Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 20 januari 2021

Na de vijf besmettingen in Edegemse school: “Als een kind een negatieve test aflegt, is quarantaine afgelopen voor ...

HLN
Na de vijf besmettingen in Edegemse school: "Als een kind een negatieve test aflegt, is quarantaine afgelopen voor gezin"
De testresultaten van de 550 leerlingen en de tientallen personeelsleden van Olfa Elsdonk in Edegem zijn binnen. In totaal legden vijf kinderen een positief coronatest af, vier kinderen raakten besmet met de Britse variant. Zowel de school in Edegem als die in Kontich zullen volgende maandag opnieuw openen. "Onze drastische aanpak bleek de juiste", zegt de Edegemse burgemeester Koen Metsu (N-VA).
Lees verder

René, Liese of Naomi moet donderdag 'Big Brother' verlaten
Een nieuwe week, een nieuw rondje nominaties bij 'Big Brother'. Zowel René, Liese of Naomi kunnen donderdag geëlimineerd worden tijdens de derde liveshow. René en Liese komen hierdoor al voor de tweede keer in de gevarenzone terecht.
Lees verder

Boete van 250 euro voor terugkeerders die zich niet laten testen
Wie terugkeert uit een rode zone in het buitenland en zich niet laat testen op het coronavirus, krijgt voortaan een boete van 250 euro. Dat meldt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne. De omzendbrief van het College van procureurs-generaal werd vanavond verstuurd.
Lees verder

Anderlecht heeft geen kind aan onmondig Charleroi en springt naar plaats drie
't Heeft even geduurd, maar Anderlecht heeft nu toch z'n eerste zege van het nieuwe jaar beet. Nmecha, Vlap (beiden vanop de stip) en Amuzu schonken Vincent Kompany en dezijnen een makkelijke 3-0-zege tegen Charleroi. En zo staat paars-wit (voorlopig?) weer op een plaats die recht geeft op play-off 1...
Lees verder

Anderlecht heeft geen kind aan onmondig Charleroi en springt naar de derde plaats in de stand
't Heeft even geduurd, maar Anderlecht heeft nu toch z'n eerste zege van het nieuwe jaar beet. Nmecha, Vlap (beiden vanop de stip) en Amuzu schonken Vincent Kompany en dezijnen een makkelijke 3-0-zege tegen Charleroi. En zo staat paars-wit (voorlopig?) weer op een plaats die recht geeft op play-off 1...
Lees verder

Leicester City (voor even?) op kop in Premier League na thuiszege tegen Chelsea
Leicester City staat (voor even?) op kop in de Premier League. The Foxes rekenden in eigen huis af met Chelsea. Rode Duivels Youri Tielemans en Timothy Castagne stonden de hele wedstrijd tussen de lijnen.
Lees verder

Trump vraagt in afscheidsspeech om "te bidden" voor Biden-administratie
De Amerikaanse ontslagnemende president Donald Trump roept de Amerikanen op om te bidden voor het succes van zijn opvolger Joe Biden. Dat zegt hij dinsdag tijdens zijn afscheidsrede, een dag voor de eedaflegging van Biden.
Lees verder

Drie keer ontsnapte Charleroi aan rood, maar volgens onze huisref Tim Pots moest enkel Kayembe worden uitgesloten
Twee strafschoppen in Anderlecht-Charleroi, maar geen rode kaart(en). Charleroi ontsnapte een paar keer. Het oordeel van onze huisref Tim Pots:
Lees verder

Italiaanse premier overleeft ook vertrouwensstemming in de Senaat
De Italiaanse premier Giuseppe Conte heeft dinsdag ook een vertrouwensstemming in de Senaat overleefd. Hij kan dus aan de macht blijven.
Lees verder

"Club bedrijft een vak apart, straks zal ook Genk weer pirouettes draaien, maar voorts voétbalt niemand beter dan Anderlecht"
Anderlecht blijft charmeren met zijn voetbal. Tegen Charleroi kwamen daar ook drie punten bij. Thuis op de bank gaven de fans een welverdiend applaus voor paars-wit.
Lees verder

Vlap over Nmecha die hem penalty gunt: "Heel mooi, het zegt ook veel over hem"
Michel Vlap opende zijn rekening voor Anderlecht dit seizoen en de Nederlander was daar maar wat blij mee. "Dit was een lekkere avond, ik denk dat we doorgegaan zijn waar we vorige week in het eerste half uur aan begonnen waren. Heel lekker als je overtuigend kan winnen dan. Die kans in het begin van de match? Ik kreeg de bal uit de draai en wilde 'm weer in die hoek plaatsen, maar hij ging er net naast. Jammer, een beetje meer naar links en het was goal geweest. Maar da's voetbal."
Lees verder

LIVE (19u). De Bruyne en Man City krijgen Aston Villa over de vloer
• Etihad Stadium
Lees verder

LIVE (16u30). Kunnen Peter Maes en STVV winnen in Kortrijk?
• Guldensporenstadion (16u30)
Lees verder

LIVE (18u45). Kan Beerschot in Eupen eerste wedstrijd onder Will Still als hoofdcoach winnen?
• Am Kehrweg (18u45)
Lees verder

LIVE (18u45). Boekt Leye met Standard negen op negen tegen ploeg in vorm Mechelen?
• Achter de Kazerne (18u45)
Lees verder

LIVE (21u). Kan gehavend KV Oostende Club Brugge iets in de weg leggen?
• Jan Breydel (21u)
Lees verder

LIVE (21u). Krijgt Lamkel Zé, voor het eerst sinds lang weer in de Antwerp-kern, minuten tegen Cercle?
• Bosuil (21u)
Lees verder

Kompany na ruimste zege van het seizoen: "We worden week na week beter"
Anderlecht had geen kind aan Charleroi (3-0) en boekte zijn ruimste zege van het seizoen. Coach Vincent Kompany was na afloop dan ook een tevreden man. "We hebben het resultaat aan mooi voetbal gekoppeld. We mogen absoluut voldaan zijn."
Lees verder

Superschattig: zoo van Philadelphia verwelkomt babyaapje
In de zoo van Philadelphia is afgelopen maand voor het eerst een Tonkinlangoer-babyaapje geboren, en zoals in het onderstaande filmpje te zien is, is dat een zeer schattig zicht.
Lees verder

Biden en Harris houden eerbetoon voor 400.000 Amerikanen die aan Covid-19 overleden
President-elect Joe Biden heeft gisteren een eerbetoon gehouden voor de 400.000 Amerikanen die gestorven zijn aan Covid-19. Hij deed dat tijdens een korte ceremonie aan het Lincoln Memorial die werd georganiseerd naar aanleiding van zijn aankomst in Washington D.C., waar hij later vandaag de eed zal afleggen als de 46ste president van de Verenigde Staten.
Lees verder