Doorgaan naar hoofdcontent

Na Van den Bergh ook topfavoriet WK darts onderuit tegen Chisnall

Na Van den Bergh ook topfavoriet WK darts onderuit tegen Chisnall

Het WK darts is zijn topfavoriet in de kwartfinales kwijtgespeeld. Michael van Gerwen, de drievoudig wereldkampioen en nummer één van de wereld, werd in de kwartfinales genadeloos uit het toernooi geknikkerd door een fenomenale Dave Chisnall. Van enige spanning was amper sprake: Chizzy, die in de vorige ronde ook Dimitri van den Bergh versloeg, won afgetekend met 5-0 van een bleke Van Gerwen.

Lees verder

ACOD pleit opnieuw voor mondmaskers in het lager onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts overlegt vanmiddag met de vakbonden over de coronamaatregelen in de scholen. Vakbond ACOD zal alvast opnieuw vragen om mondmaskerplicht in te voeren bij kinderen van het vijfde en het zesde laarjaar.

Lees verder

Phoenix Suns pakken vierde zege op rij in de NBA

De Phoenix Suns beleven een droomstart in de NBA. Vrijdag werd voor de vierde keer op rij gewonnen, op bezoek bij de Denver Nuggets was de eindstand 103-106. Met in totaal vijf zeges tegen één nederlaag leidt de ploeg uit Arizona in de Western Conference.

Lees verder

Luka Pibernik stopt met wielrennen

Luka Pibernik is op nauwelijks 27-jarige leeftijd gestopt met wielrennen. De Sloveen zag zijn contract bij Bahrain McLaren in het tussenseizoen niet verlengd worden en vond geen nieuw team. Pibernik won in 2016 een etappe in de Binckbank Tour. Hij werd ook twee maal Sloveens kampioen op de weg (2013 en 2015).

Lees verder

Intensieve zorg volzet in meerdere Londense ziekenhuizen

Ziekenhuizen in de Britse hoofdstad Londen staan door de coronapandemie onder enorme druk. In zeker drie instellingen waren de afdelingen intensive care 'vol' op oudejaarsavond.

Lees verder

Noorwegen blijft zoeken naar overlevenden van aardverschuiving

Drie dagen na de aardverschuiving in Noorwegen doen de reddingswerkers nog een poging om overlevenden te vinden in het rampgebied. Het getroffen gebied 's nachts werd doorzocht met drones en thermische camera's.

Lees verder

Voor en na corona-uitbraak: zo vierde de wereld Nieuwjaar

Bijna nergens ter wereld verliep de overgang van oud naar nieuw zoals normaal. De Champs-Elysées zag er verlaten uit en op Times Square mochten slechts enkele uitverkoren in hun bubbel vieren. Het coronavirus heeft de wereld in zijn greep en dat was er op oudejaarsavond aan te zien.

Lees verder

Ook Antwerpen-Centraal en Luik-Guillemins krijgen testcentra

Niet alleen op de luchthavens van Zaventem en Charleroi en in het station Brussel-Zuid, maar ook in de stations Antwerpen-Centraal en Luik-Guillemins zijn er de komende dagen testcentra op komst voor reizigers die arriveren uit het buitenland. Dat zegt microbioloog Herman Goossens (UAntwerpen), die de taskforce testing leidt.

Lees verder

Gênant moment voor Bart De Wever tijdens video-interview: 'Zit u in uw onderbroek?'

N-VA-voorzitter Bart De Wever liet zich zaterdagochtend interviewen in het Radio 2-programma Goede voornemens 2021 via videochat. De burgemeester van Antwerpen hoopt dat hij zijn conditie op peil kan houden in 2021 en had het over de moeilijke tijd die zijn stad doormaakt door de coronacrisis. Maar toen viel de presentatoren iets op.

Lees verder

Honderden vogels liggen dood op straat in Rome: 'Door vuurwerk. Het is erg beschamend'

De vrolijkheid van Nieuwjaar verdween al snel bij deze Italiaanse man toen hij honderden dode vogels op straat zag liggen in Rome. 'Vuurwerk en honderden dode vogels', klinkt het in de video die de man maakte van het lugubere tafereel in de Italiaanse hoofdstad. 'Kijk hoeveel er zijn, kijk! Het is erg beschamend, het is triest, het is ongelooflijk.'

Lees verder

Eli Iserbyt start ook in Wereldbeker van Hulst

Eli Iserbyt zal zondag ook starten in de Wereldbeker in Hulst. Dat bevestigde zijn team Pauwels Sauzen-Bingoal zaterdagmiddag. "Eli kreeg groen licht om in Hulst te crossen", klinkt het.

Lees verder

Barcelona moet Coutinho drie maanden missen na knieoperatie

Philippe Coutinho werd zaterdag met succes geopereerd aan de linkerknie. Dat maakte zijn club, FC Barcelona, bekend. Barça zal Coutinho zo'n drie maanden moeten missen.

Lees verder

KMI waarschuwt voor gladde wegen

Het blijft zaterdag en zondag opletten geblazen voor gladde wegen, en ook voor mist, zo waarschuwt het KMI. In het hele land geldt dan ook code geel.

Lees verder

VS trekken vliegdekschip terug om conflict met Iran te 'de-escaleren'

De Verenigde Staten hebben onverwacht het vliegdekschip USS Nimitz teruggetrokken uit het Midden-Oosten. Waarnemend minister van Defensie Christopher Miller wil volgens bronnen van The New York Times 'de-escaleren' en een nieuwe crisis met Iran voorkomen. Eerder dreigde Iran elke militaire actie van de VS te vergelden.

Lees verder

Ook Fulham-Burnley gaat niet door

De Premier League-wedstrijd tussen Fulham en Burnley, die zondag op het programma stond, is uitgesteld. Dat raakte zaterdag bekend. Het aantal coronagevallen bij Fulham, de club van onze landgenoot Denis Odoi, stijgt nog steeds. Woensdag werd ook al de verplaatsing van Fulham naar Tottenham uitgesteld. Maandag werd een streep getrokken door Manchester City-Everton door coronaperikelen bij City.

Lees verder

Scorende Mirallas ziet koppositie in Turkije in slotminuten door de vingers glippen

Kevin Mirallas heeft zaterdag met Gaziantep op de zestiende speeldag van de Turkse Süper Lig in de toegevoegde tijd de leidersplaats laten liggen. Gaziantep stond op bezoek bij Erzurum lange tijd 0-1 voor, maar acht minuten in blessuretijd kwam de thuisploeg nog terug dankzij een penaltydoelpunt van Bassan. Het werd zo 1-1. Mirallas scoorde na 69 minuten het doelpunt voor de bezoekers. Bij winst stonden Mirallas en co voorlopig op kop in Turkije.

Lees verder

Bitcoin klimt voor het eerst boven de 30.000 dollar

De digitale valuta bitcoin is zaterdag voor het eerst tot boven de 30.000 dollar gestegen. En aan de sterke opmars van de cryptomunt lijkt voorlopig nog geen einde te komen.

Lees verder

Geen veranderingen in het onderwijs tot de krokusvakantie

Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) zat zaterdagmiddag samen met de onderwijspartners om de coronacrisis te evalueren. Voorlopig komen er geen extra of andere veiligheidsmaatregelen. De experts van de GEMS werken volgende week wel een plan B uit, indien de coronasituatie zou verslechteren.

Lees verder

Rangers verslaan Celtic in Old Firm

De Rangers hebben zaterdag de klassieker in Schotland tegen Celtic met 1-0 gewonnen. Een eigen doelpunt van Callum McGregor in de 70e minuut besliste de Old Firm. Kort daarvoor vielen de bezoekers met tien na rood voor Nir Bitton.

Lees verder

Mathieu van der Poel snelt in Gullegem naar zevende zege seizoen, Tom Pidcock is tweede

Mathieu van der Poel heeft zaterdag de Hexia Cross in Gullegem gewonnen. De Nederlandse wereldkampioen had twee versnellingen nodig om revelatie Tom Pidcock kwijt te spelen, die uiteindelijk tweede werd. Voor Van der Poel is het al de zevende zege van het veldritseizoen.

Lees verder

Mauricio Pochettino is nieuwe coach van PSG

PSG heeft Mauricio Pochettino vandaag aangesteld als nieuwe hoofdcoach. De Argentijnse ex-trainer van Tottenham was vrijdag al in de Franse hoofdstad om de deal af te ronden. Pochettino ondertekende een contract tot 30 juni 2022, met optie op een bijkomend seizoen.

Lees verder

België wijzigt vaccinatiestrategie voorlopig niet: 'Blijven bij twee dosissen'

België houdt volgens de taskforce vaccinatie voorlopig vast aan het toedienen van twee dosissen van het vaccin om de beste werking te krijgen, in plaats van zo veel mogelijk mensen al een eerste inenting te geven. Dat heeft vaccinoloog Pierre Van Damme gezegd op de wekelijkse persconferentie.

Lees verder

Van euforie naar verdriet: corona-uitbraak verhindert vaccinatie in Pelt

Woonzorgcentrum Immaculata in Pelt zal naar alle waarschijnlijkheid dan toch niet als een van de drie eerste woonzorgcentra in Limburg de coronavaccins ontvangen. Een corona-uitbraak strooit roet in het eten.

Lees verder

Van der Poel verkiest Emiraten boven Omloop Het Nieuwsblad over

Mathieu van der Poel is van plan om het wegseizoen te beginnen in de UAE Tour. Dat is de achtdaagse WorldTour-ronde (21-27 februari) die zowel in de woestijn van Abu Dhabi als Dubai wordt gehouden, en vorig jaar als allereerste wedstrijd werd getroffen door het coronavirus en afgebroken werd. De Nederlander laat daardoor de Belgische openingskoersen schieten.

Lees verder

Vandalen blazen Gentse tramhalte op

Vandalen hebben vrijdagavond in de tramhalte op het Edmond Van Beverenplein in Gent een fikse explosie veroorzaakt. 'Ook op oudejaarsnacht werd er veel vuurwerk afgestoken op het plein', zegt de politie die aan de hand van de bewakingscamera's op zoek gaat naar de daders.

Lees verder

Controle reizigers: problemen op Brussels Airport verholpen, al 300 testen in Brussel-Zuid

Reizigers die terugkomen uit een rode zone moeten zich meteen laten testen. Op de nationale luchthaven waren er vandaag aanvankelijk problemen en ook in treinstation Brussel-Zuid was het druk.

Lees verder

Zware aanslag in grensgebied van Niger

In het door terreur geteisterde westelijke Afrikaanse land Niger hebben gewapende jihadisten tientallen mensen gedood of verwond bij een aanval op twee dorpen.

Lees verder

Dalende coronacijfers geven hoop. 'Maar reizigers, buurlanden en feesteneffect kunnen roet in het eten gooien'

Het gaat de goede kant op met de coronacijfers. België behoort tot de beste leerlingen van de Europese klas en aan dit tempo kunnen we heel voorzichtig dromen van versoepelingen. Maar er zijn nog altijd grote valkuilen die onze dromen kunnen verstoren, zeggen Marc Van Ranst en Geert Molenberghs.

Lees verder

Besmettingen blijven fors dalen, ziekenhuisopnames dalen minder snel

Het aantal patiënten dat in België met covid-19 in het ziekenhuis worden opgenomen, daalt minder snel. Dat blijkt zondagochtend vroeg uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Opnieuw twee Franse soldaten gedood in Mali

In een week tijd zijn vijf Franse militairen omgebracht in Mali. Zaterdag kwamen twee soldaten om.

Lees verder

Huizen van leiders Amerikaanse Congres gevandaliseerd

In de Verenigde Staten zijn de huizen van de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, de Democrate Nancy Pelosi, en de meerderheidsleider in de Senaat, de Republikein Mitch McConnell, gevandaliseerd. Dat schrijven Amerikaanse media zaterdag.

Lees verder

Kans op mist en rijmplekken

Er hangen zondagochtend lokaal mistbanken en er is kans op rijmplekken. Het blijft overwegend bevolkt. Zondagnacht en ook de dagen daarna is er kans op wat winterse neerslag, verwacht het KMI.

Lees verder