Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 12 januari 2021

Nóg nieuwe ‘Braziliaanse’ variant van het coronavirus duikt op in Japan

HLN
Nóg nieuwe 'Braziliaanse' variant van het coronavirus duikt op in Japan
In Japan is een nieuwe variant van het coronavirus opgedoken bij vier mensen die uit Brazilië terugkeerden. Dat meldt het Japanse ministerie van Volksgezondheid. Het gaat om een derde mutatie van het virus na de zeer besmettelijke eerder vastgestelde Britse en Zuid-Afrikaanse varianten.
Lees verder

LIVE (21u30). Toont Carrasco zich tegen Sevilla?
• La Liga • Carrasco aan het kanon? • Aftrap: 21u30 • Estadio Wanda Metropolitano
Lees verder

LIVE (20u45). Houdt Oostende de punten thuis tegen Eupen?
• Jupiler Pro League • Inhaalwedstrijd • Aftrap: 20u45 • Diaz Arena
Lees verder

LIVE. Veertig procent clusterbesmettingen komt uit bedrijven - 135 gevangenen vervroegd vrijgelaten tijdens tweede golf - Nieuwe 'Braziliaanse' variant van het coronavirus duikt op in Japan
In Japan is een nieuwe variant van het coronavirus opgedoken bij vier mensen die uit Brazilië terugkeerden. Dat meldt het Japanse ministerie van Volksgezondheid. Het gaat om een derde mutatie van het virus na de zeer besmettelijke eerder vastgestelde Britse en Zuid-Afrikaanse varianten. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. Nieuwe 'Braziliaanse' variant van het coronavirus duikt op in Japan
In Japan is een nieuwe variant van het coronavirus opgedoken bij vier mensen die uit Brazilië terugkeerden. Dat meldt het Japanse ministerie van Volksgezondheid. Het gaat om een derde mutatie van het virus na de zeer besmettelijke eerder vastgestelde Britse en Zuid-Afrikaanse varianten. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

"Schorsingen en arrestatie onder agenten Capitoolpolitie"
Zeker twee agenten van het politiekorps dat het Amerikaanse parlementsgebouw beveiligt, zijn geschorst en één agent is gearresteerd naar aanleiding van de bestorming van het Capitool door een meute woedende Trump-aanhangers afgelopen woensdag.
Lees verder

Trump keurt noodtoestand in Washington tot 24 januari goed, burgemeester roept Amerikanen op niet naar inauguratie te komen
De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn goedkeuring gegeven aan het uitroepen van de noodtoestand in de hoofdstad Washington. De noodtoestand in Washington zal van kracht zijn tot 24 januari, vier dagen na de inauguratie van Biden.
Lees verder

Burgemeester Washington: "Kom niet naar inauguratie"
De burgemeester van de stad Washington en de gouverneurs van de aangrenzende Amerikaanse staten Virginia en Maryland hebben het publiek opgeroepen om niet naar de inauguratie van Joe Biden op 20 januari te komen. Ze noemen de oproep, die komt nadat een menigte opgehitste Trump-aanhangers woensdag het Capitool bestormde, een "buitengewone stap".
Lees verder

Trump en Pence hebben 'goed gesprek' gehad in Witte Huis
De Amerikaanse president Donald Trump en zijn vicepresident Mike Pence hebben elkaar maandagavond ontmoet in het Witte Huis. Dat meldt een hoge Amerikaanse functionaris. Het ging om de eerste ontmoeting tussen beiden sinds de bestorming van het Capitool vorige woensdag. Trump en Pence zouden volgens de functionaris "een goed gesprek" gehad hebben.
Lees verder

Schapenhouders willen hogere vergoeding voor schade door wolven
Er wordt te weinig rekening gehouden met de impact van wolven op de schapenhouders. Dat zegt de koepelorganisatie Vlaamse Schapenhouderij (VSH). Er is onder meer nood aan een hogere vergoeding voor geleden schade.
Lees verder

Amerikaanse buitenlandminister Pompeo trekt naar ons land voor laatste dienstreis
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo trekt op 13 en 14 januari naar Brussel. Dat zegt hij op Twitter. Amerikaanse media gaan er van uit dat het zijn laatste dienstreis als minister onder president Donald Trump wordt.
Lees verder

Republikein: motie van afkeuring tegen president Trump in de maak
Een Republikeins lid van het Huis van Afgevaardigden, het lagerhuis van het Amerikaanse parlement heeft gezegd dat hij dinsdag met andere leden een motie van afkeuring tegen president Donald Trump gaat indienen. Reden daarvoor is de bestorming van het Capitool door Trumps aanhangers afgelopen woensdag.
Lees verder

Clubrevelatie Charles De Ketelaere bekroond tot 'Belofte van het Jaar': "Altijd van gedroomd om door te breken"
Nog een prijs voor Club Brugge. Charles De Ketelaere is verkozen tot 'Belofte van het Jaar'. Het 19-jarige jeugdproduct van blauw-zwart haalde het voor Aster Vranckx (KV Mechelen) en Nicolas Raskin (Standard).
Lees verder

Het sprookje van Belofte van het Jaar Charles De Ketelaere: "Misschien moet ik wat uitbundiger worden"
Van het ene hoogtepunt naar het andere. Welkom in het sprookje van Charles De Ketelaere (19). Chouchou van Club, Rode Duivel en nu ook 'Belofte van het Jaar'. "Stress? Tijdens het WK darts, ja. Miljaar."
Lees verder

"Mogelijk geen carjacking, wél ontvoering binnen drugsmilieu": vier verdachten voor onderzoeksrechter
In Anderlecht zijn speurders zondag op drie adressen binnengevallen, in de hoop zo duidelijkheid te krijgen over de ontvoering van zaterdag. Die eindigde zondagochtend met een belegering in Halle. Het slachtoffer beweert dat hij geen flauw benul heeft waarom hij geviseerd werd, maar de rechercheurs houden alle pistes open. De feiten zouden kaderen binnen het drugsmilieu.
Lees verder

ONZE OPINIE. Vlaanderen kan nog iets leren van Wallonië
In Barcelona heeft een ondernemer samen met een ziekenhuis en een ngo midden december een feest georganiseerd met een kleine vijfhonderd mensen. Aan de ingang werden alle bezoekers getest op corona met een sneltest. Wie negatief testte, kon binnen naar hartenlust zingen en feesten. Weliswaar met mondmasker en in een goed geventileerde zaal, maar toch: alle aanwezigen konden heel even die vermaledijde corona-crisis uit hun lijf dansen. In de dagen en weken na het feest werden ze medisch opgevolgd en bleken ze niet besmet. Experiment geslaagd.
Lees verder

Overheid test nu ook cyberhygiëne van bedrijven
Veel bedrijven digitaliseren de werkvloer in sneltempo, maar ze zijn zich volgens de overheid niet genoeg bewust van de risico's die dat met zich meebrengt. Daarom kunnen ze zich nu gratis laten testen op digitale averij. "Met steeds meer telewerkers is dat belangrijker dan ooit", zegt minister Petra De Sutter.
Lees verder

Marc Van Ranst: "Je kan Britse variant niet tegenhouden, alleen maar vertragen"
Ons land telt nu zeven bevestigde gevallen van de Britse variant van het coronavirus - en daar komen er zeker nog bij. "We doen het goed, omdat ook onze algemene cijfers goed zijn. Maar het systeem is niet waterdicht. Je kan die Britse variant niet echt tegenhouden, alleen vertragen", zegt viroloog Marc Van Ranst.
Lees verder

ANNO 2021. Actrice en gemeenteraadslid Mieke Bouve (59): "Even overwogen Jaaks ziekte onder ons te houden"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag Mieke Bouve, actrice en gemeenteraadslid in Gent voor Open Vld.
Lees verder

Vondst zeekoe met 'Trump' op de rug geschreven schokt natuurbeschermers
Natuurbeschermers in de Verenigde Staten zijn een onderzoek gestart nadat er foto's zijn opgedoken van een lamantijn, een soort zeekoe, met het woord 'Trump' op zijn rug geschreven. Het beest, een bedreigde diersoort, werd in een rivier in Florida aangetroffen.
Lees verder