Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 13 januari 2021

Nederlandse woonwinkel Morres steekt grens over door lockdown: “Alleen voor Belgische klanten én op afspraak”

HLN
Nederlandse woonwinkel Morres steekt grens over door lockdown: "Alleen voor Belgische klanten én op afspraak"
De bekende meubel- en interieurzaak Morres in het Nederlandse Hulst opent woensdag een pop-upwinkel bij Verbeke Foundation in Kemzeke. Die is zeven dagen per week open, maar alleen voor Belgische klanten én op afspraak. In Nederland geldt een strenge lockdown en blijft de woonwinkel gesloten.
Lees verder

Ryanair roept Belgische regering op luchthaven- en landingstarieven te verlagen
De Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair roept de Belgische regering op stimuleringsmaatregelen te nemen om de luchthaven- en landingstarieven te verlagen, en dat nog voor de zomer van 2021. Dat is nodig om het toerisme en de duizenden banen die daarmee gepaard gaan te redden, klinkt het in een mededeling.
Lees verder

Oproepingsbrief, mail en sms: zo verloopt de procedure waarmee u binnenkort uitnodiging voor vaccinatie krijgt
In de Vlaamse woonzorgcentra zijn tot vandaag 34.500 bewoners en personeelsleden gevaccineerd. Dat hebben Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en ministers Wouter Beke (CD&V) en Bart Somers (Open Vld) aangekondigd. Het gaat om 37 procent van alle bewoners en 8 procent van het personeel. Ook is bekend hoe de oproeping zal verlopen. Als alles goed gaat, zal iedereen die dat wil nog voor het begin van de zomervakantie minstens een eerste prik gekregen kunnen hebben, maakte Jambon zich sterk.
Lees verder

37 procent bewoners Vlaamse woonzorgcentra heeft eerste dosis coronavaccin gekregen, Vlaanderen lanceert 'vaccinatieteller'
In de Vlaamse woonzorgcentra zijn tot vandaag 34.500 bewoners en personeelsleden gevaccineerd. Dat hebben Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en ministers Wouter Beke (CD&V) en Bart Somers (Open Vld) aangekondigd. Het gaat om 37 procent van alle bewoners en 8 procent van het personeel. Vandaag zal er bovendien een 'vaccinatieteller' gelanceerd worden, waarbij iedereen de stand van zaken kan volgen.
Lees verder

Van slim toilet tot kwispelend kussen: deze bizarre gadgets werden voorgesteld op CES 2021
Naar gewoonte werden op elektronicabeurs CES 2021 - dat voor het eerst volledig digitaal plaatsvindt - de meest waanzinnige gadgets voorgesteld. Vaak innovatief, maar soms ook gewoon net een tikkeltje té bizar: dit zijn de hoogtepunten.
Lees verder

Kopstuk maffiaclan Y. riskeert drie jaar cel: "Nagemaakte documenten waren heel amateuristisch, niet meer dan kleurenkopies"
Leider Muhsin Y. (49) van de Assyrische maffiaclan Y. hangt drie jaar cel boven het hoofd voor vervalsing van paspoorten en rijbewijzen. De documenten waren echter zo amateuristisch nagemaakt dat ze onmiddellijk door de politie werden ontdekt.
Lees verder

Zoon New Yorkse rechter vrijgelaten op borg na arrestatie voor aandeel in bestorming Capitool
De 34-jarige Aaron Mostofsky, zoon van de vooraanstaande New Yorkse rechter Steven 'Shlomo' Mostofsky, is voor de federale rechtbank in Brooklyn verschenen op beschuldiging van diefstal van staatseigendom. Hij riskeert ook een veroordeling voor het bewust en onwettig binnendringen van een overheidsgebouw. De rechter liet hem voorlopig gaan op borg.
Lees verder

Tiener schiet pasgeboren baby dood in Wisconsin
De 16-jarige Logan T. Kruckenberg-Anderson staat terecht voor de moord op zijn pasgeboren dochter. De tiener nam de baby mee naar een bos, waar hij haar om het leven bracht. Hij riskeert een levenslange gevangenisstraf.
Lees verder

Minister Dedonder laat strategisch comité over toekomst leger nadenken
Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) heeft een strategisch comité van tien experten samengesteld dat moet nadenken over de toekomst van het Belgisch leger. Het doel is tot een actualisering te komen van de Strategische Visie die in 2016 het levenslicht zag onder de vorige regering. Dat meldt de krant La Libre Belgique vandaag.
Lees verder

IN KAART. Flanders Expo, Nekkerhal en Heizel, maar ook de lokale sporthal: hier kan u binnenkort terecht voor een coronavaccin
Verschillende steden en gemeenten beginnen de knoop door te hakken over waar op hun grondgebied vaccinatiecentra zullen komen. Zo wordt er binnenkort onder meer in grote locaties als Flanders Expo in Gent, de Mechelse Nekkerhal en het Heizelpaleis in Brussel gevaccineerd. Maar ook in lokale feestzalen en sporthallen zullen mensen terecht kunnen voor hun coronavaccin. Hier een eerste voorlopig overzicht van de eerste bekende locaties.
Lees verder

Minnaar van Lady Di doet boekje open over beruchte interview met BBC: "Hij vulde haar hoofd met rotzooi"
De controverse rond het interview dat prinses Diana gaf aan journalist Martin Bashir van het BBC-programma 'Panorama' blijft maar duren. Hasnat Khan (62), een vroegere minnaar van de prinses van Wales, doet nu ook zijn duit in het zakje. "Het kwam zelfs zo ver dat haar zoon, prins William, haar moest overtuigen om de banden met Bashir te breken."
Lees verder

Football Talk. Ex-Club-coach Garrido wordt trainer van Spaanse tweedeklasser - Palmeiras is eerste finalist Copa Libertadores
De Spaanse coach Juan Carlos Garrido zet zijn carrière in eigen land verder bij tweedeklasser CD Castellon. De club bevestigde de komst van de 51-jarige ex-trainer van Club Brugge woensdag.
Lees verder

Melikan Kucam blijft gemeenteraadslid
Hoewel de correctionele rechtbank Melikan Kucam veroordeeld heeft voor mensensmokkel en hem uit zijn politieke rechten heeft ontzet, blijft hij zetelen in de gemeenteraad.
Lees verder

Ondanks celstraf van acht jaar voor mensensmokkel blijft Melikan Kucam gemeenteraadslid
Hoewel de correctionele rechtbank Melikan Kucam veroordeeld heeft voor mensensmokkel en hem uit zijn politieke rechten heeft ontzet, blijft hij zetelen in de gemeenteraad.
Lees verder

Solvay schrapt 101 jobs in Neder-over-Heembeek
De directie van het Belgische chemiebedrijf Solvay heeft woensdag tijdens een bijzondere ondernemingsraad de intentie bekendgemaakt om 101 jobs te schrappen op de site in Neder-over-Heembeek en 15 andere banen te delokaliseren. Dat meldt de christelijke vakbond en Solvay bevestigt het nieuws in een mededeling.
Lees verder

Rebel Wilson: "Ik werd ontvoerd en onder schot gehouden in Mozambique"
Rebel Wilson heeft ooit eens heel wat angstige uurtjes beleefd tijdens een reis door Afrika. De Australische actrice werd toen ze door het platteland van Mozambique trok ontvoerd en werd daarbij onder schot gehouden, vertelt ze in het Sky One-programma 'Straight Talking'.
Lees verder

Cardi B verbiedt haar eigen dochter om naar haar song WAP te luisteren: hoe ga je als ouder om met een kind dat luidkeels expliciete lyrics meebrult?
De Amerikaanse zangers Cardi B kwam afgelopen week onder vuur te liggen nadat een filmpje viraal ging. Daarin is te zien hoe ze haar 2-jarig dochtertje probeert af te schermen van haar eigen seksueel expliciete song WAP. Pedagogisch verantwoord of hypocriet? Opvoedingsexpert Steven Gielis kadert: "Het is normaal dat je als mama of papa bezorgd bent om wat je kind te zien of te horen krijgt, maar muziek censureren is wel erg verregaand."
Lees verder

Amerikaans Hooggerechtshof maakt toegang tot abortuspillen moeilijker: "Irrationeel, ongerechtvaardigd en buitenproportioneel"
Het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten heeft, in zijn eerste beslissing over abortus sinds de benoeming van de conservatieve rechter Amy Coney Barrett, de toegang tot pillen voor de afbreking van een zwangerschap moeilijker gemaakt. In een beslissing die dinsdag (plaatselijke tijd) bekendgemaakt is, reactiveert het hof een regeling waarbij vrouwen ondanks de coronapandemie naar een kliniek of artsenpraktijk moeten gaan om abortuspillen met de stof mifepriston te krijgen.
Lees verder

Slecht rapport voor wereldwijde regulering thuiswerk: "Bescherming moet beter"
Thuiswerkers moeten beter beschermd worden. Dat schrijft de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) in een nieuw rapport. Thuiswerk is vaak slecht gereguleerd, terwijl het aantal thuiswerkers door de coronapandemie sterk is toegenomen. Overheden moeten dan ook samenwerken met werknemers- en werkgeversorganisaties zodat alle thuiswerkers kunnen schakelen van onzichtbaar naar waardig werk.
Lees verder

OVERZICHT. Na de Britse en Zuid-Afrikaanse variant nu ook een coronavariant opgedoken in Brazilië: hoeveel circuleren er momenteel?
Van de Britse, over de Zuid-Afrikaanse tot de Braziliaanse variant: blijkbaar muteert het coronavirus SARS-CoV-2 razendsnel met als gevolg tal van varianten. Hoeveel varianten zijn er inmiddels? En zijn ze gevaarlijk(er)? Een overzicht van wat we weten.
Lees verder