Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 12 januari 2021

Minnen, Bonaventure en Zanevska op één zege van deelname Australian Open - Voor John Isner hoeft het niet

HLN
Minnen, Bonaventure en Zanevska op één zege van deelname Australian Open - Voor John Isner hoeft het niet
Maryna Zanevska (WTA 252) en Ysaline Bonaventure (WTA 122) hebben zich in Dubai geplaatst voor de derde en laatste kwalificatieronde van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen. Marie Benoit (WTA 237) overleefde de tweede voorronde niet.
Lees verder

"Onze roze wolk is een onweer geworden": baby Louise (2 maanden) moet twee operaties ondergaan door hersentumor van vier centimeter
Stephanie Heirweg (26) en David Vermeir (32), ouders van de kleine Louise, kunnen momenteel alle steun gebruiken. En daar roepen ze ook toe op via de Facebookpagina Pray for Louise. Bij de amper twee maanden oude baby is net een hersentumor ontdekt. "Twee broodnodige operaties zijn nodig om die te verwijderen, met risico dat ons meisje daarbij het leven laat", weten de ouders. Een eerste operatie is voorzien volgende week.
Lees verder

"Onze roze wolk is een onweer geworden": amper twee maanden oude baby Louise moet twee operaties ondergaan tegen hersentumor van 4 centimeter
Stephanie Heirweg (26) en David Vermeir (32), ouders van de kleine Louise, kunnen momenteel alle steun gebruiken. En daar roepen ze ook toe op via de Facebook-pagina Pray for Louise. Bij de amper twee maanden oude baby is net een hersentumor ontdekt. "Twee broodnodige operaties zijn nodig om die te verwijderen, met risico dat ons meisje daarbij het leven laat", weten de ouders. Een eerste operatie is voorzien volgende week.
Lees verder

Moet Marc Degryse coach worden bij de Red Flames? "De Caigny heeft het goed gedaan, maar qua klasse en talent is Wullaert de beste speelster"
Jan Mulder (in de rol van presentator), chef voetbal Stephan Keygnaert en huisanalist Marc Degryse namen in een speciale Gouden Schoen-aflevering van 'Top of the League' 10 stellingen onder de loep. Stelling 3: Marc Degryse wil voor één dag bondscoach van de Red Flames zijn?
Lees verder

Ondanks reisbeperkingen: Madonna bezoekt vijf landen in amper drie weken
De meeste mensen stellen dan misschien noodgedwongen hun vakantie uit door het coronavirus, maar wachten is duidelijk niet aan Madonna (62) besteed. De zangeres nam haar kinderen en vriend mee op sleeptouw en bezocht maar liefst vijf landen in amper drie weken tijd. Dat schrijft The Sun.
Lees verder

OPROEP. Zei jij sociale media vaarwel? NINA wil jouw verhaal horen
Steeds meer grote namen hebben genoeg van sociale media en zeggen Facebook, Twitter en Instagram vaarwel. Deed jij onlangs hetzelfde? Dan wil NINA graag jouw verhaal horen.
Lees verder

KOERS KORT. Stefan Denifl veroordeeld tot twee jaar cel voor ernstige fraude
De voormalige Oostenrijkse profwielrenner Stefan Denifl is door een rechtbank in Innsbruck veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf wegens ernstige fraude. De 33-jarige Oostenrijker gaf toe tussen 2014 en 2018 bloeddoping gebruikt te hebben.
Lees verder

Fraude bij aankoop miljoenen mondmaskers? Nieuwe foto's en video's tonen hechte banden tussen hoofdrolspelers
Er duiken nieuwe elementen op in het onderzoek naar mogelijke fraude bij de aankoop van miljoenen stoffen mondmaskers door de Belgische overheid bij het Luxemburgse Avrox. Foto's en video's onthullen hoe twee hoofdrolspelers in het dossier elkaar wel héél goed kennen. Ook de politie zou ondertussen over de beelden beschikken.
Lees verder

Europees antifraudeagentschap opent onderzoek naar Frontex
Het Europees antifraudeagentschap OLAF heeft een onderzoek geopend naar het grens- en kustbewakingsagentschap Frontex. Dat bevestigt een woordvoerder, maar zonder daarover meer details te geven. Het onderzoek zou onder meer te maken hebben met de mogelijke betrokkenheid van Frontex bij de illegale 'pushbacks' van migranten op de Middellandse Zee.
Lees verder

Amerikaanse politici onderzoeken derde piste om Trump te kunnen afzetten
Leden van het Congres en rechtsgeleerden onderzoeken nog een derde piste om de Amerikaanse president Donald Trump te kunnen afzetten, na de bestorming van het Capitool en zijn volgehouden stelling dat hij de - volgens hem vervalste - verkiezingen heeft gewonnen, zo heeft ABC News gemeld. Het gaat om een minder bekend amendement op de Amerikaanse grondwet.
Lees verder

Franse vrouw probeert al drie jaar lang te bewijzen dat ze niet dood is: "Volgens de staat ben ik niets"
Zo gezond als een vis en toch al drie jaar doodverklaard: het is het ongelukkige lot van Jeanne Pouchain uit Saint-Joseph, bij Lyon. De vrouw van 58 voelt zich kiplekker, alleen willen de Franse autoriteiten dat maar niet geloven. Volgens Frankrijk is ze overleden, en haar op papier terug tot leven brengen blijkt allesbehalve een makkelijke klus.
Lees verder

VRT-correspondent Michiel Vos getuigt over hoe vrouw en zoon vast zaten tijdens bestorming Capitool: "Het had veel erger kunnen zijn"
VRT-correspondent Michiel Vos getuigde deze middag in 'Nieuwe Feiten' op Radio 1 over de bestorming van het Capitool in Washington van vorige week woensdag. Hij was zelf buiten verslag aan het uitbrengen terwijl zijn echtgenote, zoon van 14 jaar en schoonmoeder Nancy Pelosi, Democratische voorzitster van het Huis van Afgevaardigden, vast zaten in het gebouw.
Lees verder

PREVIEW. Bloeit er iets moois tussen Jill en Thomas in 'Big Brother'?
In 'Big Brother' klikt het meteen tussen Thomas en kersverse kandidate Jill. En dat ontgaat ook de andere bewoners in het huis niet ..
Lees verder

Jarenlang vriendinnen op het scherm maar niet in real life: zo ontstond de vete tussen Sarah Jessica Parker en Kim Cattrall
Het gerucht dat 'Sex and the City' een vervolg zou krijgen, doet al een tijdje de ronde, maar gisteren werd het nieuws pas echt bevestigd. Sarah Jessica Parker, Kristin Davis en Cynthia Nixon slaan de handen opnieuw in elkaar. Kim Cattrall, die de rol van Samantha Jones speelde, bedankte vriendelijk waardoor de vete tussen deze laatste en SJP opnieuw in beeld komt. Hoog tijd dus voor een overzicht.
Lees verder

Dr. Martens trekt naar de beurs. Hoe de orthopedische laarzen de hipste van de eeuw werden: "Zelfs de Dalai Lama heeft een paar"
De combats van Dr. Martens spreken al jarenlang verschillende fans aan. Van skinheads, tot punks, rockgroepen en modellen. En hou je vast: binnenkort misschien ook wel aandeelhouders en beleggers. Het Britse schoenenlabel trekt namelijk naar de beurs in Londen. Onze modejournalist David Devriendt ontleedt de geschiedenis van de stoere boots en gaat op zoek naar een verklaring van het terugkerende succes. "De punkspirit komt terug en dat ligt perfect in lijn met het rebelse DNA van Dr. Martens."
Lees verder

Net leven terug na zware kankerbehandeling, en nu werd Marcel (80) slachtoffer van zwaar zinloos geweld: "Papa wordt waarschijnlijk nooit meer de oude"
Het gaat niet goed met de 80-jarige Marcel die vorige week het slachtoffer werd van zwaar zinloos geweld. Na een verkeersongeval stapte de man uit om een lichtgewonde jongen (13) overeind te helpen. Plots werd hij echter hard tegen het asfalt geslagen door een voorbijganger die nog steeds spoorloos is. Sindsdien ligt hij op intensieve zorgen en verslechterde zijn toestand. En dat terwijl hij er net bovenop kwam na een zware kankerbehandeling. "Hij zal waarschijnlijk nooit meer de oude worden", vertelt dochter Anja.
Lees verder

Brugge boven, Golden Oli en Primus Paul: deze spelers kleurden de voorbije tien Gouden 11-speeldagen
Twintig speeldagen ver in de Jupiler Pro League, tijd voor een nieuwe round-up. Club Brugge is leider, Paul Onuachu afgetekend topschutter en de strijd om play-off 1 is bijzonder spannend. Maar welke ploegen en spelers kleurden de voorbije tien rondes van de Gouden 11?
Lees verder

KOERS KORT. Denifl veroordeeld tot twee jaar cel voor ernstige fraude - Pedersen mikt op klassiekers
De voormalige Oostenrijkse profwielrenner Stefan Denifl is door een rechtbank in Innsbruck veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf wegens ernstige fraude. De 33-jarige Oostenrijker gaf toe tussen 2014 en 2018 bloeddoping gebruikt te hebben.
Lees verder

Na moord op zus in Luik ook moeder bedreigd: "Hij wil haar doden als ze nog een traan om Ahlam laat"
Het parket van Luik heeft een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de oudere broer van Ahlam Younan (28). De Syrische vrouw werd negen dagen geleden vermoord aangetroffen in haar appartement in Luik. Haar handen waren vastgebonden en ze had een schotwonde aan het hoofd. Een zus van Fadia slaakt nu een noodkreet. Ze vermoedt dat Gerges teruggekeerd is naar Syrië om haar ouders te gijzelen. "Mijn moeder kreeg al te horen dat ze gedood zou worden als ze nog een traan om Ahlam zou laten", klinkt het.
Lees verder

Mysterie rond verwonding Thaise prinses Sirindhorn: "Is ze geduwd?"
Het Thaise hof heeft de fans van prinses Sirindhorn (65) voor een raadsel gesteld. Het Bureau van de Koninklijke Hofhouding maakte maandag bekend dat de jongere zus van koning Vajiralongkorn (68) eerder op de dag bij haar ochtendoefening lelijk ten val was gekomen en aan beide enkels gewond was geraakt. Op sociale media wordt nu de vraag gesteld wat er precies is gebeurd met Sirindhorn.
Lees verder