Doorgaan naar hoofdcontent

Motorrijder (23) laat het leven bij zwaar ongeval in Scherpenheuvel-Zichem

HLN
Motorrijder (23) laat het leven bij zwaar ongeval in Scherpenheuvel-Zichem
In Scherpenheuvel-Zichem is vanmiddag een dodelijk ongeluk gebeurd aan het kruispunt van de Tieltsebaan met de Mannenberg. Een motorrijder botste er op een wagen en overleed ter plaatse. De steenweg en de aansluitende straten werden lang afgesloten voor het verkeer.
Lees verder

Mysterie in 'Thuis' na brand bij Frank en Simonne: kijkers in de ban van de 'vloek van het huilende jongetje'
De brand bij Frank en Simonne in 'Thuis' is de jongste weken één van de meest besproken drama's in 'Thuis'. Maar die woningbrand heeft nu nog een mysterieus staartje gekregen. Maxime De Winne, die jaren geleden Tibo in 'Thuis' speelde, wijst zijn volgers op de sociale media op een verhaal dat al jaren op het internet circuleert én nu weer volop onderwerp van gesprek blijkt. Er zou dan ook een vloek hangen over het schilderij dat in de woonkamer van Frank en 'Simonneke' hing.
Lees verder

Kompany en Anderlecht trappen tegen OH Leuven drukke maand januari op gang: "Om de drie dagen een match: dat heb ik het liefst"
RSCA ging met een fijn gevoel de korte winterstop in. Het won makkelijk tegen Beerschot en sloot 2020 af in de top vier. Daar willen Vincent Kompany en co met het oog op play-off 1 uiteraard ook blijven. Een zege zondag tegen 'concurrent' OH Leuven is dus een must.
Lees verder

OVERZICHT WINTERMERCATO. Wie komt en gaat bij onze eersteklassers?
De wintermercato komt traag maar gestaag op gang. Van de titelkandidaten toonden Club Brugge en Genk zich al bedrijvig, onderaan roert vooral STVV zich op de transfermarkt. Maar tijd zat natuurlijk, want tot 1 februari kunnen er zaken worden gedaan. Via deze pagina blijft u ten allen tijde up to date van de laatste ontwikkelingen!
Lees verder

EMA hoopt op goedkeuring vaccin AstraZeneca eind januari
Het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) hoopt tegen eind januari een beslissing te nemen over een voorwaardelijke markttoelating voor het coronavaccin van de universiteit van Oxford en het farmabedrijf AstraZeneca. Dat heeft uitvoerend directeur Emer Cooke vrijdag gezegd.
Lees verder

Bewoonster komt om het leven bij zware boerderbijbrand in Sint-Lievens-Houtem
De hulpverleningszone Vlaamse Ardennen werd vrijdagnamiddag rond 16 uur opgeroepen voor een zware brand in Sint-Lievens-Houtem bij Zottegem. Meteen na aankomst haalden brandweermannen de bewoonster, een tachtiger, uit het huis. Zij bleek helaas overleden.
Lees verder

Matthijs van Nieuwkerk getroffen door corona
De Nederlandse presentator Matthijs van Nieuwkerk (60) is besmet met het coronavirus. Daarom is de uitzending van zijn nieuwe programma 'Matthijs gaat door' zaterdagavond gecanceld, aldus een woordvoerder van omroep BNNVara.
Lees verder

Antwerpse vzw Moeders voor Moeders mag hoofddoek niet langer verbieden: "Interne regel is discriminerend"
De Antwerpse vzw Moeders voor Moeders, die zich inzet voor hulpbehoevende gezinnen, mag vrouwen niet langer vragen hun hoofddoek af te nemen in bepaalde delen van het gebouw. Die interne regel is discriminerend, oordeelt de burgerlijke rechtbank van Antwerpen. Gelijkekansencentrum Unia had een procedure aangespannen om die praktijk aan te klagen.
Lees verder

Gentse schepen van feesten Annelies Storms (sp.a) heeft burn-out: "De leuke momenten vielen weg"
Schepen van feesten en evenementen Annelies Storms (sp.a) is al een tijd afwezig en zal ook de komende weken niet terug aan het werk gaan. De schepen kampt met een burn-out, en neemt op doktersadvies de nodige rust, zo laat haar kabinet weten. Haar collega's Rudy Coddens en Astrid De Bruycker nemen haar bevoegdheden over.
Lees verder

Spaanse politie doet grootste vangst ooit van synthetische drugs
De Spaanse politie heeft de belangrijkste internationale drugsorganisatie opgerold die zich in het land bezighield met het maken en verspreiden van xtc en andere synthetische drugs. Elf mensen werden opgepakt, onder wie de Nederlandse leider van het netwerk. Acht verdachten zijn vastgezet. De autoriteiten hebben 827.000 xtc-pillen in beslag genomen in wat ze de grootste vangst ooit noemen van synthetische drugs. Dat meldden de Guardia Civil en de nationale politie.
Lees verder

Leye legt de sleutels in handen van Carcela: "Mehdi kan Standard uit deze situatie halen"
"Mehdi Carcela kan Standard uit deze situatie halen." Een statement dat kan tellen van Mbaye Leye. De nieuwe Standard-trainer rekent op de Luikse chouchou om het tij te keren.
Lees verder

Ieper mag zich dan toch opmaken voor WK Rally: "Dit moet geweldige boost geven aan horeca en toerisme in de regio"
Het FIA World Rally Championship komt dan toch naar ons land. De Renties Ypres Rally Belgium zal in augustus meetellen voor het Wereldkampioenschap Rally. Dat nieuws geraakte vandaag bekend. Daarmee zal voor de eerste keer in de geschiedenis een manche van het Wereldkampioenschap in België verreden worden. Het exacte weekend waarin de rally zal plaatsvinden, moet nog bekendgemaakt worden.
Lees verder

Fadia vindt zus (28) doodgeschoten en geboeid in appartement in Luik: "Eén van onze broers heeft haar vermoord. Hij vond dat we hoeren waren"
Ahlam Younan (28) werd afgelopen zondag dood aangetroffen in haar appartement in Luik. De handen van de Syrische vrouw waren vastgebonden en ze had een schotwonde aan het hoofd. De zus van het slachtoffer deed de macabere vondst. Ze beweert dat één van haar vijf broers achter de moord zit. "Mijn zus werd kort voor wat er gebeurd is door hem bedreigd. Volgens onze broer waren we hoeren", getuigt Fadia in L'Avenir.
Lees verder

Fadia vindt zus (28) doodgeschoten en geboeid in appartement in Luik: "Eén van onze broers heeft haar vermoord. Hij noemde ons hoeren"
Ahlam Younan (28) werd afgelopen zondag dood aangetroffen in haar appartement in Luik. De handen van de Syrische vrouw waren vastgebonden en ze had een schotwonde aan het hoofd. De zus van het slachtoffer deed de macabere vondst. Ze beweert dat één van haar vijf broers achter de moord zit. "Mijn zus werd kort voor wat er gebeurd is door hem bedreigd. Volgens onze broer waren we hoeren", getuigt Fadia in L'Avenir.
Lees verder

Gevangenisstraf voor supporters Feyenoord na rellen en vernielen van beroemde fontein in Rome
De rechtbank van Rome heeft zes supporters van de Nederlandse voetbalclub Feyenoord veroordeeld tot gevangenisstraffen van drie jaar en acht maanden en vier jaar. Dat meldt het Italiaanse persbureau AskasNews. De zes waren betrokken bij de rellen rondom de Europa League-wedstrijd AS Roma – Feyenoord in februari 2015. Daarbij werd de beroemde zeventiende-eeuwse Barcaccia-fontein bij de Spaanse Trappen beschadigd.
Lees verder

Volle speelkalender in EuroMillions League met topaffiche Antwerp Giants-Oostende: "Dit is de echte start, eindelijk"
Twee bekerduels midweek, vijf competitiepartijen dit weekend: de EuroMillions League schakelt meer dan enkele versnellingen hoger. Extra gekruid met de topaffiche Antwerp Giants-Oostende. "Dit is weekend is de echte start. Eindelijk, jammer genoeg", aldus Liga-voorzitter Arthur Goethals.
Lees verder

Trump: "Ik ga niet naar inauguratie Joe Biden"
Donald Trump mag dan vandaag een andere, meer verzoenende toon hebben aangeslagen, hij kondigt nu wel aan dat hij niet naar de inauguratie van de nieuwe president Joe Biden zal gaan. Dat liet de huidige president weten via Twitter.
Lees verder

De 16 vragen van De Wachter aan Natalia Druyts: "Ik had Frederik tien jaar geleden niet moeten hebben. Hij mij ook niet"
Over Natalia bestaan veel misverstanden. Dat ze meedogenloos is. Nietsontziend. De realiteit is van een hele andere orde: de tijd dat ze nog met alles en iedereen in competitie ging — zelfs met haar eigen vader — ligt achter haar. "Ik geef geen gas meer om een man tegen het plafond te jagen."
Lees verder

Maker van Amerikaanse 'The Office' hint 7 jaar na einde op reünie met originele cast
Goed nieuws voor fans van de Amerikaanse variant van 'The Office'. Greg Daniels, de maker van de show, hintte bij E! News op een reünie met de originele cast. Dat betekent dat onder anderen Steve Carell, John Krasinski, Rainn Wilson en Jenna Fischer wellicht weer bij elkaar zouden komen.
Lees verder

Maker van 'The Office' hint 7 jaar na einde op reünie met originele cast
Goed nieuws voor fans van 'The Office'. Greg Daniels, de maker van de show, hintte bij E! News op een reünie met de originele cast. Dat betekent dat onder anderen Steve Carell, John Krasinski, Rainn Wilson en Jenna Fischer wellicht weer bij elkaar zouden komen.
Lees verder