Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 27 januari 2021

Nederlandse politie overweegt versterking uit België en Duitsland in te roepen

HLN
Nederlandse politie overweegt versterking uit België en Duitsland in te roepen
De Nederlandse politie overweegt de inzet van oproerpolitie uit buurlanden België en Duitsland, die bij rellen onder aansturing van de Nederlandse politie kunnen worden ingezet. Dat zegt Nationaal politiecommandant coronacrisis Willem Woelders. Meerdere Nederlandse steden, waaronder Den Bosch, Maastricht, Eindhoven, Haarlem en Breda, kondigden gisteravond een noodbevel af. De steden vreesden voor nieuwe ongeregeldheden, maar het bleef in vergelijking met de afgelopen dagen relatief rustig.
Lees verder

Ondernemers klagen over "maffiapraktijken" bij banken: "Uitstel voor lening? Haal eerst spaarrekening van uw zoontje maar leeg"
Een restaurantuitbater uit het Antwerpse had onlangs een afspraak bij de bank waar ze al tien jaar trouwe klant is. Omdat haar financiële buffer tijdens de tweede lockdown zienderogen slinkt, wou ze bespreken of de aflossingen voor haar lening een paar maanden uitgesteld konden worden, zoals in de eerste lockdown. Het antwoord van de bankier? 'Haal eerst het geld op de spaarrekening van uw zevenjarig zoontje leeg en kom dan eens terug.' De vrouw en haar collega-ondernemers reageren boos: "Hoe sommige banken in deze zware tijden met ons omgaan, dat is er los over."
Lees verder

Mag mijn kind nog binnen sporten? En hoe gaat de overheid controleren of mijn kind één hobby uitoefent? Uw vragen beantwoord
De nieuwe regels over de naschoolse activiteiten van jongeren en kinderen roepen heel wat vragen op. Valt het sportkamp dat gepland stond in de krokusvakantie nu in het water? Hoe zit het met de indoor-activiteiten van mijn kind? U stuurde ons uw vragen in en wij beantwoorden ze hier.
Lees verder

Dit is opnieuw de bestverkochte auto ter wereld
De Toyota Corolla is voor het derde jaar op rij de bestverkochte auto ter wereld. Van dit model werden volgens website Focus2move afgelopen jaar 1.134.262 exemplaren verkocht.
Lees verder

Regering-De Croo overweegt belang in Ethias te verkopen
De federale regering overweegt haar belang in de verzekeraar Ethias te verkopen. Het proces zit nog in een prille fase, maar er werden al potentiële overnamekandidaten gepolst. Dat schrijven De Tijd en L'Echo.
Lees verder

OVERZICHT. Ook het gemiddelde aantal overlijdens stijgt opnieuw
Niet alleen het aantal besmettingen en de ziekenhuisopnames stijgen, ook het aantal sterfgevallen neemt weer toe. Elke dag worden er nu gemiddeld 2.148 besmettingen geregistreerd, er waren de afgelopen zeven dagen gemiddeld 130 nieuwe ziekenhuisopnames en 53,4 sterfgevallen per dag (een stijging van 5,1 procent).
Lees verder

Bewolkt maar overwegend droog, donderdag gevoelig zachter tot 12°C
Er kan deze ochtend nog een enkele bui vallen en in Hoog-België nog wat winterse neerslag, maar in de loop van de dag blijft het overwegend droog. We halen maxima van 1 of 2 graden in de Hoge Venen tot 8 graden in het uiterste westen, meldt het KMI.
Lees verder

Michaël R. Roskam voor 8 maanden naar Amerika voor prestigieuze Hollywoodreeks: "Dit gaat niet zonder offers"
Zes jaar na zijn eerste Hollywoodfilm, 'The Drop', heeft Michaël R. Roskam (48) opnieuw prijs. Hij mag zijn regieskills botvieren op de prestigieuze crimireeks 'In With the Devil', voor Apple TV. Volgende week vertrekt hij richting New Orleans, waar hij acht maanden blijft. Een bezoekje aan het thuisfront is door corona verboden. "Ik ga mijn zoon heel hard missen, maar zulke projecten gaan altijd gepaard met grote offers."
Lees verder

Michaël R. Roskam voor 8 maanden naar Amerika voor nieuwe Hollywoodreeks: "Ik zal mijn zoon heel hard missen, maar dit gaat niet zonder offers"
Zes jaar na zijn eerste Hollywoodfilm, 'The Drop', heeft Michaël R. Roskam (48) opnieuw prijs. Hij mag zijn regieskills botvieren op de prestigieuze crimireeks 'In With the Devil', voor Apple TV. Volgende week vertrekt hij richting New Orleans, waar hij acht maanden blijft. Een bezoekje aan het thuisfront is door corona verboden. "Ik ga mijn zoon heel hard missen, maar zulke projecten gaan altijd gepaard met grote offers."
Lees verder

Verzamelaar Philippe (60) laat 500 zeldzame Matchbox-autootjes veilen: "Ik mik op opbrengst van ruim 50.000 euro"
Het begon met een autootje van 20 frank. Zo'n 20.000 exemplaren later is Philippe Sergeant (60) uit Wevelgem één van de de drie grootste verzamelaars van Matchbox-wagentjes ter wereld. Nu verkoopt hij 500 exemplaren uit zijn collectie. "Om gezondheidsredenen", vertelt de West-Vlaming. "Geen van mijn vier kinderen is trouwens geïnteresseerd in mijn collectie."
Lees verder

U dacht dat in ondergoed daten erg was? Dit zijn de meest bizarre datingshows ter wereld
Tijdens de eerste date meteen in ondergoed tussen de lakens duiken, da's het concept van 'Uit de kleren', gisteravond voor het eerst op VTM 2. Een ongewoon uitgangspunt om de ware te leren kennen, al bestaan er in tv-land nog vreemdere manieren om op zoek te gaan naar de liefde. Deze bizarre datingshows werden al op de wereld losgelaten..
Lees verder

Reisverbod op niet-essentiële reizen geldt vanaf vandaag: wat mag nog en wat niet?
Afgelopen vrijdag kondigde het Overlegcomité een reisverbod voor niet-essentiële reizen af. Dat verbod gaat vandaag in. Mag je nog naar het buitenland voor het werk? Hoe zit het dan met de verplichte quarantaine? En wat als je aan de grens woont? Lees hier wat het verbod precies inhoudt.
Lees verder

Haakt Vanden Borre alweer af? Speler al twee weken niet meer op Anderlecht
Zijn foto staat niet langer op de website. Anthony Vanden Borre (33) is al twee weken afwezig op Anderlecht. Vergooit hij zo zelf zijn laatste kans?
Lees verder

Incident Lukaku-Ibrahimovic domineert ook de covers van de Italiaanse sportkranten: "De schande"
Inter plaatste zich gisteravond ten koste van stadsgenoot AC Milan voor de halve finale van de Italiaanse beker (2-1), maar daar praatte achteraf nauwelijks iemand over. De opvallende ruzie tussen Romelu Lukaku en Zlatan Ibrahimovic aan het einde van de eerste helft overschaduwde de wedstrijd. "Ga maar naar jouw moeder toe, en doe jouw voodoo", sneerde Ibrahimovic, waarop Lukaku antwoordde: "Wil je over mijn moeder praten?". De f-woorden vlogen in het rond. "F*** you and your wife", riep Lukaku nog. Ook in de Italiaanse kranten wordt het voorval breed uitgesmeerd.
Lees verder

Nieuw op 1 februari: GAS-boetes voor snelheidsovertredingen, duurdere ticketprijzen bij De Lijn en NMBS en sociaal tarief voor meer gezinnen
Vanaf 1 februari hebben veel meer gezinnen recht op het laagste tarief voor elektriciteit en gas. De Lijn en de NMBS verhogen enkele ticketprijzen. Ook kunnen Vlaamse steden en gemeenten vanaf dan GAS-boetes uitschrijven voor lichte snelheidsovertredingen in zones 30 en 50. Een overzicht.
Lees verder

Transfer Talk. Deli haalt (voorlopig?) neus op voor Saint-Etienne - Anderlecht kan nog winst boeken op Bundu
Tot en met 1 februari loopt in België de wintertransferperiode. Het slot nadert dus. Halen onze clubs nog die broodnodige versterking? Of geraken ze alsnog van die overbodige speler verlost? En ook in het buitenland zullen er nog deals worden gemaakt. De belangrijkste transfergeruchten en de officiële deals ontdekt u dagelijks in onze Transfer Talk!
Lees verder

Crowdfunding voor geplunderde krantenwinkel levert in één dag 73.000 euro op
Een crowdfundingsactie voor een geplunderde krantenwinkel in de Nederlandse stad Den Bosch (Noord-Brabant) staat na één dag op ruim 70.000 euro. De geldinzameling is een initiatief van weblog GeenStijl. Bij het horen van dat bedrag schoot eigenaresse Maaike Neufeglise tijdens de uitzending van talkshow Jinek vol. Ze is ontzettend dankbaar voor alle steunbetuigingen die ze tot dusver kreeg. Ook de ontslagnemende eerste minister Mark Rutte belde haar persoonlijk op.
Lees verder

'Familie' neemt nu definitief afscheid van Jits Van Belle. "Ik heb altijd het gevoel gehad dat er méér in zat"
Vrijdag trekt Robyn in 'Familie' haar wandelschoenen aan voor een stevige voettocht van iets meer dan 1.800 kilometer. De bedevaart naar Santiago de Compostella heeft verstrekkende gevolgen voor het personage van Jits Van Belle (44): ze verdwijnt uit beeld. Voor de derde keer. Maar nu voorgoed en met heel veel tegenzin. "Ik wil er zeker geen klaagzang van maken, maar dat was een domper, ja."
Lees verder

Britse mediawaakhond doet niets met klachten over deepfake-video Queen
De Brits mediawaakhond Ofcom heeft besloten om geen actie te ondernemen tegen Channel 4 en de deepfake-video van koningin Elizabeth, meldt de BBC. De alternatieve kerstboodschap die de zender uitzond op eerste kerstdag leverde 353 klachten op over gebrek aan respect voor de vorst .
Lees verder

"Je kan vandaag bij zowat elke financiële instelling beleggen": hoe maak je de beste keuze als je wil starten op de beurs?
Beginnen met beleggen, allemaal goed en wel, maar hoe pak je het aan? Wie zijn eerste stappen wil zetten op de beurs ziet vaak door de bomen het financiële bos niet meer. Maar geen nood. Onze beursexpert Pascal Paepen gidst je de komende weken door de jungle. Vandaag: bij welke financiële instellingen kan je allemaal terecht als je wil beleggen? Welke diensten bieden ze aan en welke is voor jou het meest geschikt?
Lees verder