Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 25 januari 2021

Ondanks scheiding en podiumvrees maakte zij het meest succesvolle album van deze eeuw: “Adele verandert haar miseri...

HLN
Ondanks scheiding en podiumvrees maakte zij het meest succesvolle album van deze eeuw: "Adele verandert haar miserie in goud"
Geloof het of niet, het is intussen al 10 jaar geleden dat je voor het eerst hysterisch meebrulde met 'Someone Like You'. Al meer dan een decennium is Adele (32) de onbetwistbare koningin van de break up-song, en dat is op zich niet verrassend. Ze zag haar eigen huwelijk stranden en had zo'n laag zelfbeeld dat ze zichzelf volledig moest heruitvinden in 2020. "Ik was nooit voor het geluk geboren", aldus de Britse zangeres. Gelukkig maar dat ze haar miserie wist om te zetten in goud.
Lees verder

Ruimtetelescoop CHEOPS onthult uniek planetair systeem: "Eerste keer dat we dit waarnemen"
De Zwitsers-Europese ruimtetelescoop CHEOPS heeft een uniek planetair systeem onthuld, zo heeft het Europese Ruimtevaartburea ESA maandag bekendgemaakt. De vondst stelt trouwens de huidige planeetvormingstheorieën op de proef.
Lees verder

Als Covid-19 in klasjes en hoofdjes kruipt: zo leg je aan jonge kinderen tests en quarantaine uit
Wat vooral een zaak van grote mensen leek, schuift nu richting kinderen op. Covid-19 raakt hun klasjes, hoofdjes en neusjes. Hoe begeleiden we onze jeugd best bij testen, quarantaines, eventuele mondmaskers op 10 jaar? Kinderpsychologe Klaar Hammenecker beantwoordt volwassen kwesties op kleine mensenmaat.
Lees verder

Wat zijn de gevolgen van het stopzetten van het amateurvoetbal? En hoe zit het met de lidgelden? Al uw vragen beantwoord
Geen amateurvoetbal meer dit seizoen. Voor het jeugdvoetbal is er (voorlopig) wel nog een sprankeltje hoop. Wat zijn nu de gevolgen? Hoe zit het met de lidgelden? Wij beantwoorden de meest gestelde vragen.
Lees verder

Moeskroen-trainer Simao riskeert drie speeldagen schorsing voor duw aan ref
Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft beslist Jorge Simao rechtstreeks voor het Disciplinair Comité te dagen. Ter zitting dinsdag zal de bondsprocureur vier speeldagen schorsing (waarvan drie effectief) en 3.500 euro boete (waarvan 3.000 effectief) vorderen tegen de trainer van Moeskroen. Aanleiding is de rode kaart die Simao kreeg voor een duw aan scheidsrechter Lardot.
Lees verder

Kijk live of 4Elements en Team 7AM eerste punt pakken in Belgische League of Legends-competitie
In de Belgische League of Legends-competitie konden twee teams dit seizoen nog niet winnen: 4Elements en Team 7AM. Volg vanaf 19 uur live of daar verandering in komt.
Lees verder

330 mensen uit joodse wijken komen maandag opdagen voor test: "Vooral uit ultraorthodoxe gemeenschap, die misten we nog"
Nadat de 6.500 inwoners van twee Antwerpse, voornamelijk joodse wijken werden opgeroepen zich te laten testen omdat de besmettingen daar sneller de hoogte in gingen, gaf een duizendtal dit weekend al gehoor aan die vraag. Maandag kwamen nog 334 mensen uit de twee wijken opdagen in het testdorp op Park Spoor Oost. "We zijn blij dat die voornamelijk uit de ultraorthodoxe gemeenschap komen, want die misten we nog voor een representatief staal." Testresultaten zijn er nog niet.
Lees verder

Enkele honderden uit joodse wijken komen opdagen voor test: "Vooral uit ultraorthodoxe gemeenschap, die misten we nog"
Na een duizendtal inwoners uit de twee Antwerpse, voornamelijk joodse wijken dat zich afgelopen weekend liet testen, kwamen er maandag officieel 334 opdagen in het testdorp op Park Spoor Oost. "We zijn blij dat die voornamelijk uit de ultraorthodoxe gemeenschap komen, want die misten we nog voor een representatief staal."
Lees verder

Geen jeugdkoersen in België tot (minstens) 1 maart, nationale jeugdkampioenschappen veldrijden geschrapt
Jeugdrenners mogen in België niet koersen vóór 1 maart. Dat maakte Cycling Vlaanderen bekend. Dat betekent ook dat de Belgische kampioenschappen veldrijden voor de jeugd niet doorgaan.
Lees verder

Vier moedige horeca-durvers openen in volle crisis nieuwe zaak: "Stormloop komt eraan"
Je moet het maar doen én durven: in deze donkere en vooral gesloten tijden een nieuw café of restaurant opstarten. En toch bestaan ze: vier durvers over de 'opening' van hun zaak tijdens de grootste horecacrisis ooit.
Lees verder

Nederland houdt z'n hart vast voor nieuw gewelddadig protest tegen de avondklok
Nederland houdt z'n hart vast voor nieuw gewelddadig protest tegen de avondklok. Op verschillende sociale media zijn berichten opgedoken waarin wordt opgeroepen om opnieuw te protesteren. Onder meer Hengelo, Deventer en Enschede worden genoemd als potentiële locaties voor rellen. De Nederlandse politie is in opperste staat van paraatheid. "We hanteren vanavond een lik-op-stukbeleid, wat inhoudt dat we direct gaan ingrijpen en bekeuren."
Lees verder

Britse coronapatiënt Tony (73) sterft kort na emotioneel interview: "Ik mis mijn vrouw verschrikkelijk"
Londen is momenteel het epicentrum van de coronapandemie in het Verenigd Koninkrijk. In de Britse hoofdstad liggen meer dan 7.000 coronapatiënten in het ziekenhuis. Ongeveer een op de zes ligt op intensieve zorg en wordt beademd. In een hartverscheurende documentaire toont de Britse zender Sky News de gruwel in het Royal Free Hospital en het Barnet Hospital in Londen.
Lees verder

AstraZeneca krijgt verminderde levering niet uitgelegd aan Europese Unie: "Juridische stappen niet uitgesloten"
Het zit er bovenarms op tussen de Europese Unie en AstraZeneca. Nog voor het coronavaccin van de Brits-Zweedse farmareus een officiële goedkeuring voor de Europese markt heeft gekregen, meldde het bedrijf vorige week dat het de komende weken aanzienlijk minder dosissen zal leveren dan overeengekomen is. Vandaag volgde spoedoverleg met de Europese Commissie, maar "de antwoorden van het bedrijf zijn tot nog toe niet bevredigend", verklaarde de bevoegde Europees commissaris na afloop. Vanavond volgt een tweede gesprek.
Lees verder

Afzettingsproces Trump in Senaat start op 9 februari
De formele aanklacht tegen de Amerikaanse oud-president Donald Trump verhuist vandaag van het Huis van Afgevaardigden naar de Senaat. Die zal een afzettinsproces voeren, nadat Trump op 13 januari door het Huis in staat van beschuldiging werd gesteld voor het "aanzetten tot opstand". Dinsdag worden de senatoren ingezworen om als jurylid te kunnen fungeren. Het proces zelf start op 9 februari.
Lees verder

Transfer Talk. Benteke blijft normaal bij Crystal Palace - Vranjes trekt naar Charleroi - Bushiri dicht bij terugkeer naar Eupen
Tot en met 1 februari loopt in België de wintertransferperiode. Het slot nadert dus. Halen onze clubs nog die broodnodige versterking? Of geraken ze alsnog van die overbodige speler verlost? En ook in het buitenland zullen er nog deals worden gemaakt. De belangrijkste transfergeruchten en de officiële deals ontdekt u in onze Transfer Talk.
Lees verder

Pro League stemt morgen over voortzetting huidig competitieformat met 18 teams
Op de eerste algemene vergadering van 2021 stemt de Pro League morgen over een verlenging met één seizoen van een competitieformule met 18 clubs in 1A. Het was de bedoeling in het seizoen 2022-2023 terug te keren naar 16 teams, waardoor er volgend seizoen drie dalers zouden zijn. Door de coronacrisis zou de financiële impact voor die degradanten desastreus kunnen zijn, verdedigen de aanhangers het voorstel.
Lees verder

Na noodkreet zoon Joachim Coens: mogen we onze jongeren nog vragen om te blijven volhouden?
"Ik weet oprecht niet hoelang ik dit nog volhoud." De noodkreet van Felix Coens, zoon van CD&V-voorzitter Joachim Coens, laat niemand onberoerd. Op Twitter schrijft de student over hoe hard hij mentaal afziet van de coronamaatregelen. Dan rijst de vraag: kunnen onze jongeren een eventuele derde golf nog aan? Mogen we hen blijven vragen om te 'blijven volhouden'? We vroegen het aan motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste van de Universiteit Gent.
Lees verder

Na noodkreet zoon Joachim Coens: mogen we onze jongeren nog vragen de moed erin te houden?
"Ik weet oprecht niet hoelang ik dit nog volhoud." De noodkreet van Felix Coens, zoon van CD&V-voorzitter Joachim Coens, laat niemand onberoerd. Op Twitter schrijft de student over hoe hard hij mentaal afziet van de coronamaatregelen. Dan rijst de vraag: kunnen onze jongeren een eventuele derde golf nog aan? Mogen we hen blijven vragen om te 'blijven volhouden'? We vroegen het aan motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste van de Universiteit Gent.
Lees verder

Nu nog besmettelijkere virusmutaties de overhand dreigen te nemen: hoe groot is draagvlak voor nieuwe, harde lockdown in Vlaanderen?
"Trek even snoeihard aan de noodrem - de kort pijn -, om daarna allemaal sneller naar het 'normale leven terug te kunnen." Nu nog besmettelijkere virusmutaties de overhand dreigen te nemen, lijkt de nieuwe, strengere lockdown waar onder meer de horeca en eventsector om vragen er vroeg of laat te komen. Hoe denken werkgevers, winkeliers, het onderwijs, verhuurders van vakantielogies en jeugdverenigingen hierover? Bestaat er een draagvlak voor een nieuwe, harde lockdown zoals in maart in Vlaanderen?
Lees verder

Italiaanse premier Conte kondigt morgen ontslag aan als premier
De Italiaanse premier Giuseppe Conte stapt op als premier. Hij roept zijn regering morgenochtend bij elkaar om hen over zijn beslissing te informeren. Dat maakte zijn kantoor vandaag bekend.
Lees verder