Doorgaan naar hoofdcontent

Ook Apple haalt Twitter-alternatief voor Trump-fans Parler uit appwinkel

Ook Apple haalt Twitter-alternatief voor Trump-fans Parler uit appwinkel

Na Google heeft ook Apple de app van het socialenetwerkplatform Parler uit zijn appwinkel gehaald. Parler doet niet genoeg tegen gebruikers die met geweld dreigen of zich inlaten met illegale activiteiten, vinden de technologiereuzen.

Lees verder

Brandstichting auto in Antwerpen: dader steekt zichzelf in brand

In Wilrijk is zaterdagnacht een wagen in brand gestoken. De dader liep vermoedelijk ernstige brandwonden op.

Lees verder

China wil Grote Prijs Formule 1 verplaatsen naar tweede deel 2021

Na de Grote Prijs van Australië verschuift mogelijk ook de GP van China op de kalender voor het komende Formule 1-seizoen. De organisatie van de race in Sjanghai heeft bij de Formule 1 het verzoek ingediend om naar de tweede helft van het jaar te verhuizen. De grand prix staat nu voor 11 april op het programma.

Lees verder

Zware brand in leegstaand schoolgebouw De Panne: brandweer rukt massaal uit

Een zware brand vernielde zaterdagnacht het leegstaand schoolgebouw Repos op de campus van Scholengroep Westhoek aan de Sint-Elisabethlaan in De Panne. Er was niemand aanwezig en de brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar andere gebouwen, waardoor de leerlingen maandag gewoon naar school kunnen. Hoe de brand kon ontstaan is nog niet duidelijk.

Lees verder

Grote meerderheid van Japanners is voorstander van annulering of uitstel Olympische Spelen in Tokio

Ongeveer tachtig procent van de Japanners is van oordeel dat de Olympische en Paralympische Spelen van komende zomer in Tokio geannuleerd of uitgesteld zouden moeten worden. Dat blijkt uit een opiniepeiling uitgevoerd door het persagentschap Kyodo.

Lees verder

Ook in slalom Adelboden grijpt Armand Marchant naast tweede run

Armand Marchant is er zondag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de tweede run van de wereldbekermanche slalom in het Zwitserse Adelboden. Dries Van den Broecke verscheen niet aan de start, Tom Verbeke finishte niet.

Lees verder

Frank Vandenbroucke: 'Tien miljoen extra vaccins gevraagd aan Europa'

Reizigers die besmet zijn met een potentiële mutatie van het coronavirus moeten extra gecontroleerd worden. Dat zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) zondagochtend in het duidingsprogramma De Zevende Dag.

Lees verder

Madrilenen genieten met volle teugen van zeldzame sneeuwval

Als u denkt aan het weer in Madrid, dan beeldt u zich waarschijnlijk een snikhete zomerdag in. Dit weekend is dat net iets anders, en kunnen de Madrilenen genieten van een zeldzaam sneeuwtapijt. Bekijk de sneeuwpret in de video hierboven.

Lees verder

DAKAR. Brabec wint zevende etappe bij motorrijders

De Amerikaan Ricky Brabec (Honda) heeft in de Dakar het eerste deel van de marathonetappe bij de motoren gewonnen. Brabec hield teamgenoot José Ignacio Cornejo Florimo (Honda), op 2:07, af in de zevende rit. De Chileen wordt de nieuwe leider en heeft in de stand 1 seconde voorsprong op Toby Price (KTM).

Lees verder

'Wintersolden starten in mineur'

De soldenperiode kent tot nog toe weinig succes, volgens ondernemersorganisatie NSZ. 'Dit is voor veel handelaars de laatste kans.'

Lees verder

Lara Gut-Behrami gaat bijna van de piste, maar wint toch super-G in Sankt Anton

De Zwitserse Lara Gut-Behrami heeft zondag de wereldbekermanche super-G in het Oostenrijkse Sankt Anton op haar naam geschreven.

Lees verder

Vier personen opgepakt na gijzeling in woning in Halle

Na een ontvoering en gijzeling in Halle hebben de speciale eenheden van de politie vier personen opgepakt.

Lees verder

Onderwaterbeelden tonen brokstukken Indonesisch vliegtuig op zeebodem

Vrijdag is een vliegtuig met 62 mensen aan boord neergestort in de Javazee voor de kust van het Indonesische eiland Jakarta. Op de beelden in de video hierboven ziet u de brokstukken van het wrak op de zeebodem.

Lees verder

Sanne Cant ontgoochelt niet en rijdt naar twaalfde titel op rij op BK veldrijden, ondanks sterk weerwerk van Lotte Kopecky

Geen verrassing bij de vrouwen: Sanne Cant (30) won voor de twaalfde keer op rij het nationaal kampioenschap. De Kempense reed van start tot finish aan de leiding, de tweede plaats was voor wegkampioene Lotte Kopecky die heel lang tegenspartelde, het brons ging naar Alicia Franck. Voor Cant was het haar eerste zege van het seizoen.

Lees verder

Patro Eisden beloont Stijn Stijnen met gigantisch contract: "Essentieel voor uitbouw van de club"

Coach Stijn Stijnen (39) is met Patro Eisden tot een akkoord gekomen om zijn contract te verlengen tot 2026. Dat heeft de club uit eerste nationale zondag bekendgemaakt.

Lees verder

Feyenoord klopt Sparta in Rotterdamse derby

Feyenoord heeft zondagnamiddag op de vijftiende speeldag in de Nederlandse Eredivisie de Rotterdamse derby met 0-2 gewonnen bij Sparta.

Lees verder

AUSTRALIAN OPEN. Ysaline Bonaventure neemt eerste horde in kwalificaties

Ysaline Bonaventure (WTA 122) heeft zich zondag geplaatst voor de tweede kwalificatieronde van de Australian Open.

Lees verder

KV Mechelen duwt Antwerp in zware nederlaag

KV Mechelen heeft de streekderby tegen Antwerp naar zijn hand gezet. Na een zoutloze eerste helft schakelden de Kakkers twee versnellingen hoger, met Schoofs en Hairemans als grote uitblinkers. In minder dan tien minuten scoorde Malinwa drie keer.

Lees verder

Besmettingscijfers corona stijgen weer: 'Komende week wordt cruciaal'

De kaap kondigt zich al enkele dagen aan maar zondag stierven al 20.000 mensen aan corona. Intussen stijgen de besmettingscijfers opnieuw. Komt er een derde golf voor iedereen gevaccineerd is? 'Komende week zal dat uitwijzen.'

Lees verder

Wout Van Aert wint BK Veldrijden na fenomenale onemanshow

Op het gladde en verraderlijke parcours in Meulebeke racete Wout Van Aert als een speer naar de finish. Het is de vierde keer dat Van Aert het BK wint. Achter hem eindigden Toon Aerts en Michael Vanthourenhout op het podium.

Lees verder

Yente is nog maar 17 maar wordt volgende week gevaccineerd: "Ik snap dat het niet logisch klinkt"

Hoewel zijn leeftijdsgenoten nog minstens tot de zomervakantie moeten wachten, krijgt Yente Thomas volgende week toch al een coronavaccinatie. De 17-jarige rusthuismedewerker wordt zo één van de eerste Belgische tieners die deze eer te beurt valt. "Ik voel me blij en opgewonden."

Lees verder

Somers over 'te sexy' Kaat Bollen: 'Ongehoord, we moeten hier geen kledingpolitie'

Vlaams minister van Gelijke Kansen Bart Somers (Open VLD) is verontwaardigd over de veroordeling van psychologe Kaat Bollen, die met haar 'gedrag en seksueel getinte foto's' het 'imago van haar collega's' zou schaden, aldus de Psychologencommissie.

Lees verder

Belgen downloaden massaal de app 'Signal', nu Whatsapp nieuwe regels aankondigt

De berichtenapp Signal is de meest gedownloade app in de App Store van Apple. Omdat Whatsapp nieuwe voorwaarden aankondigde, stapten veel gebruikers over op Signal.

Lees verder

Yente (17) wordt volgende week al gevaccineerd: 'Ik snap dat het niet logisch klinkt'

Hoewel zijn leeftijdsgenoten nog minstens tot de zomervakantie moeten wachten, krijgt Yente Thomas volgende week toch al een coronavaccinatie. De 17-jarige rusthuismedewerker wordt zo één van de eerste Belgische tieners die een prik krijgt.

Lees verder

Beerschot maakt het AA Gent flink lastig met gelijkspel

Beerschot en AA Gent hebben zondag in de vooruitgeschoven dertigste speeldag in de Jupiler Pro League op het Kiel 1-1 gelijk gespeeld.

Lees verder

'Nederland verlengt lockdown vrijwel zeker met minstens drie weken'

Door het stijgende aantal coronabesmettingen in Nederland zouden de scholen en niet-essentiële winkels nog minstens drie weken langer gesloten blijven. Dat meldt de NOS op basis van Haagse bronnen.

Lees verder

Politie legt familiefeest met meer dan 40 mensen zonder mondmasker stil

De politie van de regio Turnhout heeft zondagmiddag een einde gemaakt aan een groot familiefeest in Lille, in de Antwerpse Kempen. Er waren meer dan veertig mensen aanwezig en niemand droeg een mondkapje, meldt de politie op haar Facebookpagina.

Lees verder

Uitgelegd: zo krijg je in Vlaanderen je coronavaccin in één van de 120 centra

Vlaanderen heeft de blauwdruk klaar voor het oprichten van 120 vaccinatiecentra. Bedoeling is dat daar vanaf maart zonder wachttijd elke dag vlot 140.000 prikjes worden gezet. 'Maar indien nodig, kunnen we die capaciteit meer dan verdubbelen.'

Lees verder

Zestien Vlaamse organisatoren van skireizen annuleren alles tot en met krokus: 'Signaal geven'

Zestien Vlaamse organisatoren van skireizen hebben beslist om al hun reizen tot en met de krokusvakantie te annuleren. Dat meldt de groep van zestien organisaties zondagavond in een gezamenlijk persbericht.

Lees verder

Bittere pil voor Anderlecht, dat op de valreep geklopt wordt door OHL

Anderlecht is met 1-0 onderuit gegaan op het veld van OHL, alweer na een tegendoelpunt diep in het slot. Leuven, de reuzendoder van de Jupiler Pro League, blijft ongeslagen tegen de G5.

Lees verder

Schwarzenegger: 'Trump straks even irrelevant als oude tweet, democratie zoals zwaard van Conan the Barbarian'

Arnold Schwarzenegger (73) heeft in een video op Twitter gereageerd op de rellen in het Capitool van woensdag. Daarin vergelijkt de Republikein en voormalige gouverneur van Californië de rellen in het Capitool met Kristallnacht en beschrijft hij de president als 'de slechtste president aller tijden'.

Lees verder

De valse start van Operatie Vaccinatie

Net voor het weekend schonken minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) en de Taskforce Vaccinaties eindelijk klare wijn: de vaccinatiestrategie wordt versneld, de 'brede bevolking' zal vanaf juni ingeënt kunnen worden tegen covid-19. De duidelijke communicatie stond in schril contrast met de controverse de dagen voordien.

Lees verder

Philippe Clement volgt zichzelf op als Trainer van het Jaar

Philippe Clement is in het referendum van de Gouden Schoen voor het tweede jaar op rij verkozen tot Trainer van het Jaar.

Lees verder

Sex and the city krijgt vervolg, maar zonder Kim Cattrall

De populaire tv-serie Sex and the city uit de jaren negentig wordt nieuw leven ingeblazen, zo heeft HBO Max bevestigd aan Amerikaanse media. Sarah Jessica Parker, Kristin Davis en Cynthia Nixon zijn opnieuw van de partij, maar grote afwezige is Kim Cattrall, die de rol van Samantha Jones speelde.

Lees verder

Bitcoin in duikvlucht na recordopmars

De waarde van de bitcoin is flink geduikeld na een opmerkelijke opmars eerder, waarbij de digitale munt record op record stapelde. De bitcoin ging zondag en maandag met wel 18 procent omlaag tot 33.500 dollar, wat de grootste daling in twee dagen is sinds mei vorig jaar.

Lees verder