Ze willen onrust voorkomen"
Prins Harry (36) zal binnenkort eindelijk nog eens een bezoekje brengen aan het VK, om zijn grootmoeder te zien. Zijn echtgenote, hertogin Meghan (39), zal echter in de Verenigde Staten blijven.
Lees verder

In sneeuwstorm gestrand vaccinatieteam injecteert vastzittende automobilisten
Zorgverleners in de Amerikaanse staat Oregon die vast kwamen te zitten in een sneeuwstorm, hebben het beste weten te maken van de situatie. Zes coronavaccins dreigden onherroepelijk te vervallen, dus kregen gestrande automobilisten dan maar een prik.
Lees verder

Eerste hulp bij seksscènes: intimiteitscoördinatoren zijn gloednieuw en nu al onmisbaar. "Vooral actrices willen niet meer werken zonder"
"Er is niets sexy aan een seksscène", zo klinkt het mantra van zowat elk bekend gezicht in Hollywood. "In tegendeel, soms voel je je achteraf echt rot." Twee jaar nadat de eerste '#MeToo'-post gedeeld werd op Twitter is er echter nog altijd geen gebrek aan pikante vertoningen. Dat hebben we blijkbaar te danken aan intimiteitscoördinatoren. Tot voor kort een job die simpelweg niet bestond, maar vandaag steevast dé meest onmisbare persoon is op de set. "Al zijn we in Vlaanderen nog niet op dat punt", aldus Jan Verheyen.
Lees verder

Canderel of tabletje stevia in je koffie? Diëtiste gaat na of suikervervangers wel zo gezond zijn
Voor wie geen suiker wil of mag eten, kunnen zoetstoffen een handige vervanger zijn voor 'the real thing'. Maar zijn die 'zoetjes' wel zo gezond als wordt beweerd? En hoeveel mag je er van innemen dagelijks? "Zoetjes kunnen je onbewust net nog méér laten zondigen", aldus Karen Ruys van de Diabetes Liga.
Lees verder

Straatracer rijdt krantenwinkel aan diggelen: "Ik lag te daveren in mijn bed"
In de Patersstraat in Turnhout is zaterdagochtend dagbladhandel Ann totaal vernield geraakt. Een 23-jarige man scheurde met hoge snelheid door de straat. Hij verloor de controle over de wagen. De auto ramde vier ijzeren paaltjes om zich uiteindelijk in de krantenwinkel te boren. De schade is zo groot dat het pand onbewoonbaar is.
Lees verder

AA Gent wil Tissoudali, Beerschot staat open voor transfer
De kans is zeer groot dat Tarik Tissoudali (27) Beerschot nog voor het sluiten van de wintermercato zal verlaten. De Nederlands-Marokkaanse dribbelkont is in juni einde contract en schermt met een concreet voorstel van AA Gent.
Lees verder

Wegvluchtende straatracer (23) rijdt agent aan in Evergem
Gisterenavond omstreeks 22.30 uur werd er melding gemaakt van straatracers in Evergem. Een tiental personen met sportieve voertuigen was bijeengekomen in de Amerigo Vespuccilaan. Toen de politie arriveerde, vluchtten ze weg. Hierbij reed één van de bestuurders, een 23-jarige Bulgaar, een agent aan.
Lees verder