Doorgaan naar hoofdcontent

Nederland kijkt met bang hart naar verspreiding Britse variant coronavirus

Nederland kijkt met bang hart naar verspreiding Britse variant coronavirus

In Nederland zouden 1 tot 5 procent van de mensen die positief testen op het coronavirus besmet zijn met de zogenaamde Britse variant van het virus, melden de media daar.

Lees verder

Cijfers zijn bloedrood, maar tennistoppers geraken door logistieke megaoperatie in Australië: "Vechten tegen corona"

De top drie van de tenniswereldranglijst bij de mannen en vrouwen gaat in de aanloop naar de Australian Open eerst naar Adelaide. Novak Djokovic, Rafael Nadal, Dominic Thiem, Ashleigh Barty, Simona Halep en Naomi Osaka brengen in die stad hun verplichte twee weken quarantaine door. Ze spelen in Adelaide ook een demonstratietoernooi voordat ze naar Melbourne komen voor de Australian Open.

Lees verder

Leander Dendoncker is eindelijk verlost van blessure bij Rode Duivels: "Hij is aan het terugkeren"

Leander Dendoncker (25), die de voorbije vier competitiewedstrijden met Wolverhampton Wanderers miste, heeft deze week opnieuw meegetraind bij de nummer 13 van de Premier League. "Leander is aan het terugkeren. Hij heeft getraind en komt opnieuw in de selectie. Later zullen we beslissen of hij kan spelen", verklaarde coach Nuno Espirito Santo.

Lees verder

Ook Amerikaans minister van Onderwijs Betsy DeVos neemt ontslag in nasleep bestorming Capitool

De Amerikaanse minister van Onderwijs Betsy DeVos heeft naar aanleiding van het geweld aan het Capitool beslist ontslag te nemen. DeVos is al de tweede minister die een stap opzij zet sinds het Amerikaanse parlementsgebouw bestormd werd.

Lees verder

Ajax haalt de miljoenen boven: Nederlandse kampioen maakt van spits Sébastien Haller duurste aankoop ooit in Eredivisie

Ajax heeft de komst van Sébastien Haller afgerond. De club betaalt 22,5 miljoen euro aan West Ham United voor de Franse spits. Dat maakt hem de duurste aankoop ooit van een club uit de Eredivisie.

Lees verder

EU heeft akkoord over extra bestelling 300 miljoen dosissen vaccin BioNTech/Pfizer

De Europese Commissie heeft een akkoord gesloten met de farmabedrijven Pfizer en BioNTech over de bestelling van 300 miljoen extra dosissen van hun coronavaccin. Dat meldt commissievoorzitter Ursula Von der Leyen.

Lees verder

Guy Thys verkozen tot beste bondscoach ooit: het ultieme droomelftal aller tijden van de Rode Duivels

De Belgische voetbalfans hebben Guy Thys gekozen als meest iconische coach van de Rode Duivels in de voorbije 125 jaar. Huidig bondscoach Roberto Martinez en Raymond Goethals moesten nipt de duimen leggen. Dat heeft de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vrijdag bekendgemaakt.

Lees verder

Dolle avond NBA: fantastisch duel tussen Jokic en Doncic, coronageval tijdens wedstrijd en nederlaag van Lakers

In de NBA hebben de LA Lakers donderdag hun derde nederlaag van het seizoen geleden. San Antonio was met 109-118 te sterk voor LeBron James en co.

Lees verder

Live | Crisiscentrum geeft uitleg over corona: cijfers dalen minder snel

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in België is in de week van 29 december tot en met 4 januari nog maar met twee procent gedaald. Volg hier de persconferentie van het crisiscentrum.

Lees verder

Pfizer-werknemers in Puurs krijgen volgende week al vaccin

De werknemers van Pfizer in Puurs moeten niet wachten tot hun doelgroep aan de beurt is om gevaccineerd te worden. Zij krijgen vanaf volgende week al een vaccin.

Lees verder

Live | Minister van Volksgezondheid Vandenbroucke over vaccinatiestrategie

Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) heeft het in de Kamercommissie Gezondheid en Gelijke Kansen zo meteen over de vaccinatiestrategie voor het hele land.

Lees verder

Recordaantal Belgen verklikt bij fiscus

Het voorbije jaar heeft de fiscus net geen 3.000 meldingen ontvangen van Belgen die iemand verklikken. Dat is het hoogste aantal in jaren, zo blijkt uit een overzicht van de FOD Financiën.

Lees verder

Loting Croky Cup doet voetbalfans nu al smullen: heruitgave van bekerfinale in 1/8ste finales?

Vrijdag werd er geloot voor de 1/16de finales van de Croky Cup. Als Club Brugge (tegen Osla Brakel) en Antwerp (tegen La Louvière) winnen, krijgen we een ronde later een heruitgave van de bekerfinale van vorig jaar. Op 2 en 3 februari werken de 32 clubs hun 1/16e finale van de Croky Cup af. De 1/8e finales staan gepland tussen 9 en 11 februari.

Lees verder

2020 was warmste jaar in Europa sinds begin van metingen

Het afgelopen jaar was in Europa het warmste jaar ooit sinds het begin van de waarnemingen. Wereldwijd gold 2020 als even warm als het vorige recordjaar 2016. Dat blijkt vrijdag uit gegevens van de Europese klimaatdienst Copernicus. 2020 sluit volgens de vaststellingen van Copernicus meteen ook het warmste decennium tot nu toe af.

Lees verder

Pfizervaccin opgewassen tegen Britse virusvariant

Het coronavaccin van Pfizer en BioNTech is werkzaam tegen de bijzonder besmettelijke varianten van het virus ontdekt in het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika. Dat blijkt uit onderzoek van de fabrikant zelf.

Lees verder

Sven Nys geeft advies aan zijn topfavoriet Wout van Aert en wikt de kansen van Thibau op het BK veldrijden

Sven Nys heeft met Toon Aerts een voormalig Belgisch kampioen in de rangen bij zijn Baloise Lions, maar de Kannibaal beseft dat het zondag moeilijk zal worden om Wout van Aert te verslaan op het BK veldrijden. "Hij is toch wel de grote topfavoriet."

Lees verder

Quinten Hermans hoopt op medaille tijdens BK veldrijden: "Grondige analyse gedaan"

Quinten Hermans (Tormans Cyclcocross Team) stond nog nooit op het podium van een BK veldrijden bij de elite. Hij hoopt daar zondag verandering in te brengen in Meulebeke.

Lees verder

Coronavirus of niet: Aston Villa in FA Cup tegen Liverpool… met beloftenploeg

Hoewel de Engelse voetbalclub Aston Villa donderdag het trainingscomplex moest sluiten vanwege een uitbraak van het coronavirus binnen de selectie, gaat de bekerwedstrijd tegen Liverpool vrijdagavond gewoon door. Villa, de club van Björn Engels, neemt het vanaf 20u45 in de derde ronde van de FA Cup met voornamelijk spelers van het belofteteam op tegen de Engelse kampioen. Manager Dean Smith wordt op de bank vervangen door beloftecoach Mark Delaney.

Lees verder

Koning Filip verleende twee keer gratie voor verkeersinbreuken

Koning Filip heeft vorig jaar twee keer gratie verleend, zo blijkt vrijdag uit navraag bij Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open VLD). Dat zijn er minder dan in 2019, toen er zeven gratieverleningen waren.

Lees verder

Organisatoren zijn zeker dat Olympische Spelen zullen plaatsvinden, maar dat is niet iedereen: "Olifant in de kamer"

De organisatoren van de Olympische Spelen in Tokio hebben vrijdag benadrukt dat de uitgestelde Olympische Spelen wel degelijk komende zomer zullen plaatsvinden, daags nadat de Japanse regering de noodtoestand heeft uitgeroepen in en rond de Japanse hoofdstad. Die beslissing kwam er als gevolg van een recordaantal nieuwe coronabesmettingen in de regio.

Lees verder

'Rijk der vrijheid' kan in augustus starten

Als de toestroom aan vaccins loopt zoals gepland en het lukt om tweehonderd vaccinatiecentra draaiende te houden, kan ons land in augustus de doelstelling halen van meer dan zeventig procent gevaccineerde personen. Dat is de verwachting van de taskforce Vaccinaties.

Lees verder

Test met extra wissel bij mogelijke hersenschudding op WK clubs

Al op het komende WK voor clubs in Qatar wordt getest met een extra wisselmogelijkheid in het geval het vermoeden bestaat dat een voetballer een hersenschudding heeft opgelopen. De Wereldvoetbalbond (FIFA) heeft daar toestemming voor gegeven. Het WK voor de continentale clubkampioenen wordt van 1 tot en met 11 februari gehouden in Qatar, dat eind 2022 ook het WK voor landen huisvest.

Lees verder

Hertha Berlijn mist geblesseerde Boyata ook tegen Bielefeld

Hertha Berlijn moet het ook zondag in het competitieduel tegen promovendus Arminia Bielefeld zonder aanvoerder Dedryck Boyata stellen. De 30-jarige Rode Duivel sukkelt nog steeds met een voetblessure.

Lees verder

Operatie Aderlass: openbare aanklager vraagt 5,5 jaar gevangenisstraf voor Duitse dopingarts

De openbare aanklager heeft een gevangenisstraf van vijf jaar en zes maanden gevraagd voor de Duitse dopingarts Mark Schmidt vanwege zijn betrokkenheid in Operatie Aderlass. Vrijdag werden de slotpleidooien gehouden voor de rechtbank in München. Tijdens het proces is volgens de openbare aanklager bewezen dat de arts jarenlang bloeddoping heeft toegediend aan wintersporters en wielrenners. Volgende week vrijdag volgt normaal gezien de uitspraak.

Lees verder

DAKAR. Joan Barreda Bort wint bij motorrijders, Toby Price opnieuw leider

Joan Barreda Bort (Honda) heeft vrijdag de zesde Dakar-rit bij de motoren gewonnen. Voor de Spanjaard is het na de tweede en de vierde etappe zijn derde ritzege in deze Dakar. Barreda had bij de aankomst 13 seconden voorsprong op Ross Branch (Yamaha). Toby Price (KTM) eindigde als zevende en pakt de leiding over van Kevin Benavides (Honda), die 17e werd en bijna 10 minuten verloor.

Lees verder

De bocht van Trump: van 'ik hou van jullie' tot 'jullie vertegenwoordigen ons land niet'

De bestorming van het Capitool in Washington DC heeft grote gevolgen in Amerika. In een eerste reactie zei de Amerikaanse president Donald Trump dat hij de betogers 'graag ziet' en dat 'de verkiezing gestolen was', maar dat ze vreedzaam naar huis moesten gaan. Enkele dagen later was hij veel strenger: 'Wie deelnam aan gewelddaden en vernielingen aanbracht: jullie vertegenwoordigen ons land niet'.

Lees verder

Sciensano: 'Scholen lopen eerder achter op epidemie'

Als er leerlingen en leerkrachten besmet zijn met het coronavirus, is die maar in 1 op de 5 gevallen opgelopen op school. 'Deze gegevens bevestigen opnieuw dat scholen geen voorlopers of aanjagers van de epidemie zijn, maar eerder nakomers', aldus viroloog Steven Van Gucht.

Lees verder

Ook quarantaine voor wie terugkeert van Lanzarote

Het Spaanse vakantie-eiland Lanzarote wordt vanaf vrijdagavond als code rood ingekleurd. Dat betekent dat wie vanop Lanzarote naar België terugkeert, verplicht in quarantaine moet. Dat staat vrijdag op de website van Buitenlandse Zaken. Ook Ierland kleurt voortaan volledig rood.

Lees verder

Overlegcomité laat één versoepeling toe: rijscholen mogen weer open

Het overlegcomité is klaar met het bespreken van de coronamaatregelen. Zoals verwacht zijn er geen grote aanpassingen afgesproken. Een kleine versoepeling komt er wel: de rijscholen mogen het werk volledig hervatten.

Lees verder

Geen plaats voor 'probleemwolven'

Wolven die te lang te dicht bij de mens vertoeven, mogen worden verwijderd. Dat betekent geschoten of gevangen. Op dit moment hebben we geen exemplaren die dat ongewenste gedrag vertonen.

Lees verder

Corona-afdeling in Napels geëvacueerd door zinkgat op parking

In de Italiaanse stad Napels is op de parking van een ziekenhuis een zinkgat ontstaan. De afdeling waar de coronapatiënten worden behandeld, werd geëvacueerd. Volgens de hulpdiensten vielen er geen gewonden.

Lees verder

Ergste overstroming in halve eeuw teistert Maleisië

Minstens zes mensen zijn in Maleisië om het leven gekomen en bijna 50.000 mensen zijn geëvacueerd bij de doortocht van stortregens over de oostkust van het land. De inwoners spreken van de ergste overstromingen in een halve eeuw.

Lees verder

Trump: 'Ik ga niet naar inauguratie Joe Biden'

De Amerikaanse president Donald Trump zegt dat hij niet naar inauguratie van zijn opvolger Joe Biden gaat. Hij breekt zo met een lange traditie.

Lees verder

Lier excuseert zich voor heksenverbrandingen

Het stadsbestuur van Lier spreekt binnenkort officieel excuses uit voor drie veroordelingen voor zogenaamde hekserij eind 16de eeuw. De excuses komen er op vraag van een heemkundige vereniging, waar zich ook een nabestaande van een van de 'heksen' bij aansloot.

Lees verder

Cyberaanval legt labo's over heel België plat: 'Moeilijker oplosbaar dan verwacht'

Nu meerdere medische labo's het slachtoffer zijn van een complexe cyberaanval, heeft het Centrum voor Cybersecurity (CCB) de veiligheidsdiensten gealarmeerd voor het gevaar van mogelijke cyberaanvallen die de immense vaccinatiecampagne in de war kunnen sturen.

Lees verder

'Duitse interesse in winkels Mega World'

De curatoren van de failliete winkelketen Mega World hebben een Duitse kandidaat-overnemer gevonden. De onderhandelingen starten maandag. Er is belangstelling voor alle 199 panden, maar het is lang niet zeker of die wel allemaal naar één overnemer zullen gaan.

Lees verder

Vlaamse vaccinatiecentra moeten op 15 februari klaar staan

Op 1 februari moeten alle locaties van de 120 vaccinatiecentra bekend zijn. Twee weken later moeten ze klaar staan voor het echte werk.

Lees verder

Belgische pater wordt enige aartsbisschop in Iran

Paus Franciscus heeft vrijdag pater Dominique Mathieu (57) uit Aarlen benoemd tot aartsbisschop van Teheran-Isfahan. Dat is het enige katholieke bisdom in Iran.

Lees verder

Het ultimatum van Pelosi: 'Als Trump nu niet opstapt, impeachen we hem'

Als Donald Trump niet zelf meteen ontslag neemt, starten de Democraten in het Huis van Afgevaardigden maandag de impeachmentprocedure, met op woensdag wellicht een stemming.

Lees verder

Slachtoffers niet ontbloot? Dan geen voyeur

'Er kan alleen sprake zijn van voyeurisme als de slachtoffers ontbloot zijn en dat was hier niet het geval.' Ondanks dat hij meer dan tien vrouwen stiekem ­begluurd heeft, ontspringt een veertiger uit Nieuwpoort tot verbazing van het openbaar ministerie de dans. Hij maakte wel slacht­offers, maar is geen voyeur, oordeelt de rechtbank in Veurne.

Lees verder

De dag dat de Republikeinen beseften dat Trump uitgespeeld is

Het Capitool in Washington DC werd woensdag bestormd na een - op z'n zachtst gezegd - opruiende speech van president Donald Trump.

Lees verder

Ongehoord | 'Als Viktor iemand vermoordt, help ik de put graven om dat lijk te verstoppen'
Ook deze week passeerden er weer heel wat opmerkelijke uitspraken de revue. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.
Lees verder

Aantal coronabesmettingen stijgt, ziekenhuisopnames dalen

Na een periode van dalingen is het gemiddelde aantal bevestigde coronabesmettingen per dag weer aan het stijgen.

Lees verder

Twee nieuwe gevallen met Britse variant in België

De KU Leuven heeft twee bijkomende besmettingen met de Britse variant opgespoord in ons land. Beide mensen kwamen terug uit het Verenigd Koninkrijk.

Lees verder

Rustige maar koude start van het weekend

Het weekend start rustig maar vrij koud. De zon breekt hier en daar door, maar op verschillende plaatsen kan de lage bewolking hardnekkig zijn.

Lees verder

Twitter bant Donald Trump permanent

Twitter heeft de account van Donald Trump permanent opgeschort en zijn berichten offline gehaald. Het socialemediabedrijf doet dat 'wegens het risico op verder aanzetten tot geweld'. Trump had ruim 88 miljoen volgers op Twitter.

Lees verder

Nederlanders kwamen hier niet massaal kerstshoppen

Nadat de ­Neder­landse winkels dicht­gegaan ­waren, kwamen er niet meer noorderburen dan normaal in België winkelen, blijkt uit betalings­gegevens.

Lees verder

Luchthaven van Madrid gesloten door hevige sneeuw

In Madrid is zoveel sneeuw gevallen dat de internationale luchthaven vrijdag zijn deuren tijdelijk heeft moeten sluiten. Het is al 50 jaar geleden dat de sneeuwval zo hevig was in de Spaanse hoofdstad.

Lees verder

Lagere nettopensioenen, en niemand wist ervan

Een deel van de 2,3 miljoen gepensioneerden in België zal in januari netto iets minder pensioen krijgen. Maar van lagere pensioenen is er geen sprake, verzekert de Pensioendienst.

Lees verder